כללי שינוי גודל תבליטים באינדיזיין

• הוסף לסימניות
מקווה שעוד לא הלכתם לישון...

אני מעמדת ספר ויש צורך להשתמש בתבליטים, אך חלק מהשורות מתחילות במספר קטן עילי (של הערות שוליים) וחלק מתחילות בגודל הטקסט הרגיל והתבליט משתנה לפי התו הראשון ואני לא מצליחה לשנות אותו שיהיה בכל השורות באותו הגודל.

יש למישהו פתרון בשבילי???

• הוסף לסימניות
ועוד שאלה בנושא העימוד:
אם הטקסט יבא מוורד מסודר (יחסית) אבל יש צורך להגדיל את הטקסט מעט (אך כמובן שהטקסט הפנימי צריך להיות בגודל שונה מהטקסט של הכותרות וכו') - האם יש אפשרות לעשות זאת למרות שלא הוחלו על הטקסט סגנונות כלל?

• הוסף לסימניות
עדן, סליחה, רק עכשיו ראיתי את ההפניה מהאשכול הסמוך. משהו משובש אצלי. אני רואה את האתר הפוך, כנראה לכן לא שמתי לב. בכל אופן, את שאלתך השניה לא הבנתי ולגבי הראשונה אני צריכה לבדוק.

בוקר טוב:)

• הוסף לסימניות
על שאלה א.
אפשר להגדיר סגנון תו, ולבסס את התבליטים על הסגנון הזה (גם גודל גופן וכו')

על שאלה ב.
אפשר לשנות את הגודל בקצת ע"י בחירת כל הטקסט ושיפט+< או >. בפרפרנסס אפשר להגדיר בכמה זה יגדיל בכל לחיצה.
אפשר לחפש כל הטקסט בגודל מסויים ולהחליף אותו בסגנונות.
ועוד כמה וכמה אפשרויות.

GRN, אפשר לשנות למטה בצד ימין מENGLISH לשפת HEBREW.

• הוסף לסימניות
תודה רבה!
אפשר הסבר קטן איך מחפשים את כל הטקסט שבגודל מסויים ובפונט מסויים והופכים לסגנון?

• הוסף לסימניות
בחלון החיפוש למטה יש "find format" לוחצים על הסמל שמימינו, ומגדירים את מה רוצים לחפש - סוג פונט, גודל, צבע, משקל וכל מה שרוצים.
ומתחת ב "chamge format" מגדירים לאיזה סגנון רוצים להחליף את הטקסטים הנ"ל.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אלפי תודות!!!
אין לך מושג כמה עזרת לי!!!
תודה!

• הוסף לסימניות
ננצל"ש לעוד שאלה...

בעימוד הספר יש מס' פרקים וברצוני להגדיר שכל פרק יתחיל בעמוד חדש אבל שלפניו תגענה 5 שורות ריקות. יש אפשרות?

• הוסף לסימניות
לפני העמוד החדש? תסבירי תצמך יותר טוב. מה את רוצה שיקרה אם פרק נגמר שתי שורות לפני סוף העמוד? שיופיע עמוד ריק לפני תחילת הפרק הבא?

אם את פשוט רוצה לסדר שפרקים ייגמרו יפה, צריך לטפל בזה ידנית עם שכל, לא נראה ל שיש אוטומט.

• הוסף לסימניות
נדמה לי שהתכוונת שכל פרק יתחיל נמוך יותר בעמוד? אין אפשרות להגדיר רווח מעל תחילת פסקה, לכן מה שיש עלייך לעשות זה להוסיף אנטר אחד לפני כל תחילת פרק (אפשר בחיפוש והחלפה) ולתת לו סגנון שיתפוס בדיוק את המרחק הרצוי לך, כמו חמש שורות. בהנחה שהבנתי למה את מתכוונת...

• הוסף לסימניות
יש לזה שיטה יותר חכמה.
בסגנון פסקה של הכותרת יש להגדיר הצמדה לגריד - first line only
ובהעדפות - grids - לקבוע שהרשת תתחיל נמוך, בגובה שאת צריכה את הכותרת.
כך הכותרת תתיישב תמיד במקום הקבוע שקבעת לה.

קבצים מצורפים

• Untitled-1 copy.JPG
    KB 136 · צפיות: 9
  • 1.jpg
    KB 126.6 · צפיות: 7
  • הוסף לסימניות
מה שרציתי זה שכל תחילת פרק תעבור עמוד אבל שיישאר רווח של 5 שורות בין ראש העמוד לכיתוב.

כעיקרון חשבתי שאפשר לעשות את שם הפרק עם מרווח בין שורות גדול מאוד ולפתור את העניין, נראה לכם כפיתרון טוב?

לגבי התבליטים שנהיו לי קטנים בגלל ההערות שוליים - לא בדיוק הבנתי מה ש"ונתנו" כתב לי - אם מישהו יוכל להסביר אשמח מאוד.

תודה לכולכם!

• הוסף לסימניות
מה שכתבתי פותר לך את בעיית הכותרת שצריכה להיות מונמכת.
בנוסף תגדירי שהסגנון הזה יתחיל תמיד בעמוד חדש, כמצורף (בתנאי שהכותרת היא תמיד שורה אחת בלבד. אחרת השורה השנייה צריכה להיות בסגנון שונה, בלי keep options לעמוד חדש).

קבצים מצורפים

• 1.jpg
    KB 119.7 · צפיות: 10
  • הוסף לסימניות
לגבי התבליטים, בתוך חלון האפשרויות של התבליטים אפשר לקבוע באיזה סגנון תו יהיו התבליטים.
את מכינה סגנון תו בגודל הנדרש ובוחרת בחלון התבליטים את הסגנון שהכנת. מופיעה שם כל רשימת סגנונות התו שיש בקובץ.
כמובן אח"כ אפשר לשחק עם הגדרות סגנון התו ולשנות עד לתוצאה הרצויה.

קבצים מצורפים

• 11.jpg
    KB 82.2 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיליון;461124:
יש לזה שיטה יותר חכמה.
בסגנון פסקה של הכותרת יש להגדיר הצמדה לגריד - first line only
ובהעדפות - grids - לקבוע שהרשת תתחיל נמוך, בגובה שאת צריכה את הכותרת.
כך הכותרת תתיישב תמיד במקום הקבוע שקבעת לה.
גליון - רעיון חמוד, אבל מה נעשה כאשר כל הפסקאות מיושרות לגריד? כנראה שאז זה לא הפתרון, לא?

• הוסף לסימניות
רוב הספרים לא מיושרים לגריד, לפחות בסגנון העבודה שלי.
אבל גם אם כן - יש אפשרות להגדיר גריד שונה לסגנון פסקה מסוים.
לא ניסיתי, אבל ראיתי לאחרונה שיש כזו אפשרות. לא זוכרת איך בדיוק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ביקי;461149:
גליון - רעיון חמוד, אבל מה נעשה כאשר כל הפסקאות מיושרות לגריד? כנראה שאז זה לא הפתרון, לא?

תמיד אפשר להתחכם...

רעיון נוסף
לתת בחיפוש והחלפה לכל הכותרות
אוביקט עם גלישת מלל
כך שבאופן קבוע בכל כותרת
המלל יתחיל מתחת לאוביקט

וכמובן שנוותנים קודם לכותרת
בלשונית של שמור עם
להתחיל תמיד בתיבה חדשה

• הוסף לסימניות
יש דרך לעשות 2 טורים באינדיזיין בתיבת טקסט אחת???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;461240:
יש דרך לעשות 2 טורים באינדיזיין בתיבת טקסט אחת???

וודאי.
לבחור את התיבה - ctrl+b, ושם אפשר לקבוע מספר טורים.

• הוסף לסימניות
תודה רבה רבה לכולם!!!

עוד שאלה אחת ודי (אני מקווה...):
איך אפשר למחוק את כל המספרים שמופיעים במקטע מסויים?
אני חושבת שאמורה להיות אפשרות לחפש את כל המספרים מהמקטע שנבחר ולהחליף אותם בכלום, השאלה היא איך מגדירים את זה...

ואם אנחנו כבר ב"חפש/החלף" איך אפשר לחפש את כל הרווחים המיותרים שיש בטקסט (רווח לפני פיסקה, 2 רווחים בין מילים וכו') ולמחוק אותם?

מישהו יודע?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה