שכירה ועצמאית מי משלם?

• הוסף לסימניות
עד עכשיו הייתי 'עצמאי שאינו עונה להגדרה' ושילמתי את הסכום המינימלי
התחלתי לעבוד בחודש האחרון כשכירה מה שאומר שאני גם גם
לפי מה שאני יודעת זה שמעסיק משלם על עובד שכיר
ומשום מה ביטוח לאומי לקחו לי מהבנק סכום גדול יותר- ולידו המילים
ביטוח לאומי- גביה
מלא שכירים
מישו יכול להחכים אותי ולומר לי למה זה יורד לי מהחשבון וזה לא חובת המעביד להפריש בתלוש?
יש משהו שאני צריכה לעדכן אולי?
תודה רבה

• הוסף לסימניות
אם רק החודש התחלת לעבוד הם עדיין לא אמורים לקבל על כך דיווח ,

לפעמים גם לאחר הדיווח של המעסיק הם לא מורידים באופן אוטומטי את החיוב הבסיסי שלך כעצמאית ,

תכתבי להם במכתב או אולי אם יש לך אפשרות להגיש פנייה באתר האישי בביטוח לאומי (אם יש לך מייצג שהוא יעשה את זה) שהתחלת לעבוד גם כשכירה החל מתאריך זה וזה ותצרפי תלוש שכר, והיות שאת במעמד של עצמאית שאינה עונה להגדרה את לא אמורה להיות מחויבת בדמי ביטוח על החלק העצמאי .

• הוסף לסימניות
אם רק החודש התחלת לעבוד הם עדיין לא אמורים לקבל על כך דיווח ,

לפעמים גם לאחר הדיווח של המעסיק הם לא מורידים באופן אוטומטי את החיוב הבסיסי שלך כעצמאית ,

תכתבי להם במכתב או אולי אם יש לך אפשרות להגיש פנייה באתר האישי בביטוח לאומי (אם יש לך מייצג שהוא יעשה את זה) שהתחלת לעבוד גם כשכירה החל מתאריך זה וזה ותצרפי תלוש שכר, והיות שאת במעמד של עצמאית שאינה עונה להגדרה את לא אמורה להיות מחויבת בדמי ביטוח על החלק העצמאי .
תודה רבה!
הענין שמה שהם לקחו זה לא על שאני עצמאית אלא שאני שכירה כפי שצינתי
וזה מה שהיה לי מוזר כי המעסיקה אמורה להפריש לי לא?

• הוסף לסימניות
המעסיק מפריש על המשכורת שלו כמעסיק, על העסק שלך, את/ה משלמ/ת,
כאשר קיימת הכנסה בגובה מסויים מכורך היותך שכירה, את משלמת אחוזים יותר גבוהים לביטוח הלאומי

• הוסף לסימניות
חשוב לוודא שאכן ההגדרה נכונה בביטוח לאומי, כי עקרת בית יש לה פטור מדמי ביטוח

• הוסף לסימניות
עד עכשיו הייתי 'עצמאי שאינו עונה להגדרה' ושילמתי את הסכום המינימלי
התחלתי לעבוד בחודש האחרון כשכירה מה שאומר שאני גם גם
לפי מה שאני יודעת זה שמעסיק משלם על עובד שכיר
ומשום מה ביטוח לאומי לקחו לי מהבנק סכום גדול יותר- ולידו המילים
ביטוח לאומי- גביה
מלא שכירים
מישו יכול להחכים אותי ולומר לי למה זה יורד לי מהחשבון וזה לא חובת המעביד להפריש בתלוש?
יש משהו שאני צריכה לעדכן אולי?
תודה רבה
משהו מאוד לא ברור כאן..
כי אשה עצמאית שאינה עונה על ההגדרה, אינה משלמת כלום. מע"מ ומ"ה ודאי שלא, וגם ביטו"ל אינה משלמת.

ולשאלתך; על ההכנסה כשכירה, המעסיק משלם. ועל ההכנסה כעצמאית את משלמת.

אציין, בעבר הרחוק הייתי עצמאית שאינה עונה על ההגדרה ובמקביל הייתי שכירה, ושני המשכורות יחד היו הרבה יותר מתקרת ההכנסות של עצמאי שאינו עונה להגדרה, ואעפ"כ לא שילמתי שקל על הכנסותי כעצמאית [שאינה עונה על ההגדרה], ורק המעסיק שילם את הביטו"ל על הכנסותיי כשכירה.

• הוסף לסימניות
תודה רבה!
הענין שמה שהם לקחו זה לא על שאני עצמאית אלא שאני שכירה כפי שצינתי
וזה מה שהיה לי מוזר כי המעסיקה אמורה להפריש לי לא?
כתבת שהם כתבו "גביה מלא שכירים" - לא שכירים זה אומר עצמאים ,
כך הם קוראים לתשלומים של עצמאים

• הוסף לסימניות
כתבת שהם כתבו "גביה מלא שכירים" - לא שכירים זה אומר עצמאים ,
כך הם קוראים לתשלומים של עצמאים
תודה רבה עכשיו הבנתי!
למי שכתב כאן בתגובות: עקרת בית אז אני לא נשואה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה