כללי שלום. אני מנסה לעשות רצף של משולשים צמודים זה לזה,

• הוסף לסימניות
שיוצרים מעין רקע כמו המצורף. (תמונה מס' 222)

באילוסטרייטור פתחתי את האפקט שמכפיל אוטומטי ויצא לי כמו הציור המצורף (תמונה מס' 111) מה שאני רוצה שכל משולש יהיה בצבע אחר (כמו התמונה הראשונה) ברצף רודף של כחול אדום כחול אדום וכ"ו באפקט הנ"ל הוא לא נותן לי אפשרות לבצע את זה . ואחרי אישור החלונית זה בעצם אוביקט אחד מבלי אפשרות לשנות צבעים.

מהי הדרך הנכונה לבצע?

קבצים מצורפים

• 111.jpg
    KB 151.4 · צפיות: 16
  • 222.jpg
    KB 119.8 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
משהו כזה גם יהיה לך טוב?
כמובן שזה ממש לא מדויק....בגלל המהירות...

קבצים מצורפים

• 00.jpg
    KB 48.6 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
חכו לגרפיק.

אני לא כזה מומחה באילוסטרור, אבל מהידע הדל שלי,
אני חושב שאפשר לבצע בחלון כלים של כלי השינוי. ולשכפל בזוית מסוימת את כל הכחולים ואח"כ את כל התכולים.

• הוסף לסימניות
לפי איך שאני עשיתי...
לוקחים עיגול עם עובי קו מאאאאד עבה בלי מילוי וואת הקו מגדירים עם קוקוים וזה יוצא נהדר עם אפשרות שינוי בכל רגע נתון.
את הצבע השני פשוט הכפלתי את אותו האוביקט עם צבע קו שונה וסובבתי....

• הוסף לסימניות
כתוספת להצעה של סמל יש לצין שהאוביקט ניתן לפירוק ב: אובג'קט - אקספנד ואז ניתן לבצע אן גרופ ולשנות צבעים (לפני ביצוע האקספנד ניתן עדיין לשנות את עובי הקווקוים במתכונת בחלון הסטרוק.

• הוסף לסימניות
למה לא להשתמש בכלי ה polar grid ולאחר מכן לעשות לו live paint?
הרבה יותר פשוט!

• הוסף לסימניות
קודם כל תודה רבה לכולכם על ההיענות. אי אפשר לעשות ממש מדוייק?

זה לא יוצא מאה אחוז. אפילו כשניסיתי לעשות ידני בערך רבע עיגול ולהכפיל אותו כפול ארבע, זה לא יצא מדוייק ונשארת נימה לבנה.

חיות - רשמת "למה לא להשתמש בכלי ה polar grid ולאחר מכן לעשות לו live paint?
הרב יותר פשוט!"
איך עושים את זה?

וריקי, תודה על הדוגמא... זו את שענית לי גם בזמן דיגיטלי?

• הוסף לסימניות
יש לי דוגמה לשלוח לך, אך איך עושים זאת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נטליה;263340:
וריקי, תודה על הדוגמא... זו את שענית לי גם בזמן דיגיטלי?

לא...

גם הדרך של חיות מעולה!!
תבחרי את הכלי ועם החיצים למעלה למטה ימין ושמאל את מורידה או מוסיפה חוצצים ועם ה live paint ממלא את הצבע הרצוי...

קבצים מצורפים

• 11.jpg
    KB 39.6 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
ראי בדוגמה המצורפת

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    KB 711.9 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
הנה עוד תמונות לפי השיטה של חיות:

קבצים מצורפים

• screencap2.gif
    KB 30.1 · צפיות: 15
  • screencap1.gif
    KB 27 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
אבל אם את רוצה ליצור קרניים בעובי שונה (כמו ששמים היום בהרבה רקעים...) הדרך הראשונה שהראתי יותר טובה ואז את משחקת עם המרחקים של הקיוקווים.

• הוסף לסימניות
גם בדרך שלי, ניתן לעשות UNGROUP ולשחק עם המרווחים- המעלה- הבסיס המדויק והמהיר

• הוסף לסימניות
תודה! תודה! תודה! לכולכם!!

הוכחתם שוב אכפתיות ורצון כן לסייע!!

עזרתם לי מאוד.

• הוסף לסימניות
ליצור עיגול עם עובי קו אסטרונומי (סוג 50, אולי אפילו יותר) ולתת לו dash. ואז את יכולה לשחק עם מרווחים שונים ע"י מספרים שונים ב-dash.

צבע הקרניים= צבע הקו שתגדירי.
ואילו צבע הרקע היא צבע העיגול (אבל הוא לא ימלא אותו עד הסוף).

מקווה שעזרתי.

• הוסף לסימניות
כל הדרכים שהוצעו טובות ונכונות.

יש לי הצעה דומה אך קצת שונה, שיכולה להיות גמישה יותר מבחינת השינויים:

מציירים בכלי הרשת המעגלית (Polar Grid Tool) רשת מעלית עם 18 מפרידים רדיאליים, ו-0 מפרידים מעגליים, בגודל מסוים (למשל: 100 מ"מ*100 מ"מ).

צובעים באדום.​

מבצעים Ungroup ומוציאים מהבחירה את העיגול,
מגדילים את קבוצת הקווים מכיוון המרכז באופן פרופורציונלי (Alt+Shift).​

מוסיפים לבחירה את העיגול ומבצעים Divide בחלון Pathfinder.
מבצעים Ungroup, מוציאים מהבחירה את שני המשולשים העליונים, ומוחקים את כל השאר.​

משנים את צבע אחד המשולשים לכחול. בוחרים את שני המשולשים וגוררים לחלון Symbols.​

אם עבדנו מדויק עד כה, הרי שגובה הסמל החדש שיצרנו בדיוק 50 מ"מ.​

הסבר למה שעשינו עד כה:
באמצעות הרשת המעגלית יצרנו גזרות מדויקות לחלוטין (בלי נימות לבנות). יש סה"כ 36 גזרות, שיהיו לבסוף 18 זוגות.​

כאשר נרצה לבודד את הגזרות באמצעות Divide, יש לעיתים בעיה שהרדיוסים אינם חותכים את העיגול החיצוני, לכן צריך להגדיל אותם ביחס למרכז לפני הגזירה.​

המטרה של יצירת הסימבול היא כדי שאפשר יהיה לשנות את הצבעים לאחר יצירת העיגול השלם, ללא הגבלה, וללא צורך לבחור כל חלק וחלק.​

המשך:
Effect/ Distort & Transform/ Transform.
שימו לב לפרטים הבאים:
א. כיון שהגיזרה שיצרנו היא 1/18 מהמעגל, הרי שמס' העותקים הוא 17.
ב. זווית הסיבוב 360/18 שזה 20 מעלות. לא צריך לחשב. אפשר פשוט לרשום 360/18. אילוסטרייטור יודעת חשבון!
ג. חשוב לסמן את נקודת הייחוס למטה באמצע.​

וזו התוצאה, מדויקת לחלוטין!​

חשוב לציין, שאם רוצים לשנות את צבעי הגזרות - צריך פשוט לערוך את הסמל. (דבל קליק על אייקון הסמל בחלון הסמלים)​

קבצים מצורפים

• 1.png
    KB 9.3 · צפיות: 15
  • 2.png
    KB 16 · צפיות: 18
  • 3.png
    KB 1.4 · צפיות: 12
  • 4.png
    KB 23.9 · צפיות: 27
  • 5.png
    KB 17.3 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
מדהים! תודה לך על ההשקעה !

כולכם מדהימים.
אני באמת נפעמת מהעזרה שלכם!

תבורכו!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה