כללי שימוש בתוכנת האילוסטרטור

• פותח הנושא P360
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
בזה שהיא תוכנה מהממת ושימושית - אין ספק. לצערי,לא יצא לי ללמוד אותה לעומק אלא רק באופן קליל מאד (לימוד יסודי ומקיף שלה זה הפרוייקט הבא שלי :))

התשובה הוודאית לשאלה של פותח האשכול היא חוסר ידע בתוכנה., אין מצב שאין צורך בה.

• הוסף לסימניות
זו תוכנה נהדרת ושימושית.
יש הרבה גרפיקאים ש"מדלגים" עליה בגלל שהרבה מהאפשרויות שלה ניתן לעשות כיום בפוטושופ ואינדיזיין. מי שיודע את התוכנה על בוריה מעדיף לעשות איתה הכל ולייבא ממנה תמונות וכו' ומי שיודע פוטושופ על בוריה מעדיף לייבא מאילוס' קבצים ויקטוריים (אובייקטים חכמים) ולעבוד איתה, וכך גם לגבי אינדיזיין.
בסה"כ - תוכנה שטוב, כדאי ומומלץ לדעת - גם כי דורשים אותה כמעט בכל מקום עבודה.

• הוסף לסימניות
מי שמשתמש בפוטושופ לעבודות וקטוריות מבזבז הרבה זמן.
זה אפשרי, אבל למה??? מפסידים כל כך הרבה אפשרויות מדהימות.

אני למדתי פריהנד, ומאוד שמחתי להחליף אותה באילוס.
אבל לעבוד בכלל בלי תוכנה וקטורית?
נשמע לי כמו ללמוד נהיגה בלי ללמוד איך מחליפים הילוכים.

• הוסף לסימניות
נשמע לי כמו ללמוד נהיגה בלי ללמוד איך מחליפים הילוכים

אהבתי את ההשוואה.......

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;359808:
מי שמשתמש בפוטושופ לעבודות וקטוריות מבזבז הרבה זמן.
זה אפשרי, אבל למה??? מפסידים כל כך הרבה אפשרויות מדהימות.

אני למדתי פריהנד, ומאוד שמחתי להחליף אותה באילוס.
אבל לעבוד בכלל בלי תוכנה וקטורית?
נשמע לי כמו ללמוד נהיגה בלי ללמוד איך מחליפים הילוכים.

אפשר ללמוד נהיגה בלי ללמוד איך מעבירים הילוכים...
קוראים לזה "נהיגה על אוטומט".... :) :) :)

בכל מקרה לעשות צורות ויקטוריות ואיורים ויקטוריים בפוטושופ זה לא מקצועי וזה בזבוז זמן, אבל לעבוד עם קבצים ויקטוריים שמייבאים מאילוס' בפוטושופ, אין בעיה לדעתי - בעיקר עם הsmart object שאדובי הכניסו בגרסאות החדשות. זה אפילו מאוד נוח...

• הוסף לסימניות
היא תוכנה מדהימה..!!!!!!!!!!!!!!!!
רק איטיתתתתתתתתתת מאודדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד וכבדה!!

• הוסף לסימניות

עדיין יש שם תיבת הילוכים כלשהי :)
וצריך לדעת לתפעל אותה.

וברור שפוטושופ בלי תוכנה וקטורית זה לא זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;359834:

בכל מקרה לעשות צורות ויקטוריות ואיורים ויקטוריים בפוטושופ זה לא מקצועי וזה בזבוז זמן, אבל לעבוד עם קבצים ויקטוריים שמייבאים מאילוס' בפוטושופ, אין בעיה לדעתי - בעיקר עם הsmart object שאדובי הכניסו בגרסאות החדשות. זה אפילו מאוד נוח...

ואם פתאום צריך לחנות ברוורס? :):):)

תכל'ס - סמרט אובג'קט זה דבר מצויין, אבל עדיין צריך שיהיה את האובג'קט....

אגב, גם הפוך זה מצויין, מה יותר פשוט מלשנות את התמונה בפוטושופ והיא משתנה אוטומטית באילוס.

• הוסף לסימניות
לגבי "תיבת ההילוכים האוטומטית" זה מאוד פשוט - אם רוצים לנוע קדימה מעבירים לD ואם רוצים לעושות רוורס, מעבירים ל-R. זה הכל... אה, ואם רוצים לחנות שמים על N. לא חושבת שזה נקרא "לדעת להעביר הילוכים" (למרות שהדוגמא לכשעצמה נשמעת ומצטלצלת טוב....).

orli - אף אחד לא אמר להשתמש בפוטושופ בלי תוכנה ויקטורית, אבל כל אחד מחליט מהי תוכנת המוצא שלו ואליה הוא יכול לייבא את העצמים הויקטוריים/התמונות מהתוכנות האחרות.

• הוסף לסימניות
תוכנה מדהימה נוחה ביותר, במיוחד היום בסיאס 4 שיש אפשרות לעד 99 עמודים בקובץ!!

• הוסף לסימניות
אילוס' תוכנה באמת כיפית ומדהימה רק ברגע שמתחילים לעבוד איתה עם אפקטים וכו'... היא פתאום מאטה קצב ועובדת לאט לאט, מה שמוציא לפעמים את החשק ממנה וגורם לי להחיליט לעשות הכל בפוטושופ וכו...
כמו"כ יש דברים שאפשר בקלות לבנות אותם באינדיזיין שעובדת הרבה יותר טוב עם קטעי טקסט, ולכן פעמים רבות שאני מוותרת על שלב הוקטור באילוס ופשוט עושה הכל באינדזיין.
כל גרפיקראי וההעדפות שלו. אני למשל, את כרטיס הביקור הנ"ל הייתי עושה בטוח באינדיזיין..
כמו שאומרים עיניין של טעם.

• הוסף לסימניות
תצחקו, אבל אני אכן עוד עובדת על פריהנד
תוכנה ויקטורית מהירה ומעולה לשעות לחץ
לא נסגרת פתאום ולא תוקעת את כל המחשב.
אילוס' לא התשמשתי בה עד לפני חצי שנה בכלל לא למדתי אותה ולא הכרתי אותה,
לעיצובים מורכבים ומיוחדים אני משתמשת איתה, תוכנה בהחלט יפה אני אישית נהנת ממנה.
אני בטוחה שיש לי ללמוד המון כי הכל אני לומדת תוך כדי עבודה ואין הרבה זמן להתעמק.

• הוסף לסימניות
אילוסטרייטור היא תוכנה וקטורית בלבד.
כל אפקט רסטר מכביד מאד על התוכנה לכן אם רוצים לעבוד על כל המסמך באילוס' את האפקטים להחיל רק בסוף, ואם מייבאים תמונות זה רק כלינקים אחרת התוכנה קורסת.

• הוסף לסימניות
בעניין האפקטים קבלתי פעם עצה טובה (כמדומני מישראלה):
כיון שאם האפקטים מוגדרים על רסטר 300dpi (מה שצריך להיות במקרה של קובץ לדפוס) - הם מכבידים על הקובץ, בפרט ככל שהאובייקט גדול יותר - הרי שאפשר לעבוד על יצירה קטנה הרבה יותר מגודלה הסופי (נאמר -10%), ואז האפקטים הרסטריים אינם מכבידים על הקובץ. אחר כך פשוט מגדילים בפרופוציה לפי היחס הרצוי (אם קודם הקטנו ל-10% הרי שכעת יש להגדיל ב-1000%, למשל).
שתי הערות שלי:
א.לפני ההגדלה יש לזכור לסמן Scale Strokes and Effects.
ב. במקום להקטין את מידות המסמך, ולהגדיל בחזרה, למי שלא רוצה להסתבך, יש עוד 2 עצות:
או להגדיר מראש רסטר של 72 לאפקטים, ולפני הסגירה להדפסה להחזיר ל-300.
או להציג במצב תצוגה מהיר, ורק מדי פעם לעבור לתצוגת Preview, כדי להתרשם.

ושלא יבואו אוהדי הקורל המושבעים ויקטרו על אילוסטרייטור. מי כמוני יודע כמה פעמים קרסה לי קורל בשל ריבוי אפקטים, שלא לדבר על תוצאות מוזרות ובלתי צפויות בעליל בהדפסה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GD;359893:
אילוס' תוכנה באמת כיפית ומדהימה רק ברגע שמתחילים לעבוד איתה עם אפקטים וכו'... היא פתאום מאטה קצב ועובדת לאט לאט, מה שמוציא לפעמים את החשק ממנה וגורם לי להחיליט לעשות הכל בפוטושופ וכו...
אז למה באמת לעבוד עם אפקטים באילוס? אפשר לעשות את האפקטים בפוטושופ, או אינדיזיין.

• הוסף לסימניות
אין כמו אילוסטרייטור!!!!!!!!!!!!!

בתחילת לימודי עבדנו על פריהנד ואח"כ עברנו לאילוס' ואין בכלל מה להשוות!
היום אני בכלל לא נוגעת בפריהנד! 90% מהעבודה זה אילוס' והשאר פוטו שופ וכדו'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shilat;359842:
היא תוכנה מדהימה..!!!!!!!!!!!!!!!!
רק איטיתתתתתתתתתת מאודדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד וכבדה!!

איטית?? כבדה??
חמודה, זה לא התוכנה, זה המחשב.....

• הוסף לסימניות
גם במחשב חזק אילוס' כבדה יותר משאר התוכנות (בפרט באפקטים רסטריים)
תנסה לעשות במק על שלט חוצות לייב טרייס או תלת מימד...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מבינים;360412:
גם במחשב חזק אילוס' כבדה יותר משאר התוכנות (בפרט באפקטים רסטריים)
תנסה לעשות במק על שלט חוצות לייב טרייס או תלת מימד...

לייב טרייס לא מכביד אם משתמשים בו באופן מושכל.
אם תיקח תמונה ברזולוציה גבוהה ותעשה טרייס עם 200 צבעים, התוכנה תייצר תוצאה המורכבת מאלפי נקודות וקטוריות ואובייקטים נפרדים... ולא לזה התכוון המשורר.

לייב טרייס מתאים להמרה של צורות פשוטות יחסית עם מספר צבעים מצומצם.
אחרי הטרייס מומלץ לעשות expand וsimplify שיקטינו את מידה המורכבות של האובייקט.
כך תתקבל תוצאה הגיונית שהתוכנה תתמודד איתה בקלות.

גם לגבי תלת-מימד, מי שחושב שאילוס' היא תוכנת תלת מימד, מפספס את הפואנטה... זה נחמד שאפשר לשלב מידי פעם את היכולות האלה. אבל כמובן ששימוש מופרז ברינדורים תלת-מימדיים יגרמו לתוכנה להראות סימני מצוקה.

כל זמן שמשתמשים בתוכנה לייעודים האמיתיים שלה, היא מאפשרת ליצור גרפיקה וקטורית בקלות ובמקצועיות שאין להם מתחרים.
גם האמינות של התצוגה המקדימה היא יוצאת מן הכלל.
לדוגמה, מי שעבד עם פריהנד יודע שהשימוש באפקטים הוא "על אחריות המשתמש" כל קשר בין מה שתראה על המסך לבין התוצאה המודפסת הוא מקרי בהחלט...
ולא נכנסתי בכלל לנושא של נוחות הייצוא לפורמטים אחרים וסגירה לדפוס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י R.Design;359786:
בזה שהיא תוכנה מהממת ושימושית - אין ספק. לצערי,לא יצא לי ללמוד אותה לעומק אלא רק באופן קליל מאד (לימוד יסודי ומקיף שלה זה הפרוייקט הבא שלי :))

התשובה הוודאית לשאלה של פותח האשכול היא חוסר ידע בתוכנה., אין מצב שאין צורך בה.

היכן את חושבת ללמוד אותה?
אני גם מעונינת ללמוד אותהלעומק, ועוד לא מצאתי מקום מתאים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה