התייעצות שילוב בין שוק ההון לנדל"ן

• הוסף לסימניות
שלום,
מקווה שהשאלה במקומה, אני לא מונחת בנושאים, וחשוב לי מאוד הכיוון.

האם יש עדיפות לשילוב של השקעה בין שוק ההון לנדל"ן מבחינת יציבות, רווח, וסיכון?

כמובן שאין נביאים פה, אבל מה צריך לקחת בחשבון.

אני שואלת על סדר גודל של 20 אש"ח פנויים בחודש, האם עדיף:
1. להשקיע את כולם לטווח ארוך בהשקעה פסיבית מפוזרת (אקטיבי לא הכיוון)
2. להשקיע 10 בשוק ההון, ואת היתר בקרוב כספית ובעוד מספר חודשים להכנס לעסקה של 80/20 באופקים/קריית אתא או משהו דומה?
(יש לי אפשרות כנראה ל0.5% בלבד במס רכישה).
מה הסיכונים בפריסייל, אם על פניו לא אמורה להיות בעיה בהשלמת העסקה?

אם יש למישהו המלצה על יועץ טוב, מוכר ואמין אודה לקבל.
אבל גם אשמח לשמוע את חוכמת ההמונים

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
שלום,
מקווה שהשאלה במקומה, אני לא מונחת בנושאים, וחשוב לי מאוד הכיוון.

האם יש עדיפות לשילוב של השקעה בין שוק ההון לנדל"ן מבחינת יציבות, רווח, וסיכון?

כמובן שאין נביאים פה, אבל מה צריך לקחת בחשבון.

אני שואלת על סדר גודל של 20 אש"ח פנויים בחודש, האם עדיף:
1. להשקיע את כולם לטווח ארוך בהשקעה פסיבית מפוזרת (אקטיבי לא הכיוון)
2. להשקיע 10 בשוק ההון, ואת היתר בקרוב כספית ובעוד מספר חודשים להכנס לעסקה של 80/20 באופקים/קריית אתא או משהו דומה?
(יש לי אפשרות כנראה ל0.5% בלבד במס רכישה).
מה הסיכונים בפריסייל, אם על פניו לא אמורה להיות בעיה בהשלמת העסקה?

אם יש למישהו המלצה על יועץ טוב, מוכר ואמין אודה לקבל.
אבל גם אשמח לשמוע את חוכמת ההמונים

תודה רבה!
20 אלף בחודש זה הרבה. לטווח של 20 שנה (חתונות וכו') שוק ההון הוא הכי פשוט – הכל נזיל, מפזרים במדדים עולמיים וזה עובד בלי כאבי ראש.
לגבי הנדל"ן – היתרון הגדול זה המינוף (80/20), שאין בשוק ההון, אבל קחו בחשבון שבפריסייל יש סיכון של עליית מדד תשומות הבנייה ואי ודאות לגבי הריבית שתהיה כשתצטרכו לקחת משכנתא בעוד כמה שנים.

אם אתם מחפשים יציבות, אולי שווה לשלב: חצי לתיק פסיבי בשוק ההון וחצי לחסוך לנדל"ן. ככה את לא שמים את כל הביצים בסל אחד. הכי חשוב לקחת יועץ אובייקטיבי שלא מקבל עמלות מאף קבלן או גורם אחר. בהצלחה!

• הוסף לסימניות
20 אלף בחודש זה הרבה. לטווח של 20 שנה (חתונות וכו') שוק ההון הוא הכי פשוט – הכל נזיל, מפזרים במדדים עולמיים וזה עובד בלי כאבי ראש.
לגבי הנדל"ן – היתרון הגדול זה המינוף (80/20), שאין בשוק ההון, אבל קחו בחשבון שבפריסייל יש סיכון של עליית מדד תשומות הבנייה ואי ודאות לגבי הריבית שתהיה כשתצטרכו לקחת משכנתא בעוד כמה שנים.

אם אתם מחפשים יציבות, אולי שווה לשלב: חצי לתיק פסיבי בשוק ההון וחצי לחסוך לנדל"ן. ככה את לא שמים את כל הביצים בסל אחד. הכי חשוב לקחת יועץ אובייקטיבי שלא מקבל עמלות מאף קבלן או גורם אחר. בהצלחה!
תודה, זה גם מה שחשבתי,
יש לך רעיון ליועץ כזה?

• הוסף לסימניות
תשובה בסיסית:
בגדול 1.) אין השקעה חסרת סיכונים באופן גורף.
2.) השקעה במדדים בתנאי סף שההשקעה אינה מיועדת למשיכה בעשור הבא אלא לטווח זמן ארוך יותר.
3.) נדל"ן מצד אחד פחות סיכוי שפתאום הוא יאבד את כל הערך אך מצד שני יתכן שהמחירים ירדו באופן כללי או באיזור מסוים, ויתכן גם שיעלה לך המחיר בסוף
4.) משיכה בנדל"ן היא הרבה יותר קשה ומורכבת ולא ניתן לתזמן את זה

תאכלעס: מבחינת יציבות - לפזר בשוק ההון, מבחינת סיכון - להשקיע בשוק ההון (אם יש מספיק זמן להתאושש מנפילות חלילה), מבחינת רווחיות - יש סיכוי לתפוס מציאה בנדל"ן אבל שום דבר לא בטוח....
בסכום של 20,000 ש"ח בחודש בהחלט ניתן לשלב את שני השווקים..... [ממליץ על עמנואל, כבר עכשיו המחיר לדירת שלוש חדרים עלתה ל140000 ש"ח והנסיקה בקושי התחילה]
בנוגע ליועץ אולי תפנה לB הון וכדו'https://rhon.co.il/
בגדול כל יועץ נוטה יותר לנדל"ן או לשוק ההון אין מה לעשות
[לבי הון יש יועצים בשני התחומים]

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה