שלדג לבן-חזה

• הוסף לסימניות
Canon 5DII | Sigma 70-200 OS HSM | Kenko x2 TC | F/7.1 | 1/1600 | ISO 2000

את הציפור היפהפיה הזו ניסיתי לצלם לפני שנים,
הפעם הייתה לי סייעתא דשמיא יותר מבעבר!

זה מה שהצלחתי בלי מארב מסודר ובלי הסוואה. מה לעשות, יש לה עיניים של צייד...

• הוסף לסימניות
ממש צילום מקסים!

• הוסף לסימניות
ואווו הצבעים...
אהבתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לאה 22;2408676:
ממש צילום מקסים!
נכתב ע"י BRACHY;2408680:
ואווו הצבעים...
אהבתי.
תודה רבה!

זו אכן אחת הציפורים היפות שיש לנו בארץ. איזה צבעים!
ועדיין, השלדג הגמדי והשרקרק לדעתי מתחרים על התואר...

• הוסף לסימניות
החדות של נוצות הטורקיז...פשוט ללטף...מדהים!

• הוסף לסימניות
וואו צילום מדהים!!!!
ו...איזו התמצאות, איך אתן יודעות שמות של ציפורים?
כנראה בגלל שזו ציפור כזו יפה, איזה צבעים יוהווו
איפה אפשר למצוא אותה?

• הוסף לסימניות
אחלה תמונה.
דרך אגב, באיזה איזור בארץ אפשר למצוא את הציפור ''שדלג לבן חזה'' ? (מה פתאום לבן חזה כשאין לו שום לבן על החזה???)

• הוסף לסימניות
יפיפה!

• הוסף לסימניות
תודה רבה!

למרבה המבוכה, את התמונה צילמתי דוקא בגני יהושע, לא בשום מקום אקזוטי במיוחד...
היופי של הבריאה הוא כאן, רק צריך לפקוח עיניים!

השלדג בתמונה בהחלט לבן-חזה. למרות שלא צילמתי אותו מלפנים, רואים בהחלט את הכתם הלבן מתחת למקור. כיום הוא השלדג הנפוץ ביותר בארץ, מצוי בעיקר בקרבת מקורות מים.
איך אני יודע את השמות? יש לי אבא כזה! ברחוב או בטיולים במקום להצביע על דגמי מכוניות הוא מסביר על חיות וציפורים:)
כיום אני עצמי משתדל להיות אבא כזה...

• הוסף לסימניות
וואו, מקסים!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה