כללי שכנעתם אותי לעבור לאינדיזיין - מעכשיו מתחילות ההטרדות...

• הוסף לסימניות
שכנעתם אותי.
נשארו לי סה"כ כ - 10 עמודים, אבל עשיתי חשבון שייקח לי פחות זמן ללמוד את התוכנה מאשר ל"הסתדר" עם הקורל. בעיקר משום שאני לפני ההגהות, ולמי שמכיר את הקורל -זו תוכנה שממש סולדת מתיקוני טקסט ולכן היא נוהגת "להעיף" אותך בלי הודעה מוקדמת.. (לפעמים כן עם הודעה מוקדמת, ואפילו בתוספת "התנצלות על אי הנוחות"... - שזה משפט מעצבן במיוחד על רקע עוגמת הנפש שהיא גורמת למשתמש...)

בקיצור, שאלה ראשונה:
אני עובדת על cs3 בעברית - מי שעובד על גרסה זו יעזור לי מאד אם יתייחס לשאלותי.

אני מנסה לעשות סטיילים לחוברת. ניסיתי להגדיר את הגופן של הסטייל הראשון - שקראתי לו "טקסט שוטף" - לאלפא לייט. הבעיה היא שהוא לא מביא לי ברשימה של הגופנים את הפונט הזה! איך יכול להיות כזה דבר? הרי זה קיים אצלי בתיקיית הגופנים בלוח הבקרה!
מישהו יודע?
שאלה שניה: איך אני מגדירה את הטקסט שיהיה מיושר יישור מלא, אבל שורות אחרונות שהן קצרות יותר - תשארנה באורך הטבעי שלהן.

תודה מראש!
עד לשאלה הבאה...

• הוסף לסימניות
הפונטים של כתב העברית נמצאים למטה (כמעט בסוף)
ולגבי יישור השורות בכל מקום שיש אנטר זה ישאר קצר (ברגע שלוחצים על יישור מסוג זה)
זה נמצא בסטייל>בתפריט בשם>indents and spacing>alighnment שם יש את כל האפשרויות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראל גולד;427789:
הפונטים של כתב העברית נמצאים למטה (כמעט בסוף)
ולגבי יישור השורות בכל מקום שיש אנטר זה ישאר קצר (ברגע שלוחצים על יישור מסוג זה)
זה נמצא בסטייל>בתפריט בשם>indents and spacing>alighnment שם יש את כל האפשרויות

תודה
אבל אני רואה את כל הפונטים בעברית - וכן את אלפא בולד ואלפא רגיל, רק את אלפא לייט אני לא רואה!
ואם אפשר תרגום לגבי יישור השורות - פשוט התוכנה אצלי בעברית..
תודה תודה

• הוסף לסימניות
אז קודם כל מתחילים מכאן
יהיה לך עוד לעשות עצם מעוגן
הרבה הצלחות

קבצים מצורפים

• IDCS2HebSettings.pdf
    KB 589.3 · צפיות: 351
  • הוסף לסימניות
יש שתי אפשרויות לגבי פונטים לפעמים כתוב רק אלפא ובתפריט השני את יכולה לבחור בולד רגיל או לייט ולפעמים יש שלוש סוגי פונטים
1. אלפא בולד
2. אלפא רגיל
3. אלפא לייט

אז תנסי לשים לב

עוד אפשרות שאחד קנית עם קידומת FB ואחד בלי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י studio dv.d;427797:
אז קודם כל מתחילים מכאן
יהיה לך עוד לעשות עצם מעוגן
הרבה הצלחות

תודה רבה רבה
לא הבנתי את המשפט: "יהיה לך עוד לעשות עצם מעוגן"

הקובץ לא נפתח לי, משום מה.
יש לך אותו בגרסה אחרת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מטאור;427803:
תודה רבה רבה
לא הבנתי את המשפט: "יהיה לך עוד לעשות עצם מעוגן"

הקובץ לא נפתח לי, משום מה.
יש לך אותו בגרסה אחרת?

סליחה, סליחה.
בסוף הוא נפתח.
אני מתחילה לקרוא..

• הוסף לסימניות
זה קובץ PDF רגיל אין סיבה בעולם שהוא לא יפתח
ראיתי שיש לך ציורים בגוף הטקסט
אז יש אפשרות לאינדיזיין מאוד שימושית להכניס עצם לתוך טקסט שינוע ביחד עם הטקסט
ולא כל הוספת מילה תצטרכי להוזיז מחדש את כל העצמים הממוקמים בגוף המסמך

• הוסף לסימניות
יש את הקובץ העזרה של התוכנה הוא יעזור לך המון
אני כווצתי אותו כדי להוריד לו את המשקל ועדיין לא הצלחתי להעלות אותו לאתר
הקובץ הגדול יותר נמצא באתר קוויק סופט הוא יותר משוכלל מבחינת לינקים בין הדפים ועוד...
רק העניין ששם צריך להרשם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מטאור;427785:
הבעיה היא שהוא לא מביא לי ברשימה של הגופנים את הפונט הזה! איך יכול להיות כזה דבר? הרי זה קיים אצלי בתיקיית הגופנים בלוח הבקרה!
מישהו יודע?

גם אני עוד לא ירדתי לסוף דעתו של האינדיזיין עם הקטע הזה של הגופנים. מה שאת צריכה לעשות, זה להעתיק את הגופנים שאת משתמשת בהם (או את כולם, כפי שאני עשיתי) לתיקיה C:\Program Files\Adobe\Adobe InDesign CS3\Fonts.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Nיכל;427854:
גם אני עוד לא ירדתי לסוף דעתו של האינדיזיין עם הקטע הזה של הגופנים. מה שאת צריכה לעשות, זה להעתיק את הגופנים שאת משתמשת בהם (או את כולם, כפי שאני עשיתי) לתיקיה C:\Program Files\Adobe\Adobe InDesign CS3\Fonts.

Nיכל
2 שאלות:
1. את משתמשת בCS4?
2. זה קורה רק בפונטים החדשים של פונטביט או שגם בפונטים אחרים?

• הוסף לסימניות
CS4, ולא עשיתי מעקב, ברגע שראיתי שחלק מהפונטים חסרים, העתקתי את כל הפונטים לתיקיה הנ"ל. (חוץ מהפונטים של המערכת ועוד כמה חינמיים, כל הפונטים שלי הם של פונטביט).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Nיכל;427854:

ניסיתי לחפש את התיקיה הזו ולא מצאתי. בתוך התיקיה של Adobe InDesign CS3 יש לי רק Presets שמכניס אותי לעוד תיקיה בשם Find-Change Queries
מה אני עושה?
זה ממש קריטי!

• הוסף לסימניות
לדעתי אמורות להיות לך שם עוד כמה תיקיות. אבל תנסי אולי ליצור תיקיה בשם fonts ותעתיקי אליה את הפונטים הרלוונטיים, ותראי אם הם יוצגו לך באינד'.

• הוסף לסימניות
אם תרצי, יש לי ספר על האינדזיין בעברית שמאד יכול לעזור לך. זה בקובץ PDF ושוקל 19 MB איך אפשר להעביר לך את זה

• הוסף לסימניות
במדריך שהעלה סטודיו DVD כתוב כך:
לא מצאתי את המקום. איפה זה?

קבצים מצורפים

• Untitled-7.jpg
    KB 19.7 · צפיות: 11
  • הוסף לסימניות
תשימו לב שמדריך זה נכתב על CS2 דברים השתנו מאז
היום לדעתי הוא מזהה את זה אוטומטי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י +FiX;427990:
אם תרצי, יש לי ספר על האינדזיין בעברית שמאד יכול לעזור לך. זה בקובץ PDF ושוקל 19 MB איך אפשר להעביר לך את זה
זה בדיוק מה שאמרתי שאפשר להוריד מקוויק סופט רק צריך להרשם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י +FiX;427990:

אשמח מאד לקבל!
המייל שלי: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
אפשר רק דרך הג'מבו מייל במשקל כזה. יש לך אפשרות?
תודה רבה!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה