- הוסף לסימניות
תיקנתי בלי לדחוףנכתב ע"י בפונטציאל;2098440:אך , זה כואב שדוחפים אותי
במקום לצאת במשפטים בלתי קובנציונאליים, תוכלי להסביר ?
מתנצלת
אבל ת'אמת! למדת את השיטה או לא?
תיקנתי בלי לדחוףנכתב ע"י בפונטציאל;2098440:אך , זה כואב שדוחפים אותי
במקום לצאת במשפטים בלתי קובנציונאליים, תוכלי להסביר ?
נכתב ע"י שמשונית;2098442:תיקנתי בלי לדחוף
מתנצלת
אבל ת'אמת! למדת את השיטה או לא?
נכתב ע"י MINAM;2098416:חמי הרב מאיר מב"ב טען שהשיטה אינה יהודית והוא התנגד אליה נחרצות.
שמעתי ממורה מחנכת בבית יעקב שהשיטה גרמנית.. ואנוכית. . ותגרום לחסכים משמעותיים לעתיד הרחוק. למרות שבטווח הקרוב קוצרת פירות...
נכתב ע"י שמשונית;2098450:ומי זה שאמר לך לא להתאמץ בשביל הילד גם כשזה קשה?
מי אמר לך שם שאם לילד טוב אז לך לא טוב?
תתכונני שלא אמשיך להתפלמס לאורך זמן
כי זה לא הסגנון שלי ואני לא רואה שזה יועיל למישהו.
(בלי עקיצות, טוב?)
רק תיזהרי לדייק ולא לגרום נזק.
נכתב ע"י GRN;2098449:המקור זה שיטת אדלר
הדרכת הורים על פי אדלר
הדרכת הורים על פי התיאוריה האדלריאנית מתמקדת בלמידת מיומנויות תקשורת הוריות המאפשרות לספק באופן עקבי את צרכי הילד, באמצעי חינוך המאזנים בין אינטימיות לאוטונומיה. כל אלו מגבירים את ההסתברות שהילדים יתפסו את עצמם כראויים לאהבה וחיבה מבלי להזדקק לאישורים חיצוניים. כתוצאה מכך, בטווח הארוך, ההורים יוכלו לחנך את ילדיהם לבטוח באחרים, לשתף ברגשותיהם ולבקש עזרה, כך שיהיו בוגרים בעלי מיומנויות תקשורת טובות, בעלי יכולת אינטגרציה בין רגשות סותרים, בעלי יכולת וויסות רגשות שליליים ויכולת לפתור קונפליקטים באופן בונה.
נכתב ע"י GRN;2098474:אני לא כתבתי את זה, רק ציטטתי
ועוד ציטוט:
בלהה שפר למדה אצל פרופ' רודולף דרייקורס, שהיה תלמידו וממשיך דרכו של אדלר. בלהה שפר הנחתה חוגי הורים והכשירה מנחות הורים שלא במסגרת מכון אדלר, ופיתחה גישה עצמאית משלה, הקושרת את גישת אדלר עם עקרונות היסוד של מחשבת היהדות. בלהה שפר, ואחריה יעל, מצאו זיקה עמוקה מאוד בין רעיונות היסוד של אדלר ובין מחשבת ישראל. שתיהן, כל אחת על פי דרכה, פיתחו מאוד את קו המחשבה הזה. הקשר בין יעל ובלהה שפר נמשך עד היום. יעל עברה את ההכשרה אצל בלהה, והחלה במלאכת הנחיית ההורים בכל רחבי הארץ, כשהיא מתנייעת באוטובוסים לרמת הגולן, עמק בית שאן, נצרים, ירושלים, באר שבע ועוד ועוד, ומנחה חוגי הורים לאוכלוסיות של חילונים, דתיים, חרדים, גרי שכונות יוקרה ותושבי שכונות מצוקה.
ועוד ציטוט:
בלהה שפר למדה אצל פרופ' רודולף דרייקורס, שהיה תלמידו וממשיך דרכו של אדלר. בלהה שפר הנחתה חוגי הורים והכשירה מנחות הורים שלא במסגרת מכון אדלר, ופיתחה גישה עצמאית משלה, הקושרת את גישת אדלר עם עקרונות היסוד של מחשבת היהדות. בלהה שפר, ואחריה יעל, מצאו זיקה עמוקה מאוד בין רעיונות היסוד של אדלר ובין מחשבת ישראל. שתיהן, כל אחת על פי דרכה, פיתחו מאוד את קו המחשבה הזה. הקשר בין יעל ובלהה שפר נמשך עד היום. יעל עברה את ההכשרה אצל בלהה, והחלה במלאכת הנחיית ההורים בכל רחבי הארץ, כשהיא מתנייעת באוטובוסים לרמת הגולן, עמק בית שאן, נצרים, ירושלים, באר שבע ועוד ועוד, ומנחה חוגי הורים לאוכלוסיות של חילונים, דתיים, חרדים, גרי שכונות יוקרה ותושבי שכונות מצוקה.
ועוד ציטוט:
אני בכלל לא בעד שום שיטה בחינוךנכתב ע"י בפונטציאל;2098486:למה זה לא עושה לי טוב שמישהו צריך לרוץ בכל הארץ לשכנע אנשים לאמיתית הדרך?
גם לכם?
נכתב ע"י יוזמתית;2098488:אגב, מה המקור?
הייתי שמחה לקרא על התובנות וההיקשים בין רעיונות היסוד של אדלר לבין 'גישת שפר' דהיום.
נכתב ע"י בפונטציאל;2098486:למה זה לא עושה לי טוב שמישהו צריך לרוץ בכל הארץ לשכנע אנשים לאמיתית הדרך?
גם לכם?
נכתב ע"י יוזמתית;2098470:GRN,
את מוכנה לפרט באיזה אופן השיטה לעיל באה לידי ביטוי בהנחיה של גישת שפר?
מקריאה ראשונית זה נשמע די אידאלי, מה שלא מפורט במה שכתבת זה מהם מיומנויות התקשורת המאפשרות את סיפוק הצרכים, יתכן ששם מסתתרת הבעיה/ ההתנגדות של אלו ש'לא מסכימים'.
נכתב ע"י nechamizak;2098500:יוצרות גישת שפר מציינות כי הגישה מושתתת על התאוריה האדלריאנית. למיטב הבנתי, המשותף לתיאוריה זו ולגישת שפר היא הגישה המטרתית שמסבירה כי ההתנהגות של האדם נועדה להשיג מטרות שונות מהסביבה כדי לפצות על נחיתויות (קשיים) ולהיות שווה ערך לסביבה או נעלה ממנה. כלומר, בשפה של שפר, הילד מפעיל מניפולציות שונות על ההורים כדי להשיג את רצונותיו ולהיות כמו החברים / האחים או יותר מהם.
דעתי האישית היא שחשוב מאוד לתת בילד אמון, אבל גם להיות מכוונים אליו ולסייע כשהוא נתקל בקשיים שאין לו כלים להתמודד אתם.
נכתב ע"י בפונטציאל;2098430:מענין בטווח של כמה שנים אפשר ליראות שיטה שקמה על יוצרה?
ידוע שיש איזה שיטה שהפילה חללים גדולים באמריקה והרסה את כל המערכת ההירארכית בבית וטווח הנזקים שלה ניראו רק לאחר איזה 20 שנה!
בתחילה שהיא פשטה היתה לה הרבה הילה ואחר -מפח נפש גדול.
ואגב ישנו ספר הנקרא- חוט המשי- של רות קאופמן שהוא כותב ומסביר (יותר נכון מספר..)
בצורה יפה את הבעייתית של השיטה.
זהו סיפור המביא את הקונפליקט של השיטה, ועוד כמה נושאים..
נכתב ע"י nechamizak;2098500:הילד מפעיל מניפולציות שונות על ההורים כדי להשיג את רצונותיו ולהיות כמו החברים / האחים או יותר מהם.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: שלום וישראל, יניב 2024, זית רענן ועוד 9 משתמשים12 //