כללי שילוב מספר מסגרות טקסט

• הוסף לסימניות
יש לי חוברת מרובת טקסט.
חלק מהפרקים נפתחים בטבלה המפרטת את ענייני הפרקים והספר.
בעבר, פרשתי את תיבת הטקסט לכל רוחב העמוד, כך שהטקסט הגיע מקצה לקצה, וכשהייתי צריכה להכניס משהו משמאל לטקסט, הייתי שוברת שורות באופן ידני.
בגרסה החדשה של החוברת העדפתי לחלק את העמוד לשתי עמודות- בימנית יהיה הטקסט, ובשמאלית- תוספות שונות.
הבעיה היא, שכשהטקסט תופס רק 2/3 עמוד, הטבלה לא נכנסת. גם כותרת הפרק מתמרכזת לעמודה ולא לעמוד.
אם אני מכניסה את כותרת הפרק+הטבלה לתיבת טקסט נפרדת, עלולות להווצר בעיות בהמשך אם נוסיף או נוריד טקסט בפרקים האחרים, והכל יזוז.
איך פותרים את הבעיה?

קבצים מצורפים

• Untitled-1.jpg
    KB 124.6 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
להשתמש בשיטה הקודמת אך במקום שבירת שורות לתת לתיבה של ביאורי המילים דחיית טקסט

• הוסף לסימניות
בעייתי, כי לא תמיד יש ביאורי מילים,
וגם זה ייראה קצת מוזר שבאזור ביאורי המילים יש דחייה של הטקסט ואחר כך הטקסט ממשיך.
מכיוון שזו חוברת עבודה לילדים, חשוב לי לשמור על עימוד אחיד, ולא ששורות יתארכו ויתקצרו להן.

בנוסף, בשיטה הקודמת שרטטתי שורות (לכתיבת התשובות) ע"י כתיבת רווחים או טאבים בסגנון שיצרתי לצורך העניין, וכל פעם אורך השורה יוצא אחר, וזה לא יפה.
כשהעמודה צרה יותר, אני פשוט מקלידה בסוך כל תשובה שיפט+טאב, וכל השורות מסתיימות בדיוק באותו מקום- בסוף מסגרת הטקסט.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה