אולי קודם כל להשאיר את הפרטים שלכם ליצירת קשר בתחנת דלק יתכן ויחזור לשם שוב ויפנה אליהם...יש לו מספר רכב והעתק קבלה עם 4 ספרות אחרונות של האשראי.
איך מוצאים אותו?
(היתה תקלה באקדח והוא עבר לאקדח אחר ובעלי השתמש באקדח ה"תקול")
מישו יכול לעזור. בעלי לא ישן בלילה עם כזה "חוב"
אמרו לו (במשטרה)לבא לתחנת המשטרה אולי יסכימו לעזור לוואם יש לו מספר רכב אפשר לפנות למשטרה לאתר את בעל הרכב
יהודי שומר תורה ומצוותהאם הוא יהודי?
ברור שלא יגידו לו פרטים בטלפון (נראה לי שזה עברה פלילית)אמרו לו (במשטרה)לבא לתחנת המשטרה אולי יסכימו לעזור לו
תכלס, הסיפור מוזר. כי איך יצא גז אם לא לחצו על הכפתור , מצד שני הטנק מלא והחשבונית 0
לא ביקשנו פרטים , ביקשנו שהם ידברו איתו שיצור איתנו קשרברור שלא יגידו לו פרטים בטלפון (נראה לי שזה עברה פלילית)
יכול להיות שהמוקדן היה פחות נחמד...לא ביקשנו פרטים , ביקשנו שהם ידברו איתו שיצור איתנו קשר
מי כעמך ישראל!תם ונשלם. בתחנת המשטרה עזרו לנו לסדר את הענינים. ואכן הוא יצא בלי תדלוק אך עם חיוב באשראי. את הכסף הוא תרם לתינוקות של בית רבן שיתפללו וילמדו עבורו
לי זה גם קרה.אמרו לו (במשטרה)לבא לתחנת המשטרה אולי יסכימו לעזור לו
תכלס, הסיפור מוזר. כי איך יצא גז אם לא לחצו על הכפתור , מצד שני הטנק מלא והחשבונית 0
70 ק"מ זה כמות הגיונית לרכב שכבר נמצא בסוף, בד"כ נדלקת הנורה ב50 ק"מלי זה גם קרה.
שפתחו לי את הגז.
מראה שלא מילא, והחזירו לי את הכסף, אך בתכלס ניסיתי עוד כ 70 ק"מ.
שאלתי רב, והוא אמר שאם יכול להיות שזה בעיה אצלי צריך לשלם, אם לא, אז לא.
רק אם אפשר כשעונים כאלה תשובות לצרף את התעודת הוראה עם הולוגרמה...האם הוא יהודי?
לגוי אין חיוב להשיב את הגזילה.
וואלה, להביא מויקפדיה נושא הלכתי זה כמו לשאול את הבינה המלאכותית....ויקיפדיה:
יוצאים מהכלל לחובת השבת אבדה
מקרים שבהם אין חובה לקיים את מצוות השבת אבדה:
לפי הנ"ל זה לא כל כך פשוט שלא חייבים להחזיר, וחובה לשאול רב לפני שפוסקים
- ייאוש - כאשר ברור שהמאבד התייאש לפני מציאת האבדה כגון שאין בה סימנים, לכן שטר כסף שנמצא ברחוב, למשל, אין צורך להחזיר (אך צרור שטרות, שניתן לזהותו על-פי אופן אריזתו, יש להחזיר).
- שווה פרוטה - האבדה שווה פחות מפרוטה[4].
- גוי – במקום שאין חילול השם (כשסביר שהגוי יחשוב שגוי אחר מצא), אין להשיב אבדה לגוי שאינו שומר שבע מצוות בני נח (למשל עבודה זרה או אבר מן החי), אלא אם מכוון לקידוש השם או שכך מחייב חוק המדינה[5]
לא מבינה מה בעיה?ואלה, להביא מויקפדיה נושא הלכתי זה כמו לשאול את הבינה המלאכותית....
לא הגזמנו?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים