שכנים וכביסה. מה עושים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י start;623791:
אתה ממש צודק כמו שכתבתי, ואל תכתוב כך בלשון עבר..... אנו מישמים זאת גם בהווה! משתלדים כמה שאפשר!
ברור הוא שאם ההורה נותן דוגמא אישית, וכשילד מעיף חפץ ברחוב או למטה, וההורה מתיחס לכך בחומרה ודורש ממנו לרדת ולהרים זאת גם מקומה חמישית וגם אם זה טישו בודד ולא דוקא משחק שוה ערך, ו בלי לוותר! הילד מפנים זאת, אם לא בפעם הראשונה, אז בשניה ובשלישית.

אני כותב בלשון עבר כי הילדים כבר גדולים ואני ב''ה כבר סבא :)

כשאנשים התפלאו על הילדים המחונכים שלנו ושאלו מאיזה גיל התחלתם לחנך
אותם תמיד עניתי שילדים צריך להתחיל לחנך שבוע לפני שהם נולדים!!! אין דבר כזה "הוא עוד קטן ולא מבין", כי כשהוא יבין , זה כבר יהיה מאוחר מדי:)
ואני מדבר על ילדים מאוד שובבים ב''ה אבל מאוד מחונכים וזה ממש ממש לא סותר :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moti!a;623796:
אין דבר כזה "הוא עוד קטן ולא מבין", כי כשהוא יבין , זה כבר יהיה מאוחר מדי:)
קניתי:)

• הוסף לסימניות
אצלנו, אחרי מטר של מתנות משמים (ספרי קודש, אשכולות ענבים, השקיה בסוכות, קפה על כסאות בערב פסח, ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם...) שלחנו פעם אחת טיטול מלוכלך לשכנה, הגשם פסק (למעט אי אילו דשים רכים מידי פעם, ומנת פיתות בערב פסח האחרון, אחרי חצות היום) אבל השכנה לא מדברת איתי כבר כמה שנים...

• הוסף לסימניות
וראוי להזכיר, יש מעלי שש קומות וכל הסחורה מגיעה ממשפחה אחת בלבד!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולה;623825:
אצלינו, כל אחד מנפנף במספר השעות שלמד / במפעל החסד שאירגן / במוסדות החינוך שהקים וכו' והכל לשם שמיים ומתוך כוונות טהורות. ההרגשה שלו - מי כמוהו צדיק, מי כמוהו מחנך ומי יותר ממנו יודע ומבין איך עוזרים לשני וכו'
ולכן כשאני מעירה לו על הילדים שזורקים- את יודעת למי אני מעיזה להעיר? למחנך X... ומי מציק לשכנים? איש החסד Y? לא יכול להיות!!!! אין מצב!

מה נעשה, אנחנו לא נורמלים (ואני כוללת את עצמי ואת השכנים שלי באותה הגדרה...)

1. עלמא דשיקרא. אין מה לעשות.
2.בעיקרון את צודקת
אבל אם זה מנחם אותך-
ראיתי גם ילדים חרדים מחונכים פה ושם
ולעיתים נדירות ממש אני גם רואה ילדים שאינם חרדים, בני 4-5, מתנהגים בצורה ההולמת את גילם, רח"ל.
כך שיש סיכוי שאת לא במקום הכי גרוע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cello;623831:
1. עלמא דשיקרא. אין מה לעשות.
ראיתי גם ילדים חרדים מחונכים פה ושם
כנראה ראית את שלי :)

• הוסף לסימניות
מסקנה: כביסה מלוכלכת לא תולים בחוץ...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;623854:
ממש לא חבל!!! טוב שיש משהו שאומר את האמת שהיתה צריכה להאמר כבר מזמן מזמן מזמן............:rolleyes:
אני חושב שיש דרך לומר דברים.
א,לא בציבור.
ב,בצורה יותר יפה ובונה ולא כפי איך שזה נראה סתם התקפה.

• הוסף לסימניות
אגב, אני בהחלט מבינה את אלו שהמומים.
ואני דווקא מתוך הציבור רק גרה באיזור שאינו "שלנו".
כן זה בהחלט מפליא ולא נעים.
וזה חילול ה' גדול יותר מאשר שילד ירביץ לחבר.
ילד שלא רגיש לכך שהוא מצער את הזולת, לא רחוק מלהכות אף יותר מזה.

• הוסף לסימניות
איפה המנהלים???
שינעלו דחוף דחוף... ויזרקו עמוק בסל המיחזור כי שום דבר טוב לא יוצא מאשכולות כאלה.:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

• הוסף לסימניות
אני מאמינה שיש המון סיבות מדוע שזה יקרה במקומות מסוימים יותר מאשר במקומות אחרים.
באזור מתבגר שאין בו ילדים קטנים, או במשפחות שיש בהן בממוצע ילד אחד, או באזורים שלא גרים בהם בבניינים גבוהים ומרובי דיירים, או במשפחות שהילדים שלהם יושבים כל היום מול הטלוויזיה ולא משתוללים ומתעסקים בבלי סוף עניינים, באזורים שיש בהם בתים גדולים מאוד ויש המון מקום ברווח בלי לצאת הרבה למרפסת, או באזורים שנהוג שילדים הולכים להרבה חוגים אחה"צ ובקושי נמצאים בבית או נמצאים בצהרון עד השעה ארבע-חמש וממילא יש להם פחות זמן להעביר, או סתם באזורים סטייליסטים שמספקים לילד המון תעסוקה כל היום...
אני מאמינה שבמקומות כאלה יהיו פחות תופעות כמו שהוזכרו, גם אם החינוך לא יהיה טוב יותר.
יכול להיות שהיו המון סיבות שגרמו לכך שבמקרה לא פגשתם תופעות כאלה.
וזה יכול להיות כמובן גם עניין מקרי לגמרי, ואולי בבניין שלידכם זה קרה המון, ואולי אם היו פותחים שרשור דומה באתר ערוץ שבע היינו שומעים את כל הסיפורים שלהם, פשוט כששומעים סיפור אחד, מבין אלפי האנשים שגולשים כאן - כל עשר האנשים שזה קרה להם אי פעם בחיים קופצים להזדהות. כמה אנשים סיפרו כאן סיפורים אישיים מבין הרבה האלפים שבפרוג?
להסיק מכך שאצל חרדים זה נפוץ יותר מאצל אחרים זה פשוט מגוחך.

• הוסף לסימניות
אגב, חשבתי גם על זה שכיום רוב הבניה בצבור הכללי היא מלכתחילה באופן כזה שלשכן למעלה לא תהיה "גישה" למרפסת שלך. בציבור שלנו זה בעייתי בגלל הסוכות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לשם שינוי;623992:
אגב, חשבתי גם על זה שכיום רוב הבניה בצבור הכללי היא מלכתחילה באופן כזה שלשכן למעלה לא תהיה "גישה" למרפסת שלך. בציבור שלנו זה בעייתי בגלל הסוכות.

גם בציבור שלי המרפסת היא סוכה
זה לא תירוץ צריך פשוט לחנך את הילדים!!!! :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moti!a;623996:
גם בציבור שלי המרפסת היא סוכה
זה לא תירוץ צריך פשוט לחנך את הילדים!!!! :)
הבעייה היא, שפותחת האשכול לא תחנך את ההורים שיחנכו את הילדים.

• הוסף לסימניות
לכב' מר סדר באתר שלום וברכה,

הנידון: אשכולות שבעליהם מבקשים פתרונות עיניניים ומוסטים לכיוונים אחרים בשל אי אלו ניקים.

לאחרונה נפתחים אשכולות העוסקים בבעיות זוטרות וכבדות המעיקים על אי אלו מיושבי הפורום המעונינים להחכים מעצת הרבים. אבל, בין יושבי הפורום יש אי אלו ניקים הטופסים טרמפ על האשכולות ומסיטים אותם למקומות רחוקים ולא עיניניים וגורמים הן לזילות האתר והן משליכים את האשכול לסל המיחזור ובכך מונעים טוב מבעליו.

ע"כ פונה אני (ומניחה שרבים יצטרפו לזאת) בבקשה לנקות את האשכולות מן הרפש ולהחזירם למקורם, וכאשר יהיה כן פעם ושוב פעם, ילמדו המסיטים בינה ודעת ותוסר החרפה מעל האתר.

בתודה וברכה.

• הוסף לסימניות
בהיותי זוג צעיר, גרו מעל דירתי זוג זקנים חילוני. אצלם כנראה לא היה פח הזבל בשימוש קבוע (אין לי מושג צי חינך אותם וזה לא העניין פה, כאמור) והכביסה שלי היתה זוכה במימטרים קבועים.
כאב לי הלב לגלות את המצעים החדשים מעוטרים בכתמים שומניים גדולים, של שאריות העוף מאתמול (אגב- זה שכב שנים בארון עד שהורדתי את זה בסוף עם סנט מוריץ מסיר שומנים. היום אין לזה זכר.
ואני מקווה, מיג, שתמחלי לי על הסטת הנושא בסוגריים אלו)
רק מה, אלו היו אנשים שבאמת לא היה עם לדבר, אז שתקנו.
נכון, זה היה מעצבן אבל זהו, אלו החיים. אני חושבת שאם אנשים לא היו חושבים כל הזמן על "ואוו, איזה חוסר חינוך והתחשבות וחוצפה וכו'" הם היו לפחות מרוויחים פחות כאב לב ועצבים.
כיום, בדירה שלי, ב"ה אף אחד לא זורק לי דברים. אבל אודה ואתוודה שהילדים שלי כן השליכו מדי פעם.
אחרי כל פעם כזו הם זכו בנזיפות חמורות (ויותר...) ונעילת המרפסת. בכל פעם שילד חדש לומד לזחול צריך ללמד מחדש את המלאכה (אמנם צריך להתקין רשת, אבל היא לא עוזרת כנגד נוזלים למינהם, כמו הבקבוק.) מאותה הסיבה אני גם משתדלת להיות לידם במרפסת ככל הניתן.
ובכל זאת נופלים מדי פעם דברים למטה.
וגם אותי זה מעצבן...:(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחל;624073:
במחילה, הביטוי הזה לא מתאים כאן.

אי כבוד, הכללה, השמצה, ירידה לפסים אישיים זו זוהמה לכל דבר.
לא נעים, אבל זה המצב באשכולות בהם מושפרץ רפש.

אבל בשביל לא לגלוש הלאה לפסים אחרים במחוזות נוספים, אני עוצרת כאן ועורכת את הביטוי השנוי במחלוקת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;623864:
איפה המנהלים???
שינעלו דחוף דחוף... ויזרקו עמוק בסל המיחזור כי שום דבר טוב לא יוצא מאשכולות כאלה.:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

נכתב ע"י mig;624011:
לכב' מר סדר באתר שלום וברכה,

הנידון: אשכולות שבעליהם מבקשים פתרונות עיניניים ומוסטים לכיוונים אחרים בשל אי אלו ניקים.

לאחרונה נפתחים אשכולות העוסקים בבעיות זוטרות וכבדות המעיקים על אי אלו מיושבי הפורום המעונינים להחכים מעצת הרבים. אבל, בין יושבי הפורום יש אי אלו ניקים הטופסים טרמפ על האשכולות ומסיטים אותם למקומות רחוקים ולא עיניניים וגורמים הן לזילות האתר והן משליכים את האשכול לסל המיחזור ובכך מונעים טוב מבעליו.

ע"כ פונה אני (ומניחה שרבים יצטרפו לזאת) בבקשה לנקות את האשכולות מן הרפש ולהחזירם למקורם, וכאשר יהיה כן פעם ושוב פעם, ילמדו המסיטים בינה ודעת ותוסר החרפה מעל האתר.

בתודה וברכה.

אני בעד.

טוב עשו, שניקו את האשכול, והחזירוהו מסל המחיזור.

ודרך אגב, בדירה השכורה שמעלי, (זו עם הסמרטוטים המטפטפים), גרים זוג חילוני ממוצא רוסי.

האבסורד הוא, שבאחת הפעמים שרעייתי העירה להם, התבטאה השכנה "אתם לא גרים בבית פרטי. זהו בניין משותף".

משמע, ללא תורה ניתן לקחת את המושכל הפשוט ביותר (בניין משותף), ולהשתמש בו כדי להצדיק את המעשה הרע, וחוסר ההתחשבות.

• הוסף לסימניות
לדבר לאוזן קשבת

עצה מנסיון : לא לדבר עם האמא , דברו עם האבא . אני שוחחתי עם אבי המשפחה על חומרת הענין ומהותו מבחינה הלכתית הוא הבין והפנים. השינוי שחל ממש פלאים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה