מידע שימושי שכיבה על הגב וראש פחוס

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;987143:
חוששתני שהתיאור הזה מיותר.
אז תדלגי.
כל רצוני הוא להבהיר שעמדתי אינה נובעת מקלילות חסרת דאגה.
ועוד משהו אנחנו הורים עם השכלה רפואית הכוללת גם רפואה ביצועית בשטח. לא מדובר בסתם אזרחים שאננים שלא מבינים מהחיים שלהם.
אבל לגבי כלל הציבור? תעשו לנכון מה שאתם חושבים. לא הכרחתי אף אחד.
ולשאר הצופים? תהנו מהדרמה.:)

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בלון;987152:
אני ממש לא סוג של קללות, אני אחת שמכבדת ומעריכה כל אחד, עד שאני רואה זלזול בוטה בחיי אדם.
נא עייני בהודעה שערכתי לעיל.
ואם את גרה בסביבתי אז לא נורא אם תשכחי להגיד לי תודה רבה בפעם הבאה שתנקשי אצלינו על הדלת לבקש עזרה רפואית.
תודה מראש!:)

• הוסף לסימניות
לגבי פחיסות - אני ראיתי את זה בנתיים רק אצל 2 תינוקים שמנים יחסית לגילם, ומה שהתפחס היה נראה בגלל השומן ולא שהראש עצמו התפחס, ברגע שהם גדלו קצת ורזו המון - אין זכר לתופעה.
לגבי התקרחות - ראיתי אצל המון תינוקים וזה לא מגיע עם התפחסות בדווקא אלא יותר במקום החיכוך הקבוע של הראש במשטח.

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בלון;987178:
לא גרה באזורך, ובעזרת ה' שלא נצטרך.
אך גם אם את אישה משכילה, עם השכלה רפואית, לא כל מי שכאן היא כזו, וזו אחריות ציבורית.
תחושו בטוב תמיד. וכמי שנמצאת המון בצומת העזרה לזולת בעניינים רפואיים וממילא מודעת יפה לסיכונים ומכירה את השטח העצוב הזה מהכיוון המעשי,
רציתי לנער מעלי את החשד הנוראי בזלזול בקדושת החיים. מובן?
ולא כל הנחיה ממשרד הבריאות היא קודש קדשים. זה גם מובן?
ומי שמפקפק שילך לשאול רב.
העיקר שנזכה ונגדל כולנו את תינוקותינו בין על הגב, ובין על הבטן בבריאות איתנה לתורה ולחופה ולמעשים טובים לתפארת עם ישראל!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;987118:
נשמה, אני ראיתי גופת תינוק חסר חיים אצלי בבית על השולחן בסלון, אני שמעתי את הקול הנוראי של האימא:"התינוק שלי מת!" חיבקתי את אימו הבוכה, ואני דיברתי עם מד"א.
זה לא מראה עליז ולא חוייה מרעננת. גידלתי כמה וכמה תינוקות משלי לפני הארוע הטראומטי הזה וגם אחריו ולא שכחתי את הקטנצ'יק ההוא, ובכל זאת אני עדיין סוברת כך.
תודה בעד הניעור ותודה גדולה על הדאגה.
מברכת בכל לב שתגדלו בבריאות את כל צאצאיכם בדרך שאתם בוחרים אל נכון. ויהי ה' עימכם!
לפעמים נפגע הטראומה חוזר לאותם מקומות שחווה בהם את הטראומה, ורוצה לחוות אותם כחוויה מתקנת או השד יודע מה.
חלק גדול מהתוקפים בבגרות, עברו בעצמם תקיפה בילדות, כך שהטראומה שלך עם כל הצער אינה מעידה על בשלות או בגרות או אחריות.
נכתב ע"י נוי;987155:
נא עייני בהודעה שערכתי לעיל.
ואם את גרה בסביבתי אז לא נורא אם תשכחי להגיד לי תודה רבה בפעם הבאה שתנקשי אצלינו על הדלת לבקש עזרה רפואית.
תודה מראש!:)
מהי השכלתך הרפואית?
פרופסור? ד"ר? תואר ראשון? שני? פראמדיקית?
הייתי מצפה ממי שכשמדברים על מוזיקה בבורות יש לה מה להגיד, לגלות הגינות ולא לכתוב שטויות בפורום הזה.
במה את יותר טובה מהחוקרים שגילו כי לאחר שיושמו ההנחיות להשכיב על הגב התגלתה ירידה של בין 50 ל70 אחוז במקרים!!!
לא ירידה של 5 ולא של עשר.. בין חמישים לשבעים אחוז.
אם תביאי לי נתון מקביל בתחום אחר (יש לך כמובן השכלה רפואית רחבה משלי) של ירידה דרסטית כזו בתמותה, אני מבטיח לך להחזיר את התינוק הנ"ל לתחייה.
מספיק לזלזל בחיי אדם!

• הוסף לסימניות
יש כאן טעות אחת יסודית.
ההנחיות איך להשכיב את התינוק לא נובעות מידיעות מוצקות בעניין, אלא מגישושים!
אפילו האחיות בטיפת חלב לא בטוחות בזאת.
כך שלא נכון לבוא ולהתנפל על בנ"א שחושב שאין הבדל בין התנוחות - כאילו הוא מזלזל בחיי אדם.
(אני במו אזני שמעתי מאחיות בטיפת חלב מה הן אמורות להגיד לי, ומה הן היו עושות בעצמן...)
אז נא לא להתקיף בנ"א באופן אישי. אתם יכולים לכתוב את דעתכם בצורה שקולה ולא מתלהמת.
ואם יש לכם קצת ידע בהסטוריה של ההוראות של טיפות חלב, גם אתם תנהגו לפי מה שהלב האימהי אומר לכם.

חכמים הזהרו בדבריכם!
איזהו מכובד? המכבד את הבריות!

• הוסף לסימניות
הניתוח הפסכולוגי לעיל מרגש ומפעים ממש בגאונותו.
גדול עלי להפריך דברי בינה אלה.
-אין לי עניין לפרוש קבל עם ועדה את מלוא פרטי, גם במחיר שאצא "כותבת שטויות".
רוב נחת ובריאות גם לכבודו מכל יוצאי חלציו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תרצה;987219:
יש כאן טעות אחת יסודית.
ההנחיות איך להשכיב את התינוק לא נובעות מידיעות מוצקות בעניין, אלא מגישושים!
אפילו האחיות בטיפת חלב לא בטוחות בזאת.
כך שלא נכון לבוא ולהתנפל על בנ"א שחושב שאין הבדל בין התנוחות - כאילו הוא מזלזל בחיי אדם.
(אני במו אזני שמעתי מאחיות בטיפת חלב מה הן אמורות להגיד לי, ומה הן היו עושות בעצמן...)
אז נא לא להתקיף בנ"א באופן אישי. אתם יכולים לכתוב את דעתכם בצורה שקולה ולא מתלהמת.
ואם יש לכם קצת ידע בהסטוריה של ההוראות של טיפות חלב, גם אתם תנהגו לפי מה שהלב האימהי אומר לכם.

חכמים הזהרו בדבריכם!
איזהו מכובד? המכבד את הבריות!
טוב הכלב החי מן הארי המת..
אני מעדיף להיות כלב ולהציל חיים, מאשר להיות "מנומס", "בעל מידות" או כל שאר ציקצוקי לשון כאלה ואחרים.
למי שלא מכיר את נושא המחקרים הרפואיים, זה באמת נשמע כמו גישושים.
אז ברצוני להודיע לך שמחקרים רבים מוכחים באחוזים נמוכים בהרבה מבין 50 ל 70.
זה שיש אחיות "חכמות" שלא מבינות את ההנחיות, זה מובן. זה שהנתונים קיימים - זו עובדה. תחליטו מה שאתן רוצות.
בעידן שבו כל אמא מאכילה את הילדים שלה רק דברים ללא צבעי מאכל שאולי חשודים כמסרטנים או גורמים להיפר אקטיביות, כשכל זה מבוסס על מחקרים מעורפלים מאוד. אני חושב שניתן להשתמש עם הראש (הפחוס ה"י) ולנסות למנוע מהילד החמוד שלכן מוות מיותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;987221:
הניתוח הפסכולוגי לעיל מרגש ומפעים ממש בגאונותו.
גדול עלי להפריך דברי בינה אלה.
-אין לי עניין לפרוש קבל עם ועדה את מלוא פרטי, גם במחיר שאצא "כותבת שטויות".
רוב נחת ובריאות גם לכבודו מכל יוצאי חלציו.
כמובן שלא תפרשי, לא ציפיתי.

• הוסף לסימניות
אתם הזמנתם את המחקרים הרפואיים בנושא?
ואולי בעצם, שייכים לצוות המבצע אותם?

- - - למדתי קצת יותר מקצת על נושא המחקר המדעי.
ועל דרכים לאמת מקורות מידע.

אין עדיין שום מידע מדויק אודות הגורמים המשפיעים על מוות בעריסה. אין.

יש חובת השתדלות על כל אחד לשמור על האוצרות שהוא מקבל - במידה ואינכם יודעים מהי הדרך הטובה ביותר גשו עם הנתונים אל הרב ושאלו לדעת תורה.

ודרך אגב, דווקא "דברי חכמים בנחת נשמעים", ו"לשון רכה תשבר גרם". כך שאם ברצונכם להשמיע דברי חכמה, ולגרום לאנשים לשמוע את דבריכם, יש את הדרך הנכונה לעשות זאת ולמצוא חן ושכל טוב בעיני אלוקים ואדם.

• הוסף לסימניות
הגזמתם!
היא כתבה את דעתה ע"ס נסיונה.
מכאן התחלתם לעבור לאיומים וקללות ולעבור לציניות מושחזת ונוטפת.
(אפשר לכתוב: האם את רופאה? אני משער שהידע שלך הוא ע"ס בן זוג עובד הצלה וכו' אז יתכן שכדאי להיזהר במקום בו ישנם אנשים שאין להם ידע כמו זה שאת נתקלת בו ובני משפחה מנוסים ובעלי הכשרה .)
אתם פשוט מגרים אותה להגיב בציניות.
כל עובר אורח בפרוג מכיר את גישתה הנעימה והסולידית ונראה שאתם נהגתם איתה בדיוק להיפך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תרצה;987225:
אתם הזמנתם את המחקרים הרפואיים בנושא?
ואולי בעצם, שייכים לצוות המבצע אותם?

- - - למדתי קצת יותר מקצת על נושא המחקר המדעי.
ועל דרכים לאמת מקורות מידע.

אין עדיין שום מידע מדויק אודות הגורמים המשפיעים על מוות בעריסה. אין.

יש חובת השתדלות על כל אחד לשמור על האוצרות שהוא מקבל - במידה ואינכם יודעים מהי הדרך הטובה ביותר גשו עם הנתונים אל הרב ושאלו לדעת תורה.

ודרך אגב, דווקא "דברי חכמים בנחת נשמעים", ו"לשון רכה תשבר גרם". כך שאם ברצונכם להשמיע דברי חכמה, ולגרום לאנשים לשמוע את דבריכם, יש את הדרך הנכונה לעשות זאת ולמצוא חן ושכל טוב בעיני אלוקים ואדם.
גילוי נאות - אני עובד בחברה שמייצרת מיכשור רפואי, ומודע לתקנים המחמירים יותר מכפי שכל אחד מדמיין, בקשר למחקר הרפואי. אין לי שוםפ קשר למחקר הספציפי הזה.
לגבי מוות בעריסה:
מידע מדוייק על הגורם אין!
תוצאה מצויינת בשטח, יש. ואני לא אדוש שוב בנתונים הברורים.
ולגבי הניסוח - אין דבר שמרגיז אותי יותר מהזילזול בחיי אדם, ובפרט הורים בחיי ילדם החף מפשע, או ילדי אחרים.
למיטב זכרוני, לא הייתה פעם אחת בפורום שלא הגבתי בחריפות על נושאים שנגעו לסכנת חיים. גם כשהייה מדובר באנשים שאיתם עבדתי, או הייתי בקשר כזה או אחר, גם בתוך המשפחה אני מגיב בחריפות על כל דבר כזה.
האדישות גובה קורבנות - כל עונה ובכל שכונה. התנדבותם של כל כך הרבה אנשי הצלה נדרשת רק בגלל הזנחה, התעלמות מהנחיות ורשלנות.
וכשהמוות פוגש - הוא לא נחמד, הוא לא בא בנחת, ולא בלשון רכה. הוא שובר עצמות של אנשים שאומרים לי זה לא יקרה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כל מיני;987226:
הגזמתם!
כל עובר אורח בפרוג מכיר את גישתה הנעימה והסולידית ונראה שאתם נהגתם איתה בדיוק להיפך.
אני מסכים עם המשפט האחרון לחלוטין, ולמרות זאת אני כתבתי מה שכתבתי.

• הוסף לסימניות
עדיין,
ניתן לנסח בעדינות ובכבוד.
ותפתעו לגלות שדבריכם החשובים יתקבלו בכבוד רב ובהבנה ולא בהתגוננות ומתקפה.

ועוד נקודה למחשבה
האם מתוך דאגה לחיי תינוקות.עלולים להגיע לעלבונות שגדולינו משווים אותם לשפיכות דמים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כל מיני;987239:
עדיין,
ניתן לנסח בעדינות ובכבוד.
ותפתעו לגלות שדבריכם החשובים יתקבלו בכבוד רב ובהבנה ולא בהתגוננות ומתקפה.

ועוד נקודה למחשבה
האם מתוך דאגה לחיי תינוקות.עלולים להגיע לעלבונות שגדולינו משווים אותם לשפיכות דמים?
מסכים עם הרעיון באופן כללי, ובהחלט אחרי שנרגעתי מעט אני יכול להבין שניסוחים מסויימים שלי גרמו לעלבון לא פשוט.
השאלה שלי היא האם אולי עדיף להיחשב לחסיד שוטה?
כזה שלא מציל אשה הטובעת בנהר.
אני נוטה להאמין שמי שבאמת רוצה ללמוד את הנתונים, וילך ויחפש אותם כמוני, וימצא את האמת, ייסלח לי על הניסוחים ויעדיף להתמקד באמת.
אני בהחלט לא בא מתוך כוונה לפגוע, וזה בהחלט כואב לי אם מישהי נפגעה ממני, אך אני ממליץ לה שלפני שהיא תסלח לי, היא תקרא טוב טוב את כל החומר על הנושא, תפנים אותו, ורק אז תחליט אם לסלוח לי או לא.

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
רק להרגעה, בקשר לראש הפחוס, יש לי זוג תאומים בני שנה וכמעט חודשיים.
לבת יש ראש פחוס, אבל נוירולוג, אליו הופנינו ע''י רופא ילדים, טען שמדובר בענין קוסמטי בלבד, וכמובן עם הזמן השערות יכסו ולא יבחינו.
בברכת בריאות איתנה ואריכות ימים ושנים לכל ילדי ישראל בתוך כלל ישראל, ושיגדלו לתורה, לחופה ולמעשים טובים, ונרווה מהם רוב נחת יהודית.
וגם ההורים ירוו מעצמם רוב נחת, בלי נקיפות מצפון הרסניות, אם נעשתה ההשתדלות הראויה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה