מידע שימושי שיר מדהים ומחזק ביותר! (כתבה: הרבנית גלאי)

• הוסף לסימניות
כתבה הרבנית גלאי והנכד שלה שר

כמה משפטים מתוך המדרש (פסיקתא רבתי, פרשה ל"ו): "אמר רבי יצחק, שנה שמלך המשיח נגלה בו – כל מלכי האומות העולם מתגרים זה בזה, וכו', וחוזר מלך פרס ומחריב את כל העולם כולו, וכל אומות העולם מתרעשים ומתבהלים, ונופלים על פניהם, ויאחזו אותם
צירים כצירי יולדה.

"וישראל מתרעשים ומתבהלים, ואומרים להיכן נלך ולהיכן נבוא, ואומר להם: בניי אל תתייראו, כל מה שעשיתי לא עשיתי אלא בשבילכם! מפני מה אתם מתייראים? אל תיראו, הגיע זמן גאולתכם! ולא כגאולה ראשונה כך גאולה אחרונה; כי גאולה ראשונה היה לכם צער ושיעבוד מלכיות אחריה, אבל גאולה אחרונה אין צער ושעבוד מלכיות אחריה"!

קבצים מצורפים

• שיר הרבנית גלאי (2).mp3
    7.7 MB
  • שיר אמונה הרבנית גלאי (1).pdf
    KB 71 · צפיות: 333
  • הוסף לסימניות
מי ששר לא קשור למשפחת גלאי
ילד חמוד מבית שמש.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הרבנית גלאי לא חורזת ולא משוררת וגם לא מכירה את השיר של רבה המקורי...
ואף נכד שלה לא שר את זה
נכדה שלה, תלמידת י', כתבה את זה
אחרי שקרה להם אסון במשפחה
ובכנס לנשות אברכי הכוללים שהיה בחורף, הקליטו אותו באולפן. השיר מושר ע"י ילד.
הרבנית גלאי השמיעה את השיר, כחלק מהדברים שהיא דיברה בכנס ולכן זה יצא על שמה

• הוסף לסימניות
האם השיר הזה חינמי?
האם אפשר להשמיע את השיר במרחב הקולי של בית ספר?

• הוסף לסימניות
אולי בכל זאת?
אצל מי אפשר לברר אם ניתן להשמיע את השיר?

• הוסף לסימניות
אני שרה "אין צורך" במקום המילים "הלוואי שיכולתי" -
כי קצת צורם לי לכתוב על ה' בעל היכולת כולם "הלוואי שיכולתי"
השיר מרגש ומחזק ברמות!!!!
ההערה ממש במקום!
לדעתי התיקון שכתבת לא כ"כ מתחבר למשפט, אולי היה יותר מתאים "זה לא הזמן המתאים"
אבל המקור כפי שהוא, אכן צורם.

• הוסף לסימניות
המילים הלוואי שיכולתי לא באים להגביל את כוחו אלא להסביר שמסיבות נסתרות אין הוא מסביר את מהלכיו לבניו
אז השיר אומר שאני לא יכול להסביר לכם מסיבות השמורות עימי

• הוסף לסימניות

ההערה ממש במקום!
לדעתי התיקון שכתבת לא כ"כ מתחבר למשפט, אולי היה יותר מתאים "זה לא הזמן המתאים"
אבל המקור כפי שהוא, אכן צורם.
אני הייתי משנה ל"הלוואי שיכולתם להבין"
אבל לא ממש חייב, הכוונה במשפט המקורי הוא לא שה' לא יכול להסביר, אלא שהוא לא רוצה...
וזה באמת שיר מדהים
מיוחד לשמוע שנערה צעירה כתבה אותו

• הוסף לסימניות
המילים הלוואי שיכולתי לא באים להגביל את כוחו אלא להסביר שמסיבות נסתרות אין הוא מסביר את מהלכיו לבניו
אז השיר אומר שאני לא יכול להסביר לכם מסיבות השמורות עימי
אני הייתי משנה ל"הלוואי שיכולתם להבין"
אבל לא ממש חייב, הכוונה במשפט המקורי הוא לא שה' לא יכול להסביר, אלא שהוא לא רוצה...
וזה באמת שיר מדהים
מיוחד לשמוע שנערה צעירה כתבה אותו
יש כאן שני דברים: כוונת המשורר, והמילים עצמם
כוונת המשורר ברורה, ש"חוסר היכולת" נובעת מסיבות נסתרות, והיא בעצם נובעת מ"חוסר רצון"
אבל המילים עצמם אומרות "חוסר יכולת" כמשמעו, ולכן זה צורם
על דברים קלים יותר ראינו שהקפידו חכמים שהמילים עצמם לא יצרמו, לא משנה שהכוונה היתה נכונה
אבל זו רק הערה קטנה של תיקון לשון, כי השיר באמת מיוחד מאוד!

• הוסף לסימניות
יש כאן שני דברים: כוונת המשורר, והמילים עצמם
כוונת המשורר ברורה, ש"חוסר היכולת" נובעת מסיבות נסתרות, והיא בעצם נובעת מ"חוסר רצון"
אבל המילים עצמם אומרות "חוסר יכולת" כמשמעו, ולכן זה צורם
על דברים קלים יותר ראינו שהקפידו חכמים שהמילים עצמם לא יצרמו, לא משנה שהכוונה היתה נכונה
אבל זו רק הערה קטנה של תיקון לשון, כי השיר באמת מיוחד מאוד!
הסברת בול!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה