מידע שימושי שימו לב אל בנותינו המסתובבות ללא מסגרת (וגם הצעות מעשיות)

• הוסף לסימניות
בעקבות פתיחת בתי הספר בשיטת הקפסולות,
ובעקבות סגירת מערכת החינוך באזורי הסגרים,

חלק גדול מבנותינו מסתובבות ברחובות בחוסר מעש. מסתובבות זו מכה אחת, ברחובות (הריקים!) מכה שניה, בחוסר מעש מכה שלישית. (יצא לי הגדה של פסח באמצע אלול...)

אולי היה אסור לעשות קפסולות בגלל זה. אולי היה אסור לסגור את מערכת החינוך אבל זה לא בידים שלנו.

הבנות שלנו כן.

שימו לב אליהן.

ולמי שיש הצעות מעשיות להתמודדות עם הבעיה, נא לכתוב כאן.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
באשכול שנמחק הצעתי לארגן דחוף עבודה. נגיד בגן פרטי (אם יש פעיל). או חנות. תלוי גיל וכו'.

ואם אין עבודה ממש - לייצר עבודה.

כלומר, להעביר את המשכורת למקום העבודה, שהוא יעביר את זה לילדה כמשכורת (בלי לגלות...)

ואם הבת ממש מיותרת שם, אפשר בלית ברירה גם לשלם למעבידה קצת על הדרך... זה שווה את זה.

• הוסף לסימניות
כמובן קורסים. מחשב/צילום/תקיעה בשופר/תסרוקות/עריכת וידאו/סריגה/תכשיטנות.

ולכל מי שיש מה להציע, איזה קורס או משהו. מהר מהר לפתוח משהו. אפשר לעשות כסף יפה וגם מצווה גדולה. אפשר לעשות בטלפון, או קבצי וידאו לשליחה במייל.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כבר למדתי שלא תמיד כדאי.
הרבה תגובות פה שיפוטיות וקוטלות מבלי למצמץ.
לא יודעת מה אחרים אבל אני אישית לומדת ממך המון, לפי התגובות שלך יש לך כזה ראש בריא וגישה ישרה ונכונה לחיים שכיף לשמוע את דעותייך.

• הוסף לסימניות
כבר למדתי שלא תמיד כדאי.
הרבה תגובות פה שיפוטיות וקוטלות מבלי למצמץ.
והרבה קוראים שלא מגיבים אולי לוקחים את העצה ונהנים ממנה.
בשבילם כדאי.
את השיפוטיות והקוטלות, תבדקי, אולי יש בהם משהו שכדאי לך ללמוד, אם לא מצאת, אפשר לשים פס ולעבור הלאה, מבחינתך עשית משהו טוב וניסית לעזור, אולי גם הצלחת.
(לא מופנה דוקא אלייך, אלא לכל מי שקרא את התגובה שלך ומזדהה, וגם לעצמי. אני יודע שזה קל לכתוב וקשה לפעמים להרגיש...)

• הוסף לסימניות
אכן גלבוע גם אני נהנית לקרוא את תגובותיך.

אקסיומה העלתם נקודה חשובה בענין הבנות שמסתובבות חסרות מעש
לדאוג למעש
אם זה יצירות לסוכות, יצירות בכלל , מיניאטורות , פאזלים , עיצוב אלבומים
פיתוח תמונות וסידורן באלבומים
ארגון הבית לקראת החגים
בישול אפיה והקפאה לחגים (כולם יהיו בסגר בבית וצריך המון אוכל)
לימודים של כל מה שמענין ושל תחומים חלשים וגם חזקים
סיוע לכאלו שיוצאות לעבודה ,לעשות בייביסיטר לעזור בשליחת ילדים למוסדות ובהשכבת ילדים אצלכם או אצל משפחה למשל..
לאתגר בעבודה עיונית /כתיבת סיפור
לכתוב חזון לעתיד ולעבוד על פיו בשלבים
עריכת מצגת
בהצלחה
ושנה טובה

• הוסף לסימניות
אכן זו בעיה כואבת אני רואה רק מתחילת הקורונה עשרות נערות נושרות חדשות איפה שאני גרה ואין מי שיטפל בזה אין אפילו ארגוני נוער לבנות כמו איגוד לבנים יש בתיה וכ''ו אבל זה לא זה
מקווה שמאשכול זה תגיע הצעקה לפני מחנכות ומחנכים רבניות ורבנים שאמונים על חינוכי ילדינו להרים את הכפפה ולטפל במאות מקרים אלו ברחבי הארץ

• הוסף לסימניות
אנחנו התחלנו לסדר תמונות לפיתוח.
(חשבנו על זה באדר, אבל עד עכשיו לא הספקנו :D )
נתתי לבנות כמה קריטריונים לבחירה, והן התחילו את המשימה בכוחות עצמן.
מתישהו כמובן יצטרכו גם אותי...
בינתיים זה תעסוקה.

• הוסף לסימניות
אכן זו בעיה כואבת אני רואה רק מתחילת הקורונה עשרות נערות נושרות חדשות איפה שאני גרה ואין מי שיטפל בזה אין אפילו ארגוני נוער לבנות כמו איגוד לבנים יש בתיה וכ''ו אבל זה לא זה
לא תמיד חייב ארגונים. יש נשמות תועות ברחוב שלך? צאי אליהן ב12 בלילה ל-5 דק', תציעי להן עוגיות שאפית, תשאלי מה שלומן בחיוך רחב. בפעם הראשונה אולי יביעו חשדנות, אבל כשיראו שאת לא שופטת אותן, לא תאמיני איך בלי לדבר רוחני ו ת הן יתקרבו בחזר.ה. מקום שטוב בו-לא עוזבים.

• הוסף לסימניות
מקווה שמאשכול זה תגיע הצעקה לפני מחנכות ומחנכים רבניות ורבנים שאמונים על חינוכי ילדינו להרים את הכפפה ולטפל במאות מקרים אלו ברחבי הארץ
השתדלתי לטעון הפוך: הקורונה לימדה אותנו שהרבה מאוד נמצא בידיו של האזרח הפשוט. למחנכים והמחנכות, למשל, יש גם בלאו הכי עומס מטורף מאיך להמשיך את מערכת החינוך הפורמלית בצורה סבירה יחסית בתוך כל הקפסולציות והבלאגן.

• הוסף לסימניות
אחד הדברים החשובים שלימדה אותנו הקורונה,
שרה שנירר הקימה מוסד חשוב מאד, הסמינרים עזרו לנו הרבה....
ועדיין אנחנו אחראים לשלומן הרוחני של בנותינו,
לתשומת לבנו שלנו, וגם לתשומת ליבן של המחנכות החשובות!

• הוסף לסימניות
ומשהו חשוב נוסף: למה מוסדות לימוד שנמצאים בתוך שכונות הסגר אבל התלמידות מגיעות לשם מכל חלקי העיר ואף מחוצה לה (דוגמה - סמינר "בנות אלישבע" שממוקם בכניסה לרמות. למה הוא מושבת? על כל תלמידותיו? כנ"ל סמינר מעלות, בית בינה ועוד שברמת שלמה.) למה אין מישהו שאפשר לפנות אליו ולהסביר בהיגיון עד כמה המצב מזיק ולא הגיוני בכלל. כ"כ הרבה תלמידות מושבתות בלי קשר למקום מגוריהן. והנזק גדול וענק. אין דרך להתמקח על כך?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה