כללי שימוש בתוכנת האילוסטרטור

• פותח הנושא P360
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
כידוע.... אני כעת לומד עיצוב גרפי {בפרוג לכל השואלים}.
ובכמה מפגשים שהיו לאחרונה עם גרפיקאים/יות בכירים/ות התברר לי שאין להם ידע בתוכנת האילוסטרטור .
והם מסבירים לי שהתוכנה היא לא כ"כ שימושית ואין להם צורך בתוכנה ...
והשאלה שלי היא, האם באמת התוכנה המדהימה הזאת היא לא שימושית או ... שהם פשוט לא יודעים, אז התשובה הזאת היא הכי נוחה .
או בקיצור כמה מכם מכירים את התוכנה ובאיזו תדירות אתם משתמשים בה ?

• הוסף לסימניות
תוכנה מדהימה ושימושית ב-י-ו-ת-ר!
גרפיקאים ותיקים אולי משתמשים בקורל.

• הוסף לסימניות
שימושית מאוד!
אצלי התוכנה הזו היא השימושית והעיקרית ביותר!
בה אני מעצבת כל מה שאני צריכה עם סיוע מפוטושופ מידי פעם לתמונות או לאפקטים מסוימים.
גרפיקאי אמיתי וטוב יוכל בקלות לגלות את הפוטנציאל שבתוכנה.

• הוסף לסימניות
מה?? גרפיקאים שאין להם שימוש בתוכנה המדהימה הזאת?? לא מכירה כזה דבר...
איך?? איך אפשר בלעדיה??
על מה הם עובדים אם לא עליה??

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
כנראה שעקב היותם בכירים, הם גם ותיקים, ומשתמשים בתוכנות בנות דורם.
פריהנד? קורל, וכד' (יש עוד?)

בכל מקרה אני לא מכירה מעצב כלשהו שאינו משתמש בתוכנה וקטורית כלשהי, כך שבדיוק איזו אין זה משנה,
כל תוכנה הפלוסים והמינוסים שלה.

• הוסף לסימניות
לא התוכנה עושה את הגרפיקאי אלא המשתמש בה.
כך שככל שיהיו אפקטים וקלות הפעלה באילוסטרייטור, גרפיקאי ותיק יוכל לוותר עליהם ולעבוד
עם התוכנות שהורגל אליהם.
נכון כתבה מיג - כל תוכנה וקטורית והפלוסים-מינוסים שלה, יש כאלה שמתחברים לאדובי (אני לא) ויש כאלה שמתחברים לקורל (אני כן).
השורה התחתונה היא מבחן התוצאה - מה יוצא בסוף יצירת הקובץ, ולא באיזה תוכנה משתמשים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;359579:
לא התוכנה עושה את הגרפיקאי אלא המשתמש בה.
כך שככל שיהיו אפקטים וקלות הפעלה באילוסטרייטור, גרפיקאי ותיק יוכל לוותר עליהם ולעבוד
עם התוכנות שהורגל אליהם.
נכון כתבה מיג - כל תוכנה וקטורית והפלוסים-מינוסים שלה, יש כאלה שמתחברים לאדובי (אני לא) ויש כאלה שמתחברים לקורל (אני כן).
השורה התחתונה היא מבחן התוצאה - מה יוצא בסוף יצירת הקובץ, ולא באיזה תוכנה משתמשים.

אני לא שואל על איזו תוכנה ווקטורית אתה עובד ?
אם אתה מתחבר לקורל יותר זה בסדר מבחינתי .
רק לפי טענתם השימוש בווקטור בכלל ובאילוס בפרט היא שולית .
או שהם עושים שימוש בווקטור אבל בתוכנה אחרת של אדובי ..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shmil15;359590:
אני לא שואל על איזו תוכנה ווקטורית אתה עובד ?
אם אתה מתחבר לקורל יותר זה בסדר מבחינתי .
רק לפי טענתם השימוש בווקטור בכלל ובאילוס בפרט היא שולית .
או שהם עושים שימוש בווקטור אבל בתוכנה אחרת של אדובי ..

נשמע לי מוזר מאוד.
חייבים לעבוד בתוכנה וקטורית כלשהי, או אילוסטרייטור, או פריהנד או קורל,
אין אפשרות אחרת.

• הוסף לסימניות
אני מכור לאילוסטרייטור. זה אחד הכלים הטובים ביותר של אדובי. בפרט הגירסה האחרונה cs4 מעולה!

אני מכיר את התופעה של גרפיקאים שלא עובדים עם אילוס'. לדעתי הם פשוט לא מכירים את התוכנה ומתעצלים/חוששים ללמוד משהו חדש.
יש כאלה שלא מבינים את היתרונות שהיא מציעה. ראיתי כאלה שעושים הכל ב"אינדיזיין" כשהם נתקעים הם הולכים לפוטושופ.

כמובן שיש גם אנשים מוכשרים ומקצועיים שפשוט העדיפו תוכנה חדשנית אחרת (קורל לדוגמה)
אבל לא כל תוכנה וקטורית היא אותו דבר. ממש לא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;359595:
נשמע לי מוזר מאוד.
חייבים לעבוד בתוכנה וקטורית כלשהי, או אילוסטרייטור, או פריהנד או קורל,
אין אפשרות אחרת.

פדיהנד??? אתה רציני במה שאתה אומר?
זוועה כזו לא ראוי שיזכירו אותה כאופציה בצחוק אפילו.

• הוסף לסימניות
לא אמרתי פדיהנד. אמרתי פריהנד:)
אבל תתפלא, יש עדיין דינזוארים שעובדים איתה.
(לא אני. אני ממש לא יודע אפילו איך פותחים מסמך שם)

• הוסף לסימניות
כשאני למדתי אילוסטרייטור (לפני קצת יותר משנה וחצי בערך) מאוד אהבתי את התוכנה, בסוף הלימודים המורה נתנה לנו שיעור או 2 (לא זוכרת בדיוק) בפריהנד, כשפתחתי את התוכנה מאוד מאוד לא אהבתי אותה ולא הסתדרתי איתה וכנ"ל כל הבנות שלמדו איתי.
אני חושבת שאילוסטרייטור היא תוכנה מדהימה ושהיא השאירה את פריהנד הרבה מאחור.

• הוסף לסימניות
התוכנה הזאן אכן מדהימה!!
אבל הטעות של הרבה היא שמתחילים לעבוד איתה ומתרגלים אליה,וקשה אח"כ להתרגל למשהו אחר,
בעוד שהנכון הוא לעבוד על אינדיזיין ולסגור שם קבצים.
ולא באילוס,

אבל אם אתה עם המורים של מנטור לא נראה לי שיש סיכוי שהם יוותרו לכם לעבוד על אינדיזיין....

בהצלחה בכ"א.

• הוסף לסימניות
מי שלא מכיר את התוכנה פריהנד אומר כך,
אך מבחינת עיצוב צורות ושימוש לעגל צורות היא הרבה יותר קלה מאשר קורל ואילוסטרייטור.
(רק בשביל לעשות דברים וקטוריים באופן מושלם!!!) אך הציור והכל באילוסטרייטור הרבה יותר כיף
(אני לא מסתדרת עם לעשות צורות וחיתוכים מצורה על צורה אחרת, או להעתיק באופן מדויק באילוסטריטור)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י st28;359616:
התוכנה הזאן אכן מדהימה!!
אבל הטעות של הרבה היא שמתחילים לעבוד איתה ומתרגלים אליה,וקשה אח"כ להתרגל למשהו אחר,
בעוד שהנכון הוא לעבוד על אינדיזיין ולסגור שם קבצים.
ולא באילוס,

אבל אם אתה עם המורים של מנטור לא נראה לי שיש סיכוי שהם יוותרו לכם לעבוד על אינדיזיין....

בהצלחה בכ"א.

צודקת במאה אחוז!

• הוסף לסימניות
מעצב טוב יכול לעשות כמעט כל ביצוע בכל תוכנה
(כן גם עיצובי וקסברגר אפשר לעשות באילוס' ועיטורי ארידי (וקטוריים !) בפוטושופ)
אבל כל תוכנה מיועדת לביצועים אחרים, ולכן מי שרוצה לחסוך שעות רבות של עבודה מומלץ לו להכיר את כל שלושת התוכנות (פוטושופ אילוסטרייטור /קורל אינדיזיין ) היטב.

• הוסף לסימניות
בקיצור ...
מי שלא יודע אומר שהתוכנה לא שימושית ...
כי חשבתי שסתם ביזבזתי זמן בלימודים על תוכנה שלא משתמשים בה ....

ולסיום : הנה כרטיס שעיצבתי במסגרת שיעורי הבית .

צפה בקובץ המצורף 54746

קבצים מצורפים

• www.prog.co.il_Name- מלכי.jpg Views- 14 Size- 42.2 ק_attachment.jpg
    KB 42.2 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י shmil15;359690:
בקיצור ...
מי שלא יודע אומר שהתוכנה לא שימושית ...

בדיוק!
כי חשבתי שסתם ביזבזתי זמן בלימודים על תוכנה שלא משתמשים בה ....
:):rolleyes::)

והכרטיס חמוד מאוד....

• הוסף לסימניות
בגלל התוכנה הזו,
פרשתי מהקורל והפריהנד (mx).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה