מידע שימושי שירים בדו מז'ור

• הוסף לסימניות
שלום, אני צריכה (די דחוף) רשימה של כמה שיותר שירים מכל הסגנונות לפסנתר בסולם דו מז'ור-
אני לא צריכה תווים רק רשימה של שירים שנמצאים על הסולם הזה (עדיף כמה שפחות שירי ילדים).
ואם יש פה מישהו שיכול להסביר לי איך אני מוצאת לבד איזה שירים על הסולם הזה -עוד יותר טוב.
(אני יודעת על השירים: ניגון חופה, מעוז צור, יונתן הקטן, היום יומולדת, נשמהלה, יש לך אותך, ובן אדם-של שמואל)

• הוסף לסימניות
שלום, אני צריכה (די דחוף) רשימה של כמה שיותר שירים מכל הסגנונות לפסנתר בסולם דו מז'ור-
אני לא צריכה תווים רק רשימה של שירים שנמצאים על הסולם הזה (עדיף כמה שפחות שירי ילדים).
ואם יש פה מישהו שיכול להסביר לי איך אני מוצאת לבד איזה שירים על הסולם הזה -עוד יותר טוב.
(אני יודעת על השירים: ניגון חופה, מעוז צור, יונתן הקטן, היום יומולדת, נשמהלה, יש לך אותך, ובן אדם-של שמואל)
יש שיר שאי אפשר לנגן בדו מז'ור ?

• הוסף לסימניות
כי אתה קדוש [עדי רן]
הנרות הללו
המלאך הגואל אותי

• הוסף לסימניות
שירים מינוריים א"א לנגן בדו מזו"ר
לא?
כל שיר מז'ורי אפשר לנגן בדו כמו בכל סולם אחר.
השאלה למה היא רוצה דווקא בדו, אם בגלל שזה רק על הלבנים - אז גם שירים מינוריים אפשר לנגן רק על הלבנים בלה מינור

• הוסף לסימניות
הקפה שביעית [ביני לנדאו]

• הוסף לסימניות
שירים מינוריים א"א לנגן בדו מזו"ר
לא?
כי הם מינורים, זה כמו להגיד: ירוק לא יכול להיות כתום? ועל כן אם תנגן אותם בדו הם יהיו בסולם דו מינור
יש שיר שאי אפשר לנגן בדו מז'ור ?
לגמרי. נחדד יותר, אפשר להתחיל כל שיר מכל תו.

אז התשובה לשאלה היא: כל שיר.
מסבר שהכוונה פה היא רשימה של שירים מז'ורים

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ברכת כהנים - אברומי וינברג
היום יום הולדת
מעוז צור

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
זה לא בדיוק מז'ורי כי אם רוצים לנגן אותו על רק על הלבן אז מתחילים לנגן אותו על התו E -מי
לא קשור. ודאי שזה מז'ורי, התו הראשון לא קובע את סוג הסולם. ואגב, וזה לא מתחיל ממי

• הוסף לסימניות
לא קשור. ודאי שזה מז'ורי, התו הראשון לא קובע את סוג הסולם. ואגב, וזה לא מתחיל ממי
בדרך כלל התו הראשון הוא אומר לנו מה הסולם, רק שלא תמיד מתחילים מהתו הראשון בסולם. למשל השיר 'בעבור אבותינו' אפשר לנגן אותו בלה מינור אבל לא מתחילים אותו בלה אלא במי

• הוסף לסימניות
זה לא בדיוק מז'ורי כי אם רוצים לנגן אותו על רק על הלבן אז מתחילים לנגן אותו על התו E -מי
מתחילים אותו אותו בדו והצליל השני הוא מי
בדקתי

• הוסף לסימניות
וויכוח מעניין בין GPT לGROK כל אחד טוען אחרת תבדקו לבד
מה הקשר בינה לפה? זה עובדות מאוד בסיסייות בנגינה ובתאוריה.
חבל סתם ללא ידע לבלבל אנשים

• הוסף לסימניות
מתחילים אותו אותו בדו והצליל השני הוא מי
בדקתי
אולי אתם שרים אותו אחרת.
כנראה אצלכם "היום יום הול" כולו באותו טון (דו).
אבל המקורי הוא:
"ה..." - מי
"...יום יום הול" - דו
"דת" - סי

• הוסף לסימניות
בדרך כלל התו הראשון הוא אומר לנו מה הסולם, רק שלא תמיד מתחילים מהתו הראשון בסולם. למשל השיר 'בעבור אבותינו' אפשר לנגן אותו בלה מינור אבל לא מתחילים אותו בלה אלא במי
זו דוגמה טובה למה אי אפשר להגיד כלל אבסולוטי שהתו הראשון קובע את טון הסולם.
אגב, מה שיותר קובע זה התו האחרון בשיר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה