שיתוף: הכל על שעונים מעוררים ואהבה אחת

• הוסף לסימניות
"אמא, השעה 8. היום עשיתי לך הפתעה חוץ מגרביים. הפכתי את כל המגירה ולא מצאתי זוג". כך הבכור.
"על הספה אמורים להיות גרביים. חפש". עניתי בקול של כרית.

השעון המעורר המכני שלי, שאמור להעיר אותי כל בוקר בטרטורים שגם המתים לא יכולים לעמוד בו, נקבר עמוק יותר מתחת לכרית. וזה אחרי שניסיתי את כל שעוני הבוקר שיש בעולם.
התחלתי עם עדין, שצלצוליו מתחילים בנעימה מרגיעה. אז מה אם הגיע הבוקר? אפשר לקום ברוגע. לא אהבתי את הנונשלנטיות שלו, וממנו התחיל האוסף.
השני היה כזה שצלצוליו הולכים ומתחזקים. גם כן המצאה. תחליט אם אתה מעורר או לא.
השלישי היה טרקטור, אבל מהסוג הפשוט. שעדיין לא מצליח להעיר גם את השכנים מהסמטה ליד.
הרביעי היה נודניק ברמות קשות. לא הבין רמזים. לא הבין מכות. השלכתי אותו אחר כבוד לטמון. כי ככה. לא רוצה זכר למה שמעצבן אותי.
החמישי, אוי החמישי, זכור לשמצה. זה היה מן הליקופטר כזה. הוחלט בקואליציה לקנות כזה משום שהיו דיונים כואבים על איך לא לגרום לילדים לאחר יום אחרי יום. אז בעל הבית החליט לפנק אותי בכזה. שצריך לרוץ אחריו בכל הבית ולחטוף חור בכף הרגל מחלקיק סורר של לגו. מהר מאד הראיתי את הכיוון גם למעורר הזה. חתיכת שחצן שכמוהו. למה מי הוא שארוץ אחריו?!
השישי היה מהסוג הרוטט. צעקתי עליו: די! די! תן לישון! וקיללתי את מי שהמציא אותו.
בסוף, כמו בכל סוף, חזרתי לדפוק ביותר. אם כבר - אז כבר.

ואז נזכרתי איך העירו אותי כל בוקר כשהייתי נערה מתבגרת שקשה לה לצאת מהשמיכה.
היו כמה שיטות. החזקה שבהן היתה עוצמתית כמו השמש בבוקר, כמו הירח בלילה, כמו השעון המעורר, כמו קרקורי השכווי, כמו פוך בחורף, כמו מרכך כביסה, כמו גפרור בוער, כמו מחשב טעון במלואו, כמו עיתון עם קפה, כמו בית מסודר, כמו בוס רגוע, כמו חברה חפרנית, כמו שניצל עסיסי, כמו עוגת גבינה, כמו רוטוויילר, כמו כיפת ברזל, כמו חומת מגן, כמו עופרת יצוקה, כמו עמוד ענן, כמו צוק איתן, כמו השלום, כמו הסכסוך, כמו המציאות, כמו גדר תיל, כמו בושם, כמו המינוס, כמו פיגוע, כמו עצרת המליון, כמו קרוקס, כמו חמצוצים, כמו שקדי מרק, כמו ביצה קשה, כמו כוויה, כמו שבר בגולגולת, כמו צנתור, כמו סמיטריילר, כמו הפסקת חשמל, כמו מטס ביום העצמאות, כמו צ'יוואווה, כמו פנצ'ר, כמו חריף, כמו יין... - - - - - פשוט הנחיתו אותי ארצה עם ההיירייזר עליה נחתי בשלווה... אל תנסו את זה. שמעו לי. עדיף ספל מים על הפרצוף מצניחת לב על הבוקר.
אח"כ הייתי הולכת לאמבטיה, נרדמת שם לעוד רבע שעה ומרגישה נצחון טיפשי.
אחרי כל זה כמובן שאיחרתי וכמות האיחורים לא ביישה גם את המאחר הכרוני הגדול ביותר ביקום.

"מה קורה לך, תופרת?" כך המחנכת. "אני מבינה שיש לך רומן עם הבוקר, אה?" אמרה.
"מה זה רומן?" הרגשתי טיפשה.
"רומן זה - - זה מה שיש לך עם הבוקר!" אמרה בפסיכופתיות.
"המורה, זהו, שאין לי כלום עם הבוקר. שונאת אותו שנאת מוות" עניתי, ודמעות מלוחות עמדו להתפרץ.
"אולי נעשה לך מבצע?" הציעה בענווה.

והמבצע עזר לשבוע. אחרי שבוע חזר הרומן לקדמותו. אכזרי ככה לבוא ולתלוש אנשים מאהבתם ומהתאהבותם. איך היא לא חשבה על זה?! רואים שלא עברה בחיים שלה סדנה להבנה בנפש. רואים! ועוד יגידו לי שהיא המחנכת הדגולה ביותר בכל הארץ, ושאיזה כיף לי שנפלתי עליה. שתגיד תודה שנפלה עלי! תלמידה למופת, קוצרת מאיות, אוכלת במבה בשיעורים. אז מה אם אני גם מאחרת כרונית? זה אומר שלא אדליק נרות שבת בזמן? זה אומר שאפספס זמן קריאת שמע? זה אומר שילדיי יאחרו גם-כן???

הלכנו לחיידר. עיני חצי עצומות, משתדלת לא להידפק בעמודי התאורה שבדרך.
"אמא, היום קמתי בשש ארבעים ומשהו. השקיתי את הפרחים!".
"וואו! איך נראה הרחוב בשעה הזו?"
"השמש מתחילה לצאת. אוי, אני כל כך אוהב את זה!"

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
איזה הומור יפה.
אין, אין.

איזה תיאור חי, מסכני, מעורר רחמים, הורס, שוקע...
אוסף השעונים המעוררים בהחלט מרשים, חוויית הבוקר שלכם מועברת בצורה הכי מוחשית שיש, סוחפת אחריה במפגן הזדהות מרשימה את כל אלה שנתקלים בו.

והרשימה של המיצגים העוצמתיים, חתיכת עוצמה. המינוס הוא העוצמתי שבהם...

• הוסף לסימניות
"אמא, השעה 8. היום עשיתי לך הפתעה חוץ מגרביים. הפכתי את כל המגירה ולא מצאתי זוג". כך הבכור.
"על הספה אמורים להיות גרביים. חפש". עניתי בקול של כרית.

השעון המעורר המכני שלי, שאמור להעיר אותי כל בוקר בטרטורים שגם המתים לא יכולים לעמוד בו, נקבר עמוק יותר מתחת לכרית. וזה אחרי שניסיתי את כל שעוני הבוקר שיש בעולם.
התחלתי עם עדין, שצלצוליו מתחילים בנעימה מרגיעה. אז מה אם הגיע הבוקר? אפשר לקום ברוגע. לא אהבתי את הנונשלנטיות שלו, וממנו התחיל האוסף.
השני היה כזה שצלצוליו הולכים ומתחזקים. גם כן המצאה. תחליט אם אתה מעורר או לא.
השלישי היה טרקטור, אבל מהסוג הפשוט. שעדיין לא מצליח להעיר גם את השכנים מהסמטה ליד.
הרביעי היה נודניק ברמות קשות. לא הבין רמזים. לא הבין מכות. השלכתי אותו אחר כבוד לטמון. כי ככה. לא רוצה זכר למה שמעצבן אותי.
החמישי, אוי החמישי, זכור לשמצה. זה היה מן הליקופטר כזה. הוחלט בקואליציה לקנות כזה משום שהיו דיונים כואבים על איך לא לגרום לילדים לאחר יום אחרי יום. אז בעל הבית החליט לפנק אותי בכזה. שצריך לרוץ אחריו בכל הבית ולחטוף חור בכף הרגל מחלקיק סורר של לוגו. מהר מאד הראיתי את הכיוון גם למעורר הזה. חתיכת שחצן שכמוהו. למה מי הוא שארוץ אחריו?!
השישי היה מהסוג הרוטט. צעקתי עליו: די! די! תן לישון! וקיללתי את מי שהמציא אותו.
בסוף, כמו בכל סוף, חזרתי לדפוק ביותר. אם כבר - אז כבר.

ואז נזכרתי איך העירו אותי כל בוקר כשהייתי נערה מתבגרת שקשה לה לצאת מהשמיכה.
היו כמה שיטות. החזקה שבהן היתה עוצמתית כמו השמש בבוקר, כמו הירח בלילה, כמו השעון המעורר, כמו קרקורי השכווי, כמו פוך בחורף, כמו מרכך כביסה, כמו גפרור בוער, כמו מחשב טעון במלואו, כמו עיתון עם קפה, כמו בית מסודר, כמו בוס רגוע, כמו חברה חפרנית, כמו שניצל עסיסי, כמו עוגת גבינה, כמו רוטוויילר, כמו כיפת ברזל, כמו חומת מגן, כמו עופרת יצוקה, כמו עמוד ענן, כמו צוק איתן, כמו השלום, כמו הסכסוך, כמו המציאות, כמו גדר תיל, כמו בושם, כמו המינוס, כמו פיגוע, כמו עצרת המליון, כמו קרוקס, כמו חמצוצים, כמו שקדי מרק, כמו ביצה קשה, כמו כוויה, כמו שבר בגולגולת, כמו צנתור, כמו סמיטריילר, כמו הפסקת חשמל, כמו מטס ביום העצמאות, כמו צ'יוואווה, כמו פנצ'ר, כמו חריף, כמו יין... - - - פשוט הנחיתו אותי ארצה עם ההיירייזר שנחתי עליה... אל תנסו את זה. שמעו לי. עדיף ספל מים על הפרצוף מצניחת לב על הבוקר.
אח"כ הייתי הולכת לאמבטיה, נרדמת שם לעוד רבע שעה ומרגישה נצחון טיפשי.
אחרי כל זה כמובן שאיחרתי וכמות האיחורים לא ביישה גם את המאחר הכרוני הגדול ביותר ביקום.

"מה קורה לך, תופרת?" כך המחנכת. "אני מבינה שיש לך רומן עם הבוקר, אה?" אמרה.
"מה זה רומן?" הרגשתי טיפשה.
"רומן זה - - זה מה שיש לך עם הבוקר!" אמרה בפסיכופתיות.
"המורה, זהו, שאין לי כלום עם הבוקר. שונאת אותו שנאת מוות" עניתי, ודמעות מלוחות עמדו להתפרץ.
"אולי נעשה לך מבצע?" הציעה בענווה.

והמבצע עזר לשבוע. אחרי שבוע חזר הרומן לקדמותו. אכזרי ככה לבוא ולתלוש אנשים מאהבתם ומהתאהבותם. איך היא לא חשבה על זה?! רואים שלא עברה בחיים שלה סדנה להבנה בנפש. רואים! ועוד יגידו לי שהיא המחנכת הדגולה ביותר בכל הארץ, ושאיזה כיף לי שנפלתי עליה. שתגיד תודה שנפלה עלי! תלמידה למופת, קוצרת מאיות, אוכלת במבה בשיעורים. אז מה אם אני גם מאחרת כרונית? זה אומר שלא אדליק נרות שבת בזמן? זה אומר שאפספס זמן קריאת שמע? זה אומר שילדיי יאחרו גם-כן???

הלכנו לחיידר. עיני חצי עצומות, משתדלת לא להידפק בעמודי התאורה שבדרך.
"אמא, היום קמתי בשש ארבעים ומשהו. השקיתי את הפרחים!".
"וואו! איך נראה הרחוב בשעה הזו?"
"השמש מתחילה לצאת. אוי, אני כל כך אוהב את זה!"
מקורי. עשיר עשיר. הברקות יוצאות דופן.
הומור פרוע בעליל, מיוחד, מקורי, צולפני.
2 הערות.
1- תמונות של השעונים יעזרו. שמענו שיש דברים כאלו, לא ראינו תמונה.
2- האסוסיאצטיות במקבץ לא אחידות. רע? טוב? שמח? עצוב? מפתיע? לא כ"כ מובן מה הקו המאחד את כל האסוסיאטציות. (צוק איתן, פוך, כרית, קפה, רוטווילר, וכו')

• הוסף לסימניות
2- האסוסיאצטיות במקבץ לא אחידות. רע? טוב? שמח? עצוב? מפתיע? לא כ"כ מובן מה הקו המאחד את כל האסוסיאטציות. (צוק איתן, פוך, כרית, קפה, רוטווילר, וכו')

לעניות דעתי היא הנותנת, אין להם קו מאחד.
הקו המאחד שלהם הוא שכל אחד מהם עוצמתי, בדרכו שלו. מקבץ של דברים שלא היית מעלה על דעתך שכל אחד מהם מעניק לך תחושה של עוצמה.

• הוסף לסימניות
בהחלט מושלם.
רק חסר אחרי רשימת ה'כמו' את המשפט "ואם לנטוש את הדימויים"...
כאשר אני הבאתי בסיפורי רשימה של שלושה דימויים כפול כמה קטעים - היו שהמטירו עלי אש מקלדתית וכמעט טיווחו אותי בעגבניות וירטואליות. וכאן יש רשימה של עשרות דימויים, שהעתיקו את נשימתי והדביקו אותה למילים.
זה פשוט מצוין!
נ.ב. כמובן שהטור כמו שהוא לא היה עובר את הצנזורה של מערכות העיתונים. אפילו לא הכותרת שלו.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
את בטוחה שזרקת את כל השעונים המעוררים? גם את ההליקופטר?
חבל נורא! היה מתאים לי דווקא.

כתיבה מתוקה ומשעשעת!
הדימויים יפים, אני הייתי מתקמצנת קצת כדי שיהיה לי לעוד קטעים. אני בסוג של חרדה בענין שיום אחד הם ייגמרו כמו המים בכנרת.

• הוסף לסימניות
מקסים
תאור שלל הביטויים קצת מטריד
הייתי מורידה חלק, במיוחד את אלה עם האסוסיאציות, כמו כל סוגי המלחמות לשמותיהן ולכינוין

מצטערת, כבר ציטטו כאן את כל מה שאהבתי...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

(בהשראת המלחמה הדנדשה)

לא כמו
רותי בת ה9 שתאלץ להציג את התחפושת המושקעת,
(כן גם להפריע לאמא, באמצע הדבקת הלוגו לחנות הניידת זו השקעה...)
לאחים ואחיות, במקום בכיתה התחרותית.

גם לא כמו
בנצי מכיתה ח', שהדפיס את סלוגן המחץ על החולצה,
הסלוגן שיכריח את זיכרמן הרשם מהספסל האחורי,
לשלוף דף ועט, ולקחת פרטים עוד טרם קריאת המגילה.

ובשונה
מאצל חוי עקרת הבית הנצחית,
שהשנה תכננה להפציץ!!
ולא כמו טראמפ וביבי...
הפצצה אמיתית. עם קונספט אדיר במשלוח מנות,
שמתחבר בדיוק מושלם לתחפושות הילדים, ענייני השעה, ויום הנישואין ה32 של השכנים.

וגם לא כמו
חזקי הישיבישע'ר,
שכבר שרטט בדיוק את תוכנית התקיפה לזלמנוביץ' מהקיבוץ,
בעיצומה של מסיבת פורים.
השנה הוא יפשיר את חומת הקרח, אחת ולתמיד.
במקביל חזקי נערך גם בהגנה,
מליבוביץ הקרציה מש"ב שנדבק אליו במסיבה שנה שעברה, ומלמל משהו על חומת קרח, טרדן.

ובשונה גם
מירוחם האברך הנמרץ,
שכבר השיג את טלית החלומות,
שתעניק את הרקע להפגנת היצירתיות שהוא מתכנן.
מה ההפגנה שאלתם?
לפצוח ב"ונתנה תוקף" תיכף ומיד אחרי קדושה של מנחה!
יצירתי כבר אמרנו?

גם לא כמו
דוד ה"נגיד" הדגול,
שהצליח לקבל הלוואה,
שתממן את השטרות שיפזר בנדיבות,
לכל מי שרק מוכן לשחק בהצגת העשירות שלו.

וגם לא כמו
שמעון יזם הנדל"ן
שרכש בתשלומים בקבוק דאבל מגנום, במיוחד לשכן מהקומה למטה.
הלוא כבר אמרו חכמינו ש"השוחד יעוור עיני חכמים",
הלוואי שלדביל הזה יספיק הבקבוק, בשביל לוותר על מרפסת הסוכה שלו.

רק אצלי הכל כרגיל,
אני לא מוצא בעיה, לקיים אף אחת ממצוות החג.
הכל בסדר אצלי?
היא הייתה ילדה אחת, תמימה.
ילדה טובה שקמה בבוקר, הולכת לבית הספר, ועושה בדיוק מה שאומרים לה.
ילדה מנומסת שאומרת תודה למורה בסוף השיעור, ומחייכת בשקט.
היו לה זוג עניים שחורות ושותקות,מכוסות בריסים צפופים.
זוג עניים גדולות, שניסו לספר סיפור אחר.
סיפור שההתנהגות היפה שלה לא ספרה.
כי בחוץ אמרנו, היא ילדה טובה עם התנהגות מצויינת, אבל עמוק בפנים, היא ידעה שהיא רעה.
בתוך הלב הקטן והמתוק שלה, התחבא עיגול שחור, גדול, ורע.
היא לא ידעה איך קוראים לו, פחדה מקיומו.
היא לא ידעה שהוא נמצא בעוד הרבה לבבות קטנים של ילדות.
חשבה שהוא קיים רק אצלה, חשבה גם שלא סתם הוא בחר לגור בלב שלה.
היא הבינה שהיא שונה מכולן, מאוד רעה.
בגן שלה סיפרו שיש מידות רעות, והתנהגויות לא מתאימות.
תיארו התנהגות פרועה, מכות, וקנאה, וגם אמרו שבגן שלנו חס וחלילה היצר הרע לא נכנס,
בגן שלה היו רק ילדות טובות, עם לב טוב, ככה הגננת אמרה.
הגננת לא ידעה על העיגול שבלב שלה, אז היא התנהגה אליה כמו אל ילדה רגילה.
היא לא ידעה שהעיגול מבקש שיתייחסו, לא ידעה שהוא צריך מילים טובות והמון יחס כדי לשתוק, להיות קטן יותר, להיעלם.
היא לא רצתה שהגננת תדע, אז היא המשיכה להיות קטנה, ושקטה, המשיכה להיראות ילדה טובה.

בבית הספר היה לה קשה יותר, העיגול גדל, והשתולל, ועשה לה בלגן בלב.
אבל היא לא העזה שמישהו ידע מה קורה לה שם בפנים.
כשחברה פנתה אליה, בקשה לשחק, או לשבת לידה, הוא קפץ מאושר, שכנע אותה להסכים.
אבל היא ידעה שאסור לה, כי כך כולם ידעו עליו, יכירו אותה, יכירו את העיגול האכזר.
אז היא התעלמה ממנו, והנידה ראש לשלילה בשקט עצוב.
החברות התייאשו ממנה, שכחו לנסות שוב.
הן גם לפעמים צחקו, כי מה זה ילדה שיש לה פה, אך, הוא נשאר סגור?
העיגול בכה , וכעס, והיא כל כך פחדה, כי היא נשארת איתו לבד.
כולם נעלמו, אף אחד לא נותן לה יד, לא מציל אותה ממנו.
אף אחד לא יודע שהוא בנתיים גדל וגדל, ותובע ממנה יחס.
יחס שאין לה לתת.

בסמינר הוא כבר היה ענק, היה לו המון כוח והוא לא פחד.
היא הרגישה שלאט לאט הוא מתחיל להידחף לבחוץ.
הוא דרש ממנה דברים לא הגיוניים, כל מה שהיא לא העזה אף פעם.
עכשיו הוא שלט, היא היתה חייבת לרצות אותו, לשמוע בקולו.
פתאום היא דברה בכיתה, בקול, הלב שלה דפק, החברות פתחו פה, אבל הן התרגלו, מהר.
הבעיה שהוא לא הסתפק, הוא רצה שכולם יראו, ישימו לב.
היא ידעה שהוא רע, ושחור, שזו שימת לב שלילית, שעכשיו כולם יודעים שהיא תלמידה רעה, עם יצר הרע חזק.
אבל לפחות עכשיו יודעים שיש אותה.
היא התחצפה למורות, מצאה עצמה המון במסדרונות.
היא בכלל שכחה מהו תקנון, ואיך נראית בת בית יעקב.
היא חשבה שכך טוב יותר מפעם, כי סוף סוף היא לא שקרה, היתה בדיוק כמו שהיא בתוכה, רעה.

ואז היא גם מצאה חברה.
יחד איתה היה לה קל יותר להשמע לעיגול השחור, כי החברה שלה היתה כמוה, שחורה, כך מבחוץ היה נראה.
העיגול שלה חגג, קפץ, נהנה, סוף סוף הוא נושם לרווחה.
הוא הדף את הגבולות המועטים, והדקים שנותרו סביבו, והציץ לבחוץ, מתפשט על כולה.
יחד עם החברה השחורה היא עשתה המון דברים, שגרמו לעיגול לגדול, להיות יציב, חזק, ושולט.
ההורים שלה היו עצובים, בגללה, להורים שלה בלב היו רק עיגולים לבנים, כך היא היתה בטוחה.
היום היא כולה שחורה, כמו החברה שלה, ככה היא מרגישה.
אבל עמוק בפנים היא מחכה, מחכה שמישהו יבוא וילמד אותה שיש בה טוב.
שהרע הזה, הוא רק עיגול אחד, שחור.
שכמו שהוא גדל, כך היא יכולה להקטין אותו חזרה, היא מחכה שיעזרו לה לכווץ אותו, ואולי אפילו להעלים לגמרי.
רוצה שיאמרו לה שהיא לא רעה, היא אף פעם לא היתה רעה,
היא פשוט כמו כולם, מתמודדת עם היצר הרע.
רוצה שילמדו אותה, איך מתמודדים איתו בצורה הכי טובה.
ואם אפשר היא מבקשת גם,שיביטו בה עמוק, לתוך העניים, יחפשו, ינסו למצוא, אולי קיים בה איזה עיגול ורוד, פצפון.
שיתנו חיבוק, ילטפו, יבטיחו שהוא פעם יגדל, יצבור כוח, ינצח את השחור, יותיר בה רק טוב.
רק תתנו לה, מגיע לה.
חיבוק, אוזן, ואהבה.
שיתוף - לביקורת ?
דוד היה בן שמונה. ובבית הספר אמרו עליו כולם שהוא "ילד שקט".
לא שקט רגיל, של חוסר אונים, של פחד. אלא שקט של הבנה.

כל יום, בהפסקה של עשר וחצי, הוא היה הולך מאחורי הבניין לשבת ליד הקיר שלו. הקיר שעליו הוא צייר.
הוא לא צייר סתם, הוא היה מצייר אנשים שהכיר אבל לא כמו שהם נראים אלא כמו שהם באמת.
הוא צייר את הרב קליין כמו עיגול שבתוכו כוכב – כי היה לו לב זהב אבל לא היה פתח לאף אחד לראות את זה.
הוא צייר את סבא שלו כמו סלע גדול שיש בו סדק – כי פעם אחת ראה אותו בוכה ליד אלבום.
הוא צייר את אחיו הגדול כמו עפיפון – כי הוא תמיד רצה לעוף, אבל אבא החזיק לו את החוט.
והוא צייר את עצמו כמו סימן שאלה – לא כי היו לו שאלות, אלא כי הוא היה השאלה של כולם.

יום אחד, עקב אחרי נמלה שנעה בסיבובים חסרי פשר. ופתאום התחיל לרדת גשם. הוא שלח ידו לקחת אותה, אבל היא חמקה בזריזות שוב ושוב.
הגשם התחזק והיא החלה לצלוע ולסחוב רגל שנמרחה רטובה על הארץ.
פתאום נעצרה רחרחה, שינתה כיוון ומיהרה בקו ישר למקום אחר. דוד ראה שיירה של נמלים רצות, חלקן דוחפות זו את זו, או מושכות, חלקן סוחבות גרגרים. הנמלה שלו הגיעה אל השורה והתערתה בה. השיירה הלכה והתעבתה, עד שנעלמה לתוך חור עגול באדמה.

כל הלילה ירדו גשמים עזים.

למחרת נמחקו לו כל הציורים והעולם נראה כדף חדש ונקי.
בעשר וחצי – בפעם הראשונה – הוא לא הלך לקיר,
הוא נשאר לשחק עם כולם.
שיתוף - לביקורת כשאני כותבת
כשאני כותבת, אין בעולם דבר מלבד המילים, האותיות והלב.
לרגעים ספורים מותר לי להיעלם אל יקום שבו דבר אינו מוחלט.
המושג "אפשרי" אינו קיים, כי ברור מאליו שהכל אפשרי. כמו שאף אחד לא מדגיש שהוא עשוי מאטומים ותאי גוף. כך אף אחד לא מדגיש לי מה אפשר לעשות.

אף אחד לא עומד שם לדחוק בי לסיים.
למהר את הנקודה. להביע את הדבר הנשמע, או לפחות את זה שסופו להישמע.
השורה התחתונה היא רק עוד שורה אחת בעמוד. כי כמובן שאחרי העמוד הזה - מגיע עוד עמוד.
ומותר להיות, ומותר לחוות. כמה זמן שיקח, כמה עטים שיגמרו.

כשאני כותבת, איני אסורה בבית האסורים של הריאליזם והמציאות.
הלב שלי פתוח כי אי אפשר לנפץ אותו. למילים יש כוח רב, והן כולן מגנות על ליבי כמו הצבא הכי מתוק בעולם.
תוואי קווי הזמן והמקום מתכתבים זה אל זה כמו היו וקטורים. לכל יש נקודת התחלה - אבל נקודת סיום תווצר רק כשאקבע אותה.

אף אחד לא עומד שם לדחוק אותי אל הפינה.
להכריח אותי להיות פחות, לרצות פחות, להאמין פחות.
הפינות שם, וודאי. גם כשכותבים ישנן פינות אין ספור.
והן מאירות, מלאות כל היופי שיכול להתמצות בפינה. כמו פנינה. כמו פנייה בדרך אל האין סוף.

כשאני כותבת, אני מרגישה את אלוקים עוטר את מילותיי בתפארה.
אז למה כשאני חוזרת אל עולם המעשה, אל המצווה ואל היום יום -
הכל מתפוגג?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה