שיתוף קטע כתיבה - גיטה - חלק ד'.

• הוסף לסימניות
רויטל משכה בשפתיה שלוק קפה, הניחה אותו על השולחן, והעבירה את העינים על החדר, מתמקדות בסוף התהליך על גיטה.
היא חייכה.
גיטה חשבה שזה החיוך שהיא שומרת למפגשים עם אנשים שונים ופרמיטיבים אבל ראויים ליחס שווה מהאדם הלבן. אולי בנפאל היא חייכה ככה לילידים שחיים שם בהרים. אולי באפריקה, ללהקת המתופפים שניגנה על תיירים.
גיטה חייכה מהמחשבה לכיוונה.
אז, אמרה רויטל ושמה שלוש נקודות. למה עברתם לפה?
למה עברנו לפה. גיטה הוצפה לרגע בתמונה של בקבוק רוטב סויה מתנפץ, בהילוך איטי, זכוכיות מסתחררות כמו רקדנים ורוטב כהה פוגש משטחים ומתפרק עליהם.
שוש, היא מלמלה. השורוק שבמילה נשאר על שפתיה ועיגל אותם.

שלוש שנים אחורה.

זה כאילו שאין באמצע, או סופר ענק ומוצף בפלורוסנטים תעשייתיים שחוזרים מטורים טורים של מוצרים מבריקים.
או המכולת מתחת הבניין שלהם.
מכולת של שלושה בנינים, ממוקמת בבית השחי של הבנין. הכניסה מוצפת מוצרים וארגזים של בקבוקים שכאילו מחכים שיסדרו אותם בפנים, אבל בעצם הרחוב הוא הארון שלהם. כל שטח המכולת הוא שיבוש גיאומטרי בצורה בלתי אפשרית, צר ומתפתח בכיוונים לא צפויים. מאחורי הדלפק, שמשמש בעצמו מעמד לכמות לא סבירה של סוגי מסטיקים ומני מתיקה לעיסים, עומד שימעון וסיגריה כבויה תלויה על בלימה מסוכנת בפיו. הוא מתקתק מחירים בחשבוניה מכוסה בניילון אטום וצהוב ומחורר, ועוצר לחשב בראש כל כמה שניות, כאילו הוא זה עושה את עיקר עבודת החישוב, ולא המכונה, שנדמה שבכל לקוח חדש דורשת ברעבתנות גליל נייר חדש, שהוא מוציא מארון שכאילו נברא באותה שנייה ששימעון מחפש אותו, ונעלם מיד לאחריו.
מאחוריו שומר שימעון את היקר מכל - קופסאות הממתקים של שמרלינג - קופסאות קסומות ומלוכלכות מדורי דורות של תולעי סוכר חמוצים בצבעים לא טבעיים, שילדי הבניין מוכנים למכור אצבע כדי להשיג אחד מהם.

גיטה חיכתה בתור מאחוריה. אשה עם ארבעה ילדים מתוך התשעה, מטופחת למחצה, בעלת מבע קפצני ועייף בו זמנית.
גיטה, עקומה בגלל ארגז פחיות האקסל שעמד באוויר המעבר הצר, איפשרה לאנשים להכנס למעי החנות.
לפניה האשה התמקדה בשלושה מוקדי רעש שונים שילדיה יצרו, כל אחד נאחז בתשומת ליבה לחליפין. מוצרים נשלפו מכל עבריה על ידי הילדים, והותזו חזרה בתנועות עצבניות על ידי האם בעודה משקיטה מוקד בלגאן נוסף של ילד אחר.
רק ילד אחד, הקטן ביותר, בן גיל לא ברור שבין שלוש לחמש- משך בשמלתה קצובות ואמר אמא אמא אמא אמא. הוא החזיק שקית שוש. במבה מתוקה, הם קראו לזה. עיגולים ורודים שנמעכים לתחתית הנעל ולתוך השן ולפינת הסלון. אמא אמא אמא אבל אני רוצה שוש. אמא שלו הדפה אותו בקלות והמשיכה להתנהל מול שימעון שתקתק את המוצרים בדרכו הנחרצת והעייפה.
בשלב מסוים הילד עבר לנסיון אינטנסיבי יותר להסכמת האם. הוא משך בשמלתה וסדק צר של גרביון נגלה לגיטה ממותני האם.
האם פלטה "היי!" הסתובבה בחדות אל הילד, התכופפה ממש מולו וצרחה לו בפנים, מה אתה עושה, מטומטם!!
אתה לא רואה שאני באמצע לשלם!!
להבה התלקחה בבטן של גיטה. עיגול של אש בתוך החושך.
האם המשיכה לשאוג , מי שמפריע לאמא חוטף סטירה, אתה שומע אותי! תפסיק תיכף ומיד, טיפש!
פניה של האם התעוותו, ורידים הסתמנו על צווארה, והשרשרת היקרה שענדה נתקעה לה בסוודר, וליבתה את חמתה.

הילד עמד, חיוור, בהלם, וזוויות פיו השתפלו בעווית, אישונים גדולים בפרצוף לבן.

האם המשיכה לצרוח, ותפסה את פרק היד של הילד, מרימה את ידה הכבדה, ומנחיתה מכה חריפה על ידו. היא הרימה את היד שוב. הלחץ בראש של גיטה התפוצץ.

גיטה אחזה את בקבוק הסויה כבד הזכוכית שהיא אחזה, והטיחה אותו בתנועה חלקה אל מעמד הברזל, ליד ידה של האם. הבקבוק התנצפץ במעיכה מצלצלת.
בחנות השתרר שקט פתאומי, צלול, כבד.
האם הזדקפה והסתובבה אליה, וגיטה התקרבה אליה, מקרבת את פניה אל פני האם. האם התעקמה לאחור, פעורת עיניים. גיטה הרימה אצבע אחת, מיקמה אותה בין עיניה של האם, בין עיניה שלה.
שיניה נעולות, גיטה חשפה שיניים ונהמה מילה אחת. "אל".

גיטה התיישרה, הוציאה שוש מהמדף ושמה לילד ביד. ראשה פעם. בחנות המלאה והדוממת, היא התקדמה לכיוון היציאה.
היא נעמדה תחת משקוף היצירה, סובבה את ראשה אל שימעון, שבהה בתרחיש, מסובב את הראש ממנה אל החנות המוכתמת בסויה, וחזור.
עשרים עיניים בהו בה כשפתחה את הארנק, הוציאה שטר צהוב, קיפלה אותו ושלחה אותו בפליק אל המשקל המטונף.

היא חזרה הביתה, עולה דרך חדר המדרגות המקושקש כולו, מדלגת על אופניים שנקשרו למעקה, מרטיבה בדמעותיה את הילדים שישבו ואכלו ארוחת ארבע בכל השטח שמול דירה 18, עקפה את חלקי הסוכה של שימונוביץ , והשתחלה ליחידה שלהם.
על השולחן נחו המסמכים של ההחזר על הטיפול האחרון. ביובש הם הודיעו שהסכום יעבור לחשבונם תוך 14 ימי עסקים, בהתאם לפרטי החשבון שנמסרו על ידי המבוטח.

גיטה התישבה על רצפת הסלון, משעינה את הראש על תנור האפייה ובכתה עד שעיניה נהיו שתי גולות נפוחות וקצה האף שלה האדים. אחרי זה היא נעמדה והכינה לשולעם בר את המוקפצים והחליפה את הסויה במיץ לימון.

בערב, שולעם בר ישב מול הצלחת לעס ואמר שזה מתכון מוצלח מאוד. הוא לעס קצת ואמר, לגבי המכולת. היא קפאה קצת. הוא בלע את המוקפץ. סידרתי את זה עם שימעון.
הוא הרים אליה את עיניו, ואמר, קשה לך? היא הנהנה בלי קול. את כל נשמתה היא שמה בשרירי הצוואר ובתנועה הזאת. הוא נאנח רק עם הכתפיים.
שולעם בר חזר אל הצלחת ואמר. יש רעיון מעניין. חבר של אבא שלי התקשר היום.

שלוש שנים אחרי זה

לא הסתדנו עם העיר, היא אמרה לרויטל, עדיין מחייכת, עושה תנועה בידה, כאילו התנועה תסביר את כל הפנים והאספקטים שבעניין.
רויטל נטלה את הקפה ואמרה, ועם המושב אתם כן מסתדרים, הה הה?

גיטה תפסה את שולעם בר בשבת האחרונה, אחרי הצהריים, בשעה הרביעית שהוא יושב ולומד, היא קמה מהמנוחה, ומרחוק, מדלת חדר השינה, היא ראתה אותו במרפסת הוילה, פניו אל השמש, ידו על הגמרא, ופניו רכות ופרושות אל קרני השמש, עיניו עצומות. הרוח מהיער וההר עברה בפאותיו, וציציותיו הסתחררו סביבו.
כמה דקות עמדה כך, עד שהוא התנער, מצמץ, וחזר לרכון על הספר.
היא הכינה לו תה.

עכשיו קצת יותר טוב, אמרה גיטה.

אין לי שום אמירה או שפיטה לגבי אי אלה מההתנהגויות במתוארות בטור הזה.
בבקשה חוודעתכם. כל מילה שלכם נחשבת ומשפיעה עלי הרבה.
תודה,
אבימי

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אחחח נפלא, והתענג ממש, גם נוף וגם גמרא ציציות מתבדרות ורוח שחודרת פאות.
אני לא חשבתי שזה מושב, אם אני זוכר נכון בסוף הפרק הקודם הייתי בטוח שזה הבית האחד לפני האחרון ברחוב מגדים הנשפך ליער ירושלים מדניה מול יד שרה שם.

ולעצם הענין אין כאן שפיטה, יש כאן שפיטה של גיטה, כן, יש כאן אמירה מאוד מתעמתת עם מיש זאטוטיה מוציאים אתה מדעתה בטרם עת, ומנגד יש כאן חוסר שליטה של גיטה שרצונה ותקוותה המיוסרת מעבירה אותה על מצופה. אבל זה מקסים, זו מראה, קצת מוקצנת, אבל נהדרת.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ומנגד יש כאן חוסר שליטה של גיטה
של גיטה? חוסר השליטה הוא של האם! לצערי התופעה מוכרת ולכן הזדהתי עם כל מילה מהמתואר. @אבימי , הצלחת בכישרון רב להכניס לתוך סיטואציה מורכבת ולהעביר אותה בלשון שנקראת בפי הישיבישער'ס 'דוך' לפנים. עבודה מעולה. כל הכבוד.

ועכשיו, אחרי כל התשבחות האלו, גם הערה קטנה-גדולה: אתה חייב לי פעמיים של ביקורת: על 2 הקטעים מאתגר שתיים וסקירה כללית ואישית של אתגר שלוש. קדימה, לעבודה. אחרת אני לא אכתוב לך גם כמה הערות שעלו לי...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אילו לא בא הפוסט לעולם, אלא בשביל המשפט הזה - דיינו!

ובאמת, פוסט מוצלח מאוד.
האמת שגם אני שמתי עין על המילה אבל אז הבנתי שהיא תצונזר בכל אחת מהעיתונים הקיימים בציבור חובשי הכיפות הכהות

• הוסף לסימניות
@יואב ברק, סו וואט? שלא יכניסו לעיתונים. בשביל זה נולדה הפלטפורמה הנוכחית.

• הוסף לסימניות
אובער דורטן סי דה הפרנוסה!
קודם כל, אתקן: אבער דארטן איז די פרנסה...

ודבר שני, התפרנסו כאוות נפשכם וארנקכם בעיתונות לסוגיה וגווניה. אבל דרור אמיתי לנפש הפיוטית של הסופר, הוא ימצא רק פה...

• הוסף לסימניות
קודם כל, אתקן: אבער דארטן איז די פרנסה...

ודבר שני, התפרנסו כאוות נפשכם וארנקכם בעיתונות לסוגיה וגווניה. אבל דרור אמיתי לנפש הפיוטית של הסופר, הוא ימצא רק פה...
לפחות שייפת לי עוד פינה באידיש הצמוקה שלי

• הוסף לסימניות
אהבתי איך התמקדת בעיקר, @יואב ברק
:)
למה שאגיב על הנקודה ואז נתקוטט באכסניה המעולה שלך עד שכל המוצגים האומנותיים שלך יעלו באש ותעיף אותנו בחמת זעם?
בא נשאיר את הכסאח מחוץ לגלריה המעולה של גיטה

• הוסף לסימניות
נפלא, אבימי, נפלא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

מה אתם אומרים על הקטע הזה?
רב הספר מסופר מנקודת מבטו של הגיבור הראשי. זה קטע מכיון השני. מצדו האפל של המאבק.
אשמח לשמוע ביקורת!

המלך חואן ישב על כס האבן המגולף, רגליו מושטות קדימה בתנוחה של אדנות. הוא לא דמה למלך שירש את כסאו בחסד; הוא דמה לזאב שכבש מאורה לא לו. עיניו, צהובות וצרות כעיני נץ, עקבו אחרי להבות האח הגדולה שבערה במרכז האולם, למרות שהערב היה חם. הוא תמיד חש קור בתוך הארמון הזה, כאילו האבנים עצמן מסרבות להכיר בו.

דלתות העץ הכבדות נפתחו בחבטה.

רץ צעיר, מכוסה בשכבה כה עבה של אבק דרכים עד שנראה כפסל חי של חימר, התפרץ פנימה. הוא כשל על ברכיו, נשימתו שורקת בגרונו היבש. ריח של זיעה וסוסים עייפים נישא ממנו, הורס את ריח קטורת הבשמים שאמורה להשרות אווירה נעימה באולם.

"אדוני המלך..." גמגם הרץ, ראשו מושפל אל הרצפה. "הדיווח... מהמישור..."

חואן לא זז. הוא רק הרים גביע יין מוזהב אל שפתיו. "דבר. האם הם כבר מתחננים על חייהם? האם הצמא כבר הוריד אותם על הברכיים?"

הרץ בלע את רוקו, וקולו רעד. "לא, אדוני. הם... הם מצאו מים. בלב המדבר, בתוך החול הטובעני. הם הקימו מכונה מוזרה, מפלצת של עץ ועור, והיא מפיקה מים זכים וקרים בכמות שמספיקה לצבא שלם. המצור... המצור כבר אינו מצור של צמא".

הגביע בידו של חואן קפא באוויר. לרגע השתררה דממה מוחלטת באולם, עד שאפשר היה לשמוע את רחש הגיצים באח. פתאום, בתנועה מהירה ממה שהעין יכולה לקלוט, חואן הטיח את הגביע ברצפה. היין האדום הותז לכל עבר, נראה כדם טרי על אבני הריצוף.

"איך?!" שאג חואן, וקולו הדהד בתקרת הקמרונות. "הובלנו אותם למלכודת המדויקת ביותר! סגרנו עליהם מהים, מהרמה ומהחזית! כל התקיפות של אנשינו היו רק הסוואה, רק משחק של חתול ועכבר כדי להתיש אותם, כדי להשאיר אותם תחת השמש הלוהטת עד שימכרו את נשמתם בעבור לגימה אחת!"

הוא קם מכסאו והחל לצעוד הלוך ושוב, גלימתו הכבדה חובטת במגפיו. "המטרה הייתה ברורה," סינן לעבר יועצו הזקן, המלומד כַּשְׂדָּאִי, שעמד בפינה המוצלת. "רצינו לשבור אותם לא בחרב, אלא ביאוש. רצינו שהם יזחלו אלינו, שיציעו לנו מרגלים מתוכם, שיבגדו בזיכרי בעבור נאד מים. כַּשְׂדָּאִי! שאלתי אותך כבר אתמול - האם הספיקו המרגלים שלנו לגייס מישהו מהם? האם הלחץ עבד?"

היועץ כַּשְׂדָּאִי כחכח בגרונו, פניו המקומטות לא הסגירו דבר. "היו... לחישות, אדוני המלך. היו סימנים של שבירה בקרב הצעירים. אחד מהם, ששמו נלחש בפי הממונים כחשוד בשיתוף פעולה, כבר החל להעביר מסרים. אך כעת..." הוא עצר לרגע, מביט ברץ המאובק, "כעת, כשיש להם מים, התקווה חזרה אליהם. איש לא ימכור את נאמנותו כשיש לו באר בלב המחנה".

חואן עצר מלכת. הוא צמצם את עיניו, מחשבה אפלה חלפה במוחו. "מכונה של עץ? משאבה בלב המישור? מניין להם המיומנות הזו?"

פתאום, צחוק קר ויבש נפלט מפיו. צחוק שהקפיא את דמו של הרץ.

"הוא שם", לחש חואן. "היורש האובד. בנו של הרוזן. החוכמה הזו... לשאוב מים מהסלע, לבנות כלים שמתגרים בטבע... זו הייתה נחלתה של משפחתו". הוא הסתובב אל יועצו, עיניו בוערות בשיגעון. "הוא חי! הנער שחשבנו שקברנו כבר, הוא זה שמשקה את אויביי במדבר!"

"אדוני המלך", ניסה כַּשְׂדָּאִי להרגיע, "אם הוא אכן שם, עלינו לפעול בשיקול דעת. אם נשלח כעת את כל התגבורת אל המישור כדי לתפוס אותו, הארמון ישאר ללא הגנה מספקת. אנחנו נהיה חשופים לתקיפה..."

"שתוק!" צווח חואן והתקרב אל היועץ עד שחוטמו כמעט נגע בשלו. "אתה לא מבין? כל עוד הנער הזה נושם, הכס הזה שמתחתיי אינו יציב! הוא הסמל שלהם! הוא המים שלהם והוא האוויר שלהם! אני רוצה אותו, כַּשְׂדָּאִי. אני רוצה אותו חי או מת, אבל אני רוצה אותו עכשיו!"

הוא פנה אל מפקד המשמר שעמד בפתח. "שלח את כל הפלוגות שנשארו בעֲתוּדָה. רוקן את האורוות. אני רוצה אלף פרשים במישור החוף עוד לפני שהלבנה תיוולד מחדש. תרמסו את הסככות שלהם, תהרסו את המשאבות שלהם, והביאו לי את הנער".

"אבל אדוני המלך," גמגם היועץ, "להשאיר את הארמון רק עם משמר כבוד? זה סיכון גדול מדי..."

"העיקר עכשיו, זה נקמה שלי!" שאג חואן ושלף פגיון קטן מחגורתו, נועץ אותו בשולחן העץ המפואר שבמרכז החדר. "צאו לדרך!"

הרץ והיועץ נסוגו במהירות מהאולם, מותירים את חואן לבדו. בחוץ, קולות של שיריון ודהרת סוסים החלו להדהד בחצר האחורית של הארמון, סימן לכך שהפקודה יוצאת אל הפועל.

חואן חזר לכסאו, אך הוא לא ישב. הוא עמד והביט בחשיכה המשתלטת על עיר הבירה. "בוא אלי, ילד", לחש אל הרוח הקרה שנשבה מבעד לחלון. "בוא ותראה איך המים המתוקים שמצאת הופכים למלוחים כדמעות."
זלמן קרישבסקי קנה שעון חכם כדי לעקוב אחרי הבריאות שלו.
כשיצא מן החנות והלך לתחנה של קו 5 נשמע צפצוף חד בחלל הרחוב. זלמן התכווץ והסתכל סביב גם העוברים והשבים נעצרו וחיפשו את מקור הרעש.
ואז נשמע צפצוף מחריד נוסף, אנשים החלו להתרחק לאזורים מוגנים, גבם אל הקירות. רכב עצר ושאל אם צריך עזרה.
בצפצוף השלישי הצביע ילד אחד על זלמן ואמר "זה משם".
זלמן הרים את ידו וראה על הצג “ברוך הבא. אנא הגדר ווליום", מיד לחץ על הכפתור הקטן שוב ושוב ושוב, עד שנראה שהריצוד במסך פסק, "תודה" היה כתוב על המסך "הוגדר ווליום 100%, האם הנך בטוח?" זלמן בהה במסך ולא ידע אם ללחוץ על אישור או ביטול או לא או כן או חזור או שנה או מאוחר יותר.
"לא נרשמה תגובה, אנא לחץ חזק יותר או המתן להדגמה".
"אני לא יודע על מה ללחוץ" צעק זלמן והחל לברוח אבל היד הייתה מחוברת אליו היטב, והשעון ענוד עליה.
ואז נשמעה ההדגמה.
כשיצאו כולם מהמיגוניות הרימו את זלמן והושיבו אותו על כיסא.
מומחה לאלקטרוניקה, הצליח להגדיר את הווליום ל7%
וכשווידאו שזלמן נושם, ויודע את שמו הפרטי. עזבו אותו לנפשו והתפזרו.
"שלום, המדדים שלך גבוהים, אנא נסה להרגע" נכתב על המסך.
זלמן ניסה, אך השעון ציין שההרגעה לא נמדדה.
זלמן עצם עיניים והתחיל לנשום עמוקות ולדמיין שהוא בחופשה על מרפסת במלון גלי צאנז.
כעבור דקה הודיע השעון: “לא זוהתה פעילות”.
זלמן מיהר לקום והתחיל לצעוד.
אחרי שלושים וחמישה מטרים: “מצוין! היעד היומי הושג".
אחרי ארבעים: “שיפור ניכר”.
אחרי ארבעים ושלושה: “עומס חריג".
זלמן נלחץ ועצר מיד, מתנשם בכבדות.
"האם תרצה שאזעיק לך אמבולנס, או שאאסוף לכאן את כל משפחתך?”

בלילה ניסה זלמן קרישבסקי לישון.
השעון העיר אותו כדי לשאול אם הוא ישן.
זלמן אישר.
השעון הודה לו, כיבה את האור, והעיר אותו שוב כדי לדווח שנרשמה הפרעה בשינה.

בבוקר הציג השעון סיכום יומי:
“ישנת 27 דקות יותר מהמומלץ, עומק שינה בינוני. נרשמו 2 חלומות מטופשים וסיוט אחד. עליך לשתות 159 מ"ל מים נקיים עם מיץ לימון. להתקלח במים קרים 23 שניות. ולא לשכוח לנשום. זה בריא מאד, לנשום אל תגע בקפה, אל תגע במוצרים מקמח לבן. אל תגע בסוכר חום, אל תגע במלפפון חמוץ, אל תגע בכלום בלי אישור ממני. לארוחת בוקר מומלץ גרגר שומשום בלתי קלוי שהושרה בחומץ תפוחים למשך לילה בטמפרטורת 22 מעלות בדיוק. אם אתה מרגיש עדיין רעב, תוכל לקחת עוד שומשום אחד כזה, אבל תהיה במעקב, עכשיו תתחיל בבקשה בנשימת סרעפת עמוקה אחת ושש נשיפות רדודות בטרם תתחיל את התעמלות הבוקר הכוללת הנפ..."
זלמן הסיר את השעון מידו, הניח אותו על השולחן, וקם לשתות קפה עם רוגלאך לפני שילך למקווה הרותח של זופניק.
כעבור חמש דקות צפצף השעון:
“חוסר פעילות קיצוני אתה בסכנה בריאותית חמורה".
זלמן לקח ביס אחרון, ויצא מהבית בנהמת שביעות רצון.

כשחזר זלמן מתפילת שחרית
הרים את השעון מהשידה על המסך היה כתוב "משתתף באבלכם. מקווה שימליץ טוב בעד העם. נא להגדיר משתמש חדש".
זלמן לקח את השעון במטרה להחזירו לחנות, אלא שאז הופיע על המסך "ברוך הבא, הוגדר ווליום 100%, האם הנך בטוח?"
זלמן המבועת הושיט את אצבעו במהירות, אך נעצר מהסס.
לא, כן, אשר, בטל, חזור, שנה, מאוחר יותר.
זלמן זינק אל השירותים והשליך את השעון לאסלה.
ואז הוריד את המים. פעם, פעמיים, שלוש.

בום! נשמע קול עמום והבניין הוצף במים.
האינסטלטור שהוזעק הוציא מבור הביוב מכשיר קטן עם מסך שעליו כתוב "התקלחת במים קרים 342 דקות מעבר לממוצע, ופעם הבאה תשתמש גם בסבון, מאיפה הריח הזה למען השם..."
פתאום נשמע חירחור.
“זוהתה קורוזיה פנימית. יש לקחת אותי לתיקון מיד"
"תתרחק!" צרח זלמן מהמרפסת אל האינסטלטור המבולבל.
"אני אצפצף עכשיו, עד שתקח אותי למעבדה, רחוב פלג 7 אזור תעשייה, יהוד".
כוחות הבטחון סגרו את האזור, והשכנים עברו לדיור חלופי על חשבון הממשלה.
"רק עד שתגמר הסוללה" אמר ראש העיר במסיבת העיתונאים.
בנתיים קנה זלמן קרישבסקי ב"הכל בשתיים" שעון בצבע וורוד בריא עם פרצוף מחייך מפלסטיק, זלמן חייך אליו בחזרה "עכשיו אני מרגיש בריא יותר מאי פעם".
והשעון הסכים בשתיקה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה