שיננית... אחחחחח

• הוסף לסימניות
יש לי מחר תור לשיננית, ואני מסוייטת מזה :eek:
איך אפשר להקל על הכאב? ועל הצמרמורות הנוראיות?
יותר קל לי לעבור טיפול שיניים משיננית
והרופא לא מסכים להתחיל לטפל לפני זה....

• הוסף לסימניות
אפשר לבקש הרדמה כמו בטיפול שיניים. מידיעה.

• הוסף לסימניות
זהו, שבמרפאה לא ממש מתלהבים מהרעיון
מחפשת אופציות חילופיות

• הוסף לסימניות
תשימי נגן באוזניים והכל יסתדר,
וחוץ מזה אין לך ממה לחשוש, זה לא כואב זה רק קצת לא נעים, תחשבי לבינתיים מחשבות מצמיחות ויערב לך....

• הוסף לסימניות
תגידי מה נסגר איתך,כולה רבע שעה לא נעימה אבל....הצחקת אותי
ואני רועדת מטיפולי שיינים פחד הזויייי.

• הוסף לסימניות
זה לא מדוייק. מי שיש לו סף רגישות גבוה, או דלקת חניכיים - זה כואב ומציק מאד, אפילו עם הרדמה.

• הוסף לסימניות
לנסות לבקש להחליף שיננית (במידה ויש לבחירה),
יש כאלו עדינות ואחרות שעובדות יותר אגרסיבי.

• הוסף לסימניות
תלכי בפרטי.
היא יכולה לעשות ידני הכל!! בלי המכונה.
זה עולם אחר!

• הוסף לסימניות
לגמרי תלוי למי.
בטיפול רגיל האיזור רדום ולא באמת מרגישים. ושיננית-יש אנשים שזה סיוט בשבילם.

אידינע, איך עושים בזה הרדמה?
זריקת הרדמה היא מקומית ושיננית היא על כל הפה.

• הוסף לסימניות
עושים שיננית בפעמיים.
ככה זה כשאין ברירה.

• הוסף לסימניות
לי שמו משחת הרדמה. והשיננית החמודה הביאה לי כדור כדי ללחוץ עליו...

• הוסף לסימניות
חבל לי ללכת פרטי, יש לי מכבי שלי...

אין שום דרך טבעית להתגבר על צמרמורות?

• הוסף לסימניות
בזמן כאב מופרש בגוף הורמונים מרגיעים. בגלל זה בהמשך זה פחות כואב.

אני יודעת שזה לא עידוד ממש, אז רק מזדהה מאוד ומאחלת לך בראות איתנה לתמיד!

• הוסף לסימניות
רופא שיניים עולה יותר אבל עושה בעדינות יתירה

• הוסף לסימניות
אני גם מסוייטת מטיפולי שיניים בכלל
וממש לא משנה לי איזה טיפול אני עוברת
אבל מה לעשות וצריך לטפל

לפני הטיפול לקחתי 2 כדורי ווליום זה כדור הרגעה
לקחתי אותם חצי שעה לפני הטיפול והייתי רגועה בצורה לא רגילה
את מרגישה שהלב שלך דופק לאט ורגוע
הרופא משפחה נתן מרשם

• הוסף לסימניות
שמעתי (בלי אחריות) שאם מבקשים להשתמש במים חמים ולא קרים
זה מקל מאוד.

• הוסף לסימניות
להפעם לא רלוונטי אבל תעברי למשחת שיניים סנסודיין שמוריד פלאים את הרגישות בשיניים (תוך כחודש).
אני עברתי שיננית בהרדמה בגלל הכאבים וזו העצה שקיבלתי לפעם הבאה.

• הוסף לסימניות
לי מרחו משחת הרדמה ,
ומים חמים באמת קל יותר ממים קרים ,בפרט בחורף .
וניתן לשטוף את הפה עם מי מלח פושרים ,וצחצוח שינים בסנסודיין ויש גם פרודקטס שגם טוב .
בהצלחה !

• הוסף לסימניות
יש אפשרות לבקש הרדמה כל פעם מרדימים רבע פה זה לוקח הרבה זמן...
לי שיננית של הקופה עשתה ידנית כי רעדתי כולי והסברתי לה שאני לא יכולה את הצמרמורות האלו
והיתה שיננית (וגם רופאה מומחית לטיפולי שורש ) שנתנה לי רסקיו וזה מאוד הרגיע

לאלו שאמרו לעשות עם מים חמים עדיף שלא כי זה יכול לגרום לדלקת חניכיים
למי שיש דלקת חניכיים כדאי להימנע מאוכל חם לתקופה ואז זה עובר

המון בהצלחה!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

זה מרגיש כמו נסיעה במעלית מטר על 80 ס"מ עם איש זר, אבל ל-24 שעות. מצוקה גדולה.

היעד, אוסטרליה. השכן לטיסה, בעל הופעה מהוקצעת, נראה מלומד ובעל חיבה קטנה מאוד לחרדים. הוא מבקש לעבור למושב שלו. קולו צרוד, כנראה נבח אתמול בקפלן עד השעות הקטנות של הלילה.

עוד לפני שאני קם לאפשר לו כניסה, הוא מועך את רגליו ברגליי, מתיישב במקומו וממלמל תודה רפה.

עכשיו רק נשאר לי לאסוף משקפיים, ספרים ואוזניות בלוטוס מהרצפה. אם למדתי משהו על השכן החמוד, הוא שהמעברים שלו יהיו חלקים ונעימים.

ההמראה הביאה איתה את השלב הבא בטיסה: ניסיונות הירדמות עקרים. אחרי כמה לילות שלא ישנתי כמו שצריך, זה הזמן להשלים פערים.

עוצם עיניים, תופס תנוחה טובה ומתחיל לספור כבשים.

אני מכיר אותן בשמותיהן. אני לא חזק בלהירדם, פוגש אותן כל לילה, מעביר איתן את הזמן.

הן צועדות בסך, ואני סופר במקצועיות, כמו חלפן שסופר שטרותיו בחיבה יתרה. עד שנאווה מנסה לעקוף את תרצה בתור, ואני מתבלבל. כבר הייתי ב-11,425, עכשיו צריך להתחיל הכול מהתחלה. היי נאווה-נאווה, שובבה לא קטנה. לא פעם ראשונה שהיא עושה את זה.

מתחיל מהתחלה ומשנה תנוחות תכופות. לפתע אני שם לב שגם השכן שלי באותה בעיה. חוץ מעמידת ראש הוא כבר ניסה כל תנוחה, אך תרדמה אין!

חשבתי לפתוח איתו בשיחה מקרבת על נדודי שינה, אך חששתי.

השיחה התפתחה בסוף לאחר מפגש ראשים עוצמתי וכואב. שנינו החלפנו מנח ראש בחדות ובתזמון אומלל. אני לשמאל והוא לימין. לאחר שקיעת הכוכבים וחזרת ההכרה, התפתחה שיחה קולחת על קשיי שינה ודרכי טיפול בהם.

החלפנו תסכולים על לילות כימים, טיפולים מאכזבים וכבשים סוררות. "פעם אחת בשבוע אני ישן כמו שצריך. בשבת אחרי הצוהריים, לאחר הטשולנט", פלטתי לו באגביות מוחלטת, לא מבין את ההשלכות החמורות.

הוא שטף אותי בנאום אמוציונלי: "אתם עם התזונה המופקרת שלכם, מקריסים לי את המחלקה".

התברר שהוא קרדיולוג בכיר, מנהל מחלקה, שאליה לטענתו מובלים לצנתורים בהולים אוכלי טשולנט כשפחית קולה בידם.

הוא הטיף לי כל מיני סיסמאות על חרדים ועל הפצת מחלות, זכר לימי הקורונה האומללים.

"אז מה אתה מציע להתמודדות עם הבעיה?", ניסיתי להמיר קללות לעצות מועילות.

"יש דברים טבעיים מצוינים", אמר ושלף קופסה לבנה. בלע כדור אחד, הציע לי אחד אחר.

"זה עובד כמו קסם", הבטיח.

ביקשתי ממנו את העלון לצרכן. מעניין ממה הקסם הזה מורכב. ניסיתי כבר הכול, כלום לא עבד.

הרכיבים היו מוכרים לי מאוד:

אבקת שעועית

מיצוי ייחודי מגריסים

תרכיז תפוחי אדמה

וסיבי בקר.

"היי, זה טשולנט מרוכז", צעקתי לכיוונו בטון מנצח. הוא השיב לי בנחירה ארוכה. עניתי לו באחת ארוכה יותר משלי.

התעוררנו באוסטרליה נגררים מחוץ למטוס בידי הצוות שהכין את המטוס לטיסה הבאה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה