שיתוף וחו״ד יחידונת לשבת

• הוסף לסימניות
עכשיו באמת עלה בפורמט פתוח, רק ללא תצוגה מקדימה.
קודם זה היה PDF מה שמצריך להוריד, לשמור ואז לפתוח,
זו כבר פעולה שעצלנים דרגה ג' לא עושים
:D

• הוסף לסימניות
זו נראה לי האופציה היותר טובה מבין כל מה שנראה כאן (לא ראיתי את הכל, הרי כבר כתבתי שהתעצלתי, לא אבייש את הצהרתי)
את הארון הייתי מצרה ל-60 או 70 ע"מ לאפשר מזרן באורך סטנדרטי, שלא יגביל את גובה המתארחים
(הייתי מקבלת מיטות קצרות בחדר שינה קבוע כאשר יודעים שבני הזוג נמוכים ומתאימים לכזה אורך, אך לא למקום דינמי שמאחר את כל הגבהים)
צודקת, רותי.
כך שהעניין המעכב הוא לא הארון אלא המעבר בין המיטות לקיר האמבטיה.

• הוסף לסימניות
בת שבע, לפי האופציה האחרונה כמדומני ג3
למה כיור ביחידה כזו צריך להיות 50??
אולי עדיף לשלב כיור מונח? או כיור קטן יותר
וככה תוכלי להגיע למרווח בין המיטות של 60 ס"מ-כמדומני שאמרו לי שהמגזר החסידי מקפיד על כך,
לא התכוונתי לכיור ברוחב כזה, זהו סתם בלוק.
התכוונתי למעט שיש מהצדדים.
ובקשר למרחק,
אכן בציבור החסידי (ולא רק) מקפידים על 50-60 ס״מ.

• הוסף לסימניות
צודקת, רותי.
כך שהעניין המעכב הוא לא הארון אלא המעבר בין המיטות לקיר האמבטיה.
הבנתי כך, עדיין- 60 ס"מ גם מספיקים למעבר בין מיטה לקיר, 80 זה מעבר ממממש רחב
(אגלה לך שבמקרי קיצון אני משאירה אפילו 40 ס"מ מעבר בין המיטה לקיר!)

• הוסף לסימניות
הבנתי כך, עדיין- 60 ס"מ גם מספיקים למעבר בין מיטה לקיר, 80 זה מעבר ממממש רחב
(אגלה לך שבמקרי קיצון אני משאירה אפילו 40 ס"מ מעבר בין המיטה לקיר!)
כן?
אני קצת חוששת...

• הוסף לסימניות
כן?
אני קצת חוששת...
60 זה בסדר גמור,
אם את רוצה להיות בטוחה- תעשי ניסוי מעשי, תשימי קופסא או חפץ בגובה מיטה במרחק 60 ס"מ מהקיר ותראי האם זה מפריע.
יש הבדל מהותי בין מעבר בין 2 קירות בהם לא הייתי נותנת פחות מ-80 לבין מעבר בין קיר לרהיט נמוך

• הוסף לסימניות
אכן בציבור החסידי (ולא רק) מקפידים על 50-60 ס״מ.
לא רוצה להכנס כלל לפולמוס הלכתי (אני יודעת שיש פוסקים שאפשר פחות באופן לא קבוע)
מה שרציתי להדגיש שיש כאלו שחשוב להם 60 ס"מ (ולא 50 ס"מ) בכל מצב שלא יהיה גם באופן ח"פ

• הוסף לסימניות
60 זה בסדר גמור,
אם את רוצה להיות בטוחה- תעשי ניסוי מעשי, תשימי קופסא או חפץ בגובה מיטה במרחק 60 ס"מ מהקיר ותראי האם זה מפריע.
יש הבדל מהותי בין מעבר בין 2 קירות בהם לא הייתי נותנת פחות מ-80 לבין מעבר בין קיר לרהיט נמוך
תודה, רותי.
וכמובן שהבנתי שההבדל בין קיר לקיר או קיר למיטה קובע את ה״התפשרות״.

• הוסף לסימניות
לא רוצה להכנס כלל לפולמוס הלכתי (אני יודעת שיש פוסקים שאפשר פחות באופן לא קבוע)
מה שרציתי להדגיש שיש כאלו שחשוב להם 60 ס"מ (ולא 50 ס"מ) בכל מצב שלא יהיה גם באופן ח"פ
תודה.
אני בעניינים, אל דאגה ;).
תודה על ההיענות והרצון לסייע.

• הוסף לסימניות
כן התכוונתי למה ששרטט שאת מרויחה מקום לארון
בין קיר לרהיט נמוך לא צריך 80 זה המון עדיף 60 עם מיטות ארוכות יותר

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה