שכנים וכביסה. מה עושים?

• הוסף לסימניות
שרציתי להעלות לתשומת לב כל האמהות כאן....
לצערי אני סובלת נוראות מהתופעה,ועדיין לא מצאתי לה פתרון.
...אולי מכאן תבוא הישועה??מי יודע...
לעניין,
ב"ה התברכתי בדירה (שכורה) קטנה ונאה,עם מרפסת שמש נהדרת ונעימה לתלות בה את הכביסה.
אבל בעסקת החבילה קיבלתי עוד משהו,קטן....
מעליי יש שכנים מאאאאאאאאאאאאאד נחמדים,עם ילדים מתוקים מדבש...שאוהבים לעשות לי עבודה!!!!:eek:
זה שיא הכייף לזרוק קמח למרפסת של השכנים מלמטה,או מיץ פטל,או....אדמה.(כן,אדמה....מאיפה?לא יודעת,אולי מהעציץ....)
עזבו את השיפוץ שהם עשו וכל החצץ והשאריות שלא ניקו עדיין עפים אלינו כל שבוע מחדש וסותמים את הניקוז.
אבל - - הכביסה....
כאילו,דיי...!!! כמה אני יכולה לכבס את אותה מכונה???!!?!
אז הזזתי את הכביסה מקצה אחד לקצה שני,הם מגיעים לכל מקום....
וכבר פניתי וביקשתי להזהר,מה אני אגיד,זה לא ממש עזר...
אז פניתי שוב,ועדיין....
את האמא זה כנראה לא מאד מעניין,העיקר שהילדים עסוקים במשהו.
אז הפתרון בנתיים הוא לכסות את הכביסה בניילון...וכשאפשר - פשוט לתלות בפנים.
אבל תכל'ס,זה לא פתרון,רק שלי-אין עם מי לדבר...
לפחות אולי אם תהיה מודעות,זה יחסוך לאחרים את ה.............דבר הזה.:rolleyes:

(זהו,ועכשיו - לכבס שוב :()

נ.ב,
כשקורה,אם קורה,וילדים הם בכ"ז רק ילדים...מותר להתנצל....

• הוסף לסימניות
///

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;622730:
עכשיו אני האמא של הילדים...
מה תגידי על שובבים שרוקנו את פח הטיטולים המלוכלכים ממרומי הקומה השישית כשלרגע שטפתי את הקטנה?...
(אל תדאגי אספתי איתם את זה, אבל מי שהספיק לראות את זה בהשלכה, ובין ההשלכה לאיסוף ו... בושות!!)

ושבאופן קבוע הם מרוקנים את כל הקליקס ע"פ מרפסות השכנים ב5 הקומות מתחתי...

ושאחרי הארוחה בלי להתבלבל, באמצע שאני מגישה בורח לו שובבונצ'יק עם הצלחת הלא גמורה ומרוקן אותה הישר אל מרפסת השכנה, על הכביסה... שאריות בשר ואורז...

ושוב פעם אני יורדת להתנצל כולי מסמיקה, ושוב פעם מתנצלת... וסגרתי כבר את המרפסת, ופעם כשהיא נשארה בטעות פתוחה... הם הספיקו לחמוק ולהשליך עשרות גזרי ניירות...

אין מה לעשות, הילדים הם לא תמיד בשליטה! כיום המרפסת שלי לרוב סגורה מסיבה זו ועם כל זה...

אולי קצת תביני את השכנה שמתביישת לרדת להתנצל...

אני מבינה מאד את השכנה שמתביישת לרדת שוב ושוב ויש לה ילדים שובבים במיוחד...!!!
אני לא מבינה את זו שאף פעם לא מתנצלת,וכשאני עולה אליה עושה לי פרצוף של "איך העזת להפריע שוב למנוחתי?!" ואפילו פעם אחת לא טורחת להזיז את עצמה ולנקות את הבלאגן שהילדים שלה עשו...
ואני מרשה לעצמי להגיד שגם לא עושה שום מאמץ לשמור שלא יקרה שוב...

מה שלא בשליטה שלך כי הילדים באמת משתוללים - אז זה מובן,עם כולי התשכול,מובן.
אבל יש כאלה שפשוט לא מעניין אותן...
ואומרות: "הם ילדים,אני לא אחראית על השטויות שהם עושים,הם עדיין לא בוגרים ולא בלה בלה בלה" וגם -
"הם הילדים ש-ל-י והם יעשו מה שכייף להם לעשות!!" גם אם זה על חשבון הכביסה של השכנהה....

חוץ מזה,הלוואי היו זורקים לי קליקס....בנתיים הכל רק בצורת נוזל או בוץ....או בקיצור:מטנף.

• הוסף לסימניות
יש פתרונות מעשיים.
לשכנה מלמעלה שהילדים שלה זורקים - יש אפשרות לעשות רשת מסביב לסורגים, מה שמונע נפילה של רוב החפצים. אמנם חול ומיץ יצליחו להישפך בכל זאת.
לשכנה מלמטה שהמרפסת שלה מופגזת - תעשי גגון! אולי קצת פחות שמש, אבל הכביסה תוכל לעמוד בנחת. אפשר לעשות גגון על חצי רוחב המרפסת, ולהעמיד את הכביסה תחת הגגון, וכך תישאר גם שמש והכביסה תהיה מוגנת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;622737:
יש פתרונות מעשיים.
לשכנה מלמעלה שהילדים שלה זורקים - יש אפשרות לעשות רשת מסביב לסורגים, מה שמונע נפילה של רוב החפצים. אמנם חול ומיץ יצליחו להישפך בכל זאת.
לשכנה מלמטה שהמרפסת שלה מופגזת - תעשי גגון! אולי קצת פחות שמש, אבל הכביסה תוכל לעמוד בנחת. אפשר לעשות גגון על חצי רוחב המרפסת, ולהעמיד את הכביסה תחת הגגון, וכך תישאר גם שמש והכביסה תהיה מוגנת.

אני חייבת להגיד לך,ששכנה אחרת (גם מלמעלה,אני קומה ראשונה,איזה כייף!כמה שכנים מלמעלה יש לי!!!) שגם ילדיה עשו את אותו הדבר בדיוק,ופניתי אליה כי היא אפילו לא הייתה מודעת למצב,מיד עשתה 'מחסום' בגדר של המרפסת,ומאז - - בדר"כ שקט מהם....
אבל היא עשתה משהו,ולא התעלמה לחלוטין....
אני מרגישה מפגרת כבר לבוא כל פעם,לדפוק,לבקש....וחוזר חלילה...
אין אפשרות לגגון,דירה שכורה.
מה שתלוי בי.......בוצע מזמן.

• הוסף לסימניות
רחלי, יש גגונים שניתן להעבירם דירה. אולי כדאי לברר על אפשרות כזאת.
אפשרות אחרת היא לא להשקיע בגגון יקר, אלא רק בסוכך פשוט מאזבסטון. אפשר אולי לבקש את השתתפות בעל הבית במימון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ארבע;622744:
רחלי, יש גגונים שניתן להעבירם דירה. אולי כדאי לברר על אפשרות כזאת.
אפשרות אחרת היא לא להשקיע בגגון יקר, אלא רק בסוכך פשוט מאזבסטון. אפשר אולי לבקש את השתתפות בעל הבית במימון.

חשבתי אולי לעשות סתם משהו משמשונית עם חבלים....זה יצא יקר כזה עסק??יחזיק בכלל???..
...המרפסת לא גדולה בכלל...

• הוסף לסימניות
לדעתי אפילו משהו מאולתר, זה לא צריך להיות מי יודע מה
תאריכי את הסורגים עם מקלות של מטאטא ותקשרי עליהם שמיכה ישנה מלמעלה או ניילון... מה זה משנה? העיקר שהבלגן לא יגיע אל הכביסה!

• הוסף לסימניות
אני משתתפת בצערך כי גם אצלי היה אותה בעיה:mad:
עם כל האי נעימות אני כן פניתי לשכנות והסברתי כמה זה מפריע... אצלי זרקו בעיקר משחקים ואני הייתי צריכה לאסוף אשפתונים שלמים ולשלוח להם.
לאחרונה ראיתי שאין לזה סוף פשוט התחלתי להעיף החוצה לכיוון הרחוב את מה שמגיע אלי ואז אנשים פחות זורקים כי הם יודעים שאין מי ששומר ואוסף להם...
וגם שלחתי מכתבים לכל השכנים שגרים מעלי, שישתדלו שהילדים לא יזרקו, ושיטפלו בענין הנזילות מהמזגנים שזה צרה בפני עצמה, וכמובן התענוג של היונים... שלא מטפלים בבעיה עד שמבינים איזה סבל זה מסב לשכנים מלמטה.
אבל אצלך זה ממש בעיה אחרת. וברור שאם האמא היתה מבינה את הבעיה היא היתה יכולה לחנך את ילדיה שישמרו או באמת לא לתת להם חופשיות לעמוד בחלון. גם אמא עם ילדים הכי מופרעים לא נותנת להם לעשות הכל, (אם הילד שלה יתחנן לקפוץ לכביש כי בא לו, היא גם תתן לו?? ברור שלא זה רק ענין מה חשוב לה ומה לא כ"כ) רק יש פה בעיה שהאמא פשוט לא מודעת לעוצמת העוגמת נפש שהיא גורמת לך, לכן תחשבי איך את יכולה להמחיש לה מה עובר עליך... לא נעים, אבל אולי לאסוף את מה שמגיע ולהניח לה בקביעות יום יום ליד הדלת שלה... אני יודעת שזה נשמע רע אבל יש אנשים שרק ככה מבינים. עם כל אחד מדברים בשפה שלו. עם עיקש תתפתל.

ולך mig תחשבי טוב טוב אם זה נכון מה שכתבת. אם היית מנקה עכשיו את הבית ותולה עכשיו כביסה נקייה וריחנית והילדים שלך היו שופכים על זה את מה שהם שופכים אצל השכנה גם היית כל כך סלחנית כלפיהם ואומרת 'ככה זה ילדים' או שהם היו ננזפים ורואים שזה אכפת לך ולא היו מעיזים לחזור על זה לעולם!!!
אז לפני שהשכנה תאלץ להמחיש לך כמה זה מצער שמלכלכים לך כביסה בפעם העשירית וכמה שאת מנקה את המרפסת את לא זוכה דקה להנות ממנה כשהיא נקיה... היית מדברת קצת אחרת...
ולמי שמחפש להחליף דירה בחופש זו ההזדמנות להחליף עם השכנים למטה ולהבין ממה הם סובלים בגללכם...;):):p

• הוסף לסימניות
///

• הוסף לסימניות
זה נשמע הרבה יותר גרוע מאשר ילדים בני 1-3 שזורקים דברים!

ויש בזה הרגשה מסויימת של זלזול של הורים שלא יודעים איך לחנך את הילדים! עובדה שיש משפחות שהבית שלהם תמיד נקי ואף אחד לא יעיז לזרוק שום דבר על הרצפה ויש בתים שהבית נראה כמו הצפרדע הירוק...

• הוסף לסימניות
לא מקבלת את התירוץ הזה ש"ילדים אוהבים לזרוק". כמו בכל דבר, גם כאן זה עניין של חינוך ושל סדרי עדיפויות. ואם באמת אכפת לנו מהשכנה למטה כמו שאכפת לנו שלא יגעו בתנור לוהט, אז הם יבינו היטב את המסר. מרשה לעצמי לכתוב זאת כך משתי סיבות: א. כאמא לבנות מחונכות, ב"ה, שלמדו לא לזרוק חפצים דרך החלון / המרפסת למטה ומגיל צעיר מאד. ב. כשכנה, גם כן בדירה שכורה, שסובלת מהשכנים מעלי ומזדהה מאד עם רחלי. אז בעניין הכביסה, נכנעתי. יש מייבש ויש מתקן פנימי ויש את מוט הוילון באמבטיה ועם זה מסתדרים. אבל בכל פעם בסוכות למשל, כאשר הגג נפתח וצינורות המזגן מטפטפים היישר לתוך הסוכה שלי, זה במפורש כואב ומכעיס ו... לא עוזר. או לשבת בליל חג ולראות את החלונות המבריקים מתמלאים בסימני מיץ דביקים כי השכן למעלה, ילד בן חמש (! ) החליט לרוקן את גביע הקידוש שלו לחלונות שלי, ואמא שלו התנצלה בחצי פה וכמובן לא הציעה לנקות, זה במפורש מקומם. אפשר לדבר בתקיפות ונראה לי שהייתי מאמצת חלקית את הצעתה של BBR ואוספת לתוך אשפתון את כל הטינופת שהם זורקים אלייך ופשוט מעלה לשכנה את האשפתון, מניחה לה ליד הדלת עם פתק הסבר מה המקור. וחוץ מזה, כשיש שכנים לא אכפתיים ואת רוצה לשמור על שפיות דעתך ושלוות נפשך- זה הזמן לתרגל נשימות עמוקות, למלמל 'כפרת עוונות' או להתלונן כאן באוזנינו. גם אם אין לנו עצות מועילות- אמפטיה יש!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;622780:
המרפסת שלי מסיבה זו סגורה!!!
ואני בעצמי טרחתי לבא להרים כשהם זרקו,
ידעתי שתהיה משהי חכמה שתהפוך את היוצרות.

ובבית נראה לך הם יושבים רגל על רגל? כפול מזה הם עושים בבית הופכים צלחות עם אוכל, שופכים מים בכמויות, מטפטפים את השוקו להנאתם "מסדרים את הכביסה" ועוד.

באתי להאיר זוית נוספת שכשיש חבורת שובבים עם כל הנכונות והרצון הטוב זה לא תמיד נובע מאטימות, (לפעמים אולי כן) לא תמיד יש לך שליטה מלאה עליהם! כן, כן,
וילדים בגלאי 1-3 אוהבים מאד לזרוק ועוד להעיף בתנופה מעל הגדר והרשת, הם לא ממש מבינים את תוצאות מעשיהם, וגם כשאת גוערת, נוזפת, מסבירה - זה בעל תועלת, עד למוזה הבאה, (אם כי ברור שזה מוריד את התדירות)

גם לי יש חבורת בנים קטנים שובבים ונמרצים וגם לי אין שליטה מלאה על כל מה שהם עושים ועם כל זה לא כל דבר מותר להם לעשות. וזה הכל תלוי בכמה חשוב לי לשמור. אולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב. הבעיה היא בהבנה של האמא את הבעיה. יש 2 סוגי שכנות בנושא הזה: 1. זו שהילדים לפעמים לפעמים בלי שליטתה מעיפים דברים מהחלון או מהמרפסת והאמא מיד מיד הולכת לאסוף, מתנצלת ומשתדלת מאוד מאוד שלא יקרה שוב כאלה דברים ומנסה למצוא פתרונות לכך. 2. שכנה שלא מענין אותה מה הילדים שלה עושים, ואפילו אם השכנה מלמטה באה לבקש שישמרו על הנקיון היא לא רק מתנצלת, היא עוד מתעצבנת עלייך. (ולפעמים כשאת השכנה מלמטה את יודעת שגם ההורים זורקים לפעמים דברים ולכן לא יכולים לדרוש מהילדים שלא יזרקו אם הם נוהגים כך. אצלי היה בגינה כמה מאות בדלי סיגריות אחרי תקופת החורף שלא יצאתי לגינה ולא ניקיתי שם).
לפי מה שרחלי תיארה השכנה היא מהדרגה הגרועה שבזן השני.
עכשיו תעשי הפרדה בינך לבין הסיפור שלה ותביני למה הפתרון אצל אנשים כאלה הוא פשוט לתת להם לטעום טעימה קלה פעם ביום ממה שאת אוכלת 100 פע' ביום. ורק אז אולי זה יעזור!!!:rolleyes:;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;622795:
עכשיו תעשי הפרדה בינך לבין הסיפור שלה ותביני למה הפתרון אצל אנשים כאלה הוא פשוט לתת להם לטעום טעימה קלה פעם ביום ממה שאת אוכלת 100 פע' ביום. ורק אז אולי זה יעזור!!!:rolleyes:;)

אני הפרדתי...
בסך הכל רציתי להאיר שלא כל השכנות מכוונות את הילדים לפח = המרפסת של השכנים,
יש פעמים שזה נובע מחוסר שליטה סביר...

הבעיה שאחרים כאן הוציאו את זה מהקשר

• הוסף לסימניות
מיג, הבנתי שרצית לעזור לנו ללמד זכות על השכנה מלמעלה. העניין הוא שכמו שרחלי מתארת את זה, לא מדובר בבן שכנים שובב כי אם בחוסר אכפתיות וגם זלזול בשכנה שלמטה.
זה יפה שאת סוגרת את דלת המרפסת, וזה בדיוק מה שאת צריכה לעשות כדי למנוע צער ממישהי אחרת.
והתגובה שלי בכל אופן לא כוונה אלייך באופן אישי, כי אם בעיקר להצטרף ל'מחאה' של רחלי (זה פופולרי עכשיו) ולקונן יחד עימה על התופעה הלא נעימה הזאת, בלשון המעטה.

• הוסף לסימניות
תודה על ההשתתפות... :)
כבר התחלתי לחשוב שאולי אני סתם עושה עסק,אבל אני רואה שאני לא הנגועה היחידה...

ועצה קטנה למי שגם נתקלת בבעיה::
כשמשהו עף מלמעלה - אף פעם לא להרים ראש להסתכל מאיזה כיוון זה הגיע....!!

• הוסף לסימניות
מה רע ברעיון הבא?????????
לאחר שבוע של קבלת מתנות, להעלות את הכל לשכן באריזה, עם מכתב המבקש מהם להוציא את הנצרך להם והשאר להחזיר אליכם ואתם תזרקו א''ז לפח.

אם גם זה לא יעזור, ניתן לשלוח חשבונית, עם שם משפחתכם בע''מ, עם פירוט הוצאות 1. פינוי פסולת.... 2. כביסה חוזרת... 3. פצעים מהנפילות... 4. עגמ''נ.... וכו'

אין ברירה לפעמים פשוט צריך לעשות מעשה ציני בכדי לעורר את רגשות האשמה החבויים של השכן.

• הוסף לסימניות
אני קוראת את האשכול ו...
משתתפת בצער כולן מבינה מצוין אבל..
מה תגידו על פטיש שנפל ליד ילדה בת שנה שזוחלת?
על סכין עם החוד כלפי מטה בדיוק אחרי שהחצר התרוקנה?
על צלחת חרסינה שהתנפצה ליד בריכה עם ילדים שלא לדבר על האוכל ה"מוקפץ" שהצטרף לחגיגה?

כאן כבר מדובר בסכנת נפשות באמת. לא רק כביסה הגם שכביסה זה הרבה.

הפתרון היה בתחילה גגון פלסטיק אך הוא נשבר בעקבות פטיש שניצלים ועוד...

תחכימו גם אותי בבקשה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;622873:
אני קוראת את האשכול ו...
משתתפת בצער כולן מבינה מצוין אבל..
מה תגידו על פטיש שנפל ליד ילדה בת שנה שזוחלת?
על סכין עם החוד כלפי מטה בדיוק אחרי שהחצר התרוקנה?
על צלחת חרסינה שהתנפצה ליד בריכה עם ילדים שלא לדבר על האוכל ה"מוקפץ" שהצטרף לחגיגה?

כאן כבר מדובר בסכנת נפשות באמת. לא רק כביסה הגם שכביסה זה הרבה.

הפתרון היה בתחילה גגון פלסטיק אך הוא נשבר בעקבות פטיש שניצלים ועוד...

תחכימו גם אותי בבקשה

מה לעשות? פשוט תציעי להם להעביר את כל המטבח אליך, ולא רק את הכלים..
:)

• הוסף לסימניות
וואו...מזל שאני גרה בקומה שישית....(ואחרונה)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה