דרוש מידע שיניים קבועות שצמחו לפני ששיני החלב נפלו, נורמאלי?

• הוסף לסימניות
שלום,
הערב גיליתי להפתעתי, שלבת ה 6 שלי יש 2 שיניים קבועות שצמחו לה.
הן ממש גדולות כבר, ושיני החלב לא חושבות בכלל להתנדנד.
זה נורמאלי?
השיניים הקבועות נכנסו אל מאחורי שיני החלב, וזה נראה כאילו יש לה 2 שורות של שיניים....

• הוסף לסימניות
זה קורה. אני חושבת שכדאי לפנות לרופא שיניים, אצלינו המליצו לעקור את שיני החלב א. כי אין מה שידחוף אותן ליפול. ב. ע"מ לפנות מקום לשיניים הקבועות לזוז למקומן, כך יתכן שימנע/יפחית צורך בישור שיניים.

• הוסף לסימניות
פעם אמא שלי סיפרה שכשאחותי הבחורה היתה קטנה (לפני יותר מ-30 שנה...)
קרה לה כך בכל השיניים הפה שלה היה נראה עם 2 שורות שיניים...
היא לקחה אותה לרופאת שיניים כי חשבה לעקור או לעשות גשר כי זה היה נראה לא יפה ולא אסטטי.
הרופאה אמרה לה-אני לא נוגעת לה בשיניים, זה יסתדר לה לבד!
וזה הסתדר לה באמת לבד... אט אט הם נפלו...

אבל זה היה ב"טכנולוגיה" של לפני בערך 30 שנה. היום הראיה היא אחרת, אז אני לא יודעת מה לומר...

• הוסף לסימניות
נורמאלי ביותר! אצלי לארבע ילדים זה קרה.
מדובר בתופעה שבדרך כלל תורשתית.
עם השיניים הקבועות כבר ממש צמחו והשיניי חלב עדיין לא מתנדנדות מומלץ ללכת לעקירה כדי שהקבועות יגדלו במקום הנכון ולא יצטרכו לעשות בהמשך ישור לשיניים.

ואני מוסיפה-שאחת הבנות שלי נלחצה מהעקירה וממש לא רצתה ביקור במרפאה, ופשוט דאגה לנדנד את השן עד שהוא נפל בסוף לבד!!!

• הוסף לסימניות
גם אצלי מתחיל לגדול להם מאחור ואז השן הקדמית החלבית מתנדנדת ונופלת, ואז יש מקום לקבועות "לזוז" קדימה. (לא יודעת מה עושים במקרה שלא מתנדנד בכלל)

• הוסף לסימניות
אם זה בשיניים הקדמיות התחתונות אפשר לחכות וכדאי שהילדה תדחוף עם הלשון את השיניים,
אם זה בעליונות הקדמיות לא כדאי לחכות וכדאי לעקור כי אין מה שידחוף את השיניים (הסבר רופאת השיניים של ילדי)

• הוסף לסימניות
היה לי עכשיו אותו דבר, ילד בן 8 וחצי. עקרנו לו 2 שיניים. הרופאה אמרה שהן לא תנשורנה מעצמן.
למעשה זו נטיה משפחתית אצלינו ששיני החלב חזקות ונופלות מאוחר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה