תח"צ שינוי מסלולי התחבורה ציבורית ירושלים - בני ברק. מה הסיפור?

• הוסף לסימניות
מזל שיש גורמים מחוץ לעירייה שלא מאפשרים לה לעשות ככל העולה על רוחה
זה למשל קו 993 (1 מתוך 3 שהופעלו על ידי החברה ולא על ידי קבלנים) שיצא אתמול ממרכזית הארזים בשעה 20:40 ולצומת רמות הגיע אחרי 7 דקות, ואנחנו עוד לפני שיא הביקושים, שאז היציאה ממרכזית הארזים תהפוך לרבע שעה ואפילו יותר.
צפה בקובץ המצורף 2033633
לא ברור אם ראית את התוכניות של התחנות המרכזיות בבני ברק
מדובר על מקס' 7 רציפי העלאה שיתנו מענה רק לקווים הפחות-תדירים בעיר
הן נמצאות על ציר גהה עצמו, ו-7 דקות מחווירות לעומת 45 דקות שלוקח ל-402 ביום שישי כדי לצאת מהעיר

• הוסף לסימניות
@ברבור1 בטח מתכוון לעבודה שבני ברק משמשת באופן כללי כתחנת מעבר לנסיעות מצפון לדרום ולהיפך
אלא שדווקא בבין הזמנים זה לא כך
רוב הקווים הישירים פועלים בימי חול כרגיל
לדוג' ממודיעין עילית ומבית שמש לצפת, לא צריך ליסוע דרך בני ברק יש ישיר.
כנ"ל מאשדוד לצפת, ועוד. יש ישיר אף אחד לא נוסע דרך בני ברק.
בקיצור, זה לא נכון. הפוך, עשו את זה דווקא לתושבי בני ברק, שתגברו להם את כל האוטובוסים לכל הארץ, שיוכלו לזוז בעיר שנהפכה לתחנת אוטבוסים אחת גדולה.

• הוסף לסימניות
??
נשמח להסבר ברור מהם הקווים האלו!

תודה נבחר, הייתי באמצע לכתוב...
הוא בטח מתכוון לעבודה שבני ברק משמשת באופן כללי כתחנת מעבר לנסיעות מצפון לדרום ולהיפך
ברגעים אלו חברה לחדר, שהבן שלה רוצה להגיע לנתניה, והוא נמצא בבית שמש:
"אל תדאג מוישי (שם בדוי) תקח כל קו שמגיע לבני ברק, ומשם אתה כבר תיסע לנתניה...., אל תחכה לאוטובוס ספציפי - זה הדרך הכי מהירה"

אבל לי - שכרגע מג'נגלת בין עבודה במשרה מלאה לילדים בחופש.... ביטלו בגלל זה תחנות של קו 2 וקו 5,
ואם הילד שלי בחופש רוצה לסוע לסבתא בקצה השני של העיר נגזר עליו לסוע שעה וחצי , או לחלופין ללכת 50 דק' בחום הבני ברקי, כי מאן דהוא צריך להגיע מדרום לצפון, הכל על חשבון כבישי העיר שלו! (שגם ככה לא נתונים מענה..)

ומעבר לכך, צריך להבין שהתודעה בציבור החרדי, שכדי להגיע מכל נקודה בארץ לנקודה שניה, (מדרום לצפון ולהפך)
עוברת בעיר הצפופה בארץ -בני ברק....

• הוסף לסימניות
תודה נבחר, הייתי באמצע לכתוב...

ברגעים אלו חברה לחדר, שנה רוצה להגיע לנתניה, והוא נמצא בבית שמש:
"אל תדאג מוישי (שם בדוי) תקח כל קו שמגיע לבני ברק, ומשם אתה כבר תיסע לנתניה...., אל תחכה לאוטובוס ספציפי - זה הדרך הכי מהירה"

אבל לי - שכרגע מג'נגלת בין עבודה במשרה מלאה לילדים בחופש....ביטלו בגלל זה תחנות של קו 2 וקו 5,
ואם הילד שלי בחופש רוצה לסוע לסבתא בקצה השני של העיר נגזר עליו לסוע שעה וחצי , או לחלופין ללכת 50 דק' בחופ הבני ברקי, כי מאן דהוא צריך להגיע מדרום לצפון, כל חשבון כבישי העיר שלו! (שגם ככה לא נתונים מענה..)

ומעבר לכך, צריך להבין שהתודעה בציבור החרדים, שכדי להגיע מכל נקודה בארץ לנקודה שניה, (מדרום לצפון ולהפך)
עוברת בעיר הצפופה בעולם בני ברק....
אז כמו שכתבתי, באופן כללי הצדק איתכם
אלא שדווקא בבין הזמנים, אף אחד כמעט לא צריך את בני ברק
רוב הקווים הישירים פועלים בימי חול, כן, אפילו קו 624 מבית שמש לנתניה - 4 פעמים ביום! הבן של החברה לחדר לא צריכה ליסוע דרך בני ברק... תעדכנו אותו!
בקיצור, כל מה שעשו זה רק בשביל תושבי בני ברק

• הוסף לסימניות
אז כמו שכתבתי, באופן כללי אתה צודק
אלא שדווקא בבין הזמנים, אף אחד כמעט לא צריך את בני ברק
רוב הקווים הישירים פועלים בימי חול, כן, אפילו קו 624 מבית שמש לנתניה - 4 פעמים ביום! הבן של החברה לחדר לא צריכה ליסוע דרך בני ברק... תעדכנו אותו!
בקיצור, כל מה שעשו זה רק בשביל תושבי בני ברק
הלוואי ואתה צודק...
ואם הילד שלי בחופש רוצה לסוע לסבתא בקצה השני של העיר נגזר עליו לסוע שעה וחצי , או לחלופין ללכת 50 דק' בחום הבני ברקי, כי מאן דהוא צריך להגיע מדרום לצפון, הכל על חשבון כבישי העיר שלו! (שגם ככה לא נתונים מענה..)
קרה אתמול , בתוך העיר (לא קרית הרצוג אפילו)
לקח קרוב לשעתיים, לא רציתי שהוא ירד באמצע - כי הוא לא הכיר את האזור...

• הוסף לסימניות
מעבר לכך, צריך להבין שהתודעה בציבור החרדי, שכדי להגיע מכל נקודה בארץ לנקודה שניה, (מדרום לצפון ולהפך)
עוברת בעיר הצפופה בארץ -בני ברק....
בתודעה שלי האישית,
כמה שפחות להגיע ולעבור דרך העיר הצפופה בארץ בני ברק ..

• הוסף לסימניות
בתודעה שלי האישית,
כמה שפחות להגיע ולעבור דרך העיר הצפופה בארץ בני ברק ..
חבל שזו לא התודעה הרווחת,
התודעה של מי שגר בבית שמש ויש לו עכשיו אוטובוס לבני בררק,
ואוטבוס לנתניה 4 פעמים ביום שלך תדע אם יצא בזמן,
שווה לו להגיע לבני ברק, לרדת במכון מור לקחת רכבת קלה תחנה אחת לאהרונוביץ, ולקחת קו לנתניה...

• הוסף לסימניות
כבר 'התווכחנו' על זה בעבר וכמו שכתב מרכז מידע דעתך ידועה... אז אין טעם לפתוח שוב הכל
רק בקצרה - התקלות של מרכזית הארזים (הסיבוב המטופש בכניסה שחוסם 2 רמזורים במקום פניה ימינה אחרי התחנה של צומת רמות ללא רמזור אחד, וחיסרון ביציאה ישירה לכביש 1, שני הגורמים הגדולים של הפקקים העצומים שנהיו באזור) לא מלמד על התחנה בעצמה כלום. תקלה קטסטרופלית של המתכננים, לא של התחנה.
ולגבי בני ברק - שום דבר לא יהיה פחות טוב מהמצב הקיים כיום.
מסתבר שיכול להיות יותר גרוע
ונושא הרמזורים באופן הנורמלי צריך להיות בכל מסוף מסוג זה אלא אם יש שטח עצום לבנות אותו.
ויציאה לישירה לכביש 1 לא היה פותרת את בעיית הקיבולת של האוטובוסים העירוניים (כולל הקיבלות המתוכננת של הרק"ל).
ואפשר להפעיל יציאות ישירות, רק שמישהו בעירייה יועיל בטובו להרים את הכפפה, במקום להפעיל חלופה שגם לא עוברת במרכז העיר, וגם לוקחת בשיא 40 דקות וצפונה.
אין לתושבי בני ברק זכות בפני עצמם!
בני ברק מזמןןןן הפכה לתחנה מרכזית של המדינה (ובמיוחד לתחנה מרכזית של כל אכלוסיה חרדית בארץ)
תבינו את ההזיה!
מבטלים תחנות לקווים הכי מרכזים וחשובים בעיר!
כדי שאוטובוסים בין עירונים שמגיעים מירושלים לצפון ועושים תחנה בבני ברק יוכלו לעבור בה בשלווה...
אבל תושבי העיר? מי הם בכלל? הארנונה המטורפת שהם משלמים למי איכפת? כמה הם יתקעו בדרכם לביתם, זה כבר עשרות שנים חדל מלענין...
העיקר שתושבי המרכזים החרדיים האחרים יוכלו לעבור גם בבני ברק...
עצוב.
מסתבר שזה כן מעניין מישהו, ולכן זה שונה
המצב כעת נוח יותר למי שרוצה לבצע מעבר
ופחות נוח למי שרוצה להגיע לבני ברק
לא ברור אם ראית את התוכניות של התחנות המרכזיות בבני ברק
מדובר על מקס' 7 רציפי העלאה שיתנו מענה רק לקווים הפחות-תדירים בעיר
הן נמצאות על ציר גהה עצמו, ו-7 דקות מחווירות לעומת 45 דקות שלוקח ל-402 ביום שישי כדי לצאת מהעיר
ראיתי שאין מספיק רציפים, אבל גם 7 רציפים (שמספיקים בערך ל40 אוטובוסים) זה מספיק כדי לפקוק את היציאה מהמתחם הזה ובשעות השיא היציאה תקח בדיוק כמו בירושלים כלומר 25 דקות שאחרי שמחשבים את ההמתנה לאוטובוס הפנימי, המעבר, והממתנה לבינעירוני הם מחווירות לעומת 45 שלוקח ל402 ביום שישי כדי לצאת מהעיר.

כי מאן דהוא צריך להגיע מדרום לצפון, הכל על חשבון כבישי העיר שלו! (שגם ככה לא נתונים מענה..)
המאן דהוא לא שמח לעבור בבני ברק, והיה שמח שיפעילו עבורו קווים מהעיר שלו או מנקודת החלפה אחרת כמו אלעד

• הוסף לסימניות
המאן דהוא לא שמח לעבור בבני ברק, והיה שמח שיפעילו עבורו קווים מהעיר שלו או מנקודת החלפה אחרת כמו אלעד
ברור שהוא לא שמח מזה,
הוא גם היה שמח יותר שרכב פרטי חדש ונוצץ היה מחכה לו בחניה מתחת לבית...

בתכלס המציאות כיום, שהכל מתנקז לבני ברק, ומבני ברק ממשיך הלאה...

• הוסף לסימניות
שווה לו להגיע לבני ברק, לרדת במכון מור לקחת רכבת קלה תחנה אחת לאהרונוביץ, ולקחת קו לנתניה...
אולי אני קצת טועה,
אבל יש בדברים הנ״ל איזה ״גאווה בניברקית״ ....

מי שנוסע את כל בני ברק בשביל לרדת ב״מכון מור״ הוא ״קצת״ לא מבין בתחב״צ..
יורדים בקוקה קולה ושם לוקחים קו 640 לנתניה או קו 70 למחלף גהה ושם 612/613/614
למה להיכנס לבני ברק?? {ביום טוב זה חצי שעה..}

ובבין הזמנים כפי שכבר כתב @נבחר הוא גם פחות מוכרח..

הרי אפי׳ אתם מסכימים שסיוט לנסוע בעיר הזאת,
אז למה נדמה לכם שאחרים ששים לעשות את זה?

המציאות כיום, שהכל מתנקז לבני ברק,
קיים רק בנסיעות מהצפון הרחוק לדרום הרחוק ולהיפך, וזה נורמלי וטבעי,
מה חפצתם שייסעו דרך תל אביב?

• הוסף לסימניות
אולי אני קצת טועה,
אבל יש בדברים הנ״ל איזה ״גאווה בניברקית״ ....
נו נו עוד גאווה כזו ואבדנו...
מי שנוסע את כל בני ברק בשביל לרדת ב״מכון מור״ הוא ״קצת״ לא מבין בתחב״צ..
יורדים בקוקה קולה ושם לוקחים קו 640 לנתניה או קו 70 למחלף גהה ושם 612/613/614
למה להיכנס לבני ברק?? {ביום טוב זה חצי שעה..}
צודק טעות שלי, חשבתי שהתחנה הראשונה - היא מכון מור, אבל זה בכיוון ההפוך .. טעות שלי,
בכל אופן כוונתי היא שמגיעים לבני בררק, ומשם חותכים בכמה שפחות תחנות, לאהרונוביץ..

• הוסף לסימניות
קיים רק בנסיעות מהצפון הרחוק לדרום הרחוק ולהיפך, וזה נורמלי וטבעי,
מה חפצתם שייסעו דרך תל אביב?
לא רק מהקצוות, גם בפנים יותר..
שאלה לי , מה ככ רע לרדת בתחנה מרכזית בתא ומשם להפליג הלאה? במה חטאה בני ברק עיר שגם ככה הכביש אינו מכיל את התושבים , שהיא צריכה לשמש ולהעמיס על עצמה את כל תושבי הארץ?

• הוסף לסימניות
שאלה לי , מה ככ רע לרדת בתחנה מרכזית בתא ומשם להפליג הלאה?
א. אף אחד לא רוצה להסתובב עם ילדיו בכאלה מקומות וד״ל..
ב. בד״כ אין מרכוז חרדי בצפון אין לשם תחבורה.
ג. אין משם תחבורה ליעד המבוקש...

• הוסף לסימניות
א. אף אחד לא רוצה להסתובב עם ילדיו בכאלה מקומות וד״ל..
מסכימה, אבל זה לא שהצפון עכשיו יותר טוב - אז אל תעבדו על עצמכם...
ב. בד״כ אין מרכוז חרדי בצפון אין לשם תחבורה.
ג. אין משם תחבורה ליעד המבוקש...
זה הטענה שיעבירו את האטובוסים לכל מקום אחר ולא לעיר הצפופה בארץ, שאין לה את האמצעיים להכיל את העומס.. (אפשר גם לבנות עיר חרדית חדשה בשביל זה- אין לי ענין דווקא בתל אביב...

• הוסף לסימניות
מסכימה, אבל זה לא שהצפון עכשיו יותר טוב - אז אל תעבדו על עצמכם...

זה הטענה שיעבירו את האטובוסים לכל מקום אחר ולא לעיר הצפופה בארץ, שאין לה את האמצעיים להכיל את העומס.. (אפשר גם לבנות עיר חרדית חדשה בשביל זה- אין לי ענין דווקא בתל אביב...
אם כבר מדברים, לדעתי צריכים להקים מרכזי החלפה מרכזיים בכל מפגש כבישים ברמה הארצית או האיזורית.

זה אמנם תסביך תנועתי והנדסי, אבל תחשבו, מה היה קורה אם היה מרכז החלפה במחלף גלילות? או מרכז החלפה ענק במחלף גנות לא הרחק משדה''ת? ליבי מתרחב רק מלחשוב על זה!

זו יכולה להיות הקפצת יעילות מטורפת בפריסת התח''צ! אז למה אנחנו מסתפקים במחלף בר אילן ובמחלף חמד?!
וזה בלי להזכיר את העובדה שהמקומות שמניתי נמצאים על תוואי מסילת ברזל (וכמה קווי מטרו).

שאבתי את ההשראה מצומת קסטינה בה עיר נידחה כקרית מלאכי זוכה לתח''צ בינעירונית מטורפת נטו בגלל שהיא הזדמנה לשבת על צומת בעלת חשיבות בין אזורית.

• הוסף לסימניות
אם כבר מדברים, לדעתי צריכים להקים מרכזי החלפה מרכזיים בכל מפגש כבישים ברמה הארצית או האיזורית.

זה אמנם תסביך תנועתי והנדסי, אבל תחשבו, מה היה קורה אם היה מרכז החלפה במחלף גלילות? או מרכז החלפה ענק במחלף גנות לא הרחק משדה''ת? ליבי מתרחב רק מלחשוב על זה!

זו יכולה להיות הקפצת יעילות מטורפת בפריסת התח''צ! אז למה אנחנו מסתפקים במחלף בר אילן ובמחלף חמד?!
וזה בלי להזכיר את העובדה שהמקומות שמניתי נמצאים על תוואי מסילת ברזל (וכמה קווי מטרו).

שאבתי את ההשראה מצומת קסטינה בה עיר נידחה כקרית מלאכי זוכה לתח''צ בינעירונית מטורפת נטו בגלל שהיא הזדמנה לשבת על צומת בעלת חשיבות בין אזורית.
:)

לעניין צומת קסטינה,
כמה קווים לא היו עוצרים שם במידה ולא היה מסוף בצומת?

• הוסף לסימניות
:)

לעניין צומת קסטינה,
כמה קווים לא היו עוצרים שם במידה ולא היה מסוף בצומת?
מה זה משנה?

כיום אף קו לא עוצר במחלף גנות למזרח או למערב ואני רוצה ליצור שם תחנת החלפה.

מלבד זאת, לדעתי גם בקסטינה היו תחנות רגילות שהתפתחו למסוף בגלל הפוטנציאל.

• הוסף לסימניות
מה זה משנה?

כיום אף קו לא עוצר במחלף גנות למזרח או למערב ואני רוצה ליצור שם תחנת החלפה.

מלבד זאת, לדעתי גם בקסטינה היו תחנות רגילות שהתפתחו למסוף בגלל הפוטנציאל.
זה קצת משנה לכל מי שנוסע מקרית גת למסמייה וצריך להתעכב כמה דק׳ בכניסה וביציאה למסוף..
תחשוב שהקווים מבי״ש לב״ב ייכנסו למסוף בגנות.. ה״י..

זכור לי שבעבר דובר על משהו דומה ב״אם המושבות״ לא?

• הוסף לסימניות

אלעד גם קטנה וצפופה. גם בלי זה יש שעות שהיא פקוקה
אין היגיון לפתור בעיה של עיר אחת על חשבון עיר אחרת.

המקום היחיד שאולי הגיוני לעשות דבר כזה באלעד זה באזור העסקים והתעשיה שיוקם/מוקם על משולש כביש 444/471/6

• הוסף לסימניות
נו נו עוד גאווה כזו ואבדנו...

צודק טעות שלי, חשבתי שהתחנה הראשונה - היא מכון מור, אבל זה בכיוון ההפוך .. טעות שלי,
בכל אופן כוונתי היא שמגיעים לבני בררק, ומשם חותכים בכמה שפחות תחנות, לאהרונוביאף
אף אחד לא נוסע מבית שמש לשום יעד בארץ דרך ב"ב (אם כבר לירושלים)
ואין לאף אחד סיבה לעבור בעיר דחוסה וצפופה וחנוקה כמו ב"ב לחינם
כל העומס שאת מתארת על קויים בינעירוניים זה מתושבי ב"ב שחפצים לנטוש את עירם המהבילה לטובת ערי הצפון והגליל או ירושלים הנעימות ,
רק תשתדלו לשמור על הנקיון יש דבר כזה שנקרא פח אשפה וכו...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....