בקשה שימו לב אל הנשמה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
רוצה לשתף חוויה אישית כואבת

כאישה בשנות ה40 התחלתי ללמוד בקורס מקצועי כלשהו שבו רוב ככל הגילאים הוא בממוצע 25 (לרוב מטה מכך). אני לא מתיחסת כלל לצד המקצועי בקורס., אלא לצד החברתי. .

הרגשתי נטע זר.

אני מבינה שהשיג והשיח בפער גילאים כזה הוא גדול ולא מצופה שיתיחסו אל אישה בגיל של אמא שלהם כמו לאחת מהן.. ועדיין, הרגשתי יחס מנוכר ומתנשא כבר מההתחלה, למרות שמבחינתי הקדמתי להאיר פנים ולהיות חביבה, מצחיקה (לא מעיקה.. ), זה הורגש בכל רגע שהייתי בחברתן, הרגשתי דחויה ולא רצויה. הייתי צריכה "להילחם" כדי שישמעו משפט שיש לי להגיד בשיחה, הרבה פעמים בכלל לא טרחו להביט לכיווני, התעלמו ממני לחלוטין, למרות שישבתי איתן ממש. לעיתים תהיתי לעצמי אולי הפכתי לשקופה.

זה החזיר אותי למחוזות ילדות קשים וכואבים..

ניסיתי להיות איתן וכשראיתי שזה חוזר על עצמו כל פעם מחדש וגורם לי לצער גדול העדפתי לשבת לבד בכיתה, אבל גם זה היה קשה, ולכן ניסיתי שוב לשבת איתן כו.... ושוב אותה התנהלות ועגמת נפש..

בשלב מסוים היה "פיצוץ"

לאחר שאני יושבת יום שלם (!!!) ליד אחת מהן, והיא לא טורחת להעיף מבט קלוש לכיווני , בטח לא מילה (תופעה שסבלתי ממנה מידי יום), הגיע סוף היום. ביציאה מהבנין , היא פגשה בי ואמרה: "היי, מה איתך? לא ראיתי אותך כל היום!"-

רגע מהה? הייייי! הללווו? פה כבר לא יכולתי להבליג ועניתי: "לא ראית או שלא רצית לראות?" היא לא הבינה מה אני רוצה ( או שהבינה ורק הופתעה לשמוע ממני..), ודרשה הסבר מיידי.

לבינתיים התאספו שאר הבנות ולא הבינו על מה המהומה. אמרתי שאני לא מעונינת לדבר כעת.

כמובן שזה לא הוסיף לי נקדות והן הסתכלו עלי כמו על חייזר.. אך לא הייתי מסוגלת לדבר, הייתי טעונה מידי ופחדתי שמתוך סערת רגשות אגיד דברים שאתחרט עליהם.

יותר מאוחר כתבתי לאותה אחת בצורה אישית, שיתפתי בכאב המתמשך שלי. היא ענתה בהבנה וביקשה סליחה והבטיחה לשנות יחס...

רוח של תקווה נישבה באויר. פנינו לעתיד ורוד יותר.. הלוואי!

נראה לכם שמשהו השתנה בימים הבאים? גורניששטט! עולם במנהגו (הקלוקל) נוהג ואני דומייה וסבל.

סופגת שוב ושוב את הכאב וההשפלה. (וניסיתי שוב לשבת בחברתן ולהיות "אחת מהחברה".. שוב אותה התעלמות גורפת..) חזרתי להתבודד לי בפינה שלי ולהינמק מבפנים.

גם היה לי קשה להתרכז בשיעורים (הגם ככה סבוכים) במצב הזה. הצטבר לי פער לימודי שהיה לי קשה להשלים (למרות שניסיתי)

הסבל הנפשי המתמשך הזה לכל אורך הקורס גרם לי בסופו של דבר לנשור , הביטחון שלי היה ברצפה, והביא להישגים נמוכים במיוחד במקומות שהייתי אמורה להפגין בטחון עצמי..

מה לעשות? לא נשאר כלום מהמיצרך הזה.

הרגשתי חלשה וסחוטה רגשית , אני אגיד משהו חריף.. אבל לצערי הרב הבנתי איך אלו שחווים "חרם" מתמשך מגיעים למקומות אל חזור.. זר לא יבין. וחלילה לא מצדיקה גם. רק שתבינו איזה מוות פנימי מתרחש קודם ..ההרס הזה נבנה ונבנה... עד שכבר קשה להכיל.

כל השיתוף הזה מטרתו אחת, לעורר אותנו - אתכם – אותך כבני אדם, ועוד יותר כיהודים, ועוד יותר כיהודים (שאמורים להיות )עם יראת שמיים -

אני רוצה לשאול – לזעוק , האם לא מגיע לכל אדם יחס אדיב, מקבל, טובבב? ללא קשר לגיל או מראה חיצוני או שיקוליי כדאיות כלשהם...?

איפה הבין אדם לחברו? רק כשמתאים וכיף ונח?

שימו לב אל הנשמה!

• הוסף לסימניות
את כותבת שזה החזיר אותך למחוזות ילדות קשים וכואבים וכואב מאד לשמוע על כך :(

אני שואלת בזהירות לצורך הבנת הסיטואציה
האם מאז הסמינר בה היתה לך התמודדות מעין זו,
היה לך מפגשים עם חברת נשים באופן יומיומי ותכוף לכמה שעות
או שזו פעם ראשונה לך מאז?

• הוסף לסימניות

כאישה בשנות ה40 התחלתי ללמוד בקורס מקצועי כלשהו שבו רוב ככל הגילאים הוא בממוצע 25 (לרוב מטה מכך). אני לא מתיחסת כלל לצד המקצועי בקורס., אלא לצד החברתי. .

הרגשתי נטע זר.

אני מבינה שהשיג והשיח בפער גילאים כזה הוא גדול ולא מצופה שיתיחסו אל אישה בגיל של אמא שלהם כמו לאחת מהן.. ועדיין, הרגשתי יחס מנוכר ומתנשא כבר מההתחלה, למרות שמבחינתי הקדמתי להאיר פנים ולהיות חביבה, מצחיקה (לא מעיקה.. ), זה הורגש בכל רגע שהייתי בחברתן, הרגשתי דחויה ולא רצויה. הייתי צריכה "להילחם" כדי שישמעו משפט שיש לי להגיד בשיחה, הרבה פעמים בכלל לא טרחו להביט לכיווני, התעלמו ממני לחלוטין, למרות שישבתי איתן ממש. לעיתים תהיתי לעצמי אולי הפכתי לשקופה.

ניסיתי להיות איתן וכשראיתי שזה חוזר על עצמו כל פעם מחדש וגורם לי לצער גדול העדפתי לשבת לבד בכיתה, אבל גם זה היה קשה, ולכן ניסיתי שוב לשבת איתן כו.... ושוב אותה התנהלות ועגמת נפש..

בשלב מסוים היה "פיצוץ"

לאחר שאני יושבת יום שלם (!!!) ליד אחת מהן, והיא לא טורחת להעיף מבט קלוש לכיווני , בטח לא מילה (תופעה שסבלתי ממנה מידי יום), הגיע סוף היום. ביציאה מהבנין , היא פגשה בי ואמרה: "היי, מה איתך? לא ראיתי אותך כל היום!"-

רגע מהה? הייייי! הללווו? פה כבר לא יכולתי להבליג ועניתי: "לא ראית או שלא רצית לראות?" היא לא הבינה מה אני רוצה ( או שהבינה ורק הופתעה לשמוע ממני..), ודרשה הסבר מיידי.

לבינתיים התאספו שאר הבנות ולא הבינו על מה המהומה. אמרתי שאני לא מעונינת לדבר כעת.

כמובן שזה לא הוסיף לי נקדות והן הסתכלו עלי כמו על חייזר.. אך לא הייתי מסוגלת לדבר, הייתי טעונה מידי ופחדתי שמתוך סערת רגשות אגיד דברים שאתחרט עליהם.

יותר מאוחר כתבתי לאותה אחת בצורה אישית, שיתפתי בכאב המתמשך שלי. היא ענתה בהבנה וביקשה סליחה והבטיחה לשנות יחס...

נראה לכם שמשהו השתנה בימים הבאים? גורניששטט! עולם במנהגו (הקלוקל) נוהג ואני דומייה וסבל.

סופגת שוב ושוב את הכאב וההשפלה. (וניסיתי שוב לשבת בחברתן ולהיות "אחת מהחברה".. שוב אותה התעלמות גורפת..) חזרתי להתבודד לי בפינה שלי ולהינמק מבפנים.

גם היה לי קשה להתרכז בשיעורים (הגם ככה סבוכים) במצב הזה. הצטבר לי פער לימודי שהיה לי קשה להשלים (למרות שניסיתי)

הסבל הנפשי המתמשך הזה לכל אורך הקורס גרם לי בסופו של דבר לנשור , הביטחון שלי היה ברצפה, והביא להישגים נמוכים במיוחד במקומות שהייתי אמורה להפגין בטחון עצמי..

הרגשתי חלשה וסחוטה רגשית , אני אגיד משהו חריף.. אבל לצערי הרב הבנתי איך אלו שחווים "חרם" מתמשך מגיעים למקומות אל חזור.. זר לא יבין. וחלילה לא מצדיקה גם. רק שתבינו איזה מוות פנימי מתרחש קודם ..ההרס הזה נבנה ונבנה... עד שכבר קשה להכיל.

כל השיתוף הזה מטרתו אחת, לעורר אותנו - אתכם – אותך כבני אדם, ועוד יותר כיהודים, ועוד יותר כיהודים (שאמורים להיות )עם יראת שמיים -

אני רוצה לשאול – לזעוק , האם לא מגיע לכל אדם יחס אדיב, מקבל, טובבב? ללא קשר לגיל או מראה חיצוני או שיקוליי כדאיות כלשהם...?

שימו לב אל הנשמה!
כל הכבוד על השיתוף

אבל מזכיר לי מקרה הפוך שהיה אצלי
כשלמדתי תואר (לפני למעלה מעשור...) היינו קבוצה של נשים-נערות בגילאי ה19-20
ופתאום הגיעה אשה בת 40+ ללימודים

את מבינה לבד שתחומי העיניין שונים לחלוטין
שידוכים, בגדים, איפור....די היא כבר היתה שם....
ואם הצרה הכי גדולה אצל בנות אצלנו היתה ש2 בנות לבשו את אותו הבגד אצלה זה היה פרנסה, לימודים של הילדים...
בטוחה שאת היית הכי בסדר בעולם!
אבל לא הייתי דנה אותן לכף חובה
אין להן מושג ככל הנראה מה מעניין אותך, על מה לדבר איתך....תחשבי זה עוד גיל שרק מתחילים לגלות שהעולם הוא לא שחור לבן אלא אפור על גווניו...
כן הייתי מנסה לבדוק על קורס עם גילאים מעורבבים יותר או באמת להגיע בשביל להתמקד בחומר הלימודי ולא החברתי

• הוסף לסימניות
את כותבת שזה החזיר אותך למחוזות ילדות קשים וכואבים וכואב מאד לשמוע על כך :(

אני שואלת בזהירות לצורך הבנת הסיטואציה
האם מאז הסמינר בה היתה לך התמודדות מעין זו,
היה לך מפגשים עם חברת נשים באופן יומיומי ותכוף לכמה שעות
או שזו פעם ראשונה לך מאז?
במחילה, השאלה קצת מרגישה לי קצת חקירתית ול נעימה, שיתפתי כדי לחוות אמפטיה לא שיפוטיות.
לדעתי האישית אין תועלת לדון בעבר האישי שלי ולנתח לעומק למה חויתי מה שחויתי ואם זה מוצדק או לא..
גם אם לצורך הענין הייתי עוף זר ומוזר שלא ראה אנשים עשור, עדין מצד החברה אפשר לצפות ליחס מקבל?

• הוסף לסימניות
כל הכבוד על השיתוף

אבל מזכיר לי מקרה הפוך שהיה אצלי
כשלמדתי תואר (לפני למעלה מעשור...) היינו קבוצה של נשים-נערות בגילאי ה19-20
ופתאום הגיעה אשה בת 40+ ללימודים

את מבינה לבד שתחומי העיניין שונים לחלוטין
שידוכים, בגדים, איפור....די היא כבר היתה שם....
ואם הצרה הכי גדולה אצל בנות אצלנו היתה ש2 בנות לבשו את אותו הבגד אצלה זה היה פרנסה, לימודים של הילדים...
בטוחה שאת היית הכי בסדר בעולם!
אבל לא הייתי דנה אותן לכף חובה
אין להן מושג ככל הנראה מה מעניין אותך, על מה לדבר איתך....תחשבי זה עוד גיל שרק מתחילים לגלות שהעולם הוא לא שחור לבן אלא אפור על גווניו...
כן הייתי מנסה לבדוק על קורס עם גילאים מעורבבים יותר או באמת להגיע בשביל להתמקד בחומר הלימודי ולא החברתי
ניסיתי להבין ולא לדון, באמת.
גם כתבתי שאני לא מצפה ליחס זהה כמו לאחת מהצעירות..
אני מדברת על התנהלות בינאישית פשוטה, הקשבה שמישהו(אני) אומר משהו, קשר עין כשכבר יושבים יחד ... דברים שיתנו לך הרגשה שאת בן אדם ולא עציץ.
נכון שגילאים מעורבבים אולי היו עוזרים.. אבל זה לא דבר שיכולתי לדעת מראש, לפני שנכנסתי לקורס

אגב, לגבי הנושאי שיחה, האמת שרוב הנושאים היו כאלו שמשותפים גם לגיל "המופלג" שלי.
הרגיש לי שבאופן כללי, ללא קשר לנושאי השיחה אני לא רצויה..לא חלק..

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות

הרגשתי נטע זר.

בשלב מסוים היה "פיצוץ"

שימו לב אל הנשמה!
קראתי את מה שכתבת,
והתיאור שלך באמת מעורר מחשבה,
התחושה הזו של חוסר שייכות בתוך קבוצה
היא התמודדות לא פשוטה בכלל
ובטח כשהיא נמשכת לאורך זמן.
הנקודה שהעלית על החשיבות
של להאיר פנים לכל אדם,
היא שיעור חשוב לכולם.
תודה על האומץ לשתף!
מאחלת לך שתמצאי סביבה טובה שתדע להעריך אותך.

• הוסף לסימניות
זה באמת לא נשמע שהיה כאן אמפתיה מרובה מצידן
אגב ילדים שיורדים מהדרך לא עלינו
זה מגיעה הרבה פעמים מדברים כאלה
בא נשים לב לזה כולם
וכל אחד ישתדל יותר ויותר לסביבתו שתרגיש בנוח וטוב

• הוסף לסימניות
במחילה, השאלה קצת מרגישה לי קצת חקירתית ול נעימה, שיתפתי כדי לחוות אמפטיה לא שיפוטיות.
לדעתי האישית אין תועלת לדון בעבר האישי שלי ולנתח לעומק למה חויתי מה שחויתי ואם זה מוצדק או לא..
גם אם לצורך הענין הייתי עוף זר ומוזר שלא ראה אנשים עשור, עדין מצד החברה אפשר לצפות ליחס מקבל?
אם את רוצה אמפטיה בלבד אז תתעלמי מהתגובה הזו
אם את רוצה עזרה אמיתית אז אין ספק שיש קשר בין התחושות מהעבר לעכשיו זה דפוס שמשכפל את עצמו
ואם תטפלי בזה אז זה יעזור שלא תרגישי רע בסיטואציות נוספות אחרות
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
קראתי את מה שכתבת,
והתיאור שלך באמת מעורר מחשבה,
התחושה הזו של חוסר שייכות בתוך קבוצה
היא התמודדות לא פשוטה בכלל
ובטח כשהיא נמשכת לאורך זמן.
הנקודה שהעלית על החשיבות
של להאיר פנים לכל אדם,
היא שיעור חשוב לכולם.
תודה על האומץ לשתף!
מאחלת לך שתמצאי סביבה טובה שתדע להעריך אותך.

זה באמת לא נשמע שהיה כאן אמפתיה מרובה מצידן
אגב ילדים שיורדים מהדרך לא עלינו
זה מגיעה הרבה פעמים מדברים כאלה
בא נשים לב לזה כולם
וכל אחד ישתדל יותר ויותר לסביבתו שתרגיש בנוח וטוב

תודה על התגובות המבינות וגם על אלו שפחות /שמעלות תהיות לגבי עצם הפגיעות שלי.
המטרה בשיתוף היא בעיקר לעורר, לשים לב יותר ל"ואהבת לרעך כמוך".
בלי יותר מידי התפלספויות.
אני עצמי מתחזקת מהחוויה שלי לשים לב יותר למי שסביבי באשר הוא אדם.
מי שהשכיל להבין את המסר - והיה זה שכרו ושכרי..

אם את רוצה אמפטיה בלבד אז תתעלמי מהתגובה הזו
אם את רוצה עזרה אמיתית אז אין ספק שיש קשר בין התחושות מהעבר לעכשיו זה דפוס שמשכפל את עצמו
ואם תטפלי בזה אז זה יעזור שלא תרגישי רע בסיטואציות נוספות אחרות
בהצלחה!
תודה על הרצון לעזור, ואולי יתכן שיש לי פגיעות יתר.
ויתכן ויש דרכים שונות לטפל בהרגשות שלי. ואז מה?
ה"דפוס שמשכפל את עצמו" קצת נותן לגיטמציה להמשיך להתנהג בחוסר רגישות, כי כביכול הבעיה היא רק של הנפגע.
שוב, המטרה שלי לעורר, גם אם נגיד שאני אקסטרה רגישה, מה לעשות יש כאלה גם.
וכל אחד יכול לכתוב את דעתו, רק באתי להדגיש שאני פחות האישיו. לא באתי לבקש עזרה אלא להעיר לתשומת לב על תופעה

• הוסף לסימניות
מעריכה מאוד את השיתוף!
ולחשוב שאת עברת את זה בגיל בוגר, ויש ילדים שעוברים שנים ארוכות כאלו...

יכולה לומר שדווקא בשתי מקומות עבודה שעבדתי בשנים האחרונות עבדתי עם נשים שמבוגרות ממני בשתי עשורים, לחלקן יש ילדים גדולים ממני, וממש לא הרגשתי חוסר בנושאי שיחה, כך שזה לא סיבה להתנהגות כזאת.
ברור שיכול להיות שהגיל גורם לתדמית מסוימת, בדיוק כמו שמראה חיצוני או רקע אחר יכולים לגרום לזה, אבל בסופו של דבר זה באמת לא רלוונטי.
אז מה, אז אני דיברתי על השידוכים שלי והן דיברו על של הבנות שלהן - זה דווקא זוית מעניינת מאוד.
ואיפור, בגדים, תכשיטים - למה שלא יעניינו אותן? הן לא נשים?
וכשהתחתנתי, וכשילדתי - הן היו שותפות פעילות, וזה היה לי מקסים וטוב.
יש איזה שלב ביציאה מהסמינר לשוק העבודה, שמצופה מאישה להבין שהיא כבר לא בקבוצה בשכבת הגיל שלה ובסגנון שתואם לה במדויק, העולם הוא גדול ויש בו אפשרויות לחברויות מסוג אחר, חברות שמדלגת על פערים ונסמכת רק על רצון משותף בידידות. זו חברות ברמה גבוהה יותר לטעמי.

• הוסף לסימניות
חברות שמדלגת על פערים ונסמכת רק על רצון משותף בידידות. זו חברות ברמה גבוהה יותר לטעמי.
זה ממש נכון. אבל מדובר כאן בעיקר על השלב שקודם לחברות - הבסיס של הבסיס: יחס אנושי, מכבד, נעים.

נושאי השיחה או המחסור בהם - זה לא רלוונטי בכלל. גם אם אין נושאי שיחה משותפים, זה לא מצדיק לתת לבנאדם תחושה של עציץ. תמיד אפשר במחוות קטנות של קשר עין, הקשבה, שיתוף, לתת תחושה נעימה ומכבדת.

• הוסף לסימניות
נכון מאוד.
את חשובה מאוד.
וראויה ליחס נעים.
כל הכבוד לך שאת מעלה את ה"קושי" הזה,
להרגיש בצד.
זו הרגשה כבידה מאוד.
ואני מאמינה שהרבה אנשים חשים את ההרגשה הזאת בחברה מידי פעם,
ברמה כזאת או אחרת.
מאחלת לך שתרגישי טוב בכל מקום בו את נמצאת.
שתקבלי את מלוא ההערכה לה את ראויה,
שתהיה לך שמחה בלב, ושתצליחי.
ומאחלת לכולנו שנזכה לראות באמת את הזולת,
למצוא מקום בלב שלנו בשביל מי שצריך אותנו,
ובשביל עצמנו גם כן.

• הוסף לסימניות
אין מה לעשות כדי לשנות צריך לעבוד ו"העבודה" שלקחתי על עצמי זה להפיץ את השיר הזה עם קליפ מילים מטורף ואולי יכנס למישהו ויהיה מעגל ששינוי כל חרם וכל כאב לב שצריך להיעלם והלואי שיהיה כמה שיותר מהר אמן https://youtu.be/zCx-tU9NI5g?si=_Yxz6RnkNq4CK-BH {פתוח בנטפרי} {גילוי נאות שיר של קרוב משפחה}

• הוסף לסימניות
ממש כאב לי לקרוא את החוויה שלך.
באיזה מין מקום גדל רכוז של אנשים שרואים רק את עצמם ואת הדומים להם? עצוב לחשוב על זה.
לוקחת את הדברים שלך איתי הלאה, לעוד זירות - לוודא שאין מישהו שקוף ברדיוס שלי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה