שיפוץ דירה הוצאה מוכרות

• הוסף לסימניות
זה נכון שאם אני מדווחת על שיפוץ דירה כהוצאה של העסק
( נניח 20%- 25 % מעלות השיפוץ , אני עובדת מהבית )

אז זה יסבך אותי בארנונה, כי אני יצטרך לשלם על הדירה כמו ארנונה של עסק ?

תודה

• הוסף לסימניות
ארנונה לא בעיה ברוב המקומות, אבל יש לקחת בחשבון שיתכן ולא יהי' פטור של דירת מגורים במכירת הדירה

• הוסף לסימניות
תודה
גרה בירושלים, זה יהיה בעיה?

לגבי מה פטור של דירת מגורים,

בגלל ששנה אחת דיווחתי את השיפוץ בתור הוצאה,
אז גם אם אמכור את הדירה בעוד עשרים שנה,
לא יהיה לי פטור של דירת מגורים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

שלום,

אני צריכה עצה טובה ממי שמבין בתחום הנדלן.

קרובת משפחה שלי רוצה לקנות דירה להשקעה. היא מסתכלת על דירות חדשות שעתידות להיבנות בפרויקט פינוי בינוי בחדרה, באזור הרכבת.
מה שהציעו לה זה לשלם עכשיו 10 אחוז, ואת כל השאר רק בזמן מסירה בעוד בערך חמש שנים. ויש פטור ממדד תשומות הבניה.

המחירים שם בערך ככה:
דירת 3 חדרים גדולה סביב 2 מיליון ש״ח.
דירת 4 חדרים סביב 2.5 מיליון ש״ח.

הקבלן אומר שיש סעיף בחוזה שנקרא הלוואת קבלן. לפי ההסבר שלו זה אומר שאם הקבלן יצטרך לקחת הלוואה בשביל הפרויקט, הוא יכול לקחת עד 50 אחוז מערך הדירה, והוא זה שמשלם את ההחזרים של ההלוואה, אבל הקונים צריכים לקחת את ההלוואה.

אני באמת לא מבינה בנושאים האלו ורוצה לשמוע מה אתם חושבים.
האם זו עסקה שנשמעת טובה?
מה היתרונות והחסרונות?
איך המחיר ביחס לשוק?
האם יש שם פוטנציאל טוב להשכרה באזור ההוא?
והאם הסעיף של הלוואת קבלן זה דבר מקובל או שצריך להיזהר ממנו?

אשמח לכל עצה והכוונה. תודה רבה מראש!
בעקבות הודעות באשכול המקביל של מחירי הדיור לאן
אני מרגישה שהנתונים שם די מוטים ולא ממצים
ולכן חשוב לי לתת גם קצת קונטרה
מחירי השכירות למרות העליות
מפגרים בהרבה
בתשסב מחיר דירת 3 ח' בב"ב היה כ600000 ש"ח והשכירות שלה 2700 ש"ח
היום באזור 2100000 והשכירות באזור 4800 מחיר הדירה כמעט פי ארבע והשכירות עלתה פחות מ100%
השכר במגזר החרדי עלה מאזור 3500 ש"ח ל9000+
עכשיו
אם אתם סבורים שמחירי הדירות ימשיכו לעלות באותו קצב אתם צודקים והבחירה הכי טובה היא לקנות דירה
אולם רבים ואני בתוכם חושבים שכמו בבורסה יש גלים ארוכים לפעמים ואחרי גאות ארוכה ובועה שהתפתחה
{וכבר ניתחתי לעומק ואין מקום לחזור שוב על הנימוקים}
צפוי ירידה ומיתון מתמשך במחירי הדירות כמה זמן ?? בשנות התשעים לקח לשוק הדיור עשור להתאושש
בסוף קניית דירה היא בחירה רגשית ולא כלכלית זו נוחות ,תחושת שליטה יציבות וכו' וכו'
אבל יש לזה מחיר השאלה אם אתם יכולים לעמוד בו בצורה סבירה
דהיינו יש לכם הון עצמי + משכורות שתומכות במשכנתא ונשאר לכם כסף לחיות
לחיות בהישרדות זה מחיר יקר ,יקר מידי ! אל תעשו את זה לילדים שלכם
זה נכון שמחירי השכירות עלו פחות ממחירי הקניה, אבל עדיין.

אם נחשב אדם שלפני 25 שנה קנה דירה בב"ב לעומת מי שלא קנה.

אני יוצאת מתוך נקודת הנחה של הון עצמי 200000 ש"ח.

זה שקנה שילם במשך 20 שנה כ3000 ש"ח בחודש.
יש לו היום דירה ביד, והוא לא ממשיך לשלם על המגורים שלו כלל.

זה שהשקיע במדד של 8.5% רווח ממוצע לשנה (שימו לב שהיו גם משברי בדרך)
היה לו היום 1.6 מליון ש"ח ביד נומינלית בלבד (ריאלית זה כנראה עומד על 1.2 מליון ש"ח)
והוא שילם במשך הזמן לפחות סכום זהה למשכנתא, וכנראה שבמצטבר יותר
והוא עדיין צריך לשלם

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה