שיתוף-יום נישואין!!!

• הוסף לסימניות
חגגנו אתמול יום נישואין, הכנתי תפריט מיוחד, כמובן שאוכל לתת את המתכונים...

הצילום לא נוצר למען הצילום, חסר בו סטיילינג משובח, היה לי קשה להספיק, כי הריחות....
והרעב... (זה היה מאוחר בלילה...)

הקונספט השולחני לא היה לפי הדמיון שלי, לא היה פה בעירנו הקטנה את כל מה שדמיינתי
אז קבלו בקטנה...
צפה בקובץ המצורף 251837
התפריט :) אני לא יודעת לתת שמות "מפוצצים":

מנה ראשונה-כבד בבצל ופטריות טריות על פסטט מבצק עלים
צפה בקובץ המצורף 251838
מנה שניה (עיקרית)-עוף אפוי עם תפו"א שום ופפריקה
צפה בקובץ המצורף 251839
סלט חסה, אפרסק משומר, חמוציות וצ'יפס בטטה ברוטב חמוץ-מתוק (אין תמונה...)
מנה אחרונה-סופלה שוקולד וגלידת וניל (ביתית, אין תמונה...)

קבצים מצורפים

• DSC_1717.png
    KB 858.2 · צפיות: 63
  • DSC_1719.png
    KB 755.3 · צפיות: 60
  • DSC_1722.png
    KB 344.4 · צפיות: 56
  • הוסף לסימניות
מזל טוב לכם !!!
עד מאה עשרים שנים תהנו זה עם זה יחד,
בריאות איתנה, שמחה והרחבת הדעת ללא מורא ופחד.
בקלות תעברו כל גל,
וסייעתא דשמיא תלווכם בכל צעד ושעל.

אשמח לקבל את מתכון מנה ראשונה (בצירוף תמונה....).
תודה ושוב, מזל טוב !!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קו ונקי;1743486:
מזל טוב לכם !!!
עד מאה עשרים שנים תהנו זה עם זה יחד,
בריאות איתנה, שמחה והרחבת הדעת ללא מורא ופחד.
בקלות תעברו כל גל,
וסייעתא דשמיא תלווכם בכל צעד ושעל.

אשמח לקבל את מתכון מנה ראשונה (בצירוף תמונה....).
תודה ושוב, מזל טוב !!!

התמונה ישנה....

מתכון (2 מנות :) ):

חומרים:

פסטט:

בצק עלים חצי מופשר
חלמון ביצה

הכנה:

קורצים מהבצק 6 עיגולים גדולים (אני קרצתי עם ספל שתיה רחב) 2 עיגולים מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ואת 4 הנותרים קורצים במרכז בעיגול קטן יותר (קרצתי עם מכסה של קופסא קטנה) מניחים על כל עיגול שבתבנית-2 טבעות, מושחים בחלמון ואופים על 180 מע' עד להזהבה טובה.

מילוי:

6 יח' כבד
3 בצל גדול
3-4 פטריות טריות
2\1 כף קרונפלור להסמכה (לא חובה)

הכנה:

קולפים את הבצל, קוצצים ומזהיבים בסיר משומן מעט, אחרי ההזהבה מעבירי לאש נמוכה, בינתיים-
קולפים את הפטריות (יש קרום דק שמכסה את הכיפה) פורסים לפרוסות ומוסיפים לסיר, מתבלים במלח ומאדים עד שחרור הנוזלים והקטנת הנפח.
בינתיים- חותכים את הכבד לחתיכות גדולות, כל יחידה ל-3-4 חתיכות מוסיפים לסיר מערבבים בזהירות מס' דק'עד לשינוי גוון הרוטב, בכוס נפרדת מערבבים את הקרונפלור עם כף מים, שופכים לסיר ומערבבים עד להסמכה.

הרכבה:

מניחים פסטט בצלחת ועליו כ-5 כפות גדושות בכבד ורוטב.

בתאבון.

• הוסף לסימניות
זה עבודה קשה להכין את המנה הראשונה?

• הוסף לסימניות
ממש ממש לא, לקח לי אולי 4\1 שעה הכל יחד.

• הוסף לסימניות
תודה לשפריץ על העזרה...!!!

זה יצא מקסים וכייפי!

• הוסף לסימניות
שושיה, חיכיתי כבר לראות מה יצא בסוף.
נראה מקסים וטעים.
מזל טוב, עד מאה ועשרים ביחד.

חני

• הוסף לסימניות
ההשקעה הזאת מעידה על זוגיות מוצלחת

• הוסף לסימניות
ביאסת אותי
חיכתי לראות תמונה שלכם...
כל הכבוד!

• הוסף לסימניות
ואח"כ יעיפו אותי מפרוג?

מה היה עלי לכתוב בכותרת?

"בעל ואישה בתמונה משותפת, מעל גיל 25!!! זהירות!!!"???

תוכנית לשנה הבאה, ואז זו תהיה התוכנית שלנו, ניכנס יחד לפרוג ונדסקס...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1743539:
תודה לשפריץ על העזרה...!!!

זה יצא מקסים וכייפי!

ווואו, אני ממש שמחה לשמוע...
המצאת גם מעצמך או שנצמדת ל"כללים" שאני המצאתי?

• הוסף לסימניות
נצמדתי, לא היה לי גרם של זמן, הכנתי את זה עם הילדים...

• הוסף לסימניות
התמונה עם הכבד נראה לי צריך יותר "לחמם" לכיוון האדום.

• הוסף לסימניות
ממש מרשים
עד -120

איך הכנת את העוף עם תפו"א
בתנור? ביחד? כל דבר בנפרד?

אשמח לשמוע על אופן הכנה. תודה

• הוסף לסימניות
פשוט מאוד-
קולפים תפו"א כמס' הסועדים, חותכים לקוביות, מערבבים מעט שמן, פפריקה מתוקה, שום גבישי ומלח, מערבבים עם התפו"א,
מניחים את התפו"א בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מעל מניחים עופות כמס' הסועדים, זורים פפריקה ושום גבישי ומעסים את העופות.
מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים על 150 מע' במשך שעתיים+

בתאבון!

• הוסף לסימניות
שושיה,
נראה שבכל התמונות עשית שימוש בתאורה מאוד קשה וקונטרסטית. לכן התוצאה ברוב התמונות (שהעלית לאחרונה) לטעמי, לא מגרה ולא נעימה לעין.

דרוש נסיון ודיוק רב, בכדי להגיע לתוצאות טובות - בשימוש בתאורה קשה בצילום מזון.

תנסי בפעם הבאה להשתמש במקור אור גדול יותר, או שתקפיצי את התאורה לקיר או למשטח בהיר אחר, בכדי לקבל תאורה יותר מפוזרת ורכה.

• הוסף לסימניות
בתמונות שהעליתי כאן באמת השתמשתי בתאורה קשה-הפלורוסנטים בסלון, זה היה בשעת לילה מאוחרת ולפתוח סטודיו לא היה לענין.

בכל כל כל התמונות שלי אני משתמשת בתאורת חלון ענק חלון דרומי-אין בו שמש ישירה, ומצלמת במרחק של מטר וחצי מהחלון, ובעריכה אני מהירה את התמונה איך שאני אוהבת.

יש תמונות שאני לא מצלמת אצלי בבית, ואיפה שאני מצלמת התנאים קשים יותר ועדיין-אני מצלמת בתאורת דלת שקופה של מרפסת גם דרום.

אז באלו תמונות (שוב חוץ מאלו) ראית שהתאורה קשה? אני לא ראיתי שום צל על המזון, אשמח שתחכימי אותי!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1745074:
בתמונות שהעליתי כאן באמת השתמשתי בתאורה קשה-הפלורוסנטים בסלון, זה היה בשעת לילה מאוחרת ולפתוח סטודיו לא היה לענין.

בכל כל כל התמונות שלי אני משתמשת בתאורת חלון ענק חלון דרומי-אין בו שמש ישירה, ומצלמת במרחק של מטר וחצי מהחלון, ובעריכה אני מהירה את התמונה איך שאני אוהבת.

יש תמונות שאני לא מצלמת אצלי בבית, ואיפה שאני מצלמת התנאים קשים יותר ועדיין-אני מצלמת בתאורת דלת שקופה של מרפסת גם דרום.

אז באלו תמונות (שוב חוץ מאלו) ראית שהתאורה קשה? אני לא ראיתי שום צל על המזון, אשמח שתחכימי אותי!
נחלק את זה לשניים.
א. התמונות שצילמת בעזרת תאורת פלורוסנטים: שם כמו שאת כותבת, את מבינה שזו ממש לא הדרך המומלצת לצלם אוכל.

ב. הדרך בה את מצלמת בדרך כלל:
גם אם התאורה לא קשה והצללים יחסית רכים, עדיין התוצאה מאוד קונטרסטית, מהסיבה שאת לא דואגת למלאות את הצללים בשעת הצילום.

ומכאן נובעת הבעיה השניה. את מעלה את התמונות למחשב ומתחילה לערוך אותן, ובלשונך: מאירה את התמונה איך שאני אוהבת. דבר שאמור להיעשות בשעת הצילום עצמו.

התוצאה: חשיפה בעיתית ולא אחידה של התמונות. חלקים שרופים וכהים המשמשים בעירבוביה.

הפתרון: למלאות את הצללים (החלקים שאינם נחשפים לאור הבא מהחלון) באור, באמצעות משטח בהיר או מקור אור נוסף, וזה בכדי לאזן את פערי החשיפה.

• הוסף לסימניות
לא כתבתי את זה, באמת חשבתי אם לציין אבל אני שמה רפלקטור ממול (מראה ענקית :))

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה