שימוש ביציקה ללא תשלום

• הוסף לסימניות
רציתי לברר,
אנחנו גרים בקומה הראשונה בבנין.
כל השכנים שמעלינו בונים. הרחבה משמעותית מכל הכיוונים.
אנחנו לא הצטרפנו לבנייה משיקולים רבים.
כרגע אנחנו לא משלמים את העמודים והיציקה, נשלם רק כשנתחיל להרחיב ולבנות.
מה שקורה כרגע,
הדירה שלנו הוחשכה לחלוטין. יציקה ותקרה של כ3-5 מטר מכל כיוון.
אנחנו רוצים רק לשים סורגים מסביב, לפרוץ מהסלון שלנו. שנוכל לפחות לנשום קצת יותר.
ברור שזאת שאלה לרב, אבל מעניין אותנו לדעת איך זה נהוג בדרך כלל.
האם אנו אמורים שלם על היציקה במקרה כזה?
ושוב, אנחנו לא סוגרים חדרים וכאלה, רק הופכים את זה למרפסת ענקית.

מישהו אמר לי שלפעמים השכנים אפילו משלמים את זה. רק בשביל זה צריך שרירים. ואנחנו שקטים כאלה...

אשמח לשמוע תגובות ענייניות בנושא,
תודה.

• הוסף לסימניות
יש פה 2 נושאים:
1. השכנים בנו באישור העיריה, גם אם הייתם מתנגדים בשיקולי חושך ואויר זה לא היה מתקבל, זה החוק במדינה. יותר מזה, העיריה הכריחה אותם לעשות לכם מעטפת. מה שאומר שגם הם וגם את לא רוצים את זה, אבל העיריה מכריחה אותם.

2. אתם רוצים להשתמש בבניה שהם שלמו הרבה כסף כדי לבנות לך רצפה ותקרה בלי לשלם.

תסבירי לי למה זה נשמע לך הגיוני?

ואת יודעת, יש בית דין, תשאלו דיין כמה משלמים והאם, ותצאו נקיים בזה ובבא.

• הוסף לסימניות
באחד הבניינים לידי שכן הרחיב את דירתו מכל 3 הכיוונים, הצטרפו אליו השכנים מקומת קרקע ומקומה ראשונה. כל הדירה שלו (בקומה שניה) חשוכה. והוא אברך צדיק, אבל באמת, פירגן מכל הלב. השכן מעליו שבנה אמר לו אתה יכול להשתמש ביציקה ובעמודים בלי תשלום.
(שמעתי את זה ישירות מהשכן שבנה) דווקא הוא בחר לא להשתמש מטעמים שלו. אולי אם תפנה אליהם תגיעו להסכמה.

• הוסף לסימניות
שאלה לרב,

אבל כמובן תלוי פשוט בשיחה שתנהלו מול השכנים בעצמם. תסבירו להם שהם אילצו אתכם, ואתם משתמשים רק כי הם עשו את כל ההכנה..

• הוסף לסימניות
יש פה 2 נושאים:
1. השכנים בנו באישור העיריה, גם אם הייתם מתנגדים בשיקולי חושך ואויר זה לא היה מתקבל, זה החוק במדינה. יותר מזה, העיריה הכריחה אותם לעשות לכם מעטפת. מה שאומר שגם הם וגם את לא רוצים את זה, אבל העיריה מכריחה אותם.

במקרה שתיארתי זה לא היה מלפני שנים.... השכנים בנו לו רצפה, תקרה ועמודים. לא הייתה שום מעטפת.
אין שום בעיה להגיש התנגדות לעירייה. דירה שמחשיכים אותה זה נזק רציני. א"א להתעלם מזה. מכירה בנין ששכן לא בנה ועבר דירה כי השכן מתחתיו התנגד לבניה. מטעמי החשכת הדירה. זה ששכן שותק ונותן זה מעיד על מידות נאצלות. בפירוש מגיע לו פיצוי. בניה עולה כסף והרבה, ולא לכולם יש אותו זמין.

• הוסף לסימניות
יש פה 2 נושאים:

למה זה נשמע לי הגיוני???
כי בבניינים ליד השכנים תקועים בדירות קטנות, כי השכנים למטה שיש להם דירה גדולה יותר לא מוכנים לחתום.
ואנחנו חתמנו.
פירגנו.
וויתרנו, המון, המון!!!
העיקר כדי לזכות בשקט נפשי ולמנוע מריבות שכנים.
חושבת לעצמי, אם היה לי חשוב לבנות והייתי מוסיפה לבנייה של חצי מיליון עוד עשר אלף, ויודעת שהשכנה מלמטה תשלם כשהיא תוסיף את החדרים שלה, מה אכפת לי לפרגן לה בחזרה. שיהיה לה לפחות מרפסת לנשום אוויר...
אני לא מוסיפה לי שם חדרי ילדים ויחידות דיור, אני אפילו לא מרצפת.
אני רק דואגת שלילדים שלי יהיה מקום לנשום.

• הוסף לסימניות
קחו בחשבון שכנראה מבחינת ארנונה תצטרכו לשלם על זה כדירה ולא כמרפסת.
כנראה שזה תלוי אם זה נחשב למגורים, בכל אופן תנסו לדבר איתם יתכן ולא איכפת להם לקבל את הכסף רק בעוד כמה שנים.
בכל מקרה כדאי לשים רשתות נגד יונים.

• הוסף לסימניות
למה זה נשמע לי הגיוני???
כי בבניינים ליד השכנים תקועים בדירות קטנות, כי השכנים למטה שיש להם דירה גדולה יותר לא מוכנים לחתום.
ואנחנו חתמנו.
פירגנו.
וויתרנו, המון, המון!!!
העיקר כדי לזכות בשקט נפשי ולמנוע מריבות שכנים.
חושבת לעצמי, אם היה לי חשוב לבנות והייתי מוסיפה לבנייה של חצי מיליון עוד עשר אלף, ויודעת שהשכנה מלמטה תשלם כשהיא תוסיף את החדרים שלה, מה אכפת לי לפרגן לה בחזרה. שיהיה לה לפחות מרפסת לנשום אוויר...
אני לא מוסיפה לי שם חדרי ילדים ויחידות דיור, אני אפילו לא מרצפת.
אני רק דואגת שלילדים שלי יהיה מקום לנשום.
אם את לא מרצפת תבדקי שאת לא פוגעת לה באיטום.

• הוסף לסימניות
זה כל הסיפור עשר אלף?
מתחלק בין כל השכנים.
סליחה, חמש עשרה לכל שכן, כפול עשר שכנים.
אנחנו אמורים לשלם מאה חמישים אלף לעמודים ויציקה.
אם היה לי, אדרבה.
אבל אין לי אפילו מאיפה להחזיר את המשכנתא על זה

• הוסף לסימניות
סתם קופץ על הנושא:
השכנים מתחתנו (קרקע) מסכימים שנבנה מעליהם רק בתנאי שהם יוכלו להשתמש ביציקות ללא תשלום.
מה הייתם עושים במצב כזה? (אנחנו גם שונאים מאוד מריבות)

• הוסף לסימניות
אם את לא מרצפת תבדקי שאת לא פוגעת לה באיטום.
אין מתחתי אף אחד.
חשבנו ללכת על דשא סינטטי,
אנחנו נבנה כנראה, בעז"ה. כשנגמור עוד שנתיים עם המשכנתא על הדירה.
אז רק לשנתיים הקרובות.

• הוסף לסימניות
סתם קופץ על הנושא:
השכנים מתחתנו (קרקע) מסכימים שנבנה מעליהם רק בתנאי שהם יוכלו להשתמש ביציקות ללא תשלום.
אתם בונים לבד?
כי אם זה כמה שכנים, אז זה מתחלק.
כמה קריטי לכם לבנות?
והשאלה גם מהזה נקרא להשתמש? לסגור חדרים, או רק מרפסת....
ושוב, ברור שכל דבר מוכרע על ידי רב, אבל לפני שאנחנו בכלל מדברים עם שכנים, רצינו לדעת מה הנורמה במקרים כאלה.
מקווה שהאשכול יענה לצורך שלכם גם.
למרות שאנחנו בעצם מנוגדים.... :D

• הוסף לסימניות
ברור שמאה חמישים אלף בשבילכם זה סכום לא מבוטל.
אבל מה שיכול לקרות בכזה מצב שחלק מהשכנים שלקחו על עצמם הלוואות לצורך השיפוץ ומרגישים חנוקים על השקל וממש היו רוצים שכבר תשלמו עלולים לחשוד שהמצב הזה עם הדשא יימשך בסוף לעולם והם לא יראו כסף על היציקה, ולכן שיחה טובה עם השכנים יכולה להיות כאן מאד משמעותית למרות שזה בטוח נורא נורא קשה בטח כשיש עשר שכנים.

• הוסף לסימניות
סתם קופץ על הנושא:
שאלה קשה.
כמה נזק יש לשכנים מתחתיכם מהבניה?
תתייעצו עם רב. אבל תזכרו מוויתור לא מפסידים.

• הוסף לסימניות
אין מתחתי אף אחד.
חשבנו ללכת על דשא סינטטי,
אנחנו נבנה כנראה, בעז"ה. כשנגמור עוד שנתיים עם המשכנתא על הדירה.
אז רק לשנתיים הקרובות.
למה הם עשו יציקה?
בשביל יסודות לא צריך יציקה על כל השטח.

• הוסף לסימניות
ושוב, ברור שכל דבר מוכרע על ידי רב, אבל לפני שאנחנו בכלל מדברים עם שכנים, רצינו לדעת מה הנורמה במקרים כאלה.
מה שאני יודעת, ההלכה לא חושבת כמוכם.

• הוסף לסימניות
שאלה קשה.
כמה נזק יש לשכנים מתחתיכם מהבניה?
תתייעצו עם רב. אבל תזכרו מוויתור לא מפסידים.
יש לוותר ויש לוותר על מאה אלף ש"ח זה קצת הרבה בשביל לעשות מזה ויתור.
אבל נתייעץ תודה.

• הוסף לסימניות
מה שאני יודעת, ההלכה לא חושבת כמוכם.
אני כותבת את זה, כי את צריכה להבין את המקום שלך ואת המקום שלהם כשאת באה לבקש משכנים טובה.
אני לא יודעת מה זה חתמו, אני בירושלים לא מכירה את זה.
אצלנו בירושלים לא צריך לחתום לשכנים, אפשר להתנגד.
ורק התנגדות קונקרטית מתקבלת, ומה שלא, מעכב ומשגע את מגיש ההיתר אבל בסוף הוא מקבל וההתנגדות מבוטלת.

אם את מבקשת שימוש לשנה או שנתיים, שימי לב שיכול להיות מצידם שאת תמכרי את הדירה ויבוא הקונה ויבנה בלי לשלם ויגיד להם מה, אני הבנתי שהם כבר שלמו, לא מענין אותי שאתם אומרים שלא.
או למשל שהשנה הזו תתארך ל20 שנה, כי את רק תהני מהמרפסת ולא תשלמי.
(לכן לדעתי מצידם כדאי היה להחתים אתכם על התחייבות שאתם משתמשים במרפסת הזו רק לשנתיים ומודיעים שכל עלות כספית שאתם צריכים לשלם, תשלמו אתם או כל מי שיקבל או יקנה את הזכויות בדירה שלכם)

אני לא יודעת בכמה מדובר, צריך להבין על איזה סכום מדובר.
אינו דומה לבקש מהשכנים שידחו לך תשלום לזמן בלתי ידוע של 10K או של 50K.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה