שלבים בתכנון המטבח

• הוסף לסימניות
כרגע שלב התכנון הוא כמו השרטוט המצ"ב.
יש לכם הערות שיוכלו להועיל, ושכדאי לקחת לתשומת הלב?

הסמפונות לברזים קבועים, ואנחנו מעדיפים לא להוסיף עבודת אנסטלציה ולשנות.
כך שמיקום הכיורים די נתון.
מדובר על דירה גדולה (4.5 ח'), שכרגע מיועדת להשכרה. כך שקיים שיקול הן של החסכון הכספי, וגם העדפה לאופציות עמידות יותר. [לדוג' ארונות פתיחה רגילה ולא קלפה]. כמו גם הצורך לקחת בחשבון שמדובר במטבח למשפחה גדולה.
אשמח לשמוע תובנות.
הצעות לחלוקה של הארונות, וחלוקה פנימית של המזווה.

שתי שאלות טכניות:
* כמה ס"מ יש לתת למקרר, שיכנס שם גם מקרר רחב מאד?
* כנ"ל, לגבי תנור. 65 ס"מ זה מספיק?

אה. כמעט שכחתי: מחילה על הקישקושים...

קבצים מצורפים

• תכנון  המטבח.jpg
    תכנון המטבח.jpg
    KB 650.3 · צפיות: 111
  • הוסף לסימניות
ברשותך, מתיחסת לשאלות הממוקדות יותר:
למקרר כדאי להשאיר 95 ס"מ רוחב כך ניתן יהיה להכניס מקרר SIDE BY SIDE רחב
לתנור משולב סטנדרטי מספיק אפילו 63 ס"מ אם זה קריטי
לא הייתי עושה ארונות עליונים ברוחב 70 זה מאאד רחב, בשביל לפתוח אותם יאלצו ממש לזוז אחורה ע"מ לא לקבל מכה, מה שגם מחליש את עמידות הצירים כאשר הדלת כה רחבה וכבדה ויתכן שכבר עדיפה קלפה מבחינת העמידות שלה.
אם יש תקציב למזווה נשלף ובו סלסלאות - עדיף, אבל אפשר גם לעשות עד גובה 1.20-1.50 מגירות חיצוניות ומעל הגובה הזה את המיקרוגל, מעליו ארון רגיל.

• הוסף לסימניות
ראשית, תודה על התשובות. החכמתי.
הערה נכונה לגבי ארונות עליונים. אלם באמת בשרטוט זה לא מצוין: כל ארון של 70 אמור להפתח ע"י שתי דלתות. זו החלוקה הפנימית.
(השרטוט בבסיס, היה עם קלפה. אני לא רוצה קלפה בדירה העומדת לשכירות, אולם שכחתי להוסיף בשרטוט את הדלתות. צודקת.)

לגבי מדפים/סלסלאות נשלפים בתוך המזווה:
אם אני מניחה את נושא התקציב בצד, במה סלסלאות עדיפות על מגירות?
האם זה מספיק חזק ועמיד כמו מגירה? יש סוג מסויים שצריך לבקש, שהוא יחזיק מעמד כמו מגירה?
ומבחינה כספית באמת, בכמה זה יותר יקר ממגירות?
אצל הנגר שלנו, כל מגירה נוספת (טריקה שקטה) היא תוספת של 350 ש"ח. מדף נשלף מחשבים כמו מגירה? יותר יקר??

• הוסף לסימניות
ראשית, תודה על התשובות. החכמתי.
הערה נכונה לגבי ארונות עליונים. אלם באמת בשרטוט זה לא מצוין: כל ארון של 70 אמור להפתח ע"י שתי דלתות. זו החלוקה הפנימית.
(השרטוט בבסיס, היה עם קלפה. אני לא רוצה קלפה בדירה העומדת לשכירות, אולם שכחתי להוסיף בשרטוט את הדלתות. צודקת.)

לגבי מדפים/סלסלאות נשלפים בתוך המזווה:
אם אני מניחה את נושא התקציב בצד, במה סלסלאות עדיפות על מגירות?
האם זה מספיק חזק ועמיד כמו מגירה? יש סוג מסויים שצריך לבקש, שהוא יחזיק מעמד כמו מגירה?
ומבחינה כספית באמת, בכמה זה יותר יקר ממגירות?
אצל הנגר שלנו, כל מגירה נוספת (טריקה שקטה) היא תוספת של 350 ש"ח. מדף נשלף מחשבים כמו מגירה? יותר יקר??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שריתיש;1997280:
איפה אוכלים?

זו גם השאלה שלנו...
לכאורה נשאר מקום על הקיר הנגדי לכיורים.
קצת צמוד לכיריים. ולא מאד מרווח. (רוחב החלל אחרי שיורד השיש: כ-2 מ'. [2.15 ליתר דיוק]) זה מספיק? שולחן עם כסאות משני צידיו? אולי ספסל מתקפל יהווה פתרון לצד הפנימי.
יש למישהו אופציה יצירתית אחרת??

• הוסף לסימניות
הערה שקיבלתי ממישהי באישי
(אימתא דציבורא... להכניס ראש פה בין הרים...)

אמנם אני לא אדריכלית ולא מעצבת פנים,
מנסיון - לא כדאי לעשות חלון מעל שיש, אי אפשר לנקות אותו, רק אם עולים על השיש וזה סיוט!!! (לא יודעת אם זה באפשרותך, אבל אני עכשיו גם בקטע של לעשות מטבח, הייתי ממליצה אם יש לך אפשרות או לעשות את השיש הנוסף בקיר ממול (איפה שאת רוצה לשים שולחן וכסאות) ואת השולחן והכסאות מתחת לחלון
או שראיתי גם משהי שעשתה מתחת לחלון כמו שידה נשלפת עם שיש מעל
מקוה שזה בסדר שנדחפתי, אבל זה פשוט הפריע לי.

אצלי בדירה שלי יש חצי חלון על השיש וחצי יוצא מעל התנור, אבל הסיוט הזה רודף אותי, לכן ישר שמתי לב אל זה (וברור לי שבמטבח החדש זה לא יהיה...)

וזוהי התשובה שלי. סתם... חשבתי בקול.
אשמח לחוו"דתכם:

תודה שנדחפת!
אני מנסה רגע לחשוב מה כן ניתן לעשות. אם את צינור הגז לא הייתי רוצה למשוך הרבה מהנקודה שלו. מיקום הכיורים נתון. ו...בקיר מול הכיורים יש עוד חלון (מסומן בשרטוט.) ואין מצב מבחינתנו להוסיף נקודה באנסטלציה לכיור שם.
אולי אופציה להזיז את השיש לקיר שיש בו את הכניסה למטבח? אז צריך לבדוק איך המקרר משתלב והיכן.

הרעיון של שידה נשלפת, טעון בדיקה. מדובר ב'יחידה' כבדה למדי כדי להשלף. (אני רוצה לשים שם מגירות רחבות של 90 ס"מ)
דווקא היום מישהי הציעה לי לחלק את השיש הבשרי ולהניח את התנור באמצע, כשאחריו יהיה עוד המשך של שיש. לא כל כך קיבלתי את דעתה, כי זה שיש בלי כיור. ומשטח עבודה בשרי נח אותו גדול, וצמוד לכיור, וכך השטח הצמוד לכיור מתקטן משמעותית. כמו גם שא"א ששתיים תעבודנה במקביל בחלק הבשרי: אחת בהכנה ואחת בהדחת כלים.
חוץ ממה שהיתה לי השגה נוספת: למה לשים שם שיש? משטח עבודה גם אפשר לעשות מפלטה של עץ שתהיה בצבע הארונות, לדוגמא. חסכוני יותר.

יישר כח על הנקודה שהעלית. נראה אם יש מצב לעשות משהו. או.... להתחיל לטפס על השיש ;)

אשמח מאד לתובנות נוספות בענין.

• הוסף לסימניות
אומנות, שלחתי לך הערונת באישי לגבי החלון.

• הוסף לסימניות
משום מה 2 כיורים של 60 בארונות של 140 נראה לי ענק לדירה שכורה, במיוחד שהכיורים קרובים אחד לשני.
מה לא טוב בשני כיורים סטנדרטים בארון של 80 ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א6;1998792:
משום מה 2 כיורים של 60 בארונות של 140 נראה לי ענק לדירה שכורה, במיוחד שהכיורים קרובים אחד לשני.
מה לא טוב בשני כיורים סטנדרטים בארון של 80 ?

אמנם הדירה מיועדת להשכרה כרגע, אבל זו דירה למשפחה גדולה!
(4.5 ח'. אופציה קלה לסגירה בעתיד הקרוב לחדר נוסף)

• הוסף לסימניות
מענין אותי לשמוע את חוו"דתכם לכאן או לכאן, על אופציה נוספת שהועלתה:

לגמור את השיש בקיר של הכיורים בקו ישר עד הסוף.
ואז אין ארון פינתי, ויש ניצול של כל השטח.
ואז, על הקיר של החלון החיצוני (הקיר של התנור):
לתת מקום לעמוד בצורה נוחה (כמה? 60-70 ס"מ זה מספיק?)
זה אומר שטח ריק מתחת לחלק מן החלון.
אחר כך להעמיד את התנור.
(שני יתרונות: * קצת יותר רחוק מן השולחן והכסאות * אם יש סיר ענק על הכיריים, אין קיר שחוסם אותו. הוא יכול 'לזלוג' לכיוון השיש, מה שאין כן כשהתנור צמוד לקיר.)
ובסוף - עוד טור מגירות עם משטח שיש עליו. (מנותק מן הכיור, בעצם. אבל משלים את המשטח עבודה הלא מאד גדול שיש בשיישים השניים.)

החסרונות שהעלינו:
איך מנקים שם? אין גישה של מים ואין אפשרות לגרוף את השיש לתוך כיור.
זה גם לא ממש פרקטי להכין את הכל על השיש הבשרי ואז לרוץ באוויר לגז.
בשביל להגיע לגז - זה להסתובב ולהכניס לסיר.
והקטע של הרצפה שם אמור להיות דורש נקיון תמידי. כי אם שוטפים משהו בברז, ורוצים להכניס אותו ישירות לסיר, יש לעבור על קטע בלי שיש בדרך.

אולם, אם אני משווה לתכנון ההתחלתי של תנור בקצה ממש, נראה שהוא לא ממש בעל יתרון בנקודה הזו. אמנם הכל עובר על שיש, אבל המרחק בין הכיור לשיש - עוד הרבה יותר גדול.

נשמח לתובנות.

קבצים מצורפים

• עוד אופציה בתכנון מטבח.jpg
    KB 83.2 · צפיות: 50
  • הוסף לסימניות
הדבר החשוב במטבח זה משטחי העבודה.
החשוב מכולם הוא בין הכיור לכיריים, גודלו אמור להיות 90-120 ס"מ.
בצד הכיריים צריך משטח עבודה כ 30 ס"מ.
צמוד למקרר צריך משטח עבודה/הנחה מינימום 40 ס"מ

• הוסף לסימניות
הייתי נשארת עם האופציה הראשונה בתוספת שינויים קלים:
1. להשאיר רווח של 40-60 ס"מ בין הארונות הגבוהים לארונות הכיור.
2. להקטין את הכיורים לכיור כפול (או שניים נפרדים) ברוחב של 90 ס"מ לשניהם. אין צורך ביותר - גם לא במשפחה גדולה - בפרט שאין די מקום לכך. כשהכיורים מתמלאים - עושים כלים. עדיף משטח עבודה גדול יותר.
3. בקיר הכיריים למקם אותם בפינה השמאלית. אין יותר גרוע מחלק שיש שאין לאן לנקות אותו - חוץ מזה, משטח העבודה העיקרי הוא בין הכיורים לכיריים ולכן חשוב שיהיה מרווח ככל הניתן.
4. מגירות - עמודה מימין לכיורים ועמודה משמאלם + שתי עמודות מימין לכיריים (פינה לא מנוצלת - באןפציה השנייה ששמת שימי לב שהחלק של הפינה שכן מנוצל הוא על חשבון החלק הריק שצריך להשאיר לפתיחת המגירה - מה גם שזה לא מספיק - כי אם המגירה נפתחת 60 ס"מ - צריך גם מקום לעמוד כשפותחים אותה...).
5. מומלץ להפוך את המיקומים של המקרר והמזווה - גם כדי לאפשר משטח המחה למקרר (לשים קניות לפני שמכניסים פנימה) וגם כדי לאפשר פתיחה מלאה של דלתוצ המקרר.
6. אל תחששי מעניין ניקיון החלון. ברוב המוחלט של המטבחים יש שיש מתחת לחלון - ופעם ב... לעלות על כסא ולנקות את החלון - זה באמת לא סיפור...
7. מכיוון שלא רואים את כל תוכנית הדירה קשה לתת חוו"ד לגבי מיקום שולחן האוכל, אך אם מתאפשר לעשות את פתח המטבח ממרכזו ולא מהצד - תוכלו לשים שולחן צמוד לחלון שבשרטוט - וזה יכול להיות נחמד.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
יישר כח, על כל תגובה בנפרד.

ותדה עדן, על תגובתך המפורטת:
נכתב ע"י eden7115;2000738:
1. להשאיר רווח של 40-60 ס"מ בין הארונות הגבוהים לארונות הכיור.
שזה בעצם כל המשטח לחלבי??
לא קטן מדי?

2. להקטין את הכיורים לכיור כפול (או שניים נפרדים) ברוחב של 90 ס"מ לשניהם. אין צורך ביותר - גם לא במשפחה גדולה - בפרט שאין די מקום לכך. כשהכיורים מתמלאים - עושים כלים. עדיף משטח עבודה גדול יותר.
מסכימה עם הנקודה הזו. נראה איך זה יתאפשר.

3. בקיר הכיריים למקם אותם בפינה השמאלית. אין יותר גרוע מחלק שיש שאין לאן לנקות אותו - חוץ מזה, משטח העבודה העיקרי הוא בין הכיורים לכיריים ולכן חשוב שיהיה מרווח ככל הניתן.
אם יש שיש כל כך גדול לבשרי, אפשר לתת לחלבי יותר מ40-60 ס"מ (לפחות 80 אם לא 90, לא כך?)
ושאלת המליון דולר: מה עושים בפינה?
[הנסיון לעשות מרווח וחלוקה כמו השרטוט האחרון, היה גם לחסוך עלות ארון פינתי שהתשלום עליו בעצם כפול, והשימוש... בד"כ חצי מארון רגיל.]

4. מגירות - עמודה מימין לכיורים ועמודה משמאלם + שתי עמודות מימין לכיריים (פינה לא מנוצלת - באןפציה השנייה ששמת שימי לב שהחלק של הפינה שכן מנוצל הוא על חשבון החלק הריק שצריך להשאיר לפתיחת המגירה - מה גם שזה לא מספיק - כי אם המגירה נפתחת 60 ס"מ - צריך גם מקום לעמוד כשפותחים אותה...).
פתיחת המגירות שם במרווח - אם רוצים פתיחה מלאה, מקסימום, מהצד.... ;) ובאמת זה פחות נח.
מימין לכיריים אני מתלבטת בין שתי עמודות לעמודה אחת גדולה (90 ס"מ). ראיתי מטבחים ושמעתי שהגודל מאד נח.
נשאר שם עוד דלת לארון פינתי, ועוד מרווח שאולי נשאיר פתוח (אופציה שהועלתה: רק שיש מעל, ובלי ארונות. מקום לעגלת ירקות מלבנית, צרה]

5. מומלץ להפוך את המיקומים של המקרר והמזווה - גם כדי לאפשר משטח המחה למקרר (לשים קניות לפני שמכניסים פנימה) וגם כדי לאפשר פתיחה מלאה של דלתוצ המקרר.
לא חשבתי על כך. תודה על ההערה. נחשבן גם אותה.

7. מכיוון שלא רואים את כל תוכנית הדירה קשה לתת חוו"ד לגבי מיקום שולחן האוכל, אך אם מתאפשר לעשות את פתח המטבח ממרכזו ולא מהצד - תוכלו לשים שולחן צמוד לחלון שבשרטוט - וזה יכול להיות נחמד.
בהצלחה.

שרטוט כל הדירה, מצ"ב.
אולם, להוותנו, נערכו שינויים בתוכנית המקורית. ולא קיבלנו כיורים כמו שמשורטט. 'שרטוט אילוסטרציה'... והברזים כן צמודים, ונק' הגז בקצה הקיר - כמו השרטוטים הראשונים שהעליתי.

קבצים מצורפים

• שרטוט דירה.jpg
    KB 395.5 · צפיות: 43
  • הוסף לסימניות
שאלה ליודעי דבר, מה מקובל?
ארון פינתי, לכאורה, מחושב פעמיים. גם באנך וגם בניצב. (אורך ורוחב)
שאלתי היא, האם כשאני לא משתמשת בפינה כ'פינה' - ארון פינתי שמשתמש גם בקצת מהאורך וגם בקצת מן הרוחב. אלא כארון אחד ארוך, פנימי וחשוך. אתן לו פתיחה מספקת (דלת של 45 ס"מ) ורק משם הכניסה שלו.
לידו, בארון האנך לו אשתמש לארון אחר.
האם גם בצורה כזו הוא מתחשבן פעמיים?
הרי סך הכל, מבחינת הנגר - זו יחידה שלימה של ארון, שבמקום להעמיד אחד ליד השני בהמשך השורה, הוא מעמיד אחד אנך לשני.

בתקווה שהסברתי את עצמי ברור מספיק, צרפתי פה שרטוט של הארונות הפינתיים. הפרדתי מעט בין שתי היחידות שנפגשות, כדי שיהיה אפשר להבין את השאלה.

אודה למידע.

קבצים מצורפים

• ארונות פינתיים.jpg
    KB 572.4 · צפיות: 41
  • הוסף לסימניות
טוב.
קיבלתי תשובה כי זה לא משנה...
פינה נחשבת לפינה נחשבת לפינה ומתחשבנת כפינה....

חשבתי לחסוך עוד כמה גרושים :mad:

• הוסף לסימניות
אנחנו בודקים עוד צורת שרטוט.
מי מתמצא בעלויות?
כמה יכול לעלות:
* הזזת נקודת הגז ממקומה אל המקום שהמקרר נמצא. (מושכים צינור נחושת? איך עושים את זה?)
* פתיחת הפתח למטבח לכיוון המקרר (הצעה שהוצעה גם כאן בכמה ואראציות) - שבירה של 80 ס"מ.
* סגירת הפתח הקיים (80 ס"מ) בקיר גבס / אופציה אחרת (איזו?) זולה ואסטטית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה