פריפריה שינוי דעת קהל על הפריפריה

אך כמעט כל מי שמגיע במבט של לראות את הטוב, ולהנות ממנו, ולא בפרצוף חמוץ של בדיעבד, יהנה, ובאמת באמת לא יבין את האלו שנותרו מאחור (וזו הסיבה להודעה שכתבתי, כי באמת קשה לחשוב אחרת...).
עד שהם ירוויחו מעט כסף והם חוזרים למרכז במהירות האפשרית
את הנתונים והחוויות אפשר להעביר ולהבין רק בשיחה עם חבר/אח וכדו' שמתגורר באחת מערי הפריפריה.
וגם אם מישהו שגר במרכז ומסביר לך את המעלות במרכז
ואז אתה נוסע לבד ובודק האם הנתינם שהביאו לך נכונים ומשקפים
או ששוב שלחו לך מפה של מוביט שתראה מדימונה לערד זה יותר קצר מבני ברק לק"ס

נכון, אם יהיה לי בנין של 7 קומות במרכז ירושלים כנראה שאבחר בו
כל עוד שזו לא המשוואה.. אלא המשוואה הפוכה אני אבחר (עם כל הגיון שבדבר) ללכת לצפון
כוונתו היא האם אתה חושב שהמגורים בפריפריה עדיפים, גם אם מוציאים את השיקול הכלכלי מהעניין.

נכון, אם יהיה לי בנין של 7 קומות במרכז ירושלים כנראה שאבחר בו
כל עוד שזו לא המשוואה.. אלא המשוואה הפוכה אני אבחר (עם כל הגיון שבדבר) ללכת לצפון
כלומר אם אין מחסום כלכלי, מבחינתך אין לפריפריה שום יתרון משמעותי ע"ג המרכז.
כן?

בד"כ אחרי כ5 שנים של מגורים בפריפריה התגובות מתחילות להיות יותר מאוזנות, יש ממש בודדים שנשארים ב'היי' שמחפה על כל הקשיים והחסרונות.

אני לא מבין מה זה כל נסיונות השכנוע האלו שעוד איקס שנים הפריפריה תתפתח ולכן לכו לקנות שם עכשיו
למה שאני יעבוד כל השנים בלגור בעיר חסרת הרבה מאד תשתיות חרדיות חיוניות בשביל שעוד איקס שנים אחרים ייהנו
שייתכבדו האחרים לעשות את העבודה השחורה ואני ייהנה גם בינתיים בשנים המשמעותיות של גידול הילדים
מי שמוכן לשלם 1.5 בשביל דירה מוצלחת בעוד עשר חמש עשרה שנים מוכן גם לשלם 2.0 על דירה מוצלחת עכשיו

עד שהם ירוויחו מעט כסף והם חוזרים למרכז במהירות האפשרית

וגם אם מישהו שגר במרכז ומסביר לך את המעלות במרכז
ואז אתה נוסע לבד ובודק האם הנתינם שהביאו לך נכונים ומשקפים
או ששוב שלחו לך מפה של מוביט שתראה מדימונה לערד זה יותר קצר מבני ברק לק"ס
האם הוא דיבר עם אנשים שגרים במרכז
לדבר עם אנשים סביבו בשכונה זה עדיין לא אינדיקציה
מדוע זו לא אינדיקציה?

וכשהחבר שלי שאל אותי בנימת חשיבות ממש - 'ומה עם הרמה בלימוד שם'???
ולרגע חשבתי שהוא שואל מאמת ופנימיות.
ואז שמעתי את רעייתו שואלת את רעייתי - האם 'הנשים שם בסטייל'...
ובבת אחת הבנתי - שהם שאלו את אותה שאלה...

תשארו.
תשארו לכם עם הסטייל וה'רמה בלימוד'.
תבחשו בצ'ונט של הציבוריות החרדית.
תסתקרנו. תתגשמקו.
תזיעו בין החומות.

ותשאירו לנו לנשום אויר צח.
אויר אמיתי.
תניחו לנו לפגוש את ה', דרך הטבע, דרך לימוד תורה אמיתי ופנימי,
ובעיקר...
בעיקר דרך השקט...
מה אתה בא לומר?
שהכל בציבור החרדי הוא חיצוני?
חס ושלום לומר ככה.
זה חילול ה'!

2. נתיבות אופקים קרית גת וצפת יתרוממו למספרים האלו, כ"א בזמנו, אבל בשנים הקרובות.
הייתי מחליף את רכסים עם אופקים,
דווקא באופקים זה הולך קצת אחורה עקב ריבוי הבניה החילונית מול מיעוט הבניה לחרדים (אפיקי הנחל- 8700 אקליפטוס- 1000) מה שיכול להיות זה אחוז מסוים באפיקי הנחל שיהיה מתחרד ואולי יגרום לעזיבת חילונים אבל זה תהליך של שנים

וכשהחבר שלי שאל אותי בנימת חשיבות ממש - 'ומה עם הרמה בלימוד שם'???
ולרגע חשבתי שהוא שואל מאמת ופנימיות.
ואז שמעתי את רעייתו שואלת את רעייתי - האם 'הנשים שם בסטייל'...
ובבת אחת הבנתי - שהם שאלו את אותה שאלה...

תשארו.
תשארו לכם עם הסטייל וה'רמה בלימוד'.
תבחשו בצ'ונט של הציבוריות החרדית.
תסתקרנו. תתגשמקו.
תזיעו בין החומות.

ותשאירו לנו לנשום אויר צח.
אויר אמיתי.
תניחו לנו לפגוש את ה', דרך הטבע, דרך לימוד תורה אמיתי ופנימי,
ובעיקר...
בעיקר דרך השקט...
אויש נו היית ממש רוצה ועדיין שכל הצו'לנט הזה יבא כבר לגור לידך
וזה מה שאתה מנסה לעשות פה באשכול

ואגב, בקשר לזמן נסיעה- בעיניי הכי נכון להבין את המרחק זה מדד כזה-
לשאול בני אדם שגרים במקום- אם צריך להיות במרפאה, פגישה בירושלים/בני ברק/בית שמש בשעה X, באיזה שעה צריך לצאת מהבית כדי להיות בזמן? באוטובוס וברכב ישיר.

הייתי מחליף את רכסים עם אופקים,
דווקא באופקים זה הולך קצת אחורה עקב ריבוי הבניה החילונית מול מיעוט הבניה לחרדים (אפיקי הנחל- 8700 אקליפטוס- 1000) מה שיכול להיות זה אחוז מסוים באפיקי הנחל שיהיה מתחרד ואולי יגרום לעזיבת חילונים אבל זה תהליך של שנים
כפי הנראה באפיקי נחל יש מלא חרדים שזכו וכן שיווק לציבור החרדי.

מה אתה בא לומר?
שהכל בציבור החרדי הוא חיצוני?
חס ושלום לומר ככה.
זה חילול ה'!
יש מישהו (מהפריפריה או מהמרכז) שמאמין שיש יותר פנימיות בעבודת ה' בפריפריה???
???

יש מישהו (מהפריפריה או מהמרכז) שמאמין שיש יותר פנימיות בעבודת ה' בפריפריה???
???
אני פשוט חושבת שזה אותם אנשים (פחות או יותר) :rolleyes:
רק שהחיים במרכז הם בקצב סוער יותר, לטוב ולמוטב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה