- הוסף לסימניות
אם הוא גר 20 שנה בבנין זה אומר שיש לו קביעות ואסור לי לחנות שם?
שאלה לרב!!אם הוא גר 20 שנה בבנין זה אומר שיש לו קביעות ואסור לי לחנות שם?
קודם כל צריך לדעת מהי ההלכהאני חושבת שגם אם מבחינה הלכתית מותר, יש גם צד אנושי לפנים משורת הדין...
בעלי ואני חונים הרבה פעמים רחוק יותר, למרות שקדמנו לשכנים רבים, והחניה צמודה לחצר שלנו,
ומבליגים גם כששכן מחזיק 3 מכוניות וחונה על חצאי חניות, כי שווה לנו שקט עם השכנים.
למחשבה..
כל חזקה שאין עמה טענה אינה חזקה!!! זאת אומרת בן אדם לא יכול לטעון יש לי חזקה על מקום אם הוא לא טוען שהוא קנה או שהוא שייך לו..שאלה לרב!!
יכול להיות שיש לו חזקה...
כמובן.קודם כל צריך לדעת מהי ההלכה
כיוון שאם ההלכה אומרת שאסור אזי אין פה שום צדקות.....
בוודאי שאם ההלכה מתירה זה חשוב מאודדד!!!!
מכל מקום לפני שמתחילים לריב וכו' כדאי להתייעץ עם רב שמבין בתחום.כל חזקה שאין עמה טענה אינה חזקה!!! זאת אומרת בן אדם לא יכול לטעון יש לי חזקה על מקום אם הוא לא טוען שהוא קנה או שהוא שייך לו..
זה שאני פה זה לא הופך את זה לשלי
יש גם דין של חזקה של מחילה שבגלל שלא מחית בו או שבכר סבתא שלך לא מחתה בו אז זה נקרא שמחלת לוכל חזקה שאין עמה טענה אינה חזקה!!! זאת אומרת בן אדם לא יכול לטעון יש לי חזקה על מקום אם הוא לא טוען שהוא קנה או שהוא שייך לו..
חזקת תשמישין לא תמיד מצריכה טענה, ואכמ"ל.כל חזקה שאין עמה טענה אינה חזקה!!! זאת אומרת בן אדם לא יכול לטעון יש לי חזקה על מקום אם הוא לא טוען שהוא קנה או שהוא שייך לו..
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים