פריפריה שינוי דעת קהל על הפריפריה

למה בלי קורת גג?
שהאשה תעבוד עד 5
שהבעל יעשה כולל ערב, בין השמשות, שישבת, מוצ"ש
שלא יקנו פירות, ממתקים, וכדומה

ובכסף הזה ישכרו מרתף בק"ס של חדר וחצי.

מה הבעיה?
טוב, השתכנעתי לעבור לפריפריה
עכשיו השאלה לאן? כי יש המון פריפריות כל אחת אומרת שהיא הכי מוצלחת
כמו כן עוד שאלה ברשותך,
אם אני קונה במיליון ש"ח דירה מפוצלת להשקעה בחיפה שמכניסה לי שכירות 5000 ש"ח בחודש, ועם זה אני שוכר דירה חדשה עם אוויר ונוף קהילה צעירה מוצלחת וכו' ברמה ד', זה בסדר? או שזה לא מגורים בפריפריה, אז לא?
ושאלה אחרונה,
אם אני מתלבט אם לקנות 4 חדרים ברכסים ב1.8 מיליון או 3 חדרים באחיסמך ב1.7 מיליון, ו3 חדרים נראה לי מצוין גם בהסתכלות על העתיד, השאלה האם עדיף רכסים כי זה פריפריה, או שעדיף אחיסמך כי תכלס זה יותר זול?

זה מאוד תלוי באיזה פריפריה לא הרי חיפה כהרי כרמיאל ולא הרי אופקים/נתיבות כהרי ערד
וגם במרכז לא הרי שכונה ג'וחה בבני ברק לרמה ד' בבית שמש ולא הרי קריית יובל בדירה של 80 שנה כהרי דירה חדשה באחיסמך
אי אפשר להכליל לא פה ולא פה, יש פה מידי הכללות על המרכז שכולו צפוף וישן וכל הפריפריה לא מפותחת
יש דברים באמצע וכל אחד ילך לאיפה שמתאים לו

אם אני מתלבט אם לקנות 4 חדרים ברכסים ב1.8 מיליון או 3 חדרים באחיסמך ב1.7 מיליון, ו3 חדרים נראה לי מצוין גם בהסתכלות על העתיד, השאלה האם עדיף רכסים כי זה פריפריה, או שעדיף אחיסמך כי תכלס זה יותר זול?
בכאלה מחירים וכאלה הבדלים אני מאמין שרוב מוחץ היו מתאמצים עוד קצת בשביל אחיסמך
אבל ברוב המקרים ההבדלים הם הרבה יותר גדולים

א
כמו כן עוד שאלה ברשותך,
אם אני קונה במיליון ש"ח דירה מפוצלת להשקעה בחיפה שמכניסה לי שכירות 5000 ש"ח בחודש, ועם זה אני שוכר דירה חדשה עם אוויר ונוף קהילה צעירה מוצלחת וכו' ברמה ד', זה בסדר? או שזה לא מגורים בפריפריה, אז לא?
ושאלה אחרונה,
איפה מתגוררות משפחות ההורים שלכם
כמה המשפחה בכללותה מבוגרת
האם יהיו עוד זו"צים במשפחה [ואיפה הם לדעתך יגורו]
כמה חשוב לכם קרבה למשפחה

במה אשתך עובדת
חשוב לכם הכנסה גדולה גם במחיר משרה ארוכה
או שתעדיפו שתהיו יותר ביחד בבית

מחפש כולל או עבודה
איזה סגנון קהילה אתה מחפש שמור פתוח או בכלל חסידי
חשוב לך המוניות או דווקא מעדיף מקום קטן

אתה מחפש להיות הנחשון שקופץ למים
תרגיש גדול מהחיים שקנית קורת גג בישראל בזול ו"עקצת" את העולם
מחפש מוסדות לימוד שמתחרים אחד בשני או שלא מפריע לך מוסד אחד

חולם על רכב ובלי קשר למקום המגורים תרצה לפחות אחד כזה
זה בסדר שלאשתך יהיה רשיון או שהס מלהזכיר

מישהו טען לי שהמקומות הליטאים בפרפריה לפחות חלקם פחות חזקים בתחבורה ציבוריות המקומות החסידים
העסקנים של החסידים יותר עובדים עז ולאוו דווקא פריפריה גם ערים לדוגמא ק"ס מול ביתר
בכל אופן וודאי ניתן לראות שיש ערים קטנות שעובדים שם חזק על תחבורה ציבורית ויש מקומות שעובדים פחות אחת מהפריפריות שהוזכרו כאן יש לה חצי תושבים מעיר אחרת שהוזכרה כאן אבל יש לה פי שניים אוטובוסים
ולכן מסקנתי שאם רוצים לחזק את הפריפריה להגדיל אוטובוסים וכן זה קריאה לכל עיר קטנה לדאוג עוד יותר חזק על עוד אוטובוסים כן שיהיה יותר אוטובוסים גם לבית שמש האם יש אוטובוסים מחיפה לבית שמש מאופקים לבית שמש וכו וכו יש ערים שיש שם אוטובוסים לבית שמש

כמו כן עוד שאלה ברשותך,
ושאלה אחרונה,
ברור אחיסמך

כמו כן עוד שאלה ברשותך,
ושאלה אחרונה,
דבר ראשון
אני שמח מאוד בשבילך שהחלטת לבדוק
ובשביל שהבחירה תהיה טובה ובלי ליל חרטות
קודם כל לך תראה בעיניים את הקהילות האופינצליות
מחכה לך כאן..

נערך לאחרונה ב:
כמו כן עוד שאלה ברשותך,
ושאלה אחרונה,
אני הייתי מעדיפה דירת 4 חדרים
ורכסים היא לא כ"כ פריפריה
לפחות מבחינת מוסדות לימוד
וכמות תושבים שהולכת וגדלה משנה לשנה

כי חריש עכשיו בהתפתחות, אז יש בה הרבה חסרונות שבמקומות אחרים, ואפילו יותר רחוקים- אין.
אשמח לשמוע מה זה הרבה חסרונות בחריש
יש אפילו רשתות חרדיות

(חוץ מלשכת התעסוקה בפרדס חנה רבע שעה מחריש ומשרד הפנים בחדרה 20 דקות מחריש. באזור התעסוקה שעכשיו בונים הם בוודאי יהיו. באמת לא שייך להשוות שום עיר לחיפה עצמה, אבל מעניין מה עם רכסים, בית שאן, עמנואל וכו'...)

נערך לאחרונה ב:
כל הדיון שמתקיים כאן הוא לא דיון אחד.
זה 25 דיונים במקביל.
אין קהילה דומה לחברתה, וכל אחד מייצג את הקהילה שהוא גר בה, וכשמישהו בא בטענות זה מתפרש אצל כל אחד כטענות כלפיו וכלפי המציאות כמו שהוא מכיר אותה, ולכן נורא קל להתפזר.

חריש נמצאת בנקודה מאוד מעניינת שמייצגת את כל המורכבות של הדיון ולכן היא עולה על שולחן הניתוחים שוב ושוב.

מצד אחד:
חריש מציעה דירות יפות וחדשות (יחסית)
קרבה למרכז
סיכוי גדול להיות סביבה לא מעורבת
ומחירי דירות מאד זולים

זה לא נכון. זה רק מקבץ ההודעות האחרון ודווקא הודעה כמו שלכם מדגישה את המקבץ הזה וצובעת את כל השיח ב'חרישיות'.

אתה מכיר עיר אחרת שקרובה למרכז שהיא לא דרום ולא איו"ש?

יותר מזה
אפילו עם מתפשרים לשם זה או במחיר בהרבה יותר יקר (בדירות דומות) או שמדובר במקום שזה לא עיר.

אשמח לשמוע מה זה הרבה חסרונות בחריש
עצם זה שהעיר קיימת כבר כמה שנים טובות, עם כל מעלותיה, ולא מתפתחת- מעידה על כך שככל הנראה יש שם חסרונות (או אולי קללה שמימית)
זה היה אחד המקומות שחשבנו עליו כשביררנו על הפריפריה, ומה שמנע ממנו זה האפשרות להגיע בתחבורה ציבורית כל בוקר למשרד בחיפה.

תלוי איזה פריפריה
יש פריפריות שהחזות והנראות שלהם בוודאי טובה יותר מערים החרדיות
וגם מבחינת תעסוקתית ועוד שירותים
יש מקומות שהם אפילו קצת יותר מבית שמש/ביתר או מקסימום אותו דבר

יש מקומות כמו צפת שמבחינה חרדית היא ממש לא פריפריה
אבל מבחינה גאוגראפית ותעסוקתית היא מאד פריפריה
חוללק עליך מכל וכל
אין מקומות שהם יותר מבית שמש וביתר שטויות פשוט שטויות
לגבי צפת זה בדיוק הפוך תעסוקה יש שם די בקלות
[יש שם הרבה עסקים ומפעלים חרדיים]
ומבחינת מרחק והשתייכות היא פריפרייה אאוואאוו פריפרייה

זה הזוי להקיש מהסיפור שלך לכל הפריפרייה
יש מקומות שנחשבים פריפריה שיש שם 30 ילדים בכיתה, 4 כיתות במחזור כפול כמה מוסדות
זה בדיוק הסיפור של טבריה עילית
בקארלין יש 3 מגבילים בכיתות הקטנות כבר ובכל כיתה יש 36 ילדים בלע"ר
כנ"ל בצאנז
כנ"ל בתפראת
החיידר הליטאי של פינזל כבר גם מתקרב למספרים כאלו
לכן אני אומר יש כאלו שזה מתאים להם
לחסידויות הקטנות פחות מתאים כרגע
וצריך לזכור שגם הם עברו התמודדויות לא פשוטות בכלל עד שהגיעי למה שהגיעו
[חלק פירטתי לעיל]

[וזה בלי לגעת עדיין בנושא של התחבורה והתעסוקה ]

@יענקל הנודד מה הבעיה עם האוטובוס מטבריה לבית שמש?
נסעת עם זה פעם ?
ניסית לחזור הבייתה פעם במוצש עם האוטובוס הזה ?
זה סבל נוראי להגיע הרמה ב או מהקרייה עד כביש 3385
לחכות שם לאוטובוס [לפעמם גם חצי שעה ויותר כי אתה לא רוצה להפסיד אבל האוטובוס מתעכב
ואז מגיעים 2 אוטובוסים מפוצצים שהתמלאו בביתר ואין לך ברירה אתה חייב לעלות
[כי אין לך פריווליגיה לחכות לאוטובוס הבא כמו במרכז]
ולחפש מקום לך ולילדים
ואחרי שאתה מתמקם עכשיו כפינוק תיסע 2.5 שעות [במקרה הטוב והמהיר, אם אין עבודות בכביש שש]
ואז אחרי שהגעת סוף סוף ב 1:00 בלילה וירדת מהתחנה ונסחב עם 3 ילדים שיושנים
עכשיו לך תמצא את הדרך הביתה
בנתיים אין !! תחנה אחת של קו 856 בטבריה שהוא ליד השכונות החרדיות
זה או ללכת 10 דקות עד נוף כנרת [הכי קרוב]
או ללכת את כל רחוב ירושליים או בן צבי [איזור קארלין]
או ללכת עד שכונת צאנז [שעל הסבל שלהם אין לי כוח אפי להרחיב]

קרית גת מערב זו עיר בדיוק ככל דרישותיך - אבל אתה לא סופר אותה
עוד שנתיים לדעתי כבר יהיו עמוק בתוך השיווק של כסיף ליזמים - אבל אתה לא סופר אותה

צריך להבין שגם להקים עיר זה לגור בהתחלה בלי תנאים.
וזו השאלה האם קרייית גת נחשבת פריפרייה או לא
לדעתי כבר לא
כי כשיתחילו למכור שם דירות הסכומים יתקרבו לזה של בית שמש
צריך גם לזכור שבשביל הרבה אנשים ביתר ביתר שמש וק"ס הם המרכז ופחות בני ברק וירושליים
בגלל ההורים, הכל זז כבר דור אחד קדימה
חוץ מזה שהיום את הזוגות הצעירים אף אחד לא שואל
זה ברור שבמוקדם או במאוחר יעזבו את הערים החרדיות
וזה לא משנה שכולם רוצים ואוהבים את הערים החרדיות
זה שלא שואלים את הזוגות אני מסכים איתך [ וזה לא בסדר]
ההבטחה הגדולה שכככווווללםם יעזבו את המרכז ויעברו לפריפרייה אני יתנסח בעדינות
זה עוקץ !!!
יש 8 פריפריות עם אזור ה- 2000-3000 משפחות ויותר
- נתיבות
- קרית גת
- אופקים
- טבריה
- חיפה
- צפת
- עפולה (מקסימום אחרי עוד קצת איכלוסים)
- רכסים
יש גם את נוף הגליל ועמנואל שאוחזים באזור ה- 1000 משפחות, שאר המקומות די מאחור עם כמה מאות משפחות (וגם את ערד לגור עם כמעט 2000 משפחות)
אז למה אחד מהם לא מתרומם לכיוון ה 5000 ואפי 7000 משפחות שאז לכו"ע זה יקרא כבר עיר ואם בישראל
חבר''ה אתם הזויים ומופרכים.
בתור אחד שקנה בפריפריה דירה מרווחת במחיר של דירה במרכז קטנה.
הכל פייק

כל ההילה סביב המרכז.

סתם זיעה. 'חשיבות מסריחה'.
והרבה הרבה פחד לפגוש את עצמי.
או הרבה מאד פחד להפסיד שמחות ומשפחה וליסוע כל פעם שעתיים עד למרכז

או שאתה חדש שם
או שאינך דובר אמת
או שאתה מנסה לשטוף את המוח כמו כל אלו ששכנעו אותך

לגבי לקבל אח או גיס שמגיע מהפריפרייה
אני רואה שהדעות כאן חלוקות
מה אתם אומרים כן לקבל אותו עם הרבה פאן רעש וטררם
או לעזוב אותו לנפשו

יש רכבת, אבל כמובן שזה לא מספיק
יש אוטובוס מחיפה לבית שמש בער"ש ומוצ"ש.
אתה מכיר עיר אחרת שקרובה למרכז שהיא לא דרום ולא איו"ש?
יפה שאתה תופר את הקריטריונים לפי התוצאה המתבקשת. אבל לפי זה תכניס קריטריון שזה לא יהיה צפון, ואז גם חריש נופלת כי היא קידומת 04 ובמחוז חיפה.
נסעת עם זה פעם ?
ניסית לחזור הבייתה פעם במוצש עם האוטובוס הזה ?
זה סבל נוראי להגיע הרמה ב או מהקרייה עד כביש 3385
לחכות שם לאוטובוס [לפעמם גם חצי שעה ויותר כי אתה לא רוצה להפסיד אבל האוטובוס מתעכב
ואז מגיעים 2 אוטובוסים מפוצצים שהתמלאו בביתר ואין לך ברירה אתה חייב לעלות
[כי אין לך פריווליגיה לחכות לאוטובוס הבא כמו במרכז]
ולחפש מקום לך ולילדים
ואחרי שאתה מתמקם עכשיו כפינוק תיסע 2.5 שעות [במקרה הטוב והמהיר, אם אין עבודות בכביש שש]
ואז אחרי שהגעת סוף סוף ב 1:00 בלילה וירדת מהתחנה ונסחב עם 3 ילדים שיושנים
עכשיו לך תמצא את הדרך הביתה
בנתיים אין !! תחנה אחת של קו 856 בטבריה שהוא ליד השכונות החרדיות
זה או ללכת 10 דקות עד נוף כנרת [הכי קרוב]
או ללכת את כל רחוב ירושליים או בן צבי [איזור קארלין]
או ללכת עד שכונת צאנז [שעל הסבל שלהם אין לי כוח אפי להרחיב]
נסעתי פעם באוטובוס הזה כשהוא עוד היה פרטי, לקח שעתיים (לא שעתיים וחצי), מביתר לטבריה (כלומר מבית שמש לטבריה שעה וחצי-בלילה בלי פקקים). אולי היום לוקח יותר?
נשמע שיש מקום באוטובוס רק טיפה צפוף...
לגבי המסלול בטבריה, משום מה דמיינתי שגרת בנוף כנרת פוריה, אז האוטובוס עובר ממש מחוץ לשכונה במרחק הליכה סביר. לא בא לשכנע אותך לחזור. סתם מעניין.
דרך אגב תשווה לעומת הר יונה, איך בכלל הם מגיעים לבית שמש? לדעתי זה שדרוג מיוחד לטבריה שיש להם אוטובוס כל יום לבית שמש וביתר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה