בקשה שינוי שם לשכונת הר-נוף- מה דעתכם?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אשכול עם ריח חריף של גזענות. מתי יבוא כבר משיח צדקנו??
למה גזענות??
שילוב של הרב עובדיה זצ"ל והרב אלישיב זצ"ל. דווקא זה היה נראה לי ממש סמל לאחדות. (או שאני לא מבינה בפוליטיקה...)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
חדשות מאתמול:
ראש העיר ירושלים החליט לשנות את שמה של השכונה ולקרוא לה ''נאות יוסף'', במטרה להנציח את הרב עובדיה יוסף והרב יוסף שלום אלישיב.

מה דעתכם?
מחווה יפה, אבל לא במקום. אנשים רגילים לקרוא לשכונה הר נוף וככה זה יישאר גם עוד שנים (ע"ע השומר-כהנמן).

• הוסף לסימניות
כל הבניברקים הותיקים שאני מכירה קוראים לו 'הרצל הרב שך' או 'הרב שך הרצל'. לא בטוחה שלא יצא שכרו בהפסדו....
או קרית ספר, שלא קיימת בשום מסמך רשמי.
מה העניין להדביק בכוח שם לעיר או לשכונה?
זה כמו לקרוא לבני ברק "גינהנה". שם מאוד יפה ועליז וחדשני שהופך את העיר בבת אחת למקום ירוק מלא צמחיה,אלא שאיש לא יתרגל אליו אף פעם.

• הוסף לסימניות
אכן די מגוחך ההודעה הדרמטית של ראש העיר על שינוי השם של שכונת הר נוף במסמכי העירייה והממשלה (בלבד).
רק צריך לזכור בשליחת דואר, (מי שמשתמש בדבר הכושל הזה) כי אם תרשמו הר נוף זה יכול להגיע לשכונת הר נוף בדימונה.
אבל אם כבר עושים שינויי שמות לשכונות, יש לי הצעה.
כדאי להוסיף שם לשכונת אחיסמך התקועה ועומדת, והיא תיקרא מעתה "אחיסמך רפאל חיים". אולי כך העניינים שם יתחילו לזוז.....

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני בכלל שואל את עצמי האם זה אכן גורם לעילוי נשמה לגדולים שעל שמם זה נקרא, כאילו מה? יעלו אותם בדרגה בגן עדן כי קראו על שמם שכונה????
זה שהפוליטקאים רוצים לכבד את החיים וע"י להתכבד בעצמם זה בסדר גמור, אבל נא להעמיד את העובדות נכון.
ואחרי כל זה, מובן היטב מדוע אין שום עניין לתושבים עצמם להסכים שיחליפו את שם השכונה שלו הם רגילים 30 שנה בשום שם אחר, מכובד ככל שיהיה.

לדעתי, שם של שכונה שמזכיר את הנוף שלה, הוא הרבה יותר משובב נפש מאשר שם של רחוב שמזכיר ספר קודש....

אז פליזז, תפסיקו להציק לתושבים, הם יזכירו את שם רבניהם בצורה מכובדת יותר, ואין להם עצבים לעדכן את מכריהם בכל העולם שהחליפו להם את שם הרחוב...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ממש צומי מה שהם כותבים....
אפשר לחשוב מה ייגרע מכבודם אם יום אחד הם יקומו בבוקר ויגלו שהחליפו את שם שכונתם...
אנשים מחפשים על מה להתעצבן...
תנסה לחשוב על עצמך ואח"כ תגיב שוב

• הוסף לסימניות
תנסה לחשוב על עצמך ואח"כ תגיב שוב
ניסיתי, תאמין לי שניסיתי.
אני גר ברחוב פלוני, בשכונה אלמונית, וכולם ימשיכו לדעת איפה אני גר,
והדוור ימשיך להביא לי מכתבים, והכווול טוב.
אז מה רע לי?
אלא מה?
כנראה יש כמה מזרוחניקים שמפריעה להם הנצחת רבנים.
וסליחה אם פגעתי במישהו.

• הוסף לסימניות
ממש לא.
אני חרדית ומכבדת מאוד רבנים אבל הר נוף זה הר נוף.
ומי שלא גר שם (או בשכונה עם אפיון דומה) לא יבין את זה.
אי אפשר לעשות דבר כזה פתאום.

עזבו. המציאות תדבר בעד עצמה.

• הוסף לסימניות
עזבו. המציאות תדבר בעד עצמה.
אף אחד לא גזר עליכם להשתמש בשם החדש!!
מישהו בעירייה החליט להנציח רבנים, וההחלטה הזו לכשעצמה - ראויה,
והוא החליט להעניק שם רשמי חדש לשכונה. זה הכל.
על מה הבלאגן?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה