כללי שינויים אחרי עימוד קונטרס

• הוסף לסימניות
בקשו ממני לעמד קונטרס, אבל הלוקח רוצה שאחרי העימוד שיהיה יכול לתקן או להוסיף דברים בקונטרס
השאלה אם יש אפשרות כזאת לעשות את זה.
את הסיום הסופי של העימוד אני עושה, הוא רוצה שאני יעצב לו רק את הבסיס לבנתיים.
זה מדובר על חידושי תורה.
או שאולי יש דרך אחרת לעשות את זה לתקן אחרי שאני עושה עימוד.
אשמח לקבל תשובה בהקדם.
תודה מראש

• הוסף לסימניות
בקשו ממני לעמד קונטרס, אבל הלוקח רוצה שאחרי העימוד שיהיה יכול לתקן או להוסיף דברים בקונטרס
השאלה אם יש אפשרות כזאת לעשות את זה.
את הסיום הסופי של העימוד אני עושה, הוא רוצה שאני יעצב לו רק את הבסיס לבנתיים.
זה מדובר על חידושי תורה.
או שאולי יש דרך אחרת לעשות את זה לתקן אחרי שאני עושה עימוד.
אשמח לקבל תשובה בהקדם.
תודה מראש
לא כ"כ הבנתי ת'שאלה...
לערוך תיקונים אחרי העימוד את ודאי יכולה,
אבל אם הלקוח רוצה לערוך בעצמו את התיקונים אז הוא אמור לקבל ממך קובץ פתוח - וזה ממש לא מקובל לעשות!!

• הוסף לסימניות
זה פתח לדיונים מתישים עם לקוח.
אם זה עימוד, זה אומר שזה מקבע את זה.
יש כאלה הנוהגים לעשות עימוד חפיף ולגבות על זה בהתאם אבל גם זה פתח לצרות.
תסבירו לו שתוכנת עימוד זה לא תכונת עיבוד תמלילים ועימוד וחומר שאפשר לשנות זה שני דברים שסותרים אחד את השני. למעמד פונים כשהחומר מוכן כמו שחמר מכניסים לתנור אחרי שהכד מוכן ורוצים לקבע את הצורה שלו.
בתחילת הדרך היה לי אי אילו ספקות האם לקחת את זה או לא או לעשות עימוד חפיף וכו' אבל היום, במבט לאחור זה היה פשוט מתיש ומיותר. פשוט לא לעשות את זה וזהו.

• הוסף לסימניות
לא בהכרח אפי' עימוד חפיף
אלא קידוד החומר, הגדרת סגנון נכון לקובץ (מה שבכל אופן צריך לעשות בסוף)
שפיכת החומר - והרצה אפי' בלי לראות עמוד בחלוקה לעמודים
ואז לשלוח את הקובץ המקודד שממנו עשינו את הייבוא - ללקוח
שיעבור עליו ויעשה עליו את התיקונים - במקביל לקובץ פי די אף של העימוד

כך נראה לי לגיטימי, ולא יצר לי בעיות בעבר...
היו כמה וכמה ספרים שעבדתי כך.

• הוסף לסימניות
אם הוא מוסיף דברים אחרי שהוא מביא לך את הקובץ וורד, אתה לא יודע מה קורה במסמך, ואין לך שליטה על זה וזה אומר - או לחפש את זהבוורד ידני או בתג להתקע כל פעם עם עיצוב שלא מתאים.
גריד לקונטרס זה לא בעיתי בכלל, בשביל זה יש קובץ סגנון.
אם זה לקוח שמבין הנחיות כמו כל פעם שאתה עושה כותרת חדשה תעשה # לפני זה טוב אבל לא כולם כאלה. ובכל מקרה המלצתי היא שגם בהתחלה לא לחפש לקוחות כאלה. יש דרכים אחרות לשימור לקוח,

• הוסף לסימניות
אם זה לקוח שמבין הנחיות כמו כל פעם שאתה עושה כותרת חדשה תעשה # לפני זה טוב
שווה ללמד לקוח...
זה גם יהיה נח בעתיד עבורו
הוא יבין שאתה דואג גם לו, לספרים אחרים שיהיו לו
ואתה על הדרך מרוויח לקוח שמרגיש טוב איתך

• הוסף לסימניות
שווה ללמד לקוח...
תמיד שוה ללמד לקוח ותמיד טוב לתת ערך מוסף.
אבל - גם אתה כבעל מקצוע רוצה שלטווח ארוך יהיה לך לקוחות איכותים. במקום הזמן של להסביר ללקוח מה זה סגנונות, ואיך לעשות את התיקונים, אתה יכול להשקיע בלהסביר לו מה זה עימוד ומי עושה את התקיונים ומתי ואיך מביאים את החומר למעמד - וככה יהיה לך קהל לקוחות איכותי יותר, בו אתה יכול להתרכז בעימוד בלבד, ובזמן שאתה מסביר לו מה ההבדל בין סגנון תו לפסקה לעשות עוד 2-3 ספרים. זה איזון כזה.

• הוסף לסימניות
תמיד שוה ללמד לקוח ותמיד טוב לתת ערך מוסף.
אבל - גם אתה כבעל מקצוע רוצה שלטווח ארוך יהיה לך לקוחות איכותים. במקום הזמן של להסביר ללקוח מה זה סגנונות, ואיך לעשות את התיקונים, אתה יכול להשקיע בלהסביר לו מה זה עימוד ומי עושה את התקיונים ומתי ואיך מביאים את החומר למעמד - וככה יהיה לך קהל לקוחות איכותי יותר, בו אתה יכול להתרכז בעימוד בלבד, ובזמן שאתה מסביר לו מה ההבדל בין סגנון תו לפסקה לעשות עוד 2-3 ספרים. זה איזון כזה.
כל מילה!

מנסיוני גם הלקוחות שחושבים שהן מבינים גדולים - הם לא...
רק אח"כ אנחנו בבעיה כי הם בטוחים שעזרו וחסכו לנו בזמן שרק הוסיפו עבודה...

• הוסף לסימניות
אם העימוד מתבצע באינדיזיין 2019, אפשר ללמד את הלקוח לעשות שינויים ב-PDF, לשלוח לך PDF עם תיקונים, ובהנחה שמדובר בשינויים קטנים ושהוא עבד נכון - בכמה דקות עבודה את מייצאת לו קובץ חדש עם התיקונים שעשה (וכמובן שראוי לגבות על זה מחיר נוסף)

• הוסף לסימניות
כל מילה!

מנסיוני גם הלקוחות שחושבים שהן מבינים גדולים - הם לא...
רק אח"כ אנחנו בבעיה כי הם בטוחים שעזרו וחסכו לנו בזמן שרק הוסיפו עבודה...
מזכיר לי משהו שקרה לי...
היה לי לקוח שרצה שאעמד לו ספר לפי הספר הקודם שעימדו לו. אני לא התלהבתי על הרעיון כי זה היה עימוד די מכוער אך בגלל שזה לקוח קבוע ונוח הסכמתי, בתנאי שהשם שלי לא יופיע על הספר.
כשניסיתי להוריד אותו מזה אמרתי לו שלדעתי אחד הדברים שמפריעים לי בעיצוב הוא שהפונט גדול מדי. הוא לא השתכנע.
לאחר כל העימוד של הספר - יצא אאל"ט כ-600 עמודים והוא אמר לי שהוא רוצה לצמצם את זה ל-400, הוא הוריד קצת מאמרים וביקש שאנסה לשחק עם העיצוב והוא ישלם לי על הזמן שזה לוקח. עניתי לו שזה יצא לו יותר יקר בסופו של דבר אך הוא התעקש.
כמובן שזה לקח הרבה שעות, ובסופו של דבר הוא שילם על הספר הזה הון תועפות. הוא שאל למה זה כ"כ יקר אם זה 400 עמודים ולא 600...
עניתי לו שעימדתי 600 ושהוא צריך לשלם עליהם ואח"כ צריך לשלם על כל השינויים מ-600 ל-400.
הוא הסכים איתי והתחרט שלא הקשיב לי בהתחלה...

• הוסף לסימניות
מזכיר לי משהו שקרה לי...
היה לי לקוח שרצה שאעמד לו ספר לפי הספר הקודם שעימדו לו. אני לא התלהבתי על הרעיון כי זה היה עימוד די מכוער אך בגלל שזה לקוח קבוע ונוח הסכמתי, בתנאי שהשם שלי לא יופיע על הספר.
כשניסיתי להוריד אותו מזה אמרתי לו שלדעתי אחד הדברים שמפריעים לי בעיצוב הוא שהפונט גדול מדי. הוא לא השתכנע.
לאחר כל העימוד של הספר - יצא אאל"ט כ-600 עמודים והוא אמר לי שהוא רוצה לצמצם את זה ל-400, הוא הוריד קצת מאמרים וביקש שאנסה לשחק עם העיצוב והוא ישלם לי על הזמן שזה לוקח. עניתי לו שזה יצא לו יותר יקר בסופו של דבר אך הוא התעקש.
כמובן שזה לקח הרבה שעות, ובסופו של דבר הוא שילם על הספר הזה הון תועפות. הוא שאל למה זה כ"כ יקר אם זה 400 עמודים ולא 600...
עניתי לו שעימדתי 600 ושהוא צריך לשלם עליהם ואח"כ צריך לשלם על כל השינויים מ-600 ל-400.
הוא הסכים איתי והתחרט שלא הקשיב לי בהתחלה...
תודה על התשובה,
הייתי רוצה לדעת מה המחיר לעימוד בצורה כזאת.

• הוסף לסימניות
תודה על התשובה,
הייתי רוצה לדעת מה המחיר לעימוד בצורה כזאת.

מחיר לעימוד הראשוני (600 עמודים)
+ תשלום לפי שעות על השינוי ל-400 עמודים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה