כללי שלב ב' בשיתוף מעצבי פרוג בספר 'איך לעצב לוגו מנצח' - סיפורי לקוחות

• הוסף לסימניות
שלום חברים יקרים!

אם שמתם לב שנעלמתי מהפורום כמעט לחלוטין בתקופה האחרונה - היה זה מפני ששקעתי עד צוואר בכתיבת ובעריכת הספר, הנמצא בשלבי סיום, אך אל תחשבו שלא עקבתי אחריכם מלמעלה, ושמתי לב גם כשהקפצתם אשכול שלי מלפני כמה שנים. :)

בכל אופן, לענייננו:
בתחילה, תכננתי לשתף את מעצבי פרוג בהרבה תכנים בספר והערכתי שיכיל עד 300 עמודים - אך ככל שהתקדמה הכתיבה, התווספו פרקים ונושאים שעקפו בסיבוב את ההערכה הראשונית, התפרשו על עוד עשרות עמודים נוספים וגנזו כמה תוכניות לשיתוף מעצבי הפורום.

אולם - נותר עוד פרק שברצוני להוסיף לספר, בסוף החלק העוסק בהתנהלות המעצב מול הלקוח.
פרק זה יוכל לתת נקודת מבט לקוראים, המבוססת על נסיונם העשיר והמגוון של מעצבי הפורום.

מעולה! מה צריך לעשות כדי להשתתף?
אם ברצונכם להשתתף בפרק, נא עקבו אחר ההנחיות הבאות:

1. כתבו בקצרה מקרה / סיטואציה שחוויתם עם לקוח, ומהם המסקנה / הלקח / מוסר ההשכל שלמדתם להבא.

2. רשמו את שמכם המלא בתחתית התגובה. ניתן לרשום בנוסף (אך לא במקום) את שם העסק שלכם, במידה ויש.
אם ישנה בעיה עם כתיבת שמכם המלא, נא רשמו אותו בצורה כזו: ח. בניסטי או חיים ב.

הערות:
  • ברגע שהגבתם באשכול זה תגובה העומדת בשתי ההנחיות שלעיל, הבעתם בכך את הסכמתכם שהתגובה תפורסם בספר יחד עם השם שרשמתם.
  • תגובות שלא עומדות בדיוק בשתי ההנחיות שלעיל, לא תפורסמנה בספר.
  • כמות התגובות הנה מוגבלת, ולכן לא כל התגובות המתאימות תבחרנה.
  • התגובות יעברו עריכה לשונית, אך לא שינוי כלשהו בפרטים.

זה הכל!
אם ישנן שאלות - אני כאן.
בהצלחה לנו!

• הוסף לסימניות
אני חושב שאם תבקש שישלחו סיפורים אנונימים עם לקח ומסקנות יהיה יותר מענה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טקסט;2340072:

ב"ה יש מענה - אבל לכתובת המייל שלי! אני שמח שהקפצת את האשכול.
לשלוח למייל זו גם אופציה, לביישנים שבינינו: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

בכל אופן, אם ישנה אופציה להכניס סיפורים עם שמות המעצבים מאחוריהם - זה עדיף פי כמה וכמה. סיפורים אנונימיים משדרים ניחוח פחות אמין, וכרגע אני מעדיף לשמור את האפשרות הזו כברירת מחדל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טקסט;2340072:

מסכימה לגמרי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוריה;2340756:
מסכימה לגמרי

יודעים מה? בואו נלך על זה.
אם זה מה שמונע מהמשתמשים להגיב על גבי הפורום - אני מסכים אתכם.
תודה לכם, טקסט ודוריה!

שינוי ההנחיה השנייה כדלהלן:
2. מומלץ לרשום את שמכם המלא או את ראשי התיבות של שמכם בתחתית התגובה. ניתן לרשום את שם העסק שלכם, במידה ויש.
אם ישנה בעיה עם ששמכם יופיע בספר, נא ציינו זאת בתגובתכם, שתפורסם באופן אנונימי (באם תיבחר להתפרסם בספר).

• הוסף לסימניות
מחכים מאד לספר
שמחה לשמוע על ההתקדמות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ruchama135;2341349:
אחת הסיטואציות הזכורות לי לטובה.

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=153113

בהצלחה רבה
רוחמה בולאק

מעולה!
רק לאחר שקראתי, הבחנתי (ונזכרתי) שהייתי בין המגיבים.
בכל אופן, חייב לציין שנהניתי מהקריאה ממש כמו בפעם הראשונה.

תודה רבה על השיתוף ועל תגובת-הסיפור הראשונה באשכול!

• הוסף לסימניות
"מקומון קונבנציונלי בשירות הסטודיו"

<<מוטי נאה>>

הלקוח הופיע בפתח הסטודיו עם בקשה אחת" תעשו לי גרפיקה" כן, בעגה הקלאסית המוכרת במחוזות שנות התשעים. כאשר הוא התבקש למלא בריף, לשנן יעדים... הוא לא בדיוק הבין מה רוצים מהחיים שלו. הוא תכנן לפתוח עסק עם מוצרים יפים, ביגוד נאה לילדים, אז נכון שבביגוד הוא מבין, מאיפה לו להבין מה אנחנו רוצים ממנו.

כמעצב קלאסי אני עומד לפעמים בפני שוקת שבורה, איך אני מסביר ללקוח מה טוב בשבילו בלי לערב את האינטרס האישי שלי קרי הכיס הפרטי... רוב המעצבים איתם נדברתי בנושא הסכימו שזה אחד הדברים היותר קשים במקצוע, זה מסובך! אתה נקרע לפעמים בין להנחות את הלקוח שלך בדרך הנכונה, לבין האופציה שהוא ירגיש שאולי מנסים למכור לו משהו שלא תואם את מידותיו, הוא הרי רוצה רק "גרפיקה"? אז תעשה לו כרטיס ביקור וחסל... אבל לא, כשאתה ממלא בריף יעדים אתה מגיע למסקנות שונות, לפעמים זה עובד גם על הלקוח.

במקרה הזה שלחתי לו כמה דוגמאות בכדי לסבר את אוזנו ולהסביר לו מה זה מיתוג, ומה זה גרפיקה, שלחתי לו מקומון המצוי במחוזות פחי האשפה שבקרב המשרד, והראיתי לו מודעה מודעה, אתה רואה? זה מיתוג!, וזה גרפיקה...

תתפלאו לשמוע הלקוח הבין. (טוב, הוא בחור חכם, רק עם מינימום ידע בתחום, וזה לגמרי בסדר).

כאשר הלקוח קיבל את המוצר המוגמר בידיו קרי: סיפור המותג, אשר כלל את הגריד, הבריף הפרסומי, הרעיון שעומד מאחורי כל דוגמה ולוגו הוא היה מופתע, ואף טען שהעמדתי אותו בפני סטנדרטים שלא בטוח שיוכל לעמוד בו, אך לאחר מילוי בריף והיכרות מעמיקה עם הלקוח ידעתי שזהו רק פחד גבהים מוכר.

לאחר תקופת ההסתגלות, כאשר החנות היום נחשבת לאחת החנויות הנחשקות בירושלים, והמוצרים אכן עומדים בסטנדרטים אותם העמיד האתגר, הלקוח יודע כי התוצאה הייתה שווה את ההשקעה, ומה שאני למדתי מזה? חשוב לפתח קצת את חוש הריח, יש לקוחות שפשוט לא מבינים גם אם תסביר להם... ויש לקוחות שפשוט לא הסבירו להם.

וכן הפתרון יכול להיות בדמות מקומון שמגלם בתוכו את כל ההבדלים.

בהצלחה חברים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוטי נאה;2341522:
"מקומון קונבנציונלי בשירות הסטודיו"

<<מוטי נאה>>

מצוין, מחכים ומנוסח בטוב טעם!
תודה רבה על השיתוף המושקע!

• הוסף לסימניות
זה רעיון חמוד לפרסם סיפורים, חשוב ללמוד מנסיונם של אחרים.
אבל נראה לי קצת חבל שמעלים לפה וקוראים את זה עכשיו, מה נעשה כשנקרא את הספר? נדלג על פרק שלם...?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאבל אימפקט;2342588:
זה רעיון חמוד לפרסם סיפורים, חשוב ללמוד מנסיונם של אחרים.
אבל נראה לי קצת חבל שמעלים לפה וקוראים את זה עכשיו, מה נעשה כשנקרא את הספר? נדלג על פרק שלם...?

מוכרח לציין שאהבתי את הרצון באלמנט ההפתעה :)

מעבר לכך שהרעיון חמוד, הוא הכרחי - במיוחד בנושא בו כל מעצב נתקל בסיטואציה אחרת ולומד מכך מוסר השכל להבא. ככל שארחיב על כך בעצמי - לא אוכל להביא כדוגמה מקרים שקרו למעצבים אחרים.

מלבד שני הסיפורים שפורסמו כאן באשכול, ישנם משתמשים נוספים ששולחים לי סיפורים במייל או בהודעות פרטיות, כך שאולי הם יצליחו להפתיע.
חוץ מזה, בין קוראי הספר יהיו גם כאלו שלא נכנסו לאשכול זה בפרט או לפורום פרוג בכלל, ולכן נתחשב בע"ה גם בהם.

כפי שציינתי: תשלחו איך שנוח לכם ולהיכן שנוח לכם!

בינתיים יש כחמישה סיפורים מתאימים, כשאנחנו זקוקים לפחות לעשרה.
בהצלחה לנו!

• הוסף לסימניות
טוב, נתאפק ;)
העיקר שהספר יצא כבר...! (אגב, צפוי איחור בגלל ההתארכות?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאבל אימפקט;2343888:
טוב, נתאפק ;)
העיקר שהספר יצא כבר...! (אגב, צפוי איחור בגלל ההתארכות?)

לצערי אכן צפוי איחור, אך לא משמעותי. עניין של שבוע / שבועיים.

• הוסף לסימניות
סטודיו יהונתן - יהונתן אברהם.

אמנם לא מקרה קיצון אבל משהו שלפי דעתי כל בעל עסק בקהילתנו צריך להפנים.

לקוח חדש, שקיבל את הטלפון שלי מקולגה, התקשר אליי ב22:00 וביקש ממני הקלדה דחופה עבור לקוח שלו. שאלתי למתי והלה ענה לי: להיום (דהיינו לכרגע...). המדובר היה ב5 עמודי a5 כתובים בכתב (קצת חרטומים) ואמרתי שאני מוכן לקבל את העבודה תמורת 150 ש"ח. הלקוח נבהל מהמחיר
ואמר שזה יקר. הלכתי לישון שבע רצון ושמח עד מאוד, ומדוע?

אנחנו צריכים להעריך את זמן העבודה שלנו. גם מוניות גובים תעריף 2 על נסיעה בלילה
(ובלי לעשות קורס בפרוג שעולה... תלוי בקמ"ח :). לא צריכים לקבל כל עבודה בכל זמן ובכל מחיר.

מה יצא לי מזה? אותו 'מתווך' שרצה שאעשה עבודה עבור לקוח שלו, העריך את העובדה שעומד מולו
בעל עסק שיודע לדבר ולעמוד מאחורי מילותיו, ופה לא נעצר שיתוף הפעולה ביננו.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
התלבטתי אם לכתוב... לא יודעת אם לסיפור מסוג זה התכוון המחבר... אבל בכל אופן, אני מוצאת את עצמי מקלידה...:)
הסיפור שלי ארע לפני כשנה. זו היתה העבודה ה'רצינית' הראשונה שהגיע לידי.
לעמד ספר בין יותר מ 1,000 דפים. ספר מורכב מאוד משהו 'קבלי':confused: אם הרבה ר"ת טבלאות ונוסחאות.
לקוח, עורך דין (אומר דרשני) דתי שהגיע אלי לאחר 5 גרפיקאיות (!!!) שהוא לא אהב את סגנון העבודה שלהם... (אז לא הבנתי על מה מדובר)
זה התחיל בכך שהוא הכין לי חוזה. חוזה מפורט מאוד. הוא החליט על ה-כ-ל!. אבל בכל זאת זה השתלם לי. הוא לחץ עלי לחתום. עברתי סעיף סעיף... כמה פרטים לא היו מוצאי חן בעיני בקשתי לשנות ולבסוף חתמנו חוזה.
טעות מס' 1- לא בקשתי מקדמה...
התחלתי לעבוד... שעות על גבי שעות... בקרים וערבים ללא הפסקה. והלקוח אהב את העבודה ברוך ד'.
פה ושם היו לו רעיונות שטוטיים (כמו להכניס למילה 4 פונטים שונים או לכתוב טקסט בפונטים ברירת מחדל...)
בקיצור, לא היה קל בכלל...
עד שהגיע היום (לאחר עימוד של יותר מ-200 עמודים רציניים)
בוקר אחד הוא מבקש 'קובץ פתוח של העימוד'
ישר אני מראה לו בחוזה שהוא כתב 'שליחת הקובץ תועבר בקובץ כמקובל' הוא לא היה מעונין לשמוע... ואמר "לא תקבלי שום תגמול עד שלא תעבירי לי את הקובץ הפתוח"
אחרי כמה מיילים זה עבר ל"אם תמשיכי לשלוח לי מיילים אתלונן עליך כמטרידה וסחטנית"... כן כן, הבנתי למה הוא עזב 5 גרפיקאיות... יותר נכון אימלל עוד 4 נוספות..
ולכו תדעו אולי הסיפור הזה ממשיך ומתגלגל עד למציאת הפראיירית...
לא ידעתי איך להגיב זה היה כאילו פכו לי מים רותחים בפרצוף... לקח לי זמן לחזור לעצמי...
(אציין שקניתי מחשב הרבה יותר מסיבי כדי לעמד ספר בסדר גודל שלא הייתי רגילה)
אני ברוך ד' כשנה אחרי כל הסיפור הזה. אבל למדתי מזה הרבה הרבה...
1.אני אחליט מתי החומר יהיה מוכן, כמה אקח, ואני זאת שאכתוב את החוזה...
2.אקח מקדמה לפחות לאחר סקיצה ראשונית שהלקוח יכיר את סגנון העבודה שלי.
3. אהיה פחות תמימה... לא כולם כאלו ישרים. לצערי הרב... לפעמים כדאי להכיר אנשים מסוג זה כדי להעריך אח"כ את הטובים...
מקווה שהועלתי , אולי...
בהצלחה רבה רבה!!!
שירה. ב :)

• הוסף לסימניות
עד מתי אפשר לשלוח, יש לי סיפור חזק אבל אני צריכה זמן לשבת על זה

• הוסף לסימניות
תודה רבה יהונתן וגרפיקס!
בדיוק לסוג כזה של סיפורים כוונתי הייתה.

דוריה - נשמע מסקרן, עד ליום שלישי הקרוב אני בטוח שתצליחי!

• הוסף לסימניות
כבר מההתחלה, זה הריח לא מי יודע מה...

לקוח פטנציאלי (אנונימי כרגע): "אפשר לקבל ממך יעוץ?"
אני (אמונה על "מחסד לא מפסידים"): "כן, בשמחה... אני עמוסה כרגע אתפנה בשעות הערב"
מתייעץ (חסר נימוס): עד שעות הערב הטלפון שלי צלצל בערך 15 פעמים...

---
שעות הערב: (האף שלי כנראה סתום...)
לקוח: שעתיים!! של שיחת יעוץ, בנושאי שיווק ופרסום, שבמהלכה הובן איכשהו שאם אני מבטיחה לו הצלחה הוא יהפוך ללקוח בפועל...
אני: :eek: מתחיייבת לשרות מקסימלי בעזרת ה', הצלחה, רק 'הוא' יכול להבטיח...

---
שעות הלילה: (צינון רציני...)
ה"יעוץ" ממשיך דרך המייל, עד לשעות הקטנות של הלילה... עוד אין הבטחה לעבודה בפועל...
בין השאר זורק לי שם של גרפיקאית שעבד איתה בעבר ומשום מה (?) עזב אותה...

---
בוקר: (כנראה השתמשתי בתרסיס לאף...)
מתקשרת לגרפיקאית המוזכרת לברר: "מה הסיפור",
שומעת תשובה בנוסח: "לא יודעת, לא עבדנו כמעט, זה לא הריח לי...":confused:

צהריים:
הוא: שוב עשרות שיחות רודפות זו את זו בשעות אחה"צ.
אני: מסבירה "יש לי שעות עבודה מקובלות....(ומפרטת...)
הוא: לא מפנים...זה כבר הופך ממש לכאב ראש.... (אם לא הספיק לי הצינון :) )

---
אופס, האף נסתם שוב... (אולי יש לי גם חום..?):
אני מסכמת איתו על עבודה...

---

מחרתיים, שבוע שבועים:

הוא:עשרות טלפונים בכל שעות היממה... למה את לא עונה?
אני: מוזר, חשבתי שהבהרתי מה הן השעות בהן אני פנויה לשיחות של שעות...
כנראה אני גם הוזה מרב חום....

הוא: תתקני, תזיזי, תיעצי לי, תשני...
אני: עושה זאת בפעם האלף...

הוא: על כל פיקסל מתיעץ בשיחות טלפוניות של שעתיים ומעלה .
אני: (נדמה לי שגם השכל שלי היה מצונן..) משתפת פעולה....:rolleyes:

הוא: "למה זה לוקח כ"כ הרבה זמן?"
אני: "באמת מענין... למה?"....

הוא: מתחיל לתקוף בשפה מאד לא נעימה, ועורך מעקבים אחרי הנוכחות שלי ליד המחשב...:mad:
אני: מתחילה להתיאש....

---
זהו, הריח כבר ברור, אבל הצינון לא מטופל...

----
הוא: משתלח בבוטות במייל...
אני: מודיעה לו בצורה נעימה שהוא "מפוטר" (כלומר יקח את הקובץ הפתוח ישלם ויעזוב אותי לנפשי)
הוא: מתנצל..........
אני: מקבלת את ההתנצלות!!!! וממשיכה לעבוד (איתו?)
או בתרגום לשפתנו: נופלת בפח.... (הגדוש בטישויים לקינוח...)

---
בתקוה שרק האף סתום ולא הדמיון... נחסוך מכם את המשכו המפורט דשל התיאור...
זה הולך בערך כך:
הוא (פוגע), אני (נעלבת), הוא (מאשים), אני (מתנצלת), הוא (מנדנד ורודף) אני (מנסה לשים גבולות) הוא (מתנצל) אני (מקבלת וממשיכה) הוא (חוזר לסורו) אני (חוזרת לזעפי) הוא, אני, הוא, אני, הוא, אני, הוא, אני, הוא, אני, הוא....

זה הסתיים בסוף... איכשהו...
הוא: קיבל קובץ יפה ומעוצב...
אני: קיבלתי את הכסף ב"ה.. (וגם כמעט התקף לב...)
הוא: הבין ש"ידידותינו הסתימה" והוא צריך לחפש לו "חבר אחר"...
אני: הבנתי שלמעצב גרפי אסור להיות "מצונן"...

---
מסקנה:
תחזקו את חוש הריח, השתמשו בתרסיס על בסיס יומי...
ובעיקר: אל תזלזלו לעולםֱ! בתחושת בטן. (או אף... :) )

בהצלחה לכולם...
מטעויות של אחרים לא מפסידים, רק לומדים... :)

ר. לנדא

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;2349645:
כבר מההתחלה, זה הריח לא מי יודע מה...

ללא ספק מדובר במקרה חשוב שמתאים בדיוק לספר.

מבחינתי, מוסר ההשכל של סיפור כזה יכול לחסוך כמויות של כאב, צער וזמן למעצבים שייחשפו לנפלאות עולם ה'עבודה-מול-לקוחות', ושעדיין לא למדו זאת על בשרם.

המון תודות על הכתיבה הנפלאה והשיתוף הנהדר! נהניתי מאוד לקרוא ולהחכים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה