שילמתי 4 שנים על ביטוח מבנה מיותר – יש החזר?

• הוסף לסימניות
לי ולאחי יש משכנתאות נפרדות על אותו נכס, שתיהן מול אותו בנק. כל אחד מאיתנו עשה ביטוח מבנה בנפרד, בלי שידענו שמספיק היה לעשות ביטוח אחד בלבד עבור הנכס. במשך 4 השנים האחרונות שילמנו שנינו על ביטוח מבנה, כלומר נוצר מצב של כפל ביטוח על אותו הנכס – ושילמתי על ביטוח שלא היה נחוץ בפועל.

עכשיו כשהתברר שהבנק מסתפק בביטוח אחד בלבד, אחי משאיר את הביטוח שלו ואני מתכוון לבטל את שלי. האם למישהו יש ניסיון או ידע אם ניתן לדרוש מחברת הביטוח החזר רטרואקטיבי על התקופה שבה שילמתי על ביטוח מיותר?

• הוסף לסימניות
אם היה קורה משהו למבנה, לכאורה הביטוח היה משלם לכל אחד בנפרד, ולא יכול היה להסתפק בתשלום לאחד מכם.
כמו שיש 2 ביטוח חיים, ששני החברות משלמות במקרה מוות.
אז בעצם הוא לא היה לחינם.
רק בדיעבד שלא קרה כלום אתה טוען שזה חינם.

• הוסף לסימניות
אני לא טוען כלום
שמעתי שיש חוק שנקרא כפל ביטוחי ושם חברות הביטוח חייבים להחזיר
בדקתי, ולכאורה זה נקרא כפל ביטוחי, ונראה שלא חייבים להחזיר את הכסף, אבל אם זה נעשה בטעות, ולא היתה תביעה, וזה זמן סביר אחרי שהתחילה הפוליסה, יש אפשרות להחזר.
נשמע שזה תלוי בטוב לב של החברה.
אבל שווה לנסות.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בדקתי, ולכאורה זה נקרא כפל ביטוחי, ונראה שלא חייבים להחזיר את הכסף, אבל אם זה נעשה בטעות, ולא היתה תביעה, וזה זמן סביר אחרי שהתחילה הפוליסה, יש אפשרות להחזר.
נשמע שזה תלוי בטוב לב של החברה.
אבל שווה לנסות.
זה לא בדיוק כפל ביטוחי כי זה לא היה רשום על אותו בן אדם

• הוסף לסימניות
אני לא טוען כלום
שמעתי שיש חוק שנקרא כפל ביטוחי ושם חברות הביטוח חייבים להחזיר את הפרמיה
כפל ביטוחי אומר שבמידת הצורך אפשר לתבוע חברה אחת והיא תלך לשניה ותבקש השתתפות
או שאפשר לתבוע את שניהם אין החזר על זה
לכן מומלץ פעם בשנה לשבת עם סוכן ולעבור על התיק
יש המון דברים שמגלים
כפל ביטוחי
הנחות שנגמרו
ילד שנולד ושכחו להוסיף
כיסוי חדש שיצא והרשימה ארוכה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה