שימוש ביציקה ללא תשלום

• הוסף לסימניות
יש לוותר ויש לוותר על מאה אלף ש"ח זה קצת הרבה בשביל לעשות מזה ויתור.
אבל נתייעץ תודה.
צודקים בהחלט!! תכניסו רק לשיקולים איזה נזק נגרם לדירה מתחתיכם? הערך שלה יורד? היא מוחשכת?
ואם אין נזק משמעותי, באמת, אין הצדקה לדרישה. כבר שמענו על שכנים שמנצלים שכנים שבונים... גם זה קיים בלקסיקון לצערנו... תבדקו איפה אתם נמצאים.

• הוסף לסימניות
בספר מה יגידו השכנים, בסוף הספר ישנם שאלות ותשובות מפי רבי יצחק יעקב פוקס מחבר הספר: "הליכות בין אדם לחברו", ואצטט: "אין לבנות מעל קרקע פרטית או משותפת למספר אנשים במידה ועל ידי הבניה יגרם נזק לאחד מבעלי הנכס כגון: הסתרת קרני השמש, היזק ראיה, ביטול אפשרות להקים סוכה והורדת ערך הקרקע."

• הוסף לסימניות
אני מאמינה ממש ששכנים שבונים וסוגרים מעטפת לשכן מרגישים לא נעים.. ואני מאמינה שאם תבקשי מהם לצאת ללא טיח ריצוף ז"א שזה אראי על בטוח הם יסכימו ויתכן שבשאלת רב הם חייבים להסכים מפאת האי נוחות אני לא יודעת.

ההורים שלי גרו מעל אישה מבוגרת שחיתנה את הילדים ולא היה לה עיניין לבנות, ההורים שלי בנו בעורף וזה מאד החשיך לשכנה (קומת קרקע) את הבית עד כדי כך שהיא החליטה להרחיב למרות שלא היה לה צורך בזה, אבא שלי לא רצה לקחת ממנה כסף על העמודים הוא גרם לה לבנות ולא נעים לו.

• הוסף לסימניות
למה זה נשמע לי הגיוני???
כי בבניינים ליד השכנים תקועים בדירות קטנות, כי השכנים למטה שיש להם דירה גדולה יותר לא מוכנים לחתום.
ואנחנו חתמנו.
פירגנו.
וויתרנו, המון, המון!!!
העיקר כדי לזכות בשקט נפשי ולמנוע מריבות שכנים.
חושבת לעצמי, אם היה לי חשוב לבנות והייתי מוסיפה לבנייה של חצי מיליון עוד עשר אלף, ויודעת שהשכנה מלמטה תשלם כשהיא תוסיף את החדרים שלה, מה אכפת לי לפרגן לה בחזרה. שיהיה לה לפחות מרפסת לנשום אוויר...
אני לא מוסיפה לי שם חדרי ילדים ויחידות דיור, אני אפילו לא מרצפת.
אני רק דואגת שלילדים שלי יהיה מקום לנשום.
בס''ד
כל הכבוד לך על שאפשרת לבנות!!! כל כך לא מובן מאליו. מודה להקב''ה אלפי פעמים שלא שם אותי בניסיון הזה. יש אנשים שלא יבינו אף פעם כי לא משנה להם אם חשוך או לא. מבחינתם לגור מתחת לאדמה עם חלונות אנגליים זה בסדר גמור. מבחינתי שמש בבית זה חמצן!!! את מיוחדת. תעשי באמת כמו שכתבו לך דיבור ישיר עם השכנים. בהצלחה רבה וסיעתא דשמיא ומציאת חן בע''ה תוכלו גם להרחיב את הבית בבריאות ונחת.

• הוסף לסימניות
אני כותבת את זה, כי את צריכה להבין את המקום שלך ואת המקום שלהם כשאת באה לבקש משכנים טובה.
אני לא יודעת מה זה חתמו, אני בירושלים לא מכירה את זה.
אצלנו בירושלים לא צריך לחתום לשכנים, אפשר להתנגד.
מבינה מה שאת אומרת.
אבל לפי מה שאני יודעת בירושלים אין אפשרות של החרגת בנייה.
פה בעיר, איש הישר בעיניו יעשה. ולא דומה חדר שהוציאו מעל החלון, לעשר מטר אורך (!!!!!) שהוציאו לי מעל הסלון והחדרים. זה לא "קצת" חוסם אוויר ושמש.... זה בונקר תת קרקעי לחלוטין.
ולא ידענו קודם שאלו התוכניות הגרנדיוזיות...
אנחנו מהתמימים והפשוטים האלה... ברוך ה'!
אבל היום כשאני לא רואה את הכביש. ואפילו לא את המדרכה ממול, ואני לא מגזימה. הרצון היחיד שיש לי זה לשבת לפעמים עם קפה ולנשום אוויר.

בכל מקרה,
בעלי אמר שיכול להיות שבגלל שלא התנינו את זה לפני הבנייה, עם כל הכאב, אם השכנים לא יסכימו, נצטרך לשלם.
ונשלם:eek::confused: לא יודעת מאיפה.
אבל הבריאות הנפשית שלנו חשובה יותר....

בכל מקרה, תודה לכל מחזיקי האצבעות, נתתם לי כוח!

• הוסף לסימניות
אפשר להוסיף בחלל כאילו המעטפת תאורה שתאיר יותר את הבית
אני מכיר שכנים ששאלו רב והוא פסק שזה יכול לשמש אותם בתור מחסן
אבל חובה לשאול רב וכל מקרה לגופו

• הוסף לסימניות
אני לא מכירה את השכנים שלכם אבל אדם נורמלי ולא קטנוני רואה את הנזק שעשה ואמור לרצות לעזור לשכן שנקלע למערה.

לגבי אם תמכרו את הדירה- ברור שתודיעו למוכרים שהשטח לא נקנה עדיין מהשכנים מה הסיפור?
איזה נזק יכול להיות לשכנים שתוכלו לצאת לשטח הזה כל זמן שלא שמתם חלונות טיח וריצפה אי אפשר לגור שם!

• הוסף לסימניות
דברו עם השכנים,
החשש המרכזי שלהם הוא : בהתחלה רק תתנו לילדים לרכב שם בבימבות. אח"כ - רק תסגרו עם סורג, ובהמשך תהפכו את זה לחדר.
לכן - אם זו לא התוכנית שלכם, תציעו לחתום לשכנים על מסמך שמגדיר בצורה ברורה מתי עליכם לשלם להם את עלויות היציקה והעמודים. לדוגמא - כשתרצפו, או תסגרו את הקירות.

זה שפעם הייתם ילדים טובים והסכמתם לשכנים שלכם - כל הכבוד. אבל זה לא רלוונטי.
יכולתם להתנות את החתימה שלכם להיתר בניה - בשימוש בשטח.

ובקשר להתנגדויות - מהנדס עיריית בני ברק אמר לי שזה ענייני בלבד, וכל טענה נבחנת לגופה.

ולסיום - אם אתם שואלים רב, והוא אמר לכם שמותר. שימו לב - שצריך לשאול במעמד שני הצדדים.
ככה זה בדיני ממונות.

אפשר להתייעץ עם רב, והוא יכול לאסור לכם חד צדדית, אבל לא להתיר שימוש בממון השכן מבלי לשמוע את טענותיו.

• הוסף לסימניות
סתם קופץ על הנושא:
השכנים מתחתנו (קרקע) מסכימים שנבנה מעליהם רק בתנאי שהם יוכלו להשתמש ביציקות ללא תשלום.
מה הייתם עושים במצב כזה? (אנחנו גם שונאים מאוד מריבות)
הלואי שהשכנים שלנו היו מסכימים לכזה הסדר....
לדעתי תלוי כמה חשוב לכם הבניה
ומה הסיכוי לבנות עם התנגדות השכנים
לפעמים שוה לתת בשביל שלכם תהיה בניה

לגבי פותחת האשכול:
אפשר לדבר עם השכנים שתחתמו להם שאינכם ממשיכים בבניה מלבד סורגים עד לתשלום מלא של הסכום המגיע להם
וכמובן קחו בחשבון שכזאת בניה רק מעלה את ערך הדירה גם אם היא לא גמורה ולא משולמת
כך שזה לטובתכם בטווח הרחוק
(אנחנו לא שילמנו על המעלית של הבנין, אבל הסכמנו לבניתה, למרות שתקעה לנו את הכניסה ויצרה מובלעת שמקשה על הכנסת ריהוט דרך הדלת, כי בתכלס זה מעלה את ערך הדירה)

• הוסף לסימניות
מבינה מה שאת אומרת.
אבל לפי מה שאני יודעת בירושלים אין אפשרות של החרגת בנייה.
פה בעיר, איש הישר בעיניו יעשה. ולא דומה חדר שהוציאו מעל החלון, לעשר מטר אורך (!!!!!) שהוציאו לי מעל הסלון והחדרים. זה לא "קצת" חוסם אוויר ושמש.... זה בונקר תת קרקעי לחלוטין.
ולא ידענו קודם שאלו התוכניות הגרנדיוזיות...
אנחנו מהתמימים והפשוטים האלה... ברוך ה'!
אבל היום כשאני לא רואה את הכביש. ואפילו לא את המדרכה ממול, ואני לא מגזימה. הרצון היחיד שיש לי זה לשבת לפעמים עם קפה ולנשום אוויר.

בכל מקרה,
בעלי אמר שיכול להיות שבגלל שלא התנינו את זה לפני הבנייה, עם כל הכאב, אם השכנים לא יסכימו, נצטרך לשלם.
ונשלם:eek::confused: לא יודעת מאיפה.
אבל הבריאות הנפשית שלנו חשובה יותר....

בכל מקרה, תודה לכל מחזיקי האצבעות, נתתם לי כוח!
זה חריגת בניה? זה נושא אחר לגמרי.
ואתם כן יכולים לבקש מהם בצורה יפה שאתם רוצים, ואם הם אומרים תשלמו אז תגידו להם שתלכו ביחד לרב השכונה ומה שהוא יגיד מקובל, ואם ירצו דיין אז יותר טוב.

• הוסף לסימניות
הערה מאחת שעכשיו בונה על עמודים שהשכנים מעלינו עשו לפני כמה שנים:
בזמנו התלבטנו אם לשלם על העמודים את החלק שלנו או לחכות לזמן שנבנה בעצמינו...
הרי אם לא נשתמש עכשיו בעמודים- למה לשלם עכשיו?
מצד שני- כמעט ודאי שנבנה בעתיד- אז לפחות נשלם עכשיו על מה שאפשר...
תכלס לא שילמנו (וגם לא השמשנו. לא כמרפסת ולא כמחסן.)
והיום, כשאנחנו בונים - זה תוספת הוצאות מאוד משמעותית!
אנחנו (קצת, כי הכל משמים:) מצטערים על כך שלא שילמנו את החלק שלנו לפני כמה שנים, והיום הסכום הזה היה נחסך לנו.
אז אם יש לכם תכנון בעתיד לבנות, ולשלם על העמודים- תשלמו עכשיו לטובתכם- בלי קשר לשכנים- כי אח"כ החלק הזה יהיה מאחוריכם..
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
הערה מאחת שעכשיו בונה על עמודים שהשכנים מעלינו עשו לפני כמה שנים:
בזמנו התלבטנו אם לשלם על העמודים את החלק שלנו או לחכות לזמן שנבנה בעצמינו...
הרי אם לא נשתמש עכשיו בעמודים- למה לשלם עכשיו?
מצד שני- כמעט ודאי שנבנה בעתיד- אז לפחות נשלם עכשיו על מה שאפשר...
תכלס לא שילמנו (וגם לא השמשנו. לא כמרפסת ולא כמחסן.)
והיום, כשאנחנו בונים - זה תוספת הוצאות מאוד משמעותית!
אנחנו (קצת, כי הכל משמים:) מצטערים על כך שלא שילמנו את החלק שלנו לפני כמה שנים, והיום הסכום הזה היה נחסך לנו.
אז אם יש לכם תכנון בעתיד לבנות, ולשלם על העמודים- תשלמו עכשיו לטובתכם- בלי קשר לשכנים- כי אח"כ החלק הזה יהיה מאחוריכם..
בהצלחה!
אנחנו עדיין משלמים משכנתא על הדירה הזאת.
כך שאין לנו מאיפה לקחת עכשיו עוד משכנתא של מאה חמישים אלף. אין לנו אפשרות להחזיר בכלל.
כשזה רק עמודים. אולי זה לא מגיע לסכום כזה.
אבל פה זה עמודים ויציקה של 90-100 מ"ר
כשנחליט לבנות. וכולם בונים פה יחידה+ יהיה לנו יותר קל לשלם את הסכום.
שכן אמר לבעלי שהבנייה היא לא פחות משש מאות אלף. כשהולכים על המינימום...
זה גם הסכומים אצלכם?! :rolleyes:

• הוסף לסימניות
רציתי לברר,
אנחנו גרים בקומה הראשונה בבנין.
כל השכנים שמעלינו בונים. הרחבה משמעותית מכל הכיוונים.
אנחנו לא הצטרפנו לבנייה משיקולים רבים.
כרגע אנחנו לא משלמים את העמודים והיציקה, נשלם רק כשנתחיל להרחיב ולבנות.
מה שקורה כרגע,
הדירה שלנו הוחשכה לחלוטין. יציקה ותקרה של כ3-5 מטר מכל כיוון.
אנחנו רוצים רק לשים סורגים מסביב, לפרוץ מהסלון שלנו. שנוכל לפחות לנשום קצת יותר.
ברור שזאת שאלה לרב, אבל מעניין אותנו לדעת איך זה נהוג בדרך כלל.
האם אנו אמורים שלם על היציקה במקרה כזה?
ושוב, אנחנו לא סוגרים חדרים וכאלה, רק הופכים את זה למרפסת ענקית.

מישהו אמר לי שלפעמים השכנים אפילו משלמים את זה. רק בשביל זה צריך שרירים. ואנחנו שקטים כאלה...

אשמח לשמוע תגובות ענייניות בנושא,
תודה.
אחרי שתפרצו מהסלון האם תשתמשו או תהנו מהיציקה
אני מתכוון לשאול אם היציקה הזו תעזור לכם או שהייתם מעדיפים עדיין בלי יציקה?

• הוסף לסימניות
ההורים שלי גרים בדירת חצר
שכנים מעליהם רצו להרחיב
וזה לא חלק מהאופציה של הבנין
השכנים עלו מעל שטח של חצר לא שלהם
ולכן השכן למטה לא צריך לשלם אם בעתיד ירצה לבנות
הוא נתן שטח במתנה

• הוסף לסימניות
ההורים שלי גרים בדירת חצר
שכנים מעליהם רצו להרחיב
וזה לא חלק מהאופציה של הבנין
השכנים עלו מעל שטח של חצר לא שלהם
ולכן השכן למטה לא צריך לשלם אם בעתיד ירצה לבנות
הוא נתן שטח במתנה
אלו דברים שעדיף לתאם מראש: מאשרים לך את הבניה מעל שטח החצר שלנו, תמורת זכות השתמשות לעתיד ביציקה שלכם

• הוסף לסימניות
מי שמרחיב את הדירה [קומת קרקע] לשטח חצר מקורה, האם צריך לשלם לשכן מעל בגין השתמשות ברצפה שלו כגג שלי?
מדובר ברצפה מקורית של הבנין, לא מה שהשכן הוסיף במשך השנים

• הוסף לסימניות
רציתי לברר,
אנחנו גרים בקומה הראשונה בבנין.
כל השכנים שמעלינו בונים. הרחבה משמעותית מכל הכיוונים.
אנחנו לא הצטרפנו לבנייה משיקולים רבים.
כרגע אנחנו לא משלמים את העמודים והיציקה, נשלם רק כשנתחיל להרחיב ולבנות.
מה שקורה כרגע,
הדירה שלנו הוחשכה לחלוטין. יציקה ותקרה של כ3-5 מטר מכל כיוון.
אנחנו רוצים רק לשים סורגים מסביב, לפרוץ מהסלון שלנו. שנוכל לפחות לנשום קצת יותר.
ברור שזאת שאלה לרב, אבל מעניין אותנו לדעת איך זה נהוג בדרך כלל.
האם אנו אמורים שלם על היציקה במקרה כזה?
ושוב, אנחנו לא סוגרים חדרים וכאלה, רק הופכים את זה למרפסת ענקית.

מישהו אמר לי שלפעמים השכנים אפילו משלמים את זה. רק בשביל זה צריך שרירים. ואנחנו שקטים כאלה...

אשמח לשמוע תגובות ענייניות בנושא,
תודה.
התשובה ע"פ ההלכה:
שכן שעשה לשני טובת הנאה אלא שהשני אינו נהנה ממנו פטור השני מלשלם, אבל אם השני גילה דעתו שנוח לו באותה הנאה משלם את הכל.
ממילא כאן: לשלם על היציקה שהיא גם לטובתך למשל אם מוכרים את הדירה המחיר עולה, או אם תבנו זה יהיה בעלויות פחותות, כל זמן שלא משתמשים לא משלמים. אם משתמשים משלמים.
שימוש: אם הגדרה שלו כמו הנחת חפצים ולא ממש מחסן לא משלמים, אם כדי שתוכלו לנשום ברוב המקרים תחוייבו בתשלום אלא א"כ זה ממש חונק את דירתכם ולא תשתמשו שימוש יומיומי ביציקה.

• הוסף לסימניות
מי שמרחיב את הדירה [קומת קרקע] לשטח חצר מקורה, האם צריך לשלם לשכן מעל בגין השתמשות ברצפה שלו כגג שלי?
מדובר ברצפה מקורית של הבנין, לא מה שהשכן הוסיף במשך השנים
ממש לא משלם
כי בקנית הדירה הוא גם שילם חלק מסוים על החלק המקורה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה