שיש 'עם מעקה' או 'בלי מעקה'?

• הוסף לסימניות
אצלי המים לא חודרים לארונות! מסתבר שהמשכירים שלי חשבו על זה, והזמינו שיש רחב במידה כזאת, שכשמים מטפטפים - הם יורדים לרצפה ולא דרך הארונות. (ונקיון יסודי של השיש - נעשה במילא ביום שישי לפני הספונג'ה של המטבח.)

לגבי רידוד בצק, אני לא משתמשת בשיש כמשטח לרידוד בצק. אני חוששת שזה הורס את כל היופי והברק. במקום זה, קניתי מפל בחנות מכשירי הכתיבה, התאמתי לגודל של שולחן המטבח שלי, ואני מצמידה אותו לשולחן על ידי 4 תפסנים כאלו, שתופסים את המפה.

מבחינתי, אני רגילה לעבוד על גובה שולחן עוד מבית הורי, ויותר נוח לי - טכנית - לנקות את המפל. אם זה מתלכלך יותר מידי - יהיה אחד אחר חדש, מהחנות. את המפל אני מגלגלת ומאחסנת בכל חור שהוא יכול להכנס, וכשאני 'פותחת' אותו - אני שמה אותו על השולחן בניגוד לכיוון שגלגלתי.

• הוסף לסימניות
כל הדיון פה הוא האם עדיף פרקטי או יפה, פרקטי צריך לעשות קנט, יפה יותר בלי, מי שמוכן לחיות בעונש בלי קנט בשביל היופי, שיערב לו.

• הוסף לסימניות
זה מאוד משנה איך המתקין ישר את השיש אם השייש ישר פלס אין בעיות של נזילות

• הוסף לסימניות
לי היום אין קנט.בתחילה נבהלתי ששכחתי לעשות את זה ובטח יהיה לי קשה.אבל התרגלתי מאד ולא מפריע לי.אני חושבת שלהבא לא אעשה קנט מבחינת ניקיון.כמה שאנקה עדיין מגעיל אותי לחשוב על מה שיכול להצטבר שם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבורי צלמת;1044701:
כמה שאנקה עדיין מגעיל אותי לחשוב על מה שיכול להצטבר שם.

מה כבר יכול להצטבר? אם מקפידים כשכל פעם שמנקים את השיש, עוברים לכל אורך הקנט עם ספוג הפלא טבול באקנומיקה, לא מצטבר שם שום דבר.
(אבל אולי העצה הזו מתאימה רק לחולי אקנומיקה כמוני)

• הוסף לסימניות
כמה שאנקה עדיין מגעיל אותי לחשוב על מה שיכול להצטבר שם.

אפשר לחשוב שזה המקום שתופס לכלוך???
אם כבר אז על הרבה דברים תוותרי בחיים!

• הוסף לסימניות
בפרוקט בו אני גרה הקבלן לא נתן קנט לשיש.
אני עשיתי מטבח שונה ולכן הוספתי גם קנט לשיש.
יכולה לומר שמתוך 30 דיירים- היום לפחות 25 כבר החליפו לשיש עם קנט.
זה פשוט בלתי אפשרי לחיות ככה.
כמובן, אם מתכוונים לבשל ולהשתמש במטבח ולא רק לראותו בלבד...

• הוסף לסימניות
בזמנו כשהתלבטתי אמרו לי רק תחשבי על הביצים שיחליטו לטייל....:eek:
הספיק לי! עשיתי את הנמוך וזה מעולה.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שלהבא לא אעשה קנט מבחינת ניקיון.כמה שאנקה עדיין מגעיל אותי לחשוב על מה שיכול להצטבר שם.

הלכתי לבדוק מה צבור שם...
בינתיים המצב עצוב, ריק לחלוטין:( מלבד כמה שפריצים טריים של עגבניה מהערב...

באמת? מה יכול להצטבר?
אם כשמנקים את השיש עוברים בחריץ טוב עם אקנומיקה (וסנוX:))??

זה לא בור, לא גומא, לא קפלון, זה נקודת מפגש שאם היא עשויה כמו שצריך היא מקבילה לחריץ של השיש בחיבור לקיר.

• הוסף לסימניות
מענין, רק אצלנו אוהבים כשמדברים בטל' לנקות חריצים? תמיד רבנו מי ינקה בערב פסח את החריץ הזה, נהננו לטייל עם קיסם ולהוציא את הפרורים...

תאמינו לי רק בשביל זה זה שווה...

• הוסף לסימניות
סתם אני אגלה לך שההגדרה "מעקה" מתאימה לשיש של פעם שהיו עושים קנט מים בגובה ס"מ, כאילו הולכים למלא שם בריכה. היום הקנטים הרבה יותר עדינים. נכון שעדיין יותר יפה בלי קנט ותמיד אפשר להתרגל, אבל מנסיון בשטח- במטבחים פעילים אנשים אוהבים פרקטי. נקודה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

תרמוס חשמלי - כמו מיניבר קטן, עם גוף חימום. סוג של מיחם קטן של 6 ל'. יתרונות? דופן מבודדת, יציב, (אממ, ילדים מטפסים על השיש, אממ). נוח למזיגה.
חסרונות? עולה בערך 350 שקל - ו... גדול. גוזל מקום אחסון יקר כל השבוע בארון - ובשבת על השיש.
1759014516419.png

קומקום עם מצב שבת - קומקום רגיל שיש לו 'מצב שבת'. בד"כ 2 ליטר.
מתברר שהוא זהה כמעט לגמרי למוצר הקודם - אבל בחצי מחיר. כמובן פחות מרשים, בלי משאבה וצריך ממש להרים אותו כדי למזוג כוס מים רותחים, אוי אוי אוי מי ישמע.
חסרונות? נפח קטן, ו.. זהו. לכאורה?
1759014591949.png

אה ולגבי התרמוס "הרגיל" - זה שהגבאי הזקן מניח בדרמטיות על השולחן בשיעור אור החיים עמוק לתוך ליל שבת?
נמאס לי! מהמיחם, לא מהגבאי. הוא גם שביר, גם המים בתוכו כבר רחוקים מלהיות רותחים בשעה 5 אחרי הצהרים של שבת.
1759014362643.png

מיחם פשוט:
הכי רותח כמובן, הכי זול ביחס לנפח. אבל לא מתאים למקרה של משפחה עם טפסני שיש מנוסים. ממש מסוכן.
הדופן רותחת והמתקן לא מקבל פרס על יציבות.
1759014967838.png
לסיכום: אנא דעתכם בשאלה המאוד מאוד חשובה הזו. קומקום מצב שבת או תרמוס חשמלי?
למה כדאי לכם להוציא לאור ספר בכוחות עצמכם
(או להגשים את עצמכם באופן כלשהו, בלי לחכות לפידבק או לתוצאה).

לאחר מסע ארוך של רצון להגשים את עצמי במהלכו חלק מספריי הגיעו לחנויות וחלק לא הגיעו לציבור הקוראים.

אני רוצה לשתף אתכם בסיכום המסע ועידוד לעשות את זה, למרות שאין תמיד תוצאות חיוביות.

למה כדאי לכם להגשים את עצמכם?

1. מהגשמה לא תמיד מקבלים כסף, גם זמרים לא תמיד מרוויחים ואפילו סופרים גדולים כמעט ולא מרוויחים.

הגשמה היא שכר לנשמה. כסף זה מאת ה'.

יכול אדם לעבוד כל חייו ולחסוך ואיזו השקעה כושלת לוקחת לו הכל, ויכול אדם להיות בלי ממון ולזכות לברכת ה'.

2. אם מהגשמה לא מקבלים כסף, אפשר להשתדל להגשים את עצמי בלי הרבה הוצאות, אלא באופן מותאם לתקציב מוגדר. יש בעלי מקצוע לא יקרים, מתאים למי שמקים עסק בלי רווח מובטח.

3. לא להתחשבן במחשבות סביב הוצאות או הכנסות אלא להבין שכל דבר עולה כסף, השאלה במה באמת חשוב להשקיע במידה ויש אפשרות כלכלית ומה ניתן להשיג בלי תשלום או בהוצאות מועטות.

4. להשתדל לאהוב ולהעריך מאוד את מה שאתם עושים.

5. להחזיר את עצמכם למרכז כל הזמן, לא לגלוש לשוליים.

שוליים זה קיצוניות, מרכז זה יציבות.

6. הגשמה עצמית אין פירושה הצלחה, אלא נכונות להשתדל לעשות דבר מה שמתאים לכישורים שקיבלתי, זו אפילו רק נכונות לחפש מה מתאים לי לעשות למען עצמי ולמען הכלל.

7. לפעמים אנשים לא משתדלים להגשים את עצמם כי גדלנו לתוך תפיסת עולם של "הכל או לא כלום", פרפקציוניזם - שזה אומר מחשבה שצריך להיות הצלחה מסחררת, הכרה ופידבק מהעולם ועוד... ואם אין אז שוקעים בחוסר עשייה בכלל. בעוד שבעצם יש הרבה גוונים בסקאלה של הצלחה, וכל דבר קטן יכול להיחשב הצלחה.

כי היהדות מציגה כל התקדמות קטנה כמשהו בעל ערך או אפילו רק רצון טוב בתור ערך. - כמו המילים בשיר של ביני לנדאו: "הלא כל דמעה וכל דיבור נחשב, כל זכויותיך שמורות אל בין גנזי המלך." כל מאמץ קטן נחשב, זו תפיסה יהודית אמיתית שיכולה לעודד את כל מי שרוצה להגשים את עצמו הכי טוב שרק אפשר.

לסיכום:

צריך להודות על הכל, ותמיד להשתדל בנתונים שיש בידינו, ולא לחשוב שיש כשלון כי כל עוד האדם מסכים לעצמו לעשות משהו חיובי - זו הצלחה וזה נצחון.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה