מטבע שימו לב שער הדולר!!

אתה מתכוון לומר שהוא יעלה בגלל עליות מחירי הדלק?

צילום מסך 2024-05-21 185818.png

ברוכים השבים !!! התגעגנו ...
2.png

חושבים הפסקת אש
ISRAEL AND LEBANON HAVE AGREED TO THE TERMS OF AN AGREEMENT TO END THE ISRAEL-HEZBOLLA CONFLICT -AXIOS CITING U.S. OFFICIAL

https://x.com/DeItaone/status/1861047474531545368
לכל דבר יש לכם הסבר אחרי שזה קורה. תחשוב מה היית מסביר אם הדולר היה מתחזק?! שהשוק לא מרוצה ההפסקת אש... לכל תרחיש יש הסבר הגיוני, כל כך כיף לומר את ההסבר אחרי שזה קורה ולהראות שזה כאילו היה ידוע לי מראש. איזה כיף לקבל הרגשה מאנשים שלא מבינים ומקשיבים לך בעיניים פעורות לקישקושים שאתה מפזר להם אחרי מעריב: תראו הדולר ירד בגלל הפסקת אש! בזמן שאתה סתם לוקח כבוד על כלום. הדולר ירד היום ירידה רגילה שקרתה בהרבה ימים נוספים סך הכל קצת יותר ביקוש לשקל גרם את זה. מה, כל יום ההיצע והביקוש צריכים להיות זהים??
עריכה: כתבתי "אתה" קיקושים" זה לא מופנה אליך אישית. זה מופנה לכלכליסט, דה מרקר לכולם.

לכל דבר יש לכם הסבר אחרי שזה קורה. תחשוב מה היית מסביר אם הדולר היה מתחזק?! שהשוק לא מרוצה ההפסקת אש... לכל תרחיש יש הסבר הגיוני, כל כך כיף לומר את ההסבר אחרי שזה קורה ולהראות שזה כאילו היה ידוע לי מראש. איזה כיף לקבל הרגשה מאנשים שלא מבינים ומקשיבים לך בעיניים פעורות לקישקושים שאתה מפזר להם אחרי מעריב: תראו הדולר ירד בגלל הפסקת אש! בזמן שאתה סתם לוקח כבוד על כלום. הדולר ירד היום ירידה רגילה שקרתה בהרבה ימים נוספים סך הכל קצת יותר ביקוש לשקל גרם את זה. מה, כל יום ההיצע והביקוש צריכים להיות זהים??
עריכה: כתבתי "אתה" קיקושים" זה לא מופנה אליך אישית. זה מופנה לכלכליסט, דה מרקר לכולם.
אמנם קוראים לך @שער הדולר - אבל מאפה הנתונים שאתה מביא???

שהסיבה לירידה היא מקרית.
אני יחדד. יש אלף סיבות שמשיפיעות ללא הרף על שער השקל. היום השקל התחזק מול סל המטבעות כי ראובן שמעון ולוי באו מאמריקה, צרפת ובריטניה לחתונת נכד, לטיש של האדמור ולדיון על נזקי הAI. כל אחד מהם המיר דולר, פראנק, לירה שטרלינג לשקל מיד כשירד מהמטוס. הם בכלל לא שמעו את החדשות על הפסקת אש וזה בכלל לא משנה להם כעת. ואז הם רואים שכתוב בחדשות שבגלל הפסקת האש השקל עולה, אז הם נורא כועסים שגונבים להם את הקרדיט.

אני יחדד. יש אלף סיבות שמשיפיעות ללא הרף על שער השקל. היום השקל התחזק מול סל המטבעות כי ראובן שמעון ולוי באו מאמריקה, צרפת ובריטניה לחתונת נכד, לטיש של האדמור ולדיון על נזקי הAI. כל אחד מהם המיר דולר, פראנק, לירה שטרלינג לשקל מיד כשירד מהמטוס. הם בכלל לא שמעו את החדשות על הפסקת אש וזה בכלל לא משנה להם כעת. ואז הם רואים שכתוב בחדשות שבגלל הפסקת האש השקל עולה, אז הם נורא כועסים שגונבים להם את הקרדיט.
לא יודע. נשמע לי מוזר.
האם כך גם תאמר על הביטקון שעלה כשטראמפ נבחר? וכך גם על עליות בשוק ההון (שמתקנות את עצם בהמשך)?

לא יודע. נשמע לי מוזר.
האם כך גם תאמר על הביטקון שעלה כשטראמפ נבחר? וכך גם על עליות בשוק ההון (שמתקנות את עצם בהמשך)?
לא. הביטקוין עשה תנועה חדה. זה לא המקרה כאן. כאן השקל עשה תנועה שקוראת בהרבה ימים נוספים. אבל גם לגבי הביטקוין אני יאמר שאף אחד לא יכל לומר שזאת התנועה שתהיה. שזה יהיה רגש ההמון ושזה יגיע למספר כזה לא פחות ולא יותר. מה לעשות, אי אפשר לשכתב את העתיד. לבני האדם קשה להם לקבל את המציאות הפשוטה שהם לא יודעים את העתיד ומנסים בכל דרך אפשרית לחזות אותו האפשרות לחזות את העתיד לא קיימת, היא בנוייה על 95% תחושות ורגש וקצת ידיעות ותובנות שההשפעה שלהן היא לא מוחלטת ונתונה להשערה.

לא. הביטקוין עשה תנועה חדה. זה לא המקרה כאן. כאן השקל עשה תנועה שקוראת בהרבה ימים נוספים. אבל גם לגבי הביטקוין אני יאמר שאף אחד לא יכל לומר שזאת התנועה שתהיה. שזה יהיה רגש ההמון ושזה יגיע למספר כזה לא פחות ולא יותר. מה לעשות, אי אפשר לשכתב את העתיד. לבני האדם קשה להם לקבל את המציאות הפשוטה שהם לא יודעים את העתיד ומנסים בכל דרך אפשרית לחזות אותו האפשרות לחזות את העתיד לא קיימת, היא בנוייה על 95% תחושות ורגש וקצת ידיעות ותובנות שההשפעה שלהן היא לא מוחלטת ונתונה להשערה.
למה אתה קורה כאן לחזות את העתיד? (הן בביטקוין והן בדולר)

האמת שכתבתי כסימן שאלה
לא ממש מבין במט"ח

נערך לאחרונה ב:
לכל דבר יש לכם הסבר אחרי שזה קורה. תחשוב מה היית מסביר אם הדולר היה מתחזק?! שהשוק לא מרוצה ההפסקת אש... לכל תרחיש יש הסבר הגיוני, כל כך כיף לומר את ההסבר אחרי שזה קורה ולהראות שזה כאילו היה ידוע לי מראש
העניין הוא כזה אתה צודק באלף % שלא ניתן לחזות מראש מה יהיה שער הדולר אפי' לא בעוד יום כי הוא זז באקראי,
ובקשר להסדר בצפון הייתה ירידה משמעותית שהיא מוסברת בעקבות ההסדר,
ובאותה מידה (כמו שכתבת) שער הדולר היה יכול לעלות בדיוק בעקבות אותו ההסדר,
את זה א"א לדעת רק בדיעבד,
אבל כנראה שבדיעבד זה באמת מה שהוביל לירידה
כי אני רואה שהשוק גילה לנו שהוא מרוצה מההסדר בדיוק כמו שהוא יכל לגלות שהוא לא מרוצה.

אבל כנראה שבדיעבד זה באמת מה שהוביל לירידה
כי אני רואה שהשוק גילה לנו שהוא מרוצה מההסדר בדיוק כמו שהוא יכל לגלות שהוא לא מרוצה.
דווקא מדדי תל אביב לא שידרו שביעות רצון.. אני מציע לאמץ כיוון מחשבה שהמדדים לא משדרים דבר למעט תגובות שוק קיצוניות שרק לאחר מעשה ניתן לשער ממה הם נבעו. כל שאר תגובות השוק זה בגלל אין ספור משתנים כאלו ואחרים ואיש לא יכול לשער "חללה של רשות". הדבר הזה נולד בעיתונים כותרות כמו: "ברקע השיחות למשא ומתן מדדי תל אביב מגיבים בעליות" למרות "ההצלחה בשדה הקרב המשקיעים חוששים". זהו מציתי. מקווה שהיה מחכים.

אני מציע לאמץ כיוון מחשבה שהמדדים לא משדרים דבר למעט תגובות שוק קיצוניות שרק לאחר מעשה ניתן לשער ממה הם נבעו.
תגובות שוק קיצוניות גם לפני מעשה אפשר לנבאות אותם ולכן הם קיצוניות
לדוגמא איראן מודיעה ומראה לעולם שיש ברשותה 3 פצצות גרעיניות כולם יודעים שזה יוריד את השקל
ולכן באותו רגע ימירו את השקלים לדולרים מה שיקפיץ את שוויו בקיצוניות למעל חמש שקל לדולר
ולכן זה לא נקרא לשער שהשקל ירד בעקבות הפצצות זה בודאות מה שקרא.

תגובת שוק רגילות זה כמו שאתה אומר לשלושה עלו למטוס וכו'

ויש את התגובות ביניים שהם מאוד לא רגילות אך גם לא קיצוניות שם ניתן לשער שזה היה בעקבות וכו' אך זה לא בוודאות.

תודה על חידוד הדברים.

@שער הדולר
השינוי היום מובהק בהקשר של הפסקת אש.
אחרי חודש של מגמת עליה.
ירידה של אחוז תוך יום.

זה מראה שהשוק העולמי שופט את ההסכם לטובה.
כמובן, לא בהכרח שהוא צודק, הארכתי בזה במקומות אחרים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.
למעלה