שיטת T.A.T

• הוסף לסימניות
האם יש למישהו איזשהו סרטון על השיטה? הסבר, דרכי פעולה, עדויות וכד'?
ובבקשה לא לינק לאתר שמסתבר שיהיה חסום לי ע"י נתיב....

• הוסף לסימניות
בבקשה,החומר מויקפידה.
מבחן התפסת נושא או מבחן TAT (ראשי התיבות של שם המבחן באנגלית: Thematic Apperception Test), הוא מבחן השלכה פסיכולוגי, המיועד להערכה פסיכולוגית של מאפייני אישיות ומערכות יחסים של האדם. המבחן מהווה אחד מחמשת המבחנים המקובלים המועברים לנבדקים על ידי פסיכולוגים בארץ ובעולם, במסגרת סוללת המבחנים הבסיסית לאבחון פסיכולוגי.
המבחן כולל 31 כרטיסי תמונות, שרובן מתארות דמויות במצבי חיים שונים או במהלך קונפליקט רגשי. התמונות הן בצבעי שחור-לבן, אחד מהם ריק (לבן). הן מובְנות יחסית למבחן אחר בסוללת המבחנים, מבחן כתמי הדיו של רורשאך, אך יש בהן מידה מסוימת של עמימות, שאמורה לגרות את הנבדק להשליך עליה תכנים לא מודעים.
חלק מהתמונות מיועדות לגברים בלבד, חלקן לנשים, וחלקן לשני המינים. במהלך האבחון, נעשה שימוש רק בחלק מהתמונות. מתוכן בוחר הפסיכולוג לפחות 10 תמונות, חלקן "כרטיסי חובה" שמוצגים לנבדק (בהתאם למינו), וחלקן נתונות לבחירתו של הפסיכולוג.
בתחילת האבחון, הפסיכולוג אומר לנבדק כי הוא עומד להראות לו מספר תמונות, בזו אחר זו, וכי הוא מבקש שהנבדק יבנה סיפור דרמטי לכל תמונה. הסיפור צריך לכלול תיאור לגבי מה קורה בתמונה עכשיו, מה הוביל לכך (מה קרה קודם), מה האנשים חושבים או מרגישים, ואיך לדעתו הסיפור יסתיים בסוף.

• הוסף לסימניות
הכוונה למושג שהוסבר בויקיפדיה?

או לשיטה לטיפול בחרדות וטראומות?

• הוסף לסימניות
תודה רבה.
אני מחפשת גם סרטון צפיה בהסברה או בתהליך עצמו או בעדויות של אנשים וכד'.
אם יש למישהו אשמח לקבל!

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת מאיפה החומר בויקיפדיה, אבל אין שום קשר!
TAT זה שיטה לטיפול בטראומות, עובדת ישירות על התת-מודע בלי צורך לחטט בטראומה כמו בפסיכולוגיה. עובדת מהר יחסית, ואפשר לטפל בעזרתה בכל סוגי הבעיות כמעט.
הביא את השיטה לארץ אדם חרדי בשם אליעזר ספטר, זה הקישור- http://www.eli-ezer.com/טיפול/טאט (אם לא יועיל-לא יזיק)

הטיפול מתבצע ע"י אמירת משפטים מסוימים בהתאם לנושא עליו רוצים להתמקד, תוך כדי הנחה של הידיים במקום מסוים על העורף והמצח, לפי הנחיית המטפל.
אם תרצי המלצה על מטפלת מוסמכת ומנוסה מיוחד- באישי.

• הוסף לסימניות
כמובן שזה חסום לי.
מה יש שם שאני מפסידה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמי1;1172853:
כמובן שזה חסום לי.
מה יש שם שאני מפסידה?

זה הדף בית:

קבצים מצורפים

• TAT טאט טיפול בטאט אלי עזר_20140114_222323.jpg
    1.3 MB · צפיות: 155
  • הוסף לסימניות
אם לא יועיל לא יזיק זה לא ממש מדויק

זה מזיק מאד לארנק!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלימלך וולו;1172888:
עוד שיטה איך להוציא מאנשים כסף

וגם איך להוציא מהם את הבעיה או התקיעות שלהם!
מניסיון - זה עוצמתי מאין כמוהו!!!
יש לי הרבה מה להרחיב, אם תרצו באמת לשמוע.

• הוסף לסימניות
קרוב משפחה שלי עבר את זה
היה לו בעיה אמיתית
וזה לא עזר כלום
רק שיכנעו אותו כמה זה יעזור
והמטפל מתפלא מה אתה לא מרגיש שינוי
ובתכל'ס רק סיבכו אותו הכניסו את הבעיות עוד יותר חזק בלי שהמטופל ירגיש בכך.
תבררו טוב
אולי מי שאין לו שום בעיה ומשכנעים אותו שככה ירגיש טוב. בסדר
אבל על אמת חבל לקחת סיכון

• הוסף לסימניות
כמטפל ויועץ אני יכול לומר ששני הצדדים צודקים.
מצד אחד, הטיפול ב-TAT מדהים! מניסיון אישי.
ומצד שני, א"א ליפול סתם כך לטיפול (בדר''כ), צריך מוכנות עצמית ובשלות לכך.
מי שיתחיל עם הכרת ערך עצמו, מעלות, הגדרת הבעיה, שאיפה וחזון, ממילא תהיה לו אמבציה לצאת מזה, ואז יועיל הטיפול המיוחד הזה - - - בעזרת ה'!!!

להרחבות בענין - <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

בהצלחה תמיד!

• הוסף לסימניות
כמטפל ויועץ אני יכול לומר ששני הצדדים צודקים.
מצד אחד, הטיפול ב-TAT מדהים! מניסיון אישי.
ומצד שני, א"א ליפול סתם כך לטיפול (בדר''כ), צריך מוכנות עצמית ובשלות לכך.
מי שיתחיל עם הכרת ערך עצמו, מעלות, הגדרת הבעיה, שאיפה וחזון, ממילא תהיה לו אמבציה לצאת מזה, ואז יועיל הטיפול המיוחד הזה - - - בעזרת ה'!!!

להרחבות בענין - <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

בהצלחה תמיד!

@מרכז שטרן להורות קלה @moria6780

איך אפשר ליצור אתכם קשר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה