שכחו אותי בחיידר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרגלית100;2408048:
זה אחת הסיבות שאני מתנגדת עכשיו בכל תוקף שהבן שלי יקבל עזרה ממורה מקדמת בחיידר, כמובן שכל עניין לגופו ויש מקרים שאסור להתעקש על זה אבל מהנסיון שלי ראיתי שהילדים רק מפסידים מזה!!
ההתקדמות היא לא מאוד מקצועית ומועילה וההפסד - גדול!! כמו למשל לבת שלי שקבלו פתק על מסיבה כשהיא היתה אצל המורה ויום למחרת רק היא לא הגיעה עם בגדים שבתיים ועוד ועוד אין ספור,
המחנכים בהרבה מאוד מקרים מורידים מעצמם אחריות כשהם יודעים שהילד מקבל עזרה חיצונית, צריך לתת את העזרה אבל אם מתאפשר, בצורה פרטנית ולא מטעם ביה"ס.

זוהי דעתי ואמתתי דעה זו עם כמה מורות ומחנכים מסורים וחשובים מאוד.

לא הבנתי מה הקשר?
הטיולים והמסיבות זה מקביל לקידום?
מחדלים צריך לוודא שיפסיקו.
ועזרה חבל להפסיק לקבל אותה.
כי אני מכירה מנסיון גם צורות אחרות.
שיש מורה/רבה אכפתי/ת זה לא נראה כך.

ושאלה למחשבה.
אם שעת הקידום היא בזמן היציאה מה אמורה הכיתה לעשות להמתין עד שהילד יחזור?

• הוסף לסימניות
מה לא הבנת מה הקשר??
כשילד יוצא מהכיתה להתקדם אצל מורה אחרת המלמד/המורה או מי שלא יהיה באיזשהו מקום מוריד אחריות כי הוא יודע שיש מישהו אחר שלוקח אחריות עליו - זה מהבחינה הלימודית)
וכך גם קורה ששוכחים למסור לילד דברים חשובים שנאמרו בזמן שלא היה בכיתה או כמו במקרה הזה ששכחו לקחת אותו.

ושוב זו היתה הרגשה שלי, ודיברתי עם המלמד של הבן שלי שהיה תקופה אצל מורה בשביל החלק המוטורי ולא הלימודי ובתקופה זו ירד בלימודים, ואז ניגשתי למלמד שהוא מלמד מקסים ומסור ואמרתי לו את הרגשתי זו והוא בפירוש אמר לי שיש דברים בגו והוא לא יכול להגיד לי שאני ממש לא צודקת.

ושוב אני מדגישה - אם צריך עזרה בתחום הלימודי שיכול לגרום לבעיות בעתיד והיא חייבת להיות בין כתלי ביה"ס, אזי אין מנוס אבל אם יש איזשהו אפשרות להביא את העזרה מחוץ לשעות בצורה פרטית, זה הרבה יותר מועיל!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרגלית100;2408073:
מה לא הבנת מה הקשר??
כשילד יוצא מהכיתה להתקדם אצל מורה אחרת המלמד/המורה או מי שלא יהיה באיזשהו מקום מוריד אחריות כי הוא יודע שיש מישהו אחר שלוקח אחריות עליו - זה מהבחינה הלימודית)
וכך גם קורה ששוכחים למסור לילד דברים חשובים שנאמרו בזמן שלא היה בכיתה או כמו במקרה הזה ששכחו לקחת אותו.

ושוב זו היתה הרגשה שלי, ודיברתי עם המלמד של הבן שלי שהיה תקופה אצל מורה בשביל החלק המוטורי ולא הלימודי ובתקופה זו ירד בלימודים, ואז ניגשתי למלמד שהוא מלמד מקסים ומסור ואמרתי לו את הרגשתי זו והוא בפירוש אמר לי שיש דברים בגו והוא לא יכול להגיד לי שאני ממש לא צודקת.

ושוב אני מדגישה - אם צריך עזרה בתחום הלימודי שיכול לגרום לבעיות בעתיד והיא חייבת להיות בין כתלי ביה"ס, אזי אין מנוס אבל אם יש איזשהו אפשרות להביא את העזרה מחוץ לשעות בצורה פרטית, זה הרבה יותר מועיל!!
בצורה פרטית יש בזה הרבה הגיון .
הדגשתי שראיתי גם התנהלות אחרת של יידוע וכו.
וזה יכול להיראות אחרת אם נעמוד על כך שיודיעו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בפוטנציאל;2408051:
לא הבנתי מה הקשר?
הטיולים והמסיבות זה מקביל לקידום?
מחדלים צריך לוודא שיפסיקו.
ועזרה חבל להפסיק לקבל אותה.
כי אני מכירה מנסיון גם צורות אחרות.
שיש מורה/רבה אכפתי/ת זה לא נראה כך.

ושאלה למחשבה.
אם שעת הקידום היא בזמן היציאה מה אמורה הכיתה לעשות להמתין עד שהזילד יחזור?
ממש לא להמתין
לקרוא לו, בשביל טיול מותר להפסיד שיעור קידום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י zephyr;2407832:
רציתי לשאול מה הייתן עושות אם היו שוכחים את הילד שלך בחיידר וכל הכיתה יוצאת לגינה באוטובוס?????????
הבן שלי אתמול היה אצל המורה שמקדמת אותו ,כאשר חזר לכיתה מצא את עצמו מול כיתה ריקה :( הלך למזכיר והוא אמר לו שכל הכיתה שלו יצאה לגינה ושכחו לקרואו לו מהמורה
מה אתן אומרות?
מה הייתן מגיבות?
הייתן מתקשרות לרבה????????????????

זהירות המורה/המזכיר על הקו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי קפלר;2407926:
השאירו פעם את הבת שלי בגן. שכחו לקחת אותה לצהרון.
היא חזרה הביתה אדומה ואומללה בשעה שלוש, אחרי יותר משעה בגן הסגור, כשיצאה דרך פתח אחר לגן סמוך וממנו לרחוב - והביתה.

מיותר לציין ש'הרמתי' את כל מי שיכולתי, ברשת ובעירייה.
עד הערב, גם הקודקודים הבכירים כבר ידעו על הסיפור.
דרשתי שירעננו נהלים, ושיוודאו באופן הכי ברור שלכל מדריכה יש רשימה מדוייקת של ילדות שאיתן היא יוצאת מהגן לצהרון. לא מספיק שהיא עומדת בפתח הגן וקוראת 'מי שבצהרון שתבוא איתי'.
לא יודעת אם עשו את זה, מה שבטוח זה שאת הילדונת הזו לא שכחו יותר, מאותו יום ועד סוף השנה.

צר לי להגיד לך שבזכות הדרך שטיפלת בנושא כפי שכתבת (עיריה קודקודים ואיומים)
בטוח לא שכחו את הילדונת כשהולכים הביתה, אבל כנראה שוכחים אותה כל היום בתשומת לב וכו'...

כהורה לילד שיש לו חבר בכיתה שגם היה לו סיפור דומה ואז האמא הפעילה בכל הכח שלא יקרה שוב, ואכן לא קרה, אבל מאז הילד מסכן לא רק אצל המלמד הזה רק אצל כולם, כי כולם שמעו את הסיפור ואת כח האמא וכו'.. ותוצאות היחס בהתאם..
אבל העיקר שאמא הצליחה ש(איך היא אומרת-) הבן שלי כבר לא ישכחו כ"כ מהר בהזדמנות הבאה. נכון צודקת אבל כנ"ל:mad:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרכזי;2408147:
בטוח לא שכחו את הילדונת כשהולכים הביתה, אבל כנראה שוכחים אותה כל היום בתשומת לב וכו'...

כהורה לילד שיש לו חבר בכיתה שגם היה לו סיפור דומה ואז האמא הפעילה בכל הכח שלא יקרה שוב, ואכן לא קרה, אבל מאז הילד מסכן לא רק אצל המלמד הזה רק אצל כולם, כי כולם שמעו את הסיפור ואת כח האמא וכו'.. ותוצאות היחס בהתאם..
אבל העיקר שאמא הצליחה ש(איך היא אומרת-) הבן שלי כבר לא ישכחו כ"כ מהר בהזדמנות הבאה. נכון צודקת אבל כנ"ל:mad:

ממש ממש לא נכון, יש דברים שאי אפשר לעבור לסדר היום, ויש להרים טלפונים לאחראיים למחדל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחד פלוס;2408240:
ממש ממש לא נכון, יש דברים שאי אפשר לעבור לסדר היום, ויש להרים טלפונים לאחראיים למחדל.

רגע. למען ה' מתי הכתה חזרה? אולי הם יצאו באותו זמן שהוא אצל המורה שלו וחזרו 10 ד' אחרי שסיים-אם ככה זה לא ממש...

• הוסף לסימניות

נכון מאוד
אולי צריך להדגיש שאפשר לפעמים ללכת בדרכי נועם
אבל המסר צריך להיות חד וברור, להשאיר ילד לבד, זה פשע

• הוסף לסימניות
וגם כשעושים דברים השאלה איך.
אולי היחס היה מאד מכבד ומאד עדין אבל נחוש ,
המסר הועבר אבל היחס לא נפגם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרכזי;2408147:

קודם כל, אם יש מלמדים שמתייחסים לילד גרוע בגלל הוריו, זה חמור מאד.
דבר שני, הצהרון ההוא נסגר בערך חודשיים אחר כך, זה לא היה משהו קבוע. היו אז מדריכות בחורות שהתחלפו. לא הייתי מלשינה סתם כך על גננות קבועות בפני הפיקוח, אלא אם היה מדובר במקרים בעייתיים במיוחד.
דבר שלישי, הגננות מקבלות משלוחי מנות יפים ומתנות נאות (נגיד, ספרים חדשים שיוצאים לאור ;) ), והן נותנות יחס מצויין...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי קפלר;2408563:
דבר שני, הצהרון ההוא נסגר בערך חודשיים אחר כך, זה לא היה משהו קבוע. היו אז מדריכות בחורות שהתחלפו. לא הייתי מלשינה סתם כך על גננות קבועות בפני הפיקוח, אלא אם היה מדובר במקרים בעייתיים במיוחד.
דבר שלישי, הגננות מקבלות משלוחי מנות יפים ומתנות נאות (נגיד, ספרים חדשים שיוצאים לאור ;) ), והן נותנות יחס מצויין...

גברת מרכזי
על מקרה כזה נאמר
אל תדון את חבירך, עד שתגיע למקומו:)

• הוסף לסימניות

לא התכוונתי באופן ספציפי וגם לא שאמור להיות כך ושזה בסדר, אבל בדרך כלל זה המציאות,
היחס זה דבר רגשי וברגע שהיא קיבלה על הראש מכל הגורמים וכו', (אם באמת קיבלה כפי שתיארת, בלי לנסות להסתדר איתה או עם ההנהלה) היחס לילדה הזאת קצת מתרחקת בלב, ולכן בדרך כלל הורים חכמים שלפעמים מתעצבנים על משהו הם מעדיפים לטובת הילדה שלהם להגיב בשקט ובשכל ולא להתקומם. נראה לי שלזה רובם יודו כך.
ושוב לא למקרה הספציפית שלך שאולי היה מקרה מקומם ואולי לא היה עם לדבר ואולי היו מדריכות רשלניות ואולי ההנהלה שם לא הנהלה ואולי ואולי.... ואכן נסגר בסוף.

• הוסף לסימניות
אני לא מההורים שממהרים להתלונן אבל במקרה כמו שלך גם אני הייתי מרימה את כל מי שאפשר על הרגליים. מקרה מזעזע שיכול להשאיר ממש צלקות אצל ילדה! זה מקביל בעיני לשכחת ילד באוטו כמעט- לא פיזית אלא רגשית!
רק לדמיין את הילדונת מוצאת את עצמה נעולה בגן ומחפשת דרך מילוט, אויש...

מעניין אותי מה הגבת לילדה -כהורה? איך מרגיעים ילדה אחרי כזו טראומה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחלי טל;2409833:
אני לא מההורים שממהרים להתלונן אבל במקרה כמו שלך גם אני הייתי מרימה את כל מי שאפשר על הרגליים. מקרה מזעזע שיכול להשאיר ממש צלקות אצל ילדה! זה מקביל בעיני לשכחת ילד באוטו כמעט- לא פיזית אלא רגשית!
רק לדמיין את הילדונת מוצאת את עצמה נעולה בגן ומחפשת דרך מילוט, אויש...

מעניין אותי מה הגבת לילדה -כהורה? איך מרגיעים ילדה אחרי כזו טראומה?

ומה כאשר ההורים שוכחים את הילד?
מי ירים אז צעקות?
ועל מי?

• הוסף לסימניות
היה לנו מקרה דומה שהילד לא היה בכיתה (הוצאתי אותו לקלינאית) והזיזו את השעה של מסיבת סידור בשעתיים קדימה. לא עידכנו אותנו...
הגעתי ב-10 למסיבה והיתה לי עוגמת נפש גדולה מאד!! (וגם לסבתא שהביאה עוגה)למזלי הילד שלי לא שם לב.. ולא נגרמה לו אי נוחות מזה... רק אני כעסתי נורא. לא ראיתי טעם להתחיל להרים אנשים על הרגליים...

• הוסף לסימניות
מתנות לא במקום יחס, בלי קשר למקרה הספציפי הורים נעכסים שנותנים מתנות נשארים נעכסים ולפעמים קשה לאהוב את הילד רגיל וזה דורש עבודת המידות וכולנו אנשים. (יחס מצוין ליד ההורה עדיין יכול להיות הצגה אולי מלחץ שלא יהיה עוד תלונות או מאי נעימותבגלל המתנות וכד'

• הוסף לסימניות
קריאת שמות לא היתה.

• הוסף לסימניות
אמא שלי הייתה גננת לפני שנים, מסורה, אחראית ואהובה מאוד!!!
ואעפי"כ קרה מקרה שילדה ננעלה בגן... השתחלה לשרותים אחרי שהגננת בדקה את כל הגן שלא נשארו ילדות או משהו כזה...
היא ממש אכלה את הלב!!!
מזה למדתי- שטעויות יכולות להיות לכולם! כל אחד כמובן צריך לעשות את המקסימום מבחינתו, אבל צריך לזכור- אנו לא מלאכים!!!

• הוסף לסימניות
אם אנשים (בני אנוש) אחראיים ומסורים שכחו את הילד שלהם ברכב אז אין ספק שיכול לקרות כזה דבר... אבל יש צורך לרענן את הנהלים למניעה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה