שלוחה חרדית לבצלאל

• הוסף לסימניות
וחבל גם שזה רק אדריכלות ועיצוב פנים, הייתי שמחה ללמוד אמנות וציור ברמה של בצלאל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;808644:
וחבל גם שזה רק אדריכלות ועיצוב פנים, הייתי שמחה ללמוד אמנות וציור ברמה של בצלאל.

דווקא כתוב שכן ילמדו אמנות "והחל משנת תשע"ד יוכלו הסטודנטים החרדים ללמוד במגמות אדריכלות ואמנות."

• הוסף לסימניות
דיברתי איתם. אולי בעתיד יפתחו עוד דברים שמעניינים אותי. השנה זה מה שיש.

• הוסף לסימניות
משהו מוכן להעתיק לחסומה שכמותי.....?

זה נשמע חלום!

• הוסף לסימניות
לראשונה שלוחה חרדית לאקדמיית האמנות 'בצלאל'
מהפכה אמנותית: עיריית ירושלים ו"בצלאל" יקימו שלוחה חרדית לאקדמיה היוקרתית לאמנות ועיצוב בצלאל.
אאגודל טקסט
פרסום ראשון: י"ד תמוז תשע"ב, 04/07/12 09:44שמעון כהן

אילוסטרציה
פלאש 90
עיריית ירושלים והאקדמיה לאמנות ועיצוב "בצלאל" יקימו בשנת הלימודים הקרובה שלוחה חדשה של "בצלאל" לציבור החרדי. יוזמת העירייה ו"בצלאל" קיבלה לאחרונה את אישור המועצה להשכלה גבוהה להקמת השלוחה במרכז "אומן", בית הספר הגבוה לאמנויות לציבור החרדי, בשכונת רוממה.

בסמסטר החורף הקרוב תשע"ג תחל לפעול המכינה והחל משנת תשע"ד יוכלו הסטודנטים החרדים ללמוד במגמות אדריכלות ואמנות. כל התכנים יועברו על ידי מרצים מהאקדמיה או כאלו שאושרו על ידה.

בעירייה אומרים: "הקמת שלוחת בצלאל לציבור החרדי התאפשרה בעקבות תכנית של המועצה להשכלה גבוהה לפתיחת שלוחות חרדיות של מוסדות אקדמיים. מרכז "אומן" שהקימה העירייה יחד עם "בצלאל" הגישו הצעה לפתיחת שלוחה של האקדמיה לציבור החרדי והיא אושרה על ידי המל"ג".

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, אמר כי "היוזמה שלנו יחד עם בצלאל מהווה פריצת דרך נוספת בשילוב המגזר החרדי במוסדות ההשכלה הגבוהה ובשוק העבודה. בירושלים קיים הריכוז הגדול ביותר בארץ של בתי ספר לאומנות וכעת נפתחות גם מגמות בתחום למגזר החרדי".

פרופ' יערה בר-און, המשנה לנשיא בצלאל ציינה: "מדובר בהישג לעולם האומנות בעצם העובדה שהעולם החרדי מכיר בנו".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י daniella f;808666:
ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, אמר כי "היוזמה שלנו יחד עם בצלאל מהווה פריצת דרך נוספת בשילוב המגזר החרדי במוסדות ההשכלה הגבוהה ובשוק העבודה".
סוף סוף שבט זולו הפרימיטיבי יתחיל לגעת בעט ובמכחול, הגיע הזמן שעולם האמנות ייגע גם בהם, שלא הכירוהו מעולם!
פרופ' יערה בר-און, המשנה לנשיא בצלאל ציינה: "מדובר בהישג לעולם האומנות בעצם העובדה שהעולם החרדי מכיר בנו".
לייק, עם זה הסכמתי. :)

• הוסף לסימניות

אם לא הייתי קוראת את זה שחור על גבי פורום, הייתי בטוחה שזו פארודיה.

• הוסף לסימניות
אני חשובת שרק ברגע שבהנהלת גוף כמו בצלאל יש אנשים שמסוגלים לנפק משפטים כאלה, יכול להיווצר כזה שיתוף פעולה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;808710:
אם לא הייתי קוראת את זה שחור על גבי פורום, הייתי בטוחה שזו פארודיה.

האמת שאני בטוחה שהמשפט הזה נאמר לצורך הכתבה (בערוץ שבע שהוא אתר ימני דתי), קשה לי מאוד להאמין שהמוסד בצלאל חיפש אי פעם איזשהי הכרה מהציבור החרדי... לא נראה לי שזה הטריד אותם בכלל... אבל זה כן עשה טוב לראות את המשפט הזה אפילו אם הוא נאמר רק לצורך הכתבה, ולו רק בגלל שיוצא איזשהו משפט עם משמעות חיובית על חרדים ממקום כמו בצלאל זה מפתיע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י daniella f;808717:
האמת שאני בטוחה שהמשפט הזה נאמר לצורך הכתבה (בערוץ שבע שהוא אתר ימני דתי), קשה לי מאוד להאמין שהמוסד בצלאל חיפש אי פעם איזשהי הכרה מהציבור החרדי... לא נראה לי שזה הטריד אותם בכלל... אבל זה כן עשה טוב לראות את המשפט הזה אפילו אם הוא נאמר רק לצורך הכתבה, ולו רק בגלל שיוצא איזשהו משפט עם משמעות חיובית על חרדים ממקום כמו בצלאל זה מפתיע.

למרות שזה ברור שהמשפט נופק לצורך הכתבה, הוא לא היה יכול להיאמר אם התפיסה הייתה הפוכה, כך שזה אומר שיש איזשהיא הערכה בסיסית ורק במצב כזה ניתן להשקיע בכזה פרוייקט.

• הוסף לסימניות
התשובה לשאלה מסקרנת, אך לגמרי לא משמעותית.
אז, למי יש יותר פרטים?

• הוסף לסימניות
נפתחת שלוחה חרדית לארגון "הילל"...פרטים יבואו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;808723:
התשובה לשאלה מסקרנת, אך לגמרי לא משמעותית.
אז, למי יש יותר פרטים?

02-5302710 , 02-5302720
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות
רגע,אם הבנתי נכון[או בלבלתי מסרים מהתרגשות רבתי]
אוכל להשיג דרכם שעות אומנות לתואר שני באומנות?:eek::eek::eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bekki;808744:
רגע,אם הבנתי נכון[או בלבלתי מסרים מהתרגשות רבתי]
אוכל להשיג דרכם שעות אומנות לתואר שני באומנות?:eek::eek::eek:

זה אפשר בכל מקרה לעשות ב'אמן', עד כמה שידוע לי מהזמן שלמדתי שם.

ברכות לבי"ס אומן! ברוך ה'!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ayal;809791:
זה אפשר בכל מקרה לעשות ב'אמן', עד כמה שידוע לי מהזמן שלמדתי שם.

ברכות לבי"ס אומן! ברוך ה'!

אז מה החידוש?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bekki;809804:
אז מה החידוש?

אני לא יודעת פרטים,
אבל יהיו להם מן הסתם עוד מורים, עוד שעות, עוד תקציב, עוד חומרים,
בקיצור משתדרג מאוד מבחינה מקצועית.
(גם עד היום לימדו שם מורות חרדיות בוגרות בצלאל)

• הוסף לסימניות
מוזר לי מאד כל הסיפור.
מהקצת ששמעתי על בצלאל היה לי די...
הם כל כך שמים את הדגש על אמן שנאמן רק לאמנותו, תוך רמיסת כל ערך.
הם מלמדים שם בשיטות שתסמרנה אוזן לשמען. אפילו בוגרות חילוניות לחלוטין סיפרו לי שהן חשו שלא בנוח במהלך חלק מהלימודים.
שלוחה חרדית לבצלאל?
נשמע כמו ... כמו מה?
אולי כמו שמכללת אריאל תפתח סניף בסכנין.

• הוסף לסימניות
יש כאן פריצת דרך בלימודי אדריכלות לתואר ראשון שלא קיים עד היום בציבור החרדי.
זו בשורה חשובה מאד. (חבל שבא רק עכשיו)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....