שיתוף-יום נישואין!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1746363:
לא כתבתי את זה, באמת חשבתי אם לציין אבל אני שמה רפלקטור ממול (מראה ענקית :))
על המראה הענקית סיפרת כאן בעבר :)
ואם את זוכרת, אני ממש המלצתי לך לא לעשות בה שימוש באופן גורף.

יש מספר הבדלים מהותיים בין החזר אור הבא ממראה לבין משטח לבן.

בלי לבלבל אותך בפרטים. הנה חלק מהם:
א. ככול שהמשטח הבהיר גדול יותר, כך תקבלי החזר אור חזק יותר. לעומת זאת מראה, ככול שהיא גדולה יותר כך החזר האור שלה מחסה יותר שטח אבל עוצמת האור לא משתנה.
ב. משטח בהיר מחזיר את האור בצורה מפוזרת ולכן ככול שהמשטח גדול יותר, החזר התאורה יהיה רך יותר. מראה מחזירה את האור בצורה ממוקדת ולכן ההחזר האור מאוד קונטרסטי.

המלצה שלי, תסגרי את דלת המראה של הארון. תרכשי לך משטח גדול של קאפה לבנה ומראה קטנה ותראי ישועות!

בפעם הבאה שתצלמי, תחזירי אור עם הקאפה ואם תהיי מעוניינת בהחזר אור יותר קונטרסטי, תכניסי גם את המראה לשימוש.

• הוסף לסימניות
רגע, אם הבנתי נכון, להשתמש גם וגם? גם בקאפה וגם במראית (מראה קטנה :))?

או-או או?
או להדביק את המראית על הקאפה?

כי אין לי מידי הרבה אסיסטנטים, גם מי שמוכן כבר... אחרי דקה "כואבות הידיים להחזיק כזה למעלה בלי להשעין על הריצפה..."

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י E&A;1746719:
על המראה הענקית סיפרת כאן בעבר :)
ואם את זוכרת, אני ממש המלצתי לך לא לעשות בה שימוש באופן גורף.

יש מספר הבדלים מהותיים בין החזר אור הבא ממראה לבין משטח לבן.

בלי לבלבל אותך בפרטים. הנה חלק מהם:
א. ככול שהמשטח הבהיר גדול יותר, כך תקבלי החזר אור חזק יותר. לעומת זאת מראה, ככול שהיא גדולה יותר כך החזר האור שלה מחסה יותר שטח אבל עוצמת האור לא משתנה.
ב. משטח בהיר מחזיר את האור בצורה מפוזרת ולכן ככול שהמשטח גדול יותר, החזר התאורה יהיה רך יותר. מראה מחזירה את האור בצורה ממוקדת ולכן ההחזר האור מאוד קונטרסטי.

המלצה שלי, תסגרי את דלת המראה של הארון. תרכשי לך משטח גדול של קאפה לבנה ומראה קטנה ותראי ישועות!

בפעם הבאה שתצלמי, תחזירי אור עם הקאפה ואם תהיי מעוניינת בהחזר אור יותר קונטרסטי, תכניסי גם את המראה לשימוש.
משהו פה מוזר לי, לכן אני שואל.
כתבת שככל שהמשטח הבהיר גדול יותר, מתקבל החזר אור חזק יותר.
זה נשמע נכון, אבל אם אני מדייק בדברייך שכתבת "מראה, ככול שהיא גדולה יותר כך החזר האור שלה מכסה יותר שטח אבל עוצמת האור לא משתנה"
ז"א שבמשטח בהיר עוצמת האור כן משתנה?
משהו פה נשמע לי לא נכון
אשמח להבהרה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1746739:
משהו פה מוזר לי, לכן אני שואל.
כתבת שככל שהמשטח הבהיר גדול יותר, מתקבל החזר אור חזק יותר.
זה נשמע נכון, אבל אם אני מדייק בדברייך שכתבת "מראה, ככול שהיא גדולה יותר כך החזר האור שלה מכסה יותר שטח אבל עוצמת האור לא משתנה"
ז"א שבמשטח בהיר עוצמת האור כן משתנה?
משהו פה נשמע לי לא נכון
אשמח להבהרה.
אני הסביר כמיטב הבנתי:
גם במשטח בהיר וגם במראה ככול שנקריב אותם לאוביקט כך עוצמת האור שמגיעה לאוביקט תגדל באופן יחסי.

לעומת זאת אם ממרחק מסוים תעמיד מראה ותחזיר איתה אור לכיוון מסוים ואז תגדיל את שטח המראה, לא יהיה שינוי בעוצמת האור על האוביקט. עם משטח בהיר כן יהיה הבדל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1746738:
רגע, אם הבנתי נכון, להשתמש גם וגם? גם בקאפה וגם במראית (מראה קטנה :))?

או-או או?
או להדביק את המראית על הקאפה?

כי אין לי מידי הרבה אסיסטנטים, גם מי שמוכן כבר... אחרי דקה "כואבות הידיים להחזיק כזה למעלה בלי להשעין על הריצפה..."
תחזיקי ברשותך גם קאפה וגם מראה.
תשתמשי בקאפה בכדי להחזיר אור ולמלאות צללים. במראה רק כשאת מעוניינת להגביר את הקונטרסט ולחשוף טקסטורה בצורה יותר בולטת או בכדי לתת הברקות (תזהרי אם זה), כמובן במידה וזה מחמיא למנה.

למה להחזיק אסיסטנטית? לא חסרים פתרונות בכדי להחזיק מחזיר אור. במידה וצריך להחזיק את המחזיר אור בזווית מסוימת, אז צריכים להיות יצירתיים, או פשוט להיעזר בידיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י E&A;1746760:
אני הסביר כמיטב הבנתי:
גם במשטח בהיר וגם במראה ככול שנקריב אותם לאוביקט כך עוצמת האור שמגיעה לאוביקט תגדל באופן יחסי.

לעומת זאת אם ממרחק מסוים תעמיד מראה ותחזיר איתה אור לכיוון מסוים ואז תגדיל את שטח המראה, לא יהיה שינוי בעוצמת האור על האוביקט. עם משטח בהיר כן יהיה הבדל.
תראי
לא נראה לי שמשטח בהיר יכול לשנות את עוצמת האור.
הוא כן יכול להחזיר יותר אור באופן יחסי, כי פשוט יש לו יותר שטח שמקבל אור.
אבל הביטוי "שינוי בעוצמת האור" לא נראה לי נכון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1746777:
תראי
לא נראה לי שמשטח בהיר יכול לשנות את עוצמת האור.
הוא כן יכול להחזיר יותר אור באופן יחסי, כי פשוט יש לו יותר שטח שמקבל אור.
אבל הביטוי "שינוי בעוצמת האור" לא נראה לי נכון.
תכלס, ככול שאתה מגדיל את המשטח, זה מביא לשינוי בעוצמת החזר האור.
לעומת זאת במראה, שינוי בגודל, לא ישנה את את העוצמה.
אז למה לסבך את העניין?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י E&A;1746767:
למה להחזיק אסיסטנטית? לא חסרים פתרונות בכדי להחזיק מחזיר אור.
הנה דרך פשוטה וקלאסית להעמיד את הקאפה:
קחי 2 משטחים זהים בגודלם, תצמידי אותם אחד לשני ותדביקי צד אחד בעזרת דבק חבלה, כך שאפשר יהיה לפתוח ולקבל צורת ספר.
עכשיו תפתחי את ה'ספר' לקצת פחות מ180 מעלות והרי לך סטנד למופת :)

צלצלי לאסיסטנטית ותודיעי לה על הפיטורין. תהיי נחמדה :)

• הוסף לסימניות
תודה:)
האסיסטנטיות-בד"כ אחת האחיות הנחמדות שלי....
כשאני מצלמת בבית שלי, יש לי אסיסטנט שחשוב לו שאצליח;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה