שיתוף קטע כתיבה - גיטה

• הוסף לסימניות
האוטובוס המשיך לפעום מצד לצד גם כשהם עלו על הכביש המהיר.

גיטה הטתה אוזן פנימית והרימה את כף ידה קצת מעל הברך, מנצחת על תנודות האוטובוס, בתנועות קטנות, מצד לצד לצד. האוטובוס ניגן את הכביש, וגיטה ניצחה עליו, בשרביט היד, מובילה את הקצב, את התפניות במלודיה.

בקטע סוער במיוחד, היא זרקה מבט חטוף לשולעם בר, ומצאה אותו נועץ בה מבט, בה, ובכף ידה, שכבר מחווה תנועות די מוחשיות ימינה ושמאלה.

הגבות של שולעם בער התקרבו חצי מילימטר והלבן של העיניים הרחיב את השטח שלו עד שהמנגינה דעכה בה והיא החזירה את כף ידה לאחוז במעטפה החומה. שולעם בר יישר את הגב במקצת עד העמדה הרגילה שלו – מלבניות זקופה ומיושרת, עיניים אטומות במחשבה שדהרה לחמש כיוונים בו זמנית.

בנסיעות חזור מהרופא שלועם בר היה אפילו יותר חצוב בסלע מתמיד. גיטה הסתכלו עליו, מהצד והכריחה את עצמה לא לרצות אפילו לשאול אותו כלום. היא עבדה על זה כמה שניות של טלטלת אוטובוס, והצליחה. היא חזרה אל הנוף שהתנגב מהחלון, אל המשחק המהפנט הרגיל שלה בנסיעות מהעיר הביתה, המשחק של לנסות להסתכל על עמוד תאורה אחד, תוככדי שהוא טס ונעלם. ועל עוד אחד. ועל עוד אחד. ארבע שנים אצל דוקטור בלומר עברו ככה.

"שלום בער". היא אמרה פתאום.

הוא שתק לאות שהוא שומע.

"מה היתה ההרגשה אם היינו חושבים מהמרפק?".

שולעם בר נשאר באותו העמדה, כמו דויד של מיכאלאנג'לו. רק עם פיאות שאטניות ארוכות, ושב שמעתתא ביד, ולבוש.

ההבעה שלו היתה אותה הבעה כמו בפעם הראשונה שהוא מצא אותה במרפסת הוילה, בערסל הענקי, קוראת את ג'רום ק. ג'רום – שלושה בסירה.

הם היו נשואים כבר שנתיים, בזמנו. אז שם במרפסת הוא שלח אצבע שדיפדפה מן הסתם על אלפי דפים של גמרא הלכה ומחשבה, הגביה את שדרת הספר במילימטר, וקרא את כותרת הספר בהפוך. והסתכל עליה. היא ראתה, ממש במוחשי, את גלגלי המחשבה שלו נוהמים. חלק בה רצה שהוא יגיב פעם אחת כמו שבן אדם נורמאלי היה מגיב. כמו שאבא שלה היה מגיב. בעצבים גלויים.

אבל שולעם בר, שכבר איחר למושב בית הדין, ואף פעם לא איחר כי הוא אב בית דין , והעובדה שהוא צעיר מכל הדיינים בעשרים שנה מחייבת אותו,

הוריד את הראש מעט והתיישב לידה.

"על מה זה מספר?" הוא שאל, והיא, לא מאמינה, אבל ללא התנגדות סיפרה לו על מה זה מספר.

והוא חייך במקומות הנכונים, ושאל את השאלות הנכונות, והתאמץ בגלוי לא לנתח יתר על המידה את החומר שהוא שמע. ולא הלך לדיון החשוב.

עכשיו שהיא חושבת על זה, שולעם יצא מעצמו באותה שניה. הייתה בניהם תחילתה של הבנה. היא הבינה שהוא מנסה להבין את עולמה, והוא הבין שהיא מבינה את זה.

האוטובוס התנדנד עוד כמה פעמים.

שולעם בער פתח את השב שמעתתא, הסתכל על הדף, דקה עברה.

ואמר "היינו מסתדרים איכשהו גם עם המרפק."

עוד דקה עברה, גיטה הסתכלה עליו, וחייכה מילימטר לתוך הלחי. שולעם בער רק הרחיב את הנחיריים לרגע, וקצוות שפמו עלו קלות.

גיטה ידעה שיהיה בסדר.

אני אישית חושב שהקט הזה לא משהו, שנסחפתי קצת בסלסולים, ושהסיטואציה לא מדוייקת.
אבל מה אתם אומרים?
אבימי

• הוסף לסימניות
כמה כוסות אלכוהול שתית לפני שכתבת את זה?...

אתה פשוט הזוי!

בקטע טוב כמובן...

• הוסף לסימניות
טור כתוב טוב.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא הבנתי צדיקים.
זה קטע הזוי בעינכם?

• הוסף לסימניות

אריה ב. : כן כן. זה בסדר. אהבתי את זה. ריגש אותי. עובר.
עדי ר.: כן , אבל תגיד לי למה בכלל בחרת לכתוב, אם אתה צייר, תישאר צייר וגמרנו, ובכלל השם "שולעם בער" מיד העלה לי בסיטואציה את ר' שולעם בער סורוצקין עד שהלכתי לבדוק בוויקי אם לאשתו קוראים גיטה [אז לא - למתעניינים], אבל חוץ מזה - עובר.
איציק ד.: תגיד לי מי אתה בדיוק, וחוץ מזה למה בחרת תסילסולים האלו, תאמין לי זרוק תסילסולים לפח דבר ראשון ואחר כך נראה. לא עובר.
ה-ק-ו-ל- ה-ב-א- מירושלים...

אבימי, , עזוב מה שאומרים לך, זה קטע מדהים. ניואנסים כל כך דקים באו לידי ביטוי בצורה כל כך יפה ובהירה. תענוג.

• הוסף לסימניות
מדהים!!!
איזו כתיבה!
'כתיבה ציורית' להפליא!

• הוסף לסימניות
הסיטואציה לא לחלוטין מובנת, אבל זה כנראה חלק מהקסם. ובהחלט יש כאן קסם.
וזה משפט מדויק:
הוא שתק לאות שהוא שומע.

בלי קשר. אני מתבונן זה דקות ארוכות בתמונת הפרופיל שלך, ולא מצליח להחליט מה זה השרטוט הזה לימין האף. אם זה פה, מעניין אותי לראות אותך אוכל, אם זה שפם זה בכלל מעניין, ואולי זה בכלל צלקת מפגז תועה? אשמח אם תעזור לי בזה..

• הוסף לסימניות
הטור מעולה. סליחה אם לא הייתי מספיק ברור בתגובה הקודמת...

• הוסף לסימניות
אמורים לשחק אותה כאילו הכל נהיר ומובן ושהסיטואציה ברורה וחדה?
מצטערת, לא אצלי.
אבל הכתיבה כל כך משובחת וטובה עד שהיא מחפה על כל התהיות העולות מגוף העלילה.

זה מובן שזה לא מובן.
ומובן- שגם גיטה לא מבינה.

• הוסף לסימניות
בלי קשר. אני מתבונן זה דקות ארוכות בתמונת הפרופיל שלך, ולא מצליח להחליט מה זה השרטוט הזה לימין האף. אם זה פה, מעניין אותי לראות אותך אוכל, אם זה שפם זה בכלל מעניין, ואולי זה בכלל צלקת מפגז תועה? אשמח אם תעזור לי בזה..
חה חה חה!
אולי.... רק מעלה אפשרות.... שכל התשובות נכונות! בואהאההה

אמורים לשחק אותה כאילו הכל נהיר ומובן ושהסיטואציה ברורה וחדה?
מצטערת, לא אצלי.
בורחס אמר על כתיבה ש
"לא כותבים הודות למילים אלא למרות המילים. מכאן שחשיבותה של הספרות היא אמנות הרמיזה"
וזה בערך המוטו שלי. יחד עם עוד כמה מוטואים שלו.
מהסיפור נרמזים כמה רמזים לגבי הסיטואציה בכללותה.

ו...אתם באמת רוצים שאמשיך עם גיטה ושולעם בר?
מילאו את הסקר:
א: לא, ככה זה בסדר
ב: כן, מעניין מהי התמונה הכללית.

• הוסף לסימניות
אני דווקא לא הפריע לי הסלסולים, למרות שהתיאורים נסחפו לכיוון המוואלים. עדיין, הקריאה מענגת וטובה.

התמונה הכללית - על גבול ההזוי. בתחומי הקביל.
אשמח מאד שתכתוב המשך לזוג המענין הזה, ולא אכפת לי שתקראו לי הורס מסיבות ומשבית שמחות, אבקש שבקטע הבא - במקום ששולעם בער יפסיד דיון בגלל קומיקאי, שגיטי הקופצנית תתחיל לקלוט את עולם התפיסות של בעלה. את נהמת גלגלי המחשבה של שולעם.

• הוסף לסימניות
קטע מדהים ומעורר השראה!

• הוסף לסימניות
כתוב היטב, מביע דקיקות עניינים עבים.
מבחינת להטוטים ביטויים וסלסוליים- לטעמי, ולטעם הניסיון בכתיבה להמון, כדאי לדלל.
(נראה שהם נשפכו מהצד עם החורים הגדולים של מיכל התבלינים)

• הוסף לסימניות
למרות שבקריאה שנייה הבנתי מהו ה'ברוך'.
שתפי אותנו?

@אבימי :
הכתיבה מעוררת סקרנות וכנראה עמוקה.
אני אישית אוהבת את הקצב, והפירוט, והניואנסים של התנועות, והמחשבות וכד'.
אבל לדעתי, המעלה היא לעשות את זה באופן שרוב הקוראים יבינו, אפילו במשהו, את המתרחש, אפילו רק ירגישו שיש שם משהו שהם קרובים להבין.
אבל לדעתי, בכתיבה שלך (לא לראשונה) יש שם משהו שאתה מיטיב להגדיר ככל הנראה לשכמותך.
אולי אתה אפילו שואף שאחרים, שהלך מחשבתם דומה לשלך יבינו למה התכוונת.
אבל רוב האדם (ואל תעריך אותנו כחסרי רגישות, מעוף או אינטיליגנציה) פשוט לא כל כך מבינים- מה? מה רצית לומר? האם יש ה פאנץ' כלשהו? האם סתם תיאור סיטואציה שאמורה לגרור רגש כלשהו? ואם כן- איזה רגש?
מזכיר לי קצת את המבוכה שאני חשה כששומעים את אביתר בנאי.
אני יודעת שהוא עמוק מאוד, ורוחני, וגאון.
אז לא נעים לי להגיד שלא כל כך הבנתי מה הוא רוצה.
כי כולם מאוד מעריכים אותו ומעריכים את עצמם ככאלו שיודעים להעריך אותו.
אבל כשאני שומעת שולי רנד אני פשוט נהנית, ומזדהה.
כי הוא פשוט אמן.
זה לא שהוא לא עמוק, אבל הוא לא עושה מזה בעצמו עניין, אלא מעדיף לתת את עצמו לכולם.
מקווה שהמשל הובן בצורה בונה..
מחכה שתכתוב שוב את הקטע עם קצת יותר רמיזות כדי שכולנו נבין מה קורה שם.
ותראה שזה לא יפגום בקטע, אלא יכול רק להשביח אותו ואת אנינותו, אם רק יודעים איך לעשות זאת היטב.
יש לך כתיבה לעילא ולעילא, וראש טוב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

מאוד רציתי לכתוב קטע מנקודת מבט של ילדה קטנה במשפחה עם מתמודדים. קטע בוסרי אבל אמיתי מידי.

תמיד כולם צחקו שיש לי אוזניים של פיל.
בכלל אין לי אוזניים של פיל, סתם מעליבים אותי.
חוץ מזה, שפיל בכלל לא שומע כלום. בדקתי את זה בחופש הגדול כשהלכנו לגן חיות; צעקתי "פיל, רוצה ממתק?" והוא אפילו לא הניד עפעף. סתם שטויות של מוטי ודוד.

אבל הבנתי למה הם מתכוונים – הם התכוונו שאני תמיד שומעת הכל.
נגיד, אתמול אמא בכתה בחדר ואף אחד לא שמע. רק אני שמעתי. יש לי אוזניים של... של... פיל אלוף בשמיעה!
אחר כך אבא נכנס לחדר ושמעתי את אמא לוחשת לו מתוך הבכי שהיא לא יכולה יותר, ואולי כדאי להתייעץ איתו. אני בכלל לא יודעת מה הם רוצים לשאול ומי זה ה'איתו' הזה. אולי הם רוצים לקנות לי הפתעה והם מתייעצים עם המוכר בחנות? הלוואי. למרות שלאחרונה נראה לי שאף אחד כבר לא זוכר אותי.

אני חוזרת מהבית ספר ורוצה לספר לכולם על המדבקות שהחלפתי, ועל חיה הגנבת שאמרה שהיא לא נפסלה בחבל וסתם המציאה תירוצים שהיא רצתה לשתות ושיוכי דחפה אותה. היא סתם שקרנית מתגנבת.
אבל אין לי למי לספר. אמא אומרת לי שזה לא הזמן ושאיזו מתוקה אני, ובערב היא תקשיב להכל וזה מאוד מעניין אותה. אני רואה שזה לא מעניין אותה בכלל. כנראה שיש לי גם עיניים של פיל אלוף.

רגע, אני שומעת שאמא מדברת על מוטי. היא אמרה שהראש-ישיבה אמר שאין על מה לדבר והוא לא חוזר לשם.
זה מצחיק שאומרים "אין על מה לדבר" – אם אין לכם על מה, אז פשוט תשתקו!
אבל בעצם, למה מוטי לא חוזר לישיבה? כבר נמאס לי שהוא בבית.
בהתחלה חשבתי שיהיה כיף והוא יעשה איתי צחוקים כמו פעם, אבל הוא בכלל לא מתייחס אליי. לא אכפת לו ממני.
אכפת לו רק מהפלאפון החדש שלו וזהו. אני לא מגלה לו שראיתי את הפלאפון, אבל אני פילה ואני רואה הכל.
הוא כל הזמן במיטה, קבור בתוך הפלאפון המוזר הזה, ואבא ואמא כל הזמן עצובים והבית שלנו נהיה מקום מעצבן. הלוואי שאמא תסכים שאעבור לגור בבית של צביה! שם תמיד כיף ושמח, ואין בכלל "דיכאון". מה זה דיכאון? אני לא באמת יודעת, אבל זה נשמע לי מתאים למה שקורה אצלנו. פעם שמעתי את הבחורה של שמאי אומרת לחברה שלה שהיא בדיכאון מהמצב בכיתה. אז זהו, אני בדיכאון מהמצב בבית, ונראה לי שכל המשפחה נדבקה בזה.

בכל פעם שאני נכנסת לחדר של הבנים, מוטי מציץ מתוך השמיכה. הוא כל הזמן מתחבא שם עם הפלאפון שלו וחושב שאני לא מבינה מה הוא עושה. אבל אני מבינה הכל. אני עוברת ליד החדר שלהם שוב ושוב כדי לראות אם הוא כבר יצא מהמחבוא, אבל תמיד יש על המיטה שלו רק גוש גדול של שמיכה שלא סידרו בבוקר. הוא בתוכה. וגם הפלאפון.

טוב, אני חייבת ללכת לישון. אמא אמרה לי קודם ואני לא רוצה שהיא תראה שאני עדיין ערה ותהיה עוד יותר עצובה, אז אני הולכת מהר להתארגן. אבל אני בכלל לא רוצה לישון. כשאני ישנה אני חולמת על פילים שבוכים בתוך חדרים סגורים, וזה עושה לי עצוב.

אז נשארתי ערה בכוח. שמרתי חזק על העיניים שלי שלא ייעצמו, ומדי פעם קמתי בשקט לבדוק שהמדבקה הכי נדירה שלי לא נאבדה. פתאום שמעתי מישהו יוצא מהחדר של הבנים. זה בטח מוטי. קמתי בשקט וצעדתי כמו פיל שיודע ללכת בלי להשמיע קול. מוטי ראה אותי וחייך חיוך קטן. הוא נראה קצת עצוב, והמצח שלו היה מקומט כמו החולצה הלבנה של אבא כשהוא נרדם על הסטנדר.

מוטי שאל אותי בלחש למה אני ערה. אמרתי לו שסתם, ושבכלל – למה הוא כל היום במיטה ולמה הפלאפון שלו יותר מעניין מאנשים? הוא שוב חייך את החיוך הקטן הזה. הפעם ראיתי בבירור שהוא עומד לבכות. ואז הוא לחש לי: "את לא מבינה כלום, ילדה קטנה ומתוקה".

רציתי להגיד לו שהוא גם מתוק ושהוא יותר לא מבין כלום.
משתפת כאן קטע קצר שכתבתי. האמת שאני לא כזה מרוצה מהכתיבה, משהו כאן חסר לי. אני לא ממש יודעת איך לתאר את המסביב שיכניס לאוירה. אשמח לפידבקים ולרעיונות איך לשפר את זה.
כתבתי את הקטע אחרי כל האזעקות של הלילה אתמול כשחשבתי לעצמי מה קורה על פני השטח ומה קורה באמת, ברובד האמיתי של החיים.
הנה הקטע לפניכם:

בס"ד

לפעמים רואים את העולם מלמעלה.

אורי הביט על השמיים שמולו, חווה בכל חושיו את העוצמות שבידיו. הוא השליך מבט חטוף למטה.

מן הסתם בשעת לילה מאוחרת כזאת ישנים ילדים ופעוטות, אימהות עייפות ואבות מותשים. והוא, כן הוא אורי, הוא שומר עליהם.
בידיים שלו הכוח לדאוג לביטחונם.

הוא גמע מאות קילומטרים ומתחתיו כבר לא מדינת ישראל, הוא כבר מתקרב ליעד.

הנווט שלידו כיבד את שתיקתו הארוכה. שניהם ידעו שלפניהם משימה הרת גורל. הם עלולים שלא לחזור ממנה בשלום.

"אתם תקבלו את הקואורדינטות כשתגיעו 270 מעלות מצד מערב" – הקול נשמע בקשר.

אורי התקשח על מקומו. זה מגיע. נכון שהוא עשה זאת עשרות ואולי מאות פעמים, אבל בכל פעם מחדש הוא מרגיש מה בידיים שלו, מה מונח על כתפיו.5

"היעד בבירינג 045, צפון מזרח ממך, תתחיל שם צלילת תקיפה של 30 מעלות ותפיל פצצות לתוך המתחם המגודר."

אורי מביט על הנווט, הנווט מסדר את הקואורדינטות, יעד מושמד.

אלפי קילומטר משם יושב לו מרדכי, רכון על הגמרא. הוא מביט מסביבו בתחושת תסכול. הגמרא כנראה לא בשבילו. אין שום טעם בכך שהוא גורס גמרא בלי באמת להבין.

משמאלו יושב יצחק עם החברותא שלו ושניהם מתעמקים בסוגיה. יצחק עוזב לפתע את מקומו ורץ להביא ספר. "זו סוגיה של הריטב"א ואני רוצה לראות איך הוא מתרץ אותה", אומר יצחק.

מלפניו יושב דודי המתמיד ומסביר לעצמו תוך כדי הרמת אצבע לכל הכיוונים מה רש"י אומר ואיך התוספות מתרץ.

רק הוא, מרדכי, סתם גורס גמרא, אולי עדיף לו לומר תהילים וזהו?

הוא כמעט עוזב את בית המדרש כדי לחזור לחדרו, גם ככה הוא עייף ולילות שלמים של אזעקות כבר עשו את שלהם.

אבל אז הוא פתאום רואה ענן לבן שעולה מעליו, ענן שמכיל בתוכו את דף הגמרא שניסה ללמוד ללא הצלחה. הוא מביט בו בחוסר אמון. מביט מסביבו לראות אם גם אחרים שמו לב לזה, אבל לא. כולם שקועים בלימודם. הענן הזה הולך ומתעבה ועולה מעלה מעלה. מרדכי מצליח לראות איך הענן עולה מעל בית המדרש עד לשמיים ויוצר כמו חומה בצורה. במעומעם הוא שומע אזעקה ורואה איך הענן הזה חוסם את הטילים. הוא מביט מסביבו ורואה עוד עננים שעולים מחבריו לישיבה. העננים סובבים מטוסי קרב כמו בתוך בועה. אוחזים אותם ומנחים אותם ליעדם ובחזרה.

אורי מגיע חזרה בשלום. יורד מהמטוס ומקבל לחיצת יד חמה ממפקדו. "עשית עבודה טובה! כל העם עומד עליכם!"

וענני לימוד התורה חוזרים ומתפזרים ונאספים שוב. מילה ועוד מילה, שורה ועוד שורה. יוצרים חומה, מובילים ומנחים ומתרבים עם עוד שורה ועוד מילה. גרוסה או מתעמקת.

מרדכי מתעורר משנתו החפוזה. מסוחרר הוא נזכר בחיזיון, מביט בגמרא ויודע שכל עם ישראל נשען על כתפיו.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה