שלא יעבדו עליכם: 10 טריקים של חנויות הגורמים לנו לבזבז יותר

• הוסף לסימניות
ממוכרים ידידותיים מדי, דרך אזורי מנוחה ועד לדוכני מבצעים: איך החנויות עובדות עלינו כדי שנקנה הרבה יותר ממה שתכננו?

תהיתם פעם איך קניתם הרבה יותר ממה שתכננתם? לכן כדאי להכיר: 10 דרכים בהן החנויות גורמות לנו לחזור הביתה עם יותר מוצרים ממה שאנחנו באמת צריכים.

1. מוכרים ידידותיים
מוכרים אלה נוקטים שיטה מתוחכמת שבה הם מתיידדים עמכם ואף חולקים איתכם מידע אישי. כך אתם חשים נינוחים יותר ונוטים לסמוך עליהם.

2. שקיות רב-פעמיות
למה לא לשדר מסר של דאגה לסביבה וגם להבטיח שהלקוחות יחזרו עם שקית ריקה לחנות? איקאה ומותגים נוספים מציעים ללקוחותיהם שקיות רב פעמיות שלא רק נושאות את לוגו החברה למטרות פרסום, אלא אף גורמות לנו להגיע עמה לחנות ואף למלא אותה היטב.

3. אזורי מנוחה
אלו ספות או כורסאות המעניקות לקונים לא רק הזדמנות לנוח, אלא גם את ההרגשה שלחנות אכפת מהם. למעשה זוהי צורה מתוחכמת לגרום לכם לרכוש יותר – היא משאירה אתכם זמן רב יותר בחנות ובאזורי המנוחה ממוקמות תצוגות מפתות של מוצרים שאותם כנראה תלכו לרכוש כשתסיימו לנוח.

4. אפקט "מחיר פשרה"
זוהי דרך ערמומית במיוחד לגרום לכם לרכוש דברים במה שנראה כמחיר טוב. כך זה עובד: ממקמים מוצר במחיר גבוה ליד מוצר דומה מאד במחיר נמוך יותר, כך שגם אם מחירו של המוצר ה"זול" גבוה למדי, אתם מרגישים כי קניתם אותו במחיר טוב.

5. שיטת ה-"99."
השיטה הישנה והטובה – כי מחיר הנגמר ב-99 אגורות אטרקטיבי יותר מהמחיר העגול. מחקרים אף מוכיחים כי זהו כלי מוכח ורב עוצמה. הרשות להגנת הצרכן תחל לאכוף החל מהחודש הבא את החוק הקובע כי אסור להציג מחירים באגורות בודדות (כמו 9.99).

6. מוכרים ה"עוזרים" לכם לפתור בעיות
טקטיקה זו נועדה ליצור נאמנות למותג. הדוגמה המובהקת ביותר היא אפל שבסניפיה יש צוות מומחים (Genius Bar) שתפקידם לפתור בעיות ולגרום ללקוח להרגיש שממש עוזרים לו ולא מנסים רק לגרום לו לרכוש מוצרים.

7. מוצרים "פותחי ארנקים"
מוצרים זולים הממוקמים כפיתיון בכניסה לחנות ומפתים עוברים ושבים להיכנס ולרכוש מוצרים.

8. אביזרים נלווים
פריטים כמו צעצועים לעתים קרובות הופכים לאבן שואבת, כמו בובות ברבי שעבורן יש שלל תוספות, או אביזרים נלווים לטלפון הסלולארי החדש. הרשימה אין סופית.

9. משלוח חינם
הצעות למשלוח חינם ברכישות מעל סכום מסויים (שאותו החנות משנה לפי הביקוש).

10. הופכים את חיפוש המבצע למשחק
דוכני מבצעים בחנות, בהם הקונים מפשפשים בערבוביית מוצרים ומרגישים כאילו הם ממש מצליחים למצוא מבצעים טובים.

• הוסף לסימניות
ו..כמובן יש את השיטה הידועה---
אתה נכנס למאפייה מת מרעב, לוקח שנים שלושה בורקסים ושוקו..
כמה זה עולה? 8.5 שקל, משיב המוכר.
הלקוח שולף אשראי, והופ המוכר מזדרז להבהיר - אנחנו לא מעבירים בפחות מעשרים שקלים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1148287:
ו- אנחנו לא מעבירים בפחות מעשרים שקלים.

וכאן המקום להדגיש שמדובר בבובקעס!! המוכרים רוצים שיטת רווח כפי שציטט "מקצוען", וחברות האשראי לא מגבילות שום גיהוץ, גם לא על שקל בודד. הייתה כתבה מפורטת בענין ב"יתד" לפני כחצי שנה, מאז כבר שתי חנויות שאמרתי להן שאתלונן אצל הרשות להגנת הצרכן (פשוט לא היה לי מזומן! הם בטוחים שזה בכוונה או מה??) הסכימו להעביר לי אשראי גם ב- 12.90....

• הוסף לסימניות
זה לא שחברת האשראי לא מאפשרת, אלא לחנות יש עמלות על כל גיהוץ ולא שווה להם למכור לך מוצר מסויים באשראי כשהם מורידים מהסכום את העמלה. רק רשתות גדולות שמשלמים לחברת האשראי סכום גלובלי, לא אכפת להם לגהץ גם שקלים בודדים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1148294:
מאז כבר שתי חנויות שאמרתי להן שאתלונן אצל הרשות להגנת הצרכן ... הסכימו להעביר לי אשראי גם ב- 12.90....

טוב לדעת, לא חשבתי על דרך כזאת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי ווייס;1148306:
זה לא שחברת האשראי לא מאפשרת, אלא לחנות יש עמלות על כל גיהוץ ולא שווה להם למכור לך מוצר מסויים באשראי כשהם מורידים מהסכום את העמלה. רק רשתות גדולות שמשלמים לחברת האשראי סכום גלובלי, לא אכפת להם לגהץ גם שקלים בודדים.

זה לא נכון, כי האשראי גובה לפי אחוזים מהעיסקה, כך שזה לא משנה אם מעבירים לך 100 שקל, או 20 אגורות.
ולא רק זה, הגע עצמך; ההפסד הגדול של המוכרים הוא ממוצרים עם מחירים גבוהים! לדוגמא, אם נניח הנחה שהאשראי גובה 10%, אם הלקוח העביר מוצר של שני שקל, יגבו מהמוכר עבור הגיהוץ 20 אגורות, ואם הלקוח יגהץ באלף שקל, יגבו מהמוכר 100 שקל!

פעם חברון כתב על זה בקו עיתונות.. שזה קישקוש!!

• הוסף לסימניות
אני כבר למדתי בעניין האשראי שאם המוכר לא מעוניין להעביר אני מוותרת על הקניה ואז ברב המקרים מוכנים להעביר לי גם 5 ש"ח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shor;1148340:
אני כבר למדתי בעניין האשראי שאם המוכר לא מעוניין להעביר אני מוותרת על הקניה ואז ברב המקרים מוכנים להעביר לי גם 5 ש"ח

וברשתות הגדולות כמו רמי לוי למשל, יגהצו לכם גם 1 ש"ח בלבד.

• הוסף לסימניות
הכל טוב ויפה...
אבל למה לכתוב מילים לא יפות?...

• הוסף לסימניות
רק שימו לב לאפשרות כזו-
בכל חודש, אם גוהץ לפחות כרטיס אחד, גובה חברת האשראי סכום מסוים, משהו כמו 20 ש"ח, מבעל החנות.
לו יצוייר ואתם מבקשים לשלם בכרטיס אשראי פחות נפוץ, למשל- אמריקן אקספרס,
אתם עשויים להיות הלקוחות הראשונים החודש שמגהצים את הכרטיס הזה בחנות.
ולכן, בפחות מ20 ש"ח בעל החנות אפילו לא יכסה את התשלום הזה

• הוסף לסימניות
נחמי,
נכון, הטקטיקות שציינת הן למטרות של הגדלת המכירות.
אבל על רב הדברים (רב, לא הכל) לא הייתי מסתכלת עליהם בשליליות, ובמבט ש"עובדים עלי..." נכון הם רוצים למכור, וכמה שיותר. אבל זו זכותם המלאה! ברגע שאני מקבלת תמורה לכסף שלי, ולא מרמים אותי, אני מקבלת את השרות שרציתי, אז מה רע בזה?
גם כשאני ארצה למכור משהו אני אחפש איך ליעל את העניינים...

לדוגמא:
שקית רב פעמית - אם בחרתי לקנות בחנות מסוימת בגלל השקית, אז כנראה שזה שווה לי ואני נהנית מזה. נכון, גם הם נהנים מזה כמובן, אבל זכותם להיות חכמים ולמצוא רעיונות איך לגרום לי להיות מרוצה יותר ולהם בעקבות זה להרוויח יותר.

אזורי מנוחה:
גרמו לי לראות ולהתרשם מעוד דברים שאחרת לא הייתי שמה לב אליהם, מה טוב!

מחיר פשרה ו 99, אכן ערמומי ומכעיס יותר, אבל עדיין בידי לחשוב ולהפעיל קצת ראש לפני שאני קונה. אני לדוגמא כשאני רואה 99 בראש שלי זה מתורגם ישר ל 100.

מוכרים שפותרים בעיות:
מדהים! אם הם אכן מספיק מקצועיים יש להם יכולת לפתור לי בעיות, אכן שווה לי לקנות שם. וטוב שהם עוזרים לי לדעת איזו חברה היא מקצועית ואיזו לא...

וכן הלאה...

• הוסף לסימניות
אפשר גם להפוך את הכותרת
אל תפספסו - 10 דברים שיגרמו לך למכור יותר.

• הוסף לסימניות
ועוד משהו ששכחתי לכתוב :)

תמיד כשנושא מהסוג הזה עולה זה מזכיר לי את המנהלת שלנו מהבית ספר, שבאה לתת לנו הרצאה נגד הטיולים המאורגנים שיש בחול המועד. אחד הטיעונים שלה היו - נראה לכם שכל המארגנים האלה רוצים את טובתכם?? הם רוצים רק כסף!!
ואני זוכרת איך שזה קומם אותי... וטענתי אז לחברותי: גם תנובה רוצה רק כסף.... אבל לנו יש חלב!:)

כנראה שהייתי די חצופה...;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1148588:
ועוד משהו ששכחתי לכתוב :)

תמיד כשנושא מהסוג הזה עולה זה מזכיר לי את המנהלת שלנו מהבית ספר, שבאה לתת לנו הרצאה נגד הטיולים המאורגנים שיש בחול המועד. אחד הטיעונים שלה היו - נראה לכם שכל המארגנים האלה רוצים את טובתכם?? הם רוצים רק כסף!!
ואני זוכרת איך שזה קומם אותי... וטענתי אז לחברותי: גם תנובה רוצה רק כסף.... אבל לנו יש חלב!:)

כנראה שהייתי די חצופה...;)

או ראיה מפוקחת שיודעת לקחת אינפורמציה שניתנת לכיוון מסויים ולסנן אותו.

• הוסף לסימניות
"מוגבל לשלוש יחידות בלבד"
מובטח שתקנה שלוש יחידות אפילו אם מספיק לך אחת.

• הוסף לסימניות
בענין כרטיסי האשראי-
יש כאלו ש"אלופים" להעביר סכומים קטנים.
הם יוצאים בלי כסף מהבית, ורק מי שמסכים לקבל את כרטיס האשראי- יזכה בהם כלקוח.
וכך יוצא שדף הפרוט מחברת האשראי מלא שורות של 5-10 ש"ח...
אני מכירה אנשים כאלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1148504:
נחמי,
נכון, הטקטיקות שציינת הן למטרות של הגדלת המכירות.
אבל על רב הדברים (רב, לא הכל) לא הייתי מסתכלת עליהם בשליליות, ובמבט ש"עובדים עלי..." נכון הם רוצים למכור, וכמה שיותר. אבל זו זכותם המלאה!
ראשית, אני רואה ששכחתי לציין קרדיט, המקור הוא מ'כלכליסט'.
שנית, צודקת בדברייך, אבל קחי את המילים 'יעבדו עליכם' בפרופורציה הנכונה, כלומר, הרבה פעמים אנו יוצאים לקניות במטרה מסויימת מאוד, וכל הדברים שצויינו לעיל מסנוורים אותנו ומשכיחים מאיתנו את המטרה לשמה יצאנו לקניות ואנו נלכדים בפיתיון של אנשי המכירות וקונים דברים שלא תכננו. כשאנו זוכרים להשמר מזה אנו קונים בדיוק את מה שצריך ותו לא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיטי 123;1148986:
בענין כרטיסי האשראי-
יש כאלו ש"אלופים" להעביר סכומים קטנים.
הם יוצאים בלי כסף מהבית, ורק מי שמסכים לקבל את כרטיס האשראי- יזכה בהם כלקוח.
וכך יוצא שדף הפרוט מחברת האשראי מלא שורות של 5-10 ש"ח...
אני מכירה אנשים כאלו.

נו אני ;);)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;1148646:
"מוגבל לשלוש יחידות בלבד"
מובטח שתקנה שלוש יחידות אפילו אם מספיק לך אחת.
מה שנקרא, להוציא 40 שקל בשביל להרוויח 5 שקל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה