מידע שימושי שכיבה על הגב וראש פחוס

• הוסף לסימניות
ההוראות החד משמעיות אומרות שיש להשכיב תינוקות לשנת לילה על הגב בלבד.
עם זאת, מניסיוני (:(), השכבה על הגב גורמת לחלק האחורי של הראש להשתטח באופן די מכוער,
ואיך ששמעתי, הדבר עלול להיות אפילו מסוכן.
אז מה אתן עושות? יש שביל אמצע?
אה, מה הילדה אומרת?
היא התרגלה ומעדיפה להישמע להוראות ולהירדם אפרקדן על הגב,
בלי לחשוש מהאזור ההולך ומקריח (ואולי אפילו מתחיל להתפחס:eek::eek::eek:) באחורי ראשה המתוק...
מה עושים?

• הוסף לסימניות
"מפני מה ראשיהן של בבליים סגלגלות?" אמר לו: "בני שאלה גדולה שאלת! מפני שאין להם חיות (מיילדות) פקחות."

צריך לעדכן את הנוסח, מפני שאין להם הוראות משרד הבריאות פקחות...

• הוסף לסימניות
אני משכיבה על הבטן, וזאת גם אחרי שראיתי במו עיני תינוק שנפטר ממות עריסה.
(לא שלי, והוא היה על הגב)
שיפסיקו לשגע את המוח ולגדל תינוקות שחגורת הכתפיים שלהם זקוקה לשיפוץ הגון עקב שכיבה על הגב, ועצלים להחזיק את ראשם הפחוס והמקריח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;987008:
אני משכיבה על הבטן, וזאת גם אחרי שראיתי במו עיני תינוק שנפטר ממות עריסה.
(לא שלי, והוא היה על הגב)
שיפסיקו לשגע את המוח ולגדל תינוקות שחגורת הכתפיים שלהם זקוקה לשיפוץ הגון עקב שכיבה על הגב, ועצלים להחזיק את ראשם הפחוס והמקריח.

לא מתאים לך.

אתם באמת חושבים שההמלצה להשכיב על הגב נובעת רק מלחץ המכונים ל"התפתחות הילד"?
לא קורה שום דבר לתינוק שישן על הגב.
תפעילו אותו על הבטן בשאר שעות היממה.

ובאופן נורמלי לא מופיעה פחיסות ואם כן היא מתאזנת בהמשך.
בלי לחץ.

כמובן שאם רואים ילד סובל, שלא מצליח לישון על הגב יש מקום לשק"ד,
אך בנורמה?

• הוסף לסימניות
תינוק זעיר ישן הרבה יותר טוב על הבטן ולא בוטש בידיו הזעירות ומבוהלות ומנסה לתפוס את האוויר כמו שקורה כשהוא שכוב חסר ישע על הגב.
ב"פטנט רשום" (המודיע) הציעו לארוז את הזערורים כמומיה, אבל אין לי השכלה בנושא שבטי זה ולכן אני בוחרת בהשכבה על הבטן.
אני לא רואה בזה נושא הרה גורל. ולא מרגישה שיש "השתדלות" בהשכבה על הגב כמניעת מוות עריסה.
מי שהיסטרי או סתם חושש יכול לנהוג ההיפך. אני לא כועסת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;987020:
ובאופן נורמלי לא מופיעה פסיחות ואם כן היא מתאזנת בהמשך.

אם מופיעה פסיחות או לא זה כנראה אכן לא תלוי באופן ההשכבה. :)

השאלה מה לגבי פחיסות ;)?

בתי בת ה3 וחצי ישנה על הגב בלבד, ואט אט התפחס ראשה עד שקיפצו ממנו כל סרטי השיער באין להם בליטת גולגולת אחורית להיאחז בה.
וזה מאד מכוער! (עד שהשיער גדל ומכסה...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;987025:
תינוק זעיר ישן הרבה יותר טוב על הבטן ולא בוטש בידיו הזעירות ומבוהלות ומנסה לתפוס את האוויר כמו שקורה כשהוא שכוב חסר ישע על הגב.
ב"פטנט רשום" (המודיע) הציעו לארוז את הזערורים כמומיה, אבל אין לי השכלה בנושא שבטי זה ולכן אני בוחרת בהשכבה על הבטן.
אני לא רואה בזה נושא הרה גורל. ולא מרגישה שיש "השתדלות" בהשכבה על הגב כמניעת מוות עריסה.

יש הבדל בין להתנהג לעצמך כפי שנראה לך,
לבין להמליץ לאחרים להתנהג כך.

ילד שרגוע בהתאם להמלצות, לא רואה סיבה להתנהג הפוך,
שוב, כמובן שבמקרים שזה לא כך יש מקום לשק"ד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;987025:

לאחר ההוראה להשכיב תינוקות על הגב פחתו מקרי מוות בעריסה מ13 מקרים ל10000 תינוקות ל8. גם אני מכירה תינוק שנפטר בשינה על הגב אבל זה לא פוטר אותנו מהשתדלות, ומכיוון שאנחנו איננו מומחים לנושא אין לנו אלא להתייחס להנחיות אלו ברצינות.

• הוסף לסימניות
אני זוכרת שלי דוקא אמרו להשכיב כמה שיותר על הבטן, אחרי שהגדול שלי איחר להרים את הראש כי שכב רק על הגב ולא אהב לישון על הבטן.
מה שאמא שלי (המנוסה מאד!!) לימדה אותי - כשהם ישנים, לשים אותם על הגב, אבל שאר הזמן להשכיב רק על הבטן. וגם אם הם נרדמים על הבטן, לא קרה כלום, צריך רק לעקוב אחריהם.
הם ישנים הרבה יותר טוב על הבטן.
אולי בלילה לא הייתי מרדימה על הבטן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י זוהר טל;987058:
אני זוכרת שלי דוקא אמרו להשכיב כמה שיותר על הבטן, אחרי שהגדול שלי איחר להרים את הראש כי שכב רק על הגב ולא אהב לישון על הבטן.
מה שאמא שלי (המנוסה מאד!!) לימדה אותי - כשהם ישנים, לשים אותם על הגב, אבל שאר הזמן להשכיב רק על הבטן. וגם אם הם נרדמים על הבטן, לא קרה כלום, צריך רק לעקוב אחריהם.
הם ישנים הרבה יותר טוב על הבטן.
אולי בלילה לא הייתי מרדימה על הבטן.
זוהי בדיוק ההנחיה של משרד הבריאות.

• הוסף לסימניות
בני בן החצי שנה ישן על הבטן, לא משום פחד על ראשו הפחוס או שמא על שערותיו שינשרו...
אלא מפאת נוחות הילד בלבד!
בעבר אמרו להשכיב על הבטן, כיום על הגב, מחר שוב על הבטן וחוזר חלילה...
א"א לרקוד לפי החליל שלהם....
כיהודים מאמינים השתדלותינו לא נובעת על איזה כיוון נשכיב את הילד....

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
מה הבעיה?

אני משכיבה על הגב והראש פונה הצידה,פעם לימין ופעם לשמאל.
וכן, לפעמים הראש גם ישר אבל כך אין שום פחיסות ושום נשירה!

• הוסף לסימניות
טוב, לא לסטות מנושא האשכול!

לתינוק נורמלי, שישן על הגב וער על הבטן, לא אמור להתפחס הראש, ודאי לא באופן משמעותי.
יש גם הבדל בין תינוק לתינוק - ותינוקות שנולדים מוקדם יותר נוטים להתפחס מעט יותר מאלה שנולדו מאוחר, אבל גם בזה אין חוקים ברורים.

(ברור שאם התינוק כל הזמן על הגב, יש יותר סיכוי לפחיסות ולנשירת שיער, אבל אז גם יש סכנה לחוסר התפתחות ולשריר כתפיים רפויים... :))

• הוסף לסימניות
מה, זהו, נגמרו הנושאים המעניינים לפתיחת אשכולות???........

• הוסף לסימניות
שמעתי אתמול על ילד מרמת שלמה בן 3 חודשים שנפטר במוות עריסה, וכל הלילה הייתי הסטרית והצצתי על התינוק (ששוכב על גבו עם כרית נוחה) לראות אם יש נשמה באפו.
ואז חשבתי שחייבים לשאול את אנשי הצלה ומד"א האם אכן רוב אלו שנפטרו מוות עריסה שכבו על בטנם.
זה שפחתו המקרים ג'י, לא בהכרח אומר, כי מאז ההוראה נהייתה גם יותר מודעות והאמהות ההסטריות יותר בודקות מה שלום תנוקן.
אני משכיבה אותו על כרית נוטה טיפה הצידה כשצידי הכרית תומכים בראשו ויוצרים לו תחושה נוחה. קשה לי לראות תנוקות ששוכבים על גבם ללא תמיכה. תנסו אתם לישון כך!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רות מיכל;987123:
שמעתי אתמול על ילד מרמת שלמה בן 3 חודשים שנפטר במוות עריסה, וכל הלילה הייתי הסטרית והצצתי על התינוק (ששוכב על גבו עם כרית נוחה) לראות אם יש נשמה באפו.
ואז חשבתי שחייבים לשאול את אנשי הצלה ומד"א האם אכן רוב אלו שנפטרו מוות עריסה שכבו על בטנם.
זה שפחתו המקרים ג'י, לא בהכרח אומר, כי מאז ההוראה נהייתה גם יותר מודעות והאמהות ההסטריות יותר בודקות מה שלום תנוקן.
אני משכיבה אותו על כרית נוטה טיפה הצידה כשצידי הכרית תומכים בראשו ויוצרים לו תחושה נוחה. קשה לי לראות תנוקות ששוכבים על גבם ללא תמיכה. תנסו אתם לישון כך!

דוקא ההנחיה היא לא להשכיב ע"ג כרית, יכול להווצר ח"ו מצב שהתינוק יתהפך ויתקשה לנשום כשאפו תקוע בכרית.
עדיף לשים חיתול מקופל לתמיכה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רות מיכל;987123:

1. כרית בעצמה זה מוצר מסוכן בסביבת תינוקים.
2. אין מה להשוות תינוקות למבוגרים בעניני נוחות.
3. כל אמא תנהג בהקשר לילדיה בהתאם לנטיית ליבה ורמת חרדתה, אך לאחרים ההמלצות של משרד הבריאות בתוקף ולו משום שלא נראה לי משהו יוכל לישון בלילה והיה אם יקרה מקרה שלא יקרה לאף אחד.

ונוי, זו נראית לי חוויה איומה שלא נדע.
ברור שאנחנו לא יכולים לדעת חשבונות שמיים, ולאחר מעשה ודאי אי אפשר להאשים.

עקרונית לא כל תינוק מועד למוות עריסה, אלא מכיוון שלא ניתן לבדוק ספציפית כל תינוק אם הוא נוטה לזה או לא מאיימים על כולם, וכן אחרי שחלילה קרה במשפחה מקרה תינוקותיה נבדקים ביתר פירוט על מנת לבדוק/ לשלול אם חלילה יש נטיה.
(לדום נשימה בשינה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;987118:
נשמה, אני ראיתי גופת תינוק חסר חיים אצלי בבית על השולחן בסלון, אני שמעתי את הקול הנוראי של האימא:"התינוק שלי מת!" חיבקתי את אימו הבוכה, ואני דיברתי עם מד"א.
חוששתני שהתיאור הזה מיותר.

• הוסף לסימניות
מותר להגיד להרגע?
אנחנו בימי ספירת העומר, שמתו תלמידי רבי עקיבא כי לא נהגו כבוד זה בזה,
ואני לא מצליחה להבין, בנ"א עושה משהו שלא לרוחך, את חושבת שהוא לא נכון, אפשר להעיר בעדינות,
אפשר להתפלל עליו שהקב"ה יראה לו את הדרך הנכונה,
אבל התגובות כאן בחלקן ממש קללות....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה