נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1376230:אחרי.
אני קולה את החציל על האש (ע"ג תבנית ישנה) ואח"כ מקלפת וטוחנת עם טחינה (מוכנה, ביתית), מלח ומעט פלפל שחור.
אם את צריכה את זה יותר אלגנטי -
שימי את החציל שלם בצלחת מאורכת (מלבן או אובל), חתכי בו פס לאורכו, שימי במרכזו תלולית של טחינה וטפטפי עליה מעט סילאן.
אם את רוצה עוד מתכונים אחרים לגמרי של חצילים, בשמחה. יש לי הרבה.
חני
נכתב ע"י EC;1376278:אני אשמח חצילים טחונים לא עם מיונז/טחינה , משהו יותר מעניין יש?
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1376291:כן. יש.
1. חציל קלוי (כנ"ל), לקלף, למעוך עם מזלג, להוסיף מלח, פלפל, בצל ירוק קצוץ דק (אם אין ירוק אפשר לבן, אבל עדיף ירוק), וביצה קשה מגורדת על פומפיה דקה.
זה טעים מאד עם לחם טרי ופרוסות עגבניה.
2. חציל בטעם כבד - די מוכר, אבל עדין טעים.
אני חותכת את החצילים לקוביות קטנות, שמה בתבנית, מוסיפה קוביות של בצל, מעט שמן ומלח גס. אופה בתנור על חום די גבוה עד לריכוך מושלם וטוחנת בבלנדר מוט.
יוצא ממרח טעים מאד... וממש דיאטתי.
יש לי עוד סלטי חצילים, אבל לא טחונים...
חני
נכתב ע"י EC;1376305:תודה!!
בטעם כבד את לא מוסיפה ביצים קשות?
ומה יש לך עוד מעניין חוץ מבתחמיץ הרגיל?
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1376346:בטעם כבד אני לא מוסיפה ביצה משום שעם ביצה זה מתקלקל הרבה יותר מהר.
לפעמים (אם יש לי ביצים מבושלות...) אני מוסיפה ממש לפני ההגשה מעט ביצה בצלחת ההגשה.
1. פרוסות חציל ברוטב עגבניות:
לאחר השרית פרוסות החציל עם מעט מלח גס, טובלים את הפרוסות בקמח ואח"כ בביצה, ומטגנים בשמן. (אם אין לך סבלנות, אפשר לוותר על הביצה, אבל זה יותר טעים עם)
הרוטב - מכינים רביכה (2 כפות קמח ו-4 כפות שמן מעורבבים היטב) ומחממים בסיר על אש נמוכה כשמתחיל לבעבע מוסיפים קופס' קטנה של רסק עגבניות וכוס מים (בערך) מתבלים במלח, פלפל ומעט אבקת מרק (ממש לא חובה) על האש עד לרתיחה.
מסדרים את פרוסות החציל המטוגנות בכלי אכסון ויוצקים מעליהן את הרוטב.
2. פרוסות חציל ברוטב עגבניות וגמבה
טובלים את פרוסות החציל בביצה מתובלת במעט אבקת מרק עוף. מטגנים בשמן.
מניחים בסיר רחב - בצל גדול חתוך לשני חצאים, 8-10 שיני שום, 2 גמבה (אני שמה יותר כי אנחנו מאד אוהבים את הגמבה) חתוכות לרצועות. מעל הירקות - קופס' קטנה של רסק עגבניות, מים לכיסוי ותיבול - מלח, פלפל, מעט סוכר. מבשלים.
כשרותח, מכניסים את פרוסות החציל המטוגנות ומבשלים עוד כעשר דקות על אש נמוכה.
עוד?
בתאבון.
חני
אני מכינה את הסלט הזהנכתב ע"י מירי456;1376322:חציל בחמוצים
לאפות קוביות חציל עם שמן ומלח
אחרי האפיה להוסיף:
קוביות מלפפון חמוץ
וגמבה חמוצה
להשהות קצת לספיגת הטעם
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים