כללי שימוש בקובץ סגור מהגרפיקאי

• הוסף לסימניות
לקוח קיבל קובץ סגור מהמעצב...
כעת הוא רוצה לשנות שמה מספר דברים.
האם למעצב אחר מותר לפתוח את הקובץ ולשנות בו דברים?
מדובר כשהלקוח קיבל קובץ סגור.

אם לא, למה?

• הוסף לסימניות
???

• הוסף לסימניות
לא יודע
אבל כשמבקשים ממני לעשות דבר כזה אני אומר תחזור לגרפיקאי שעשה לך את העבודה
לפעמים חוזרים אליו
ולפעמים אומרים לי: אין לו זמן וכו'
אני מברר מי זה, מדבר איתו ויצא לי כמה פעמים שהגרפיקאים אמרו לי שאין להם זמן אך אין בעיה שיעשו שינוי, ולפעמים אף שלחו לי את הקובץ הפתוח

• הוסף לסימניות
האם ישנה בעיה?
מבחינה מוסרית?
האם הגרפיקאי הראשון יכול לסרב?
האם יש איזהו קביעה חוקית בזה?

• הוסף לסימניות
אני נתקלתי במעצבת שממש התנגדה שאערוך שינוי כולה של משפט אחד ללקוח שפנה אלי
(הזוי בעיני ..) ולקחה ללקוח על זה המון כסף (לטענתו)
בקיצור זה ענין של כל אחד והכללים שלו .. לדעתי.

• הוסף לסימניות
מהצד השני....

אמנם אני בעימוד.
כמובן אני מביאה קובץ סגור איכותי אחרי תשלום מלא (אם סוכם קובץ פתוח בחוזה אז ודאי פתוח) ושהלקוח יעשה בו מה שבא לו!!!!! שיפרוץ, יחתוך, ידביק טלאים. הוא שילם על קובץ זה והקובץ שלו לשימושו!!
ככלל אם הלקוח מרגיש שהמעצב אמין הוא יחזור אליו לתיקונים עתידיים..
אלא א"כ הוא שילם גרושים על העבודה וסוכם שאין לו שום זכות בקובץ. (אף פעם לא קרה לי)

• הוסף לסימניות
ב״ה

בואו לא נשווה בין עיצוב לעימוד..

• הוסף לסימניות
גמני בעיצוב- מביאה קובץ לאחר תשלום. אמנם סגור, מושטח. ואם הלקוח רוצה שיעשה בו כאהבת נפשו-- שיפתח פוטו שופ, ויתעלל בו מה זה משנה לי- העיקר שהשם שלי לא יהיה שמה...

ת'כלס לא זכור לי שלקוח המשיך הלאה עם פרויקט שלי כי אני משתדלת להענות לתיקונים קלים ובשמחה!

• הוסף לסימניות
יש בזה בעיה של הפרת זכויות יוצרים, בפירוש
אלא אם כן המעצב נתן רשות מפורשת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;1883380:
יש בזה בעיה של הפרת זכויות יוצרים, בפירוש
אלא אם כן המעצב נתן רשות מפורשת

שומעת......
כנראה שאכן שונה מעימוד כי בעימוד לא הייתי אומרת שיש כאן המצאה נעלית של יצירה. אלא עבודה שעליה הלקוח שילם.
מסכימה איתך.

• הוסף לסימניות
השאלה הזו אמורה להיפתח בפורום דין וחשבון

ציטוט מאתר עו"ד גרשוני ושות'

במידה וחוזה העבודה לא מבהיר במפורש כי זכויות היוצרים על העבודה מועברות לידיו של הלקוח, הרי שאלו עודן נתונות בידיו של היוצר המקורי, אשר רשאי לבצע שימוש עתידי ביצירה ובסקיצות, ולרבות שימוש מסחרי נוסף. כמו כן, היוצר רשאי לקבוע את אופן השימוש של הלקוח ביצירה, וזאת בהתאם לתנאי החוזה שנחתם בין השניים.

חשוב גם לזכור, כי לשאלת זהותו של המחזיק בזכויות היוצרים ישנה גם חשיבות עליונה במידה והלקוח בוחר, בשלב מאוחר יותר, להעביר את היצירה המקורית לידיו של מעצב אחר, אשר מתבקש להכניס בה שינויים. ככלל, ולמעט מקרים חריגים ביותר, כל עוד הלקוח מחזיק בזכויות היוצרים על היצירה, הרי שהוא חופשי לעשות בה כרצונו, וכמעט ללא כל סייג, ולרבות שינויי צורה ועיצוב המשנים את אופייה של היצירה באופן מהותי.

לעומת זאת, וכל עוד זכויות היוצרים נתונות בידיו של היוצר המקורי, דהיינו המעצב, הרי שכל שינוי ביצירה, מכל סוג שהוא, נדרש בראש ובראשונה להיות מאושר על ידו, וטרם ביצוע השינוי.

במידה והלקוח בוחר לעשות שינוי שכזה, ללא הסכמתו של המעצב, הרי שהוא חושף עצמו לתביעה משפטית בגין הפרת זכויות יוצרים, ולתשלום פיצויים כספיים גבוהים.

ע"כ.

מכאן לציטוט מאתר אולג'ובס

במקרה של התקשרויות מסוג זה, זכות היוצרים היא של היוצר, ולא של מזמין היצירה, אא"כ הוסכם אחרת בין הצדדים. דין זה תקף גם ביחס לכל גורם המזמין יצירה מיוצר: למשל, אדם השוכר את שירותיו של מעצב אתרי אינטרנט שיעצב עבורו אתר. ברירת המחדל היא שזכות היוצרים היא של המעצב, כל עוד לא הוסכם אחרת.

יחד עם זאת, גם כאן, אם הצדדים מסכימים ביניהם על חלוקה אחרת של הזכויות, תוכן ההסכם מחייב וגובר על הנחת המוצא של הדין. יתרה מכך, החוק קובע כי דינה של הסכמה 'במשתמע' כדין הסכמה מפורשת. כלומר, אם מהתנהלות הצדדים משתמעת כוונה כי זכות היוצרים לא תיוותר בידי היוצר, דין הסכמה כזו כמחייבת. לכן, במקרה בו גרפיקאי מקבל שכר גבוה במיוחד עבור עבודתו, יתכן כי בית-משפוט שיידרש לעניין יסיק מכך כי הצדדים התכוונו להעביר את זכות היוצרים למזמין וזאת בתמורה לשכר הגבוה.
לכן, על מזמין יצירה המעוניין למנוע טענות של היוצר ביחס לזכותו ביצירה להסדיר את העניין כבר בהסכם הזמנת העבודה.

בשולי הדברים יש לציין כי ביחס ליצירה של אירוע משפחתי/פרטי ו/או דיוקן קובע החוק כי ברירת המחדל היא שהזכות ביצירה היא של המזמין, וזאת, ככל שלא הוסכם אחרת בין הצדדים

ע"כ

בנוסח החוק לא מופיע שינוי עבודה על ידי מזמין עבודה וכנראה הציטוט לעיל נובע מפסק תקדימי כלשהו במשך השנים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה