שכר מינימום.עולה?!

• הוסף לסימניות
שמעתם על כזה דבר?שהוא יגיע ל-30 ש"ח.לשעה?זה נכון או רק שמועות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלימלך וולו;1268590:
שמעתם על כזה דבר?שהוא יגיע ל-30 ש"ח.לשעה?זה נכון או רק שמועות?

מה ? הלוואי!!!

מאיפה הידיעה המרעישה?

• הוסף לסימניות
יש עצומה שמחתימה ח"כים.
מכאן ועד ביצוע ארוכה הדרך.

• הוסף לסימניות
זה לא הגיוני. אם בפעם הקודמת העלו 4ש"ח ב-2 פעימות, ועשו על זה רעש גדול, יעלו פתאום ב6 ש"ח?
המעסיקים לא יסכימו לשלם כ"כ הרבה מיסים! מס שכר, מעסיקים, פנסיה, פיצויים, וכו' על כל עובד המעסיק מוציא 24% כיום!
מה שיקרה שיפוטרו המוןןןן עובדים, שהמעסיקים לא יסכימו לשלם עליהם.
גם כך המון מפעלים ישראלים עברו לחו"ל ולסין, כי יקר להחזיק פה את המפעלים.
מה שיקרה פה זה גל פיטורין שיגרום לכך שהמדינה תהיה יותר ענייה מענייה.
הפער בין מעמד הביניים לא יצטמצם בצורה זו...
עוד שר אוצר כזה ואבדנו.

• הוסף לסימניות
ראיתי שבשוייץ עושים בימים הקרובים משאל עם להעלות את שכר המינימום ל-$25 (86 ש"ח מינימום!)

• הוסף לסימניות
גם אני שמעתי משהו על העלאה ל- 30 ש"ח...
הלוואי!

• הוסף לסימניות
שוב, זה לא הגיוני. חבל על הדמיון..
אם כבר מדמיינים תדמיינו כבר שתמצאו תיבת אוצרות מתחת לגשר המיתרים....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תדמית;1268733:
שוב, זה לא הגיוני. חבל על הדמיון..
אם כבר מדמיינים תדמיינו כבר שתמצאו תיבת אוצרות מתחת לגשר המיתרים....

למה לראות שחור...
זה נשמע כאילו זה יוצא מהכיס שלך...

• הוסף לסימניות
היי, אני שכירה שמקבלת מינימום, אני פשוט מתעסקת בכספים, (יועצת מס וחשבת שכר),
ואני מכירה את המציאות כ"כ טוב, שפשוט חבל על הזמן.
צריך משיח, זה מה שצריך....
הלוואי והייתי יכולה להוציא את זה מהכיס שלי :)

• הוסף לסימניות
ח"כ דב חנין עובד על זה (זה ממש לא בא מהכיוון של שר האוצר).

יש במהלך הזה הרבה מאוד חסרונות ובגלל זה רוב הסיכויים שהוא לא יעבור. למשל:

-עובדי שכר המינימום יהפכו ללא כדאיים כלכלית עבור מעסיקים רבים (כי שורת הרווח שהם יפיקו מכל עובד תקטן), מעסיקים יתחילו בגלי פיטורים נרחבים ואחוז האבטלה יעלה משמעותית.

-המהלך יגרור גל העלאת משכורות בכל המשק, דבר שמעסיקים לא יוכלו לעמוד בו. כיום שכר המינימום החודשי הוא 4300 ש"ח. אם לשם הדוגמה שכר המינימום יועלה ל5000 ש"ח, הרי שעובד שמרוויח כיום 5000 יפנה לבוס שלו בטענה צודקת שהוא בעצם ירד במעמד לכדי עובד שכר מינימום והדבר אינו תואם את הרזומה והניסיון שלו. לכן הוא ידרוש העלאה ל5700 ש"ח. יבוא העובד שמרוויח 5700 וידרוש גם הוא העלאה בהתאם. כך תיפתח שרשרת של העלאות שכר במשק, דבר שהמשק אינו בנוי אליו, ושוב, הדבר יגרור גלי פיטורין ואבטלה.

• הוסף לסימניות
זה בדיוק כל מה שאמרתי בצורה יותר מלומדת :)
תודה :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י l222;1268781:
למה לראות שחור...
זה נשמע כאילו זה יוצא מהכיס שלך...

זה יוצא מהכיס של המעסיקים, והם אלו שיוצרים את מקומות העבודות במדינה.
כל פגיעה במעסיקים פירושה פגיעה במקומות העבודה של השכירים.

• הוסף לסימניות
או שבמקביל, זה יכול לגרום פשוט לעליית מחירים כללית במשק..
בקיצור, לא הרווחנו מזה כלום

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;1268813:
או שבמקביל, זה יכול לגרום פשוט לעליית מחירים כללית במשק..
בקיצור, לא הרווחנו מזה כלום

נכון. זו שמיכה קצרה שמאיפה שלא ימשכו אותה, זה יצור חור בצד השני.
על אותו משקל, אפשר לקבל החלטה להכניס לסל התרופות את כל התרופות שנדרשות לחולי סרטן, וזה יבוא על חשבון תרופות לחולי טרשת נפוצה.
כל עוד העוגה עצמה נשארת באותו גודל, מה שנשאר זה רק לשחק עם עובי הפרוסות אבל זה תמיד יבוא על חשבון משהו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;1268792:
ח"כ דב חנין עובד על זה (זה ממש לא בא מהכיוון של שר האוצר).

יש במהלך הזה הרבה מאוד חסרונות ובגלל זה רוב הסיכויים שהוא לא יעבור. למשל:

-עובדי שכר המינימום יהפכו ללא כדאיים כלכלית עבור מעסיקים רבים (כי שורת הרווח שהם יפיקו מכל עובד תקטן), מעסיקים יתחילו בגלי פיטורים נרחבים ואחוז האבטלה יעלה משמעותית.

לא מסכים עם זה. שכר מינימום היום זה אומר לחיות בעוני ולעבוד. זה לא אנושי. לא ברור לי איך מעסיקים "יתחילו בגלי פיטורים נרחבים ואחוז האבטלה יעלה משמעותית"?? הרי הם צריכים את העובדים האלו! מה זה מסעדה ללא מלצרים? נראה לך שהם עושים טובה לאנושות שהם מעסיקים מזכירות, מלצרים, קופאיות וכדומה? לא! העסק שלהם תלוי בזה, רק שהם מנצלים ללא בושה את העובדים האלו.

לא -- מה שיקרה זה שמנכלי"ם יצטרכו לצמצם במקצת את השמכורות המנופחות שלהם, ולהתחיל לשלם לעובדים שכר הוגן ולא שכר נצלני כפי שקורה היום!

• הוסף לסימניות
איפה מיכל123?
:)

• הוסף לסימניות
אני מאתר לעצמי

נכתב ע"י אריאל וו;1268655:
ראיתי שבשוייץ עושים בימים הקרובים משאל עם להעלות את שכר המינימום ל-$25 (86 ש"ח מינימום!)

אני מתאר לעצמי שלחם עולה שם עשר דולר...

וממילא לא עשינו כלום

ולכן גם התועלת קטנה

המנכלי"ם יעלו את המחיר במסעדה....

זה לא הולך לקרות בכל מקרה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;1268823:
לא מסכים עם זה. שכר מינימום היום זה אומר לחיות בעוני ולעבוד. זה לא אנושי. לא ברור לי איך מעסיקים "יתחילו בגלי פיטורים נרחבים ואחוז האבטלה יעלה משמעותית"?? הרי הם צריכים את העובדים האלו! מה זה מסעדה ללא מלצרים? נראה לך שהם עושים טובה לאנושות שהם מעסיקים מזכירות, מלצרים וכדומה? לא! העסק שלהם תלוי בזה, רק שהם מנצלים ללא בושה את העובדים האלו.

לא -- מה שיקרה זה שמנכלי"ם יצטרכו לצמצם במקצת את השמכורות המנופחות שלהם, ולהתחיל לשלם לעובדים שכר הוגן ולא שכר נצלני כפי שקורה היום!

זה אולי נכון אבל תראה לי את הבוס שיתחיל לקצץ את המשכורת שלו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;1268792:

וזה אומר ש?
מעסיק שיש לו כרגע 4 מזכירות יתחיל להסתפק באחת?
מסעדה, כמו הדוגמא שנתנו פה, תפטר מלצרים?
כל מרכזי השרות לקוחות יצמצמו עמדות?
איך יסתדרו בלי כל העובדים האלה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה