היונגערמאן!!
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
יש את המאגר של גיחצי שומפפה בדרייב שם יש גם הרבה וואקלי חדש וישן.....עונת הווקאלים הגיעה... למישהו יש שירים/אלבומים/קישורים להורדה? רק לא קישורים לשמיעה ללא אופציה להורדה לנגן.
יש את המאגר של גיחצי שומפפה בדרייב שם יש גם הרבה וואקלי חדש וישן.....עונת הווקאלים הגיעה... למישהו יש שירים/אלבומים/קישורים להורדה? רק לא קישורים לשמיעה ללא אופציה להורדה לנגן.
יש למישהו מושג מהו הכתובת מייל של העולם החרדי???[את כל השאר יש לי]וגם תחפש בגוגל את המייל של המאגרים הבאים :
ניוזיק
מוזימייל
ציצו במייל
העולם החרדי
כל אלה יכולים לשלוח לך את כל השירים הישנים ,והמעודכנים !
יש על זה מחלוקת הפוסקים האם רמקול נחשב ככלי נגינה או לאשמעתי בשיעור של הרב טשזנר שרמקול הוא בעצמו כלי נגינה (וזה כולל גם אוזניות), אברך הסביר לי שהוא כנראה מתכוון שאסור לשמוע וואקלי ברמקול.
אחרי ששמעתי את זה קשה לי להבין איך אפשר לומר שזה לא כלי נגינה (אבל אני לא רב ולא פוסק), הרי זאת תיבת תהודה עם חתיכת ברזל שעושה את אותה פעולה של מיתר.
drive.google.com
צריך להבין מה ההגדרה של האיסור לשמוע שירים, ההגדרה היא וודאי כיוון שזה גורם שמחה, ולכן באמת מי ששומע שירים שקטים אפילו לא ווקאלי - אסור, אבל אין למחות בידו (ראה עלון "אזמרה לשמך" של הרה"ג ר' עמרם פריד שליט"א בתחילת ימי בין המצרים), ולפי"ז, כיוון שרמקול, אמנם זו תיבת תהודה, אבל זה לא גורם שום שמחה יותר משירה בפה (כמובן אם זה רק שירה ולא מדובר לעניין ווקאלי עם קולות שמחקים כלי נגינה - זה עניין אחר), ולכן סברא פשוטה היא שיהיה מותר.שמעתי בשיעור של הרב טשזנר שרמקול הוא בעצמו כלי נגינה (וזה כולל גם אוזניות), אברך הסביר לי שהוא כנראה מתכוון שאסור לשמוע וואקלי ברמקול.
אחרי ששמעתי את זה קשה לי להבין איך אפשר לומר שזה לא כלי נגינה (אבל אני לא רב ולא פוסק), הרי זאת תיבת תהודה עם חתיכת ברזל שעושה את אותה פעולה של מיתר.
הסברא היא שהשירה בפה זה גם תיבת תהודה ומיתר?ולכן סברא פשוטה היא שיהיה מותר.
אני גם לא פוסק ולא יודע בדיוק את הגדרת ההלכה, אבל מ"מ, לא זה מה שהתכוונתי, אלא כיוון שזה לא דבר שיוצר/אמור ליצור שמחה, אין סיבה לאסור, וכן, אין מניעה מלומר 2 סברות על אותו דבר, ולגבי האורגנית, יש פוסקים שמקילים באמת, ומי שמחמיר, זה כיוון שאורגנית הוא כלי שאמור לייצר שיר, (ובעצם הסברא שאסור שירים שקטים, שמעתי פעם שכיוון שההגדרה של זה לא ברורה מה קצבי ומה שקט, כל אחד יקל ולכן אסרו הכל), ולכן עפ"י זה נ"ל שמובן (אגב, אולי נפתח איזה פורום של דיונים הלכתיים בסברות שונות בבין הזמנים, זה ממש חסר, וזה יכול להיות די טוב...)הסברא היא שהשירה בפה זה גם תיבת תהודה ומיתר?
בכל מקרה הסברא הפשוטה שלך לא מסתדרת עם הסברא הפשוטה של הרב טשנזר.
אפשר גם להוציא מדבריך שגם אורגנית עם סמפלים של קולות מוקלטים זה מותר? (זה הווקאלי המודרני, שזה בעצם כלי נגינה לכל דבר ועניין)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //