שכן משכיר מחסן למגורים- מה החוק? מותר לו?

• פותח הנושא dk
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
ולמי פונים בעניין. תודה לעונים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dk;865117:
ולמי פונים בעניין. תודה לעונים
עולה לך כסף שהוא משכיר את המחסן?
מוזמנ/ת לבניין שלנו מ12 דיירים הפכנו ל 17!!
כל המחסנים מושכרים ולאפחד זה לא מפריע ....
:):):):):rolleyes::rolleyes::):):)

• הוסף לסימניות
מה ההתקפה? רק מה שעולה כסף מפריע?

• הוסף לסימניות
ריבוי דיירים זה מפריע !. כך מובא בגמ' וכך נפסק להלכה.
כמובן,
יש כאלו שמתגברים על עצמם, ולכן הם שותקים
יש כאלו שהם בעצמם בנו והרחיבו והוסיפו דיירים, ולכן הם שותקים,
יש כאלו שזה מפריע להם אבל לא נעים להם לריב עם השכן, ולכן הם שותקים,
לומר שזה לא מפריע ? זה ממש לא נכון.

מאד יכול להיות שמטעמי שכנות טובים - או מכל מיני סיבות אחרות - מומלץ לוותר, אבל זה נתון לשקול דעתו של כל אחד.
----------------
דב

• הוסף לסימניות
לא התכוונתי להתקיף, ואם זה נשמע ככה מדברי סורי...!!
רק רציתי לשתף שאצלינו היה גם המון רעש כי חפרו ושיפצו ,וזה באמת הפריע לתקופה,
אבל עכשיו המחסנים מושכרים וכולם חיים בשלום דווקא נחמד זוגות צעירים בבנין המבוגר :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;865165:

וריבוי משרדים בבניין מגורים ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;865165:
כמובן,
יש כאלו שמתגברים על עצמם, ולכן הם שותקים
יש כאלו שהם בעצמם בנו והרחיבו והוסיפו דיירים, ולכן הם שותקים,
יש כאלו שזה מפריע להם אבל לא נעים להם לריב עם השכן, ולכן הם שותקים,
לומר שזה לא מפריע ? זה ממש לא נכון.

מאד יכול להיות שמטעמי שכנות טובים - או מכל מיני סיבות אחרות - מומלץ לוותר, אבל זה נתון לשקול דעתו של כל אחד.
----------------
דב

ומה נפסק להלכה לגבי "וחי אחיך עמך"
שמעתי שהיה סיפור עם אחד מגדולי האדמורי"ם בי-ם ששאלו אותו על איזה בנין כדאי לגור בנין שקט עם 4-5 דיירים, או בבניין שהרחיבו והוסיפו ויש שם 12 דיירים, אמר להם האדמו"ר בבניין הגדול, למה, אם הרחיבו שם סימן שזה בניין עם שכנים שיש להם עין טובה.

• הוסף לסימניות
אם הרחיבו זה משהו אחד, אבל אם בן אדם קנה מראש דירה בבניין שיש בו X דיירים ופתאום - בלי שאף אחד שואל אותו הבניין הופך לבניין עם X דיירים כפול 2...
למה זה יכול להפריע?
רעש, לכלוך, בלאגן, מחסור בחניות, יותר אשפה (והעירייה לא יודעת שכמות הדיירים כמעט הוכפלה, יש את אותו פח אשפה ואותם זמני פינוי), יותר פקקי תנועה ברחוב וכו' - וכן על זה הדרך...

אז אם באים משקיעים לאנשים שכבר גרים בבניין ואומרים להם - אנחנו רוצים להרחיב את הבניין שלכם, וזה מוסדר מבחינת העירייה כך שהשירותים שהיא מספקת יגדלו בהתאם - וגם אתם תקבלו פיצוי כספי נאה ו/או שיפוץ דירתכם בתמורה (העלאת ערך) - וכולם מסכימים - אז אין בעיה - שיגורו גם כפול 3 אנשים בבניין - אבל להשכיר מחסנים למגורים זה רחוק מכך שנות אור ואין לדעתי עניין של "עין טובה" בדבר כזה...

מצד שני, יש גם עניין של "מוייסר" ואני לא חושבת שזה כזה פשוט, ולכן לדעתי זה יותר בעייתי מבחינת המשכירים שנכשלים בבן אדם לחברו במיוחד שלא יכולים לפעול כנגדם.

• הוסף לסימניות
למי שזה מפריע העין טובה והפרגון ברמה "מאוד" גבוהה... ריבוי דיירים, לכלוך, וכו' הכל תירוצים שמסתתרים תחת: צרות עין מנסיון...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;865194:
למי שזה מפריע העין טובה והפרגון ברמה "מאוד" גבוהה... ריבוי דיירים, לכלוך, וכו' הכל תירוצים שמסתתרים תחת: צרות עין

ה"ציץ אליעזר" (חלק טז סימן סט) פוסק במפורש הן ע"פ דעת תורתנו הק' והן (להבדיל) ע"פ חוקי המדינה, כי אסור לבעל דירה להוסיף דיירים ברכוש המשותף, ולשנות את יעודו, שלא בהסכמת שאר הדיירים.

ואתה אומר "צרות עין"?!
תשובתו בצידו.
נכתב ע"י חנון;865194:

לנסיון הזה קוראים "אגואיזם".

• הוסף לסימניות
קצת פרטים, כי לא מדובר בהרחבות שאתם מדברים עליהם, שלמזלי אין כזו אופציה בבניין, אלא מדובר על מחסן של 10 מ' בקומת מחסנים של כל הבניין, בתוספת קטנה שיש שם חלון קטן, מלבד זה שום תנאים סניטריים לא מים, ולא שירותים. שאחד מבעלי הדירות (לא גר בדירה) עשה סוג של "חסד" לאדם עזוב . ותאמינו לי זה לא צרות עין, כי זה די מפחיד שמישהו כזה מתגורר שם, אני מפחדת לשלוח לשם ילדים ועוד.. וכל מה שרציתי לברר אם יש עם זה בעיה חוקית כי אם לא, נסבול בשקט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;865197:
ה"ציץ אליעזר" (חלק טז סימן סט) פוסק במפורש הן ע"פ דעת תורתנו הק' והן (להבדיל) ע"פ חוקי המדינה, כי אסור לבעל דירה להוסיף דיירים ברכוש המשותף, ולשנות את יעודו, שלא בהסכמת שאר הדיירים.

ואתה אומר "צרות עין"?!
תשובתו בצידו.

לנסיון הזה קוראים "אגואיזם".
מי שניחן בעין טובה ומפרגן לשכן לבנות הוא אגואיסט??? במה???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;865194:
למי שזה מפריע העין טובה והפרגון ברמה "מאוד" גבוהה... ריבוי דיירים, לכלוך, וכו' הכל תירוצים שמסתתרים תחת: צרות עין מנסיון...
לשפוט את של מי שלא חושב כמוך משפט שדה נחרץ כ"כ זה לא הדבר הראוי ביותר לעשות...

תן לי לספר לך מניסיוני שלי מה שכן אחד שלא נוהג כרראוי יכול לעשות לרחוב שלם...
רחוב שקט, מטופח ויפה, מס' בניינים גבוהים, בינהם בתים פרטיים מטופחים - ממש רחוב חלומי - עד שמשפחה אחת רכשה את אחד הבתים הפרטיים והפכה אותו ל... טוב, אן לי הגדרה לתאר את מה שהם עשו למקום...
מבית מטופח בכניסה לרחוב - הבית הפך להיות מחסה לחיות (תרנגולים, ארנבות וכו'), מתחת לבית שנבנה בשיפוע על עמודים היה חלל פתוח שהפך למחסן פתוח המסתיר את התכולה ע"י סדיני ענק הפרוסים ומכסים כמעט את כל הבית, הלכלוך, הריח (מהחיות) והרעש שנגרמו בכל שעות היום היו פשוט מחרידים כך שמי שהספיק למכור את דירתו בזמן "ניצל" ומי שלא תקוע עם דירה ברחוב שאף אחד לא רוצה לקנות, עם ירידת ערך הדירה (הפסד ממון) - אז לא חושבת ששייך כאן עניין צרות עין...

במקרה הנ"ל לא היתה לשכני הרחוב ברירה (הדייר המבוגר שמכר להם עבר ליד הבית שנה אחרי והתחיל לבכות בדמעות על מה שעשו לו מהבית ומהרחוב בו חי את כל חייו) - אבל אם ישנה אפשרות, חוקית והלכתית למנוע מראש מצבים כאלו - זו לא צרות עין - זו שמירה על ערך הדירה והרחוב שלך.
הרי למה ששכן יהיה צר עין - אם הוא רוצה הרי גם הוא יכול להשכיר את מחסנו...

ובדר"כ מי שמדבר לטובה "מניסיון" - זה מניסיון מצד המשכיר ולא מצד השכן השותק...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;865232:
לשפוט את של מי שלא חושב כמוך משפט שדה נחרץ כ"כ זה לא הדבר הראוי ביותר לעשות...

תן לי לספר לך מניסיוני שלי מה שכן אחד שלא נוהג כרראוי יכול לעשות לרחוב שלם...
רחוב שקט, מטופח ויפה, מס' בניינים גבוהים, בינהם בתים פרטיים מטופחים - ממש רחוב חלומי - עד שמשפחה אחת רכשה את אחד הבתים הפרטיים והפכה אותו ל... טוב, אן לי הגדרה לתאר את מה שהם עשו למקום...
מבית מטופח בכניסה לרחוב - הבית הפך להיות מחסה לחיות (תרנגולים, ארנבות וכו'), מתחת לבית שנבנה בשיפוע על עמודים היה חלל פתוח שהפך למחסן פתוח המסתיר את התכולה ע"י סדיני ענק הפרוסים ומכסים כמעט את כל הבית, הלכלוך, הריח (מהחיות) והרעש שנגרמו בכל שעות היום היו פשוט מחרידים כך שמי שהספיק למכור את דירתו בזמן "ניצל" ומי שלא תקוע עם דירה ברחוב שאף אחד לא רוצה לקנות, עם ירידת ערך הדירה (הפסד ממון) - אז לא חושבת ששייך כאן עניין צרות עין...

במקרה הנ"ל לא היתה לשכני הרחוב ברירה (הדייר המבוגר שמכר להם עבר ליד הבית שנה אחרי והתחיל לבכות בדמעות על מה שעשו לו מהבית ומהרחוב בו חי את כל חייו) - אבל אם ישנה אפשרות, חוקית והלכתית למנוע מראש מצבים כאלו - זו לא צרות עין - זו שמירה על ערך הדירה והרחוב שלך.
הרי למה ששכן יהיה צר עין - אם הוא רוצה הרי גם הוא יכול להשכיר את מחסנו...

ובדר"כ מי שמדבר לטובה "מניסיון" - זה מניסיון מצד המשכיר ולא מצד השכן השותק...
1. לא דיברתי על בעלי חיים
2. "מנסיון" אני מדברת ממה שקרה בבנין של הורי. מישהו הרחיב מחסן ללא רשיון, השכן מקומה א' שהגג של המחסן נהיה הרצפה שלו הרחיב את המרפסת עם גדר מסביב. שכן "טוב לב" שמרפסתו לא בכיוון הזה כלל הלשין ונמשכו על זה משפטים 18 שנה!!! הסוף העצוב היה שלמרות שהשכן יצא מהבנין כעבור שנים בודדות ממתי שהלשין והמחסן הפך לימים למשרד ארגון חסד ידוע ביותר ולא הפריע לאף אחד למרות שנכנסים שם משאיות עקב שכולנו מעריכים את הארגון הרסו את התוספת ולשכן מקומה א' נהרסה גם המרפסת המקורית שהיתה להם ונשארו ללא מרפסת בכלל
מי שמזהה את הסיפור מוזמן להגיב...
כשמגיע סוגיה של בניה כל "המידות הטובות" יוצאים החוצה בקול רעש גדול ויש לי עוד סיפורים אם אתם מעונינים...

• הוסף לסימניות
למה נח לא הוסיף קומה רביעית לתיבה?
כי היו לו שכנים בהמות וזבל שלא נתנו לו לבנות...

• הוסף לסימניות
1. לא דיברתי על בעלי חיים
2. "מנסיון" אני מדברת ממה שקרה בבנין של הורי. מישהו הרחיב מחסן ללא רשיון, השכן מקומה א' שהגג של המחסן נהיה הרצפה שלו הרחיב את המרפסת עם גדר מסביב. שכן "טוב לב" שמרפסתו לא בכיוון הזה כלל הלשין ונמשכו על זה משפטים 18 שנה!!! הסוף העצוב היה שלמרות שהשכן יצא מהבנין כעבור שנים בודדות ממתי שהלשין והמחסן הפך לימים למשרד ארגון חסד ידוע ביותר ולא הפריע לאף אחד למרות שנכנסים שם משאיות עקב שכולנו מעריכים את הארגון הרסו את התוספת ולשכן מקומה א' נהרסה גם המרפסת המקורית שהיתה להם ונשארו ללא מרפסת בכלל
מי שמזהה את הסיפור מוזמן להגיב...
כשמגיע סוגיה של בניה כל "המידות הטובות" יוצאים החוצה בקול רעש גדול ויש לי עוד סיפורים אם אתם מעונינים...
זה אכן מגעיל ודוחה שאנשים מלשינים על שכניהם - וזה דבר אחד.
אבל, את מדברת כאן על בניה ללא רשיון, וידוע שמי שבונה ללא רשיון שם כספו, מאמציו, והרחבת דירתו - על קרן הצבי!!
צרם לי שכתבת שמי שמכיר את הסיפור מוזמן להגיב... חבל לדבר לשון הרע, ועוד על גבי הרשת שהרושם נותר, ולרוב לא ניתן למחוק.

מנסיון שלי של הרחבות בבניין והוספת דייר וברשיון מלא - זה פשוט לא מן הנמנע שיגרמו נזקים!!
כמה שניסו למזער נזקים ולבטח את עצמנו והכל... עד היום יש דברים שמפריעים ועדיין לא מסודרים, למרות שהדירה החדשה מאוכלסת מזמן...
אנחנו משתדלים להאיר פנים ולהתייחס אליהם בכבוד אבל א"א להתעלם גם מכל מה שהיה ועדיין... ואלו דברים שצריך לקחת בחשבון ולהיות אחראיים ולדאוג קודם כל לשלום הדירה של המשפחה שלנו. כן. חסד עם בני הבית קודם.

• הוסף לסימניות
בניה ללא רשיון אמנם בסיכון, הבעיה היא כשמלשינים אם לא מלשינים זה עובר

• הוסף לסימניות
גם אם נאמר שעפ"י החוק המעוגן אסור לו, לבל נשכח חלילה את דינו של "המוסר" המובא בשו"ע.
לפני צעד כזה מסוכן חייבים להתייעץ עם מו"צ.

• הוסף לסימניות
הלכתם רחוק.. לא בכוונתי "למסור" ולא דומה לזה, בסך הכל לברר את החוק (ועל כך לא קיבלתי שום תשובה ברורה) על מנת שאוכל לפנות לבעל המחסן בדיבור בצורה מכובדת, כי אם זה זכותו אין מה לעשות, כמו שא"א למנוע מאדם להשכיר דירתו לכל מי שיחפץ וישלם.

• הוסף לסימניות
מבחינת החוק היבש, אסור להשכיר למגורים מבנה שיועד למחסן/משרד/מפעל/חנות וכיוצא בזה...

בקיצור - כל השכרת מבנה למטרה שונה מייעודה המקורי הינה עבירה על החוק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה